• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Madonas novada domes 2022. gada 28. jūlija saistošie noteikumi Nr. 26 "Par dzīvojamo telpu izīrēšanu kvalificētam speciālistam Madonas novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2022., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/op/2022/199.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valkas novada domes saistošie noteikumi Nr. 7

Valkas novada pašvaldības kapsētu darbības un uzturēšanas noteikumi

Vēl šajā numurā

13.10.2022., Nr. 199

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Madonas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 26

Pieņemts: 28.07.2022.

OP numurs: 2022/199.9

2022/199.9
RĪKI

Madonas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Madonas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 26

Madonā 2022. gada 28. jūlijā

Par dzīvojamo telpu izīrēšanu kvalificētam speciālistam Madonas novadā

Apstiprināti
ar Madonas novada pašvaldības domes
2022. gada 28. jūlija lēmumu Nr. 473 (prot. Nr. 17, 18. p.)

PRECIZĒTI
ar Madonas novada pašvaldības domes
29.09.2022. lēmumu Nr. 611 (prot. Nr. 21, 4. p.)

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
21.1 panta otro daļu un 21.2 panta otro daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā Madonas novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) sniedz palīdzību kvalificēta speciālista (turpmāk – Speciālists) nodrošināšanai ar dzīvojamo telpu (turpmāk – Palīdzība).

2. Lēmumu par tiesībām saņemt Palīdzību vai par atteikumu saņemt Palīdzību pieņem Madonas novada pašvaldības domes Dzīvokļu jautājumu komisija (turpmāk – Komisija).

3. Lēmumu par dzīvojamās telpas īres līguma slēgšanu un īres līguma pagarināšanu pieņem Madonas novada pašvaldības dome (turpmāk – Dome).

4. Madonas novada pašvaldības domes atbildīgais speciālists kārto Palīdzības reģistru (turpmāk – Palīdzības reģistrs) un veic Dzīvojamo telpu uzskaiti, kurām noteikts speciālistam izīrējamas dzīvojamās telpas statuss.

5. Komisija pieņem atzinumu par speciālistam izīrējamas dzīvojamās telpas statusa piešķiršanu un iesniedz to Pašvaldības domei lēmuma pieņemšanai.

II. Kvalificētie speciālisti, kuriem sniedzama palīdzība nodrošināšanai ar dzīvojamo telpu

6. Uz Palīdzību var pretendēt Speciālists:

6.1. kurš ieguvis profesionālo vai augstāko izglītību, kas nepieciešama konkrētā darba vai amata veikšanai;

6.2. kurš līdz 18 mēnešiem strādā vai ir uzaicināts strādāt Pašvaldības administratīvajā teritorijā esošā valsts vai pašvaldības iestādē vai kapitālsabiedrībā šo Noteikumu 7. punktā minētajās nozarēs un kurš saņēmis darba devēja apliecinājumu par darba tiesisko attiecību nodibināšanu un pamatojumu par nepieciešamību izīrēt dzīvokli Speciālistam;

6.3. ja Speciālistam vai viņa laulātajam Pašvaldības administratīvajā teritorijā neatrodas piederoša dzīvojamā telpa.

7. Dzīvojamo telpu, kurai pašvaldības dome ir noteikusi speciālistam izīrējamas dzīvojamās telpas statusu, pašvaldība ir tiesīga izīrēt:

7.1. speciālistam ar profesionālo vai augstāko izglītību, kurš nodarbināts Madonas novadā pašvaldības attīstības programmā ietvertajās attīstāmajās nozarēs un veic ar valsts vai pašvaldības funkciju nodrošināšanu saistītus pārvaldes uzdevumus šādās jomās, kurās konstatēts nepietiekams kvalificētu speciālistu nodrošinājums:

7.1.1. veselības un sociālo pakalpojumu nozarē;

7.1.2. izglītības nozarē;

7.1.3. kultūras nozarē;

7.1.4. pārvaldības organizēšanas un nodrošināšanas jomā;

7.1.5. inženierzinātņu nozarē.

III. Kārtība, kādā izīrē dzīvojamo telpu speciālistam

8. Speciālists, kurš noslēdzis darba līgumu vai ir uzaicināts dibināt darba tiesiskās attiecības (ja darba līgums vēl nav noslēgts), iesniedz pašvaldībā iesniegumu par dzīvokļa izīrēšanu kvalificētam speciālistam, norādot speciālista ģimenes sastāvu un pašreizējo dzīvesvietu un pievienojot šādus dokumentus:

8.1. darba līguma apliecinātu kopiju;

8.2. Speciālista kvalifikāciju apliecinoša dokumenta apliecinātu kopiju gadījumā, ja Pašvaldība to nevar iegūt;

8.3. darba devēja apliecinājumu par darba tiesisko attiecību nodibināšanu un pamatojumu nepieciešamībai izīrēt dzīvokli Speciālistam;

8.4. citus dokumentus, kas pamato iesniegumā izteikto lūgumu.

9. Atbildīgais speciālists atbilstoši normatīvajiem aktiem sagatavo un pārbauda informāciju, tostarp pašvaldībai pieