• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2022. gada 25. oktobra saistošie noteikumi Nr. 53 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 19. decembra saistošajos noteikumos Nr. 54 "Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības palīdzību bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam pēc pilngadības sasniegšanas"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.11.2022., Nr. 215 https://www.vestnesis.lv/op/2022/215.11

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes lēmums Nr. 496

Par detālplānojuma grozījumu zemesgabalam 20. līnijā 1, Jūrmalā, apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

04.11.2022., Nr. 215

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 53

Pieņemts: 25.10.2022.

OP numurs: 2022/215.11

2022/215.11
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Jūrmalas domes saistošie noteikumi Nr. 53

Jūrmalā 2022. gada 25. oktobrī (prot. Nr. 16, 20. p.)

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 19. decembra saistošajos noteikumos Nr. 54 "Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības palīdzību bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam pēc pilngadības sasniegšanas"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu,
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 25.panta
pirmo un piekto daļu, Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma
36. panta piekto daļu, Ministru kabineta 2005. gada 15. novembra
noteikumu Nr. 857 "Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un
bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē,
kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās" 27., 30., 31. un 31.1 punktu

Izdarīt Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 19. decembra saistošajos noteikumos Nr. 54 "Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības palīdzību bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam pēc pilngadības sasniegšanas" (Latvijas Vēstnesis 2021, Nr. 35, 2021, Nr. 197) šādus grozījumus:

1. Aizstāt nosaukumā un tekstā vārdu "pilsēta" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "valstspilsēta" (attiecīgā locījumā).

2. Izteikt 3. punktu jaunā redakcijā:

"3. Iesniegumu pabalsta saņemšanai bārenis iesniedz Jūrmalas Labklājības pārvaldē (turpmāk – Pārvalde)".

3. Svītrot 9. punktu.

4. Aizstāt 13. punktā skaitli "9" ar skaitli "12".

Jūrmalas domes priekšsēdētājs G. Truksnis

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas domes 2022. gada 25. oktobra saistošajiem noteikumiem Nr. 53 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 19. decembra saistošajos noteikumos Nr. 54 "Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības palīdzību bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam pēc pilngadības sasniegšanas""

1. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu grozījumi noteic mājokļa pabalsta piešķiršanas kārtību bērniem bāreņiem pēc ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās Jūrmalas valstspilsētas pašvaldībā (turpmāk – Pašvaldība).

Pamatojoties uz Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likuma 13. panta 2.2 daļu, mājokļa pabalsta apmēru mājoklim, kur apkuri nodrošina ar cieto kurināmo, aprēķina, piemērojot ne vairāk kā 12 euro par mājokļa kvadrātmetru.

Bērnu tiesību aizsardzības likuma 43. panta otrā daļa nosaka, ka tiesības uz neizmantotajām sociālajām garantijām bārenim vai bērnam, kurš ir atstāts bez vecāku gādības, saglabājas ne ilgāk kā līdz 24 gadu vecuma sasniegšanai.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošajos noteikumos veiktas redakcionālas izmaiņas, lai nodrošinātu to atbilstību Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 8. panta trešajai daļai, Jūrmalas domes 2021. gada 16. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 49 "Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības nolikums".

Pamatojoties uz Energoresursu cenu ārkārtēja pieauguma samazinājuma pasākumu likuma 13. panta 2.2 daļu ir paaugstināts normatīvs mājokļa pabalsta aprēķinam par cieto kurināmo. Bērnu tiesību aizsardzības likuma 43. panta otrā daļa nosaka labvēlīgākus nosacījumus sociālo garantiju saņemšanas kārtībai.

3. Informācija par projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu grozījumos paredzētā mājokļa pabalsta piešķiršana 2022. gadā tiks nodrošināta kārtējam gadam apstiprinātā Pašvaldības budžeta ietvaros. Nākamajā saimnieciskajā gadā pabalstam cietā kurināmā iegādei provizoriski papildus būs nepieciešami 94 euro.
4. Informācija par projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.
5. Informācija par projekta ietekmi uz administratīvajām procedūrām Saistošo noteikumu grozījumu izpildi nodrošinās Jūrmalas Labklājības pārvalde.

Lai pieprasītu mājokļa pabalstu, persona Jūrmalas Labklājības pārvaldē iesniedz iesniegumu pabalsta piešķiršanai bez ienākumu un materiālā stāvokļa izvērtēšanas.

Jūrmalas Labklājības pārvalde lemj par mājokļa pabalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt pabalstu, sagatavojot lēmumu Administratīvā procesa likuma noteiktā kārtībā.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām netika veiktas, jo normatīvā akta grozījumi ir labvēlīgi mērķa grupai.

Jūrmalas domes priekšsēdētājs G. Truksnis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!