• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2022. gada 25. oktobra noteikumi Nr. 666 "Valsts aģentūras "Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs" maksas pakalpojumu cenrādis". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2022., Nr. 209 https://www.vestnesis.lv/op/2022/209.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 667

Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 24. maija noteikumos Nr. 323 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 8.1.2. specifiskā atbalsta mērķa "Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi" īstenošanas noteikumi"

Vēl šajā numurā

27.10.2022., Nr. 209

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 666

Pieņemts: 25.10.2022.

OP numurs: 2022/209.9

2022/209.9
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 9 Pēdējās nedēļas laikā 12 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 666

Rīgā 2022. gada 25. oktobrī (prot. Nr. 54 4. §)

Valsts aģentūras "Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs" maksas pakalpojumu cenrādis

Izdoti saskaņā ar Publisko aģentūru likuma
5. panta pirmo daļu

1. Noteikumi nosaka valsts aģentūras "Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs" (turpmāk – aģentūra) sniegto maksas pakalpojumu cenrādi, maksāšanas kārtību, likmes un atvieglojumus.

2. Atbilstības novērtēšanas institūcijas (turpmāk – institūcijas) šo noteikumu izpratnē ir testēšanas laboratorijas, kalibrēšanas laboratorijas, testēšanas laboratorijas, kas darbojas medicīnas jomā, produktu sertificēšanas institūcijas, pārvaldības sistēmu sertificēšanas institūcijas, personu sertificēšanas institūcijas, inspicēšanas institūcijas, vides verificētāji, validēšanas un verificēšanas institūcijas, prasmes pārbaužu organizatori un labas laboratorijas prakses institūcijas.

3. Aģentūra maksas pakalpojumus sniedz saskaņā ar cenrādi (​pielikums).

4. Maksu par institūciju novērtēšanu saistībā ar sākotnējo akreditāciju, atkārtoto akreditāciju, uzraudzību vai izmaiņām akreditācijas sfērā veido:

4.1. maksa par novērtēšanas procedūru atbilstoši procedūras veidam un plānotā darba apjomam;

4.2. maksa par institūcijas novērtēšanā iesaistīto personu darbu;

4.3. maksa par akreditāciju apliecinošu dokumentu sagatavošanu papīra formā (ja nepieciešams).

5. Maksa par novērtēšanas procedūru tiek noteikta, ņemot vērā novērtēšanas procedūras veidu.

6. Maksa par institūcijas novērtēšanā iesaistīto personu darbu tiek noteikta, ņemot vērā faktiski nostrādāto stundu skaitu institūcijas novērtēšanas vietā, tai skaitā arī ja novērtēšana tiek veikta attālināti. Šajā punktā minētās izmaksas tiek noteiktas par institūcijas novērtēšanā iesaistītā vadošā vērtētāja, tehniskā eksperta un tehniskā vērtētāja darbu.

7. Samaksu par sniegtajiem pakalpojumiem veic saskaņā ar aģentūras izsniegto rēķinu, ievērojot šādu kārtību:

7.1. maksājumu par sākotnējās un atkārtotās akreditācijas procedūru veic divās daļās:

7.1.1. 60 procentu no kopējās maksas par attiecīgo pakalpojumu tiek veikts priekšapmaksas veidā;

7.1.2. 40 procentu no kopējās maksas par attiecīgo pakalpojumu tiek veikts pēc lēmuma pieņemšanas par novērtēšanas rezultātiem;

7.2. maksājumu par uzraudzības procedūru un novērtēšanu saistībā ar izmaiņām akreditācijas sfērā veic četrās daļās:

7.2.1. 40 procentu no kopējās maksas par attiecīgo pakalpojumu tiek veikts priekšapmaksas veidā;

7.2.2. 60 procentu no kopējās maksas par attiecīgo pakalpojumu tiek dalīti trīs vienādos ikmēneša maksājumos triju mēnešu laikā pēc šo noteikumu 7.2.1. apakšpunktā minētā maksājuma samaksas termiņa iestāšanās.

8. Sākotnējās un atkārtotās akreditācijas novērtēšanas vizīte, kā arī novērtēšanas vizīte saistībā ar akreditācijas sfēras izmaiņām netiek veikta, ja institūcija nav veikusi šo noteikumu 7.1.1. vai 7.2.1. apakšpunktā minēto samaksu.

9. Institūcija ir atbrīvota no šo noteikumu ​pielikuma 1. un 4. punktā norādītās maksas, kas saistīta ar ārpuskārtas institūcijas akreditācijas uzraudzības procedūru, ja minētās procedūras ietvaros netiek konstatētas neatbilstības institūcijas darbībā.

10. Ja novērtēšanas vieta atrodas ārvalstīs, institūcija maksā izdevumus, kas saistīti ar novērtēšanā iesaistīto personu komandējumu uz novērtēšanas vietu. Papildus šajā punktā minētajai maksai institūcija maksā arī administratīvos izdevumus, kas saistīti ar komandējuma organizēšanu, 10 procentu apmērā no komandējuma izmaksām.

11. Akreditēta institūcija maksājumu par šo noteikumu ​pielikuma 6. punktā minēto pakalpojumu veic reizi gadā kārtējā gada ietvaros saskaņā ar aģentūras izrakstītu rēķinu.

12. Maksa par aģentūras pakalpojumiem tiek noteikta katrai novērtēšanas procedūrai.

13. Ja ārvalstu institūcijas sākotnējās akreditācijas procedūras, atkārtotās akreditācijas procedūras, institūcijas akreditācijas uzraudzības procedūras, ārpuskārtas institūcijas akreditācijas uzraudzības procedūras (tai skaitā arī ārvalstīs akreditētu vides verificētāju EMAS (Vides vadības un audita sistēma) uzraudzības procedūras) ietvaros aģentūras izmaksas pārsniedz šo noteikumu ​pielikuma 5.1. apakšpunktā norādīto apmēru, minēto procedūru izmaksas tiek noteiktas vienojoties.

14. Ja institūcijas, tai skaitā ārvalstu institūcijas, novērtēšanā iesaistāms eksperts, kura noteiktā stundas likme pārsniedz šo noteikumu ​pielikumā noteikto likmi par eksperta vienas stundas darbu, maksa par eksperta darbu tiek noteikta vienojoties. Papildus šajā punktā minētajai maksai institūcija maksā administratīvās izmaksas, kas saistītas ar šajā punktā minēto ekspertu piesaisti, 20 procentu apmērā no maksas par eksperta darbu.

15. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2018. gada 27. februāra noteikumus Nr. 114 "Valsts aģentūras "Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs" maksas pakalpojumu cenrādis" (Latvijas Vēstnesis, 2018, 42. nr.).

16. Noteikumi stājas spēkā 2023. gada 1. janvārī.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Ekonomikas ministra pienākumu izpildītājs ‒
zemkopības ministrs K. Gerhards

 

Pielikums
Ministru kabineta
2022. gada 25. oktobra
noteikumiem Nr. 666

Valsts aģentūras "Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs" maksas pakalpojumu cenrādis

Nr.p. k.

Pakalpojuma veids Mērvienība Cena bez PVN (euro) PVN
(euro)
Cena ar PVN (euro)
1. 

Institūcijas sākotnējās akreditācijas procedūra, atkārtotās akreditācijas procedūra, institūcijas akreditācijas uzraudzības procedūra, ārpuskārtas institūcijas akreditācijas uzraudzības procedūra (tai skaitā arī ārvalstīs akreditētu vides verificētāju EMAS (Vides vadības un audita sistēma) uzraudzības procedūra)1

procedūra

1400,00

0,00 1400,00
2. Institūcijas akreditācijas uzraudzības procedūra saistībā ar akreditācijas sfēras paplašināšanu1 procedūra

1600,00

0,00 1600,00
3. Ārpuskārtas akreditācijas sfēras paplašināšanas procedūra (ieskaitot metožu un procedūru aktualizēšanu)1 procedūra 1200,00 0,00 1200,00
4. Papildus 1., 2. un 3. punktā norādītajai maksai par katru novērtēšanā iesaistītās personas (vadošā vērtētāja, tehniskā vērtētāja, tehniskā eksperta) darba stundu institūcijas novērtēšanas vietā, tai skaitā arī ja novērtēšana tiek veikta attālināti1 stunda 70,00 0,00 70,00
5. Ārvalsts institūciju novērtēšanas procedūra1:        
5.1. Ārvalsts institūcijas sākotnējās akreditācijas procedūra, atkārtotās akreditācijas procedūra, novērtēšanas procedūra saistībā ar akreditācijas sfēras izmaiņām, institūcijas akreditācijas uzraudzības procedūra, ārpuskārtas institūcijas akreditācijas uzraudzības procedūra procedūra 2100,00 0,00 2100,00
5.2. Par novērtēšanā iesaistītās personas (vadošā vērtētāja, tehniskā vērtētāja, tehniskā eksperta) darba stundu institūcijas novērtēšanas vietā, tai skaitā arī ja novērtēšana tiek veikta attālināti stunda 100,00 0,00 100,00
6. Ikgadējā maksa par akreditētas institūcijas akreditācijas statusa uzturēšanu (vienam gadam)1 gads

700,00

0,00 700,00
7. Akreditācijas apliecības sagatavošana un noformēšana papīra formā (latviešu valodā)1 1 apliecība 50,00 0,00 50,00
8. Akreditācijas apliecības sagatavošana un noformēšana papīra formā svešvalodā1 1 apliecība 50,00 0,00 50,00
9. Apmācību materiāla sagatavošana un prezentēšana1 1 cilvēkstunda 70,00 0,00 70,00

Piezīme.

Pievienotās vērtības nodokli nepiemēro saskaņā ar Pievienotās vērtības nodokļa likuma 3. panta astoto daļu.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!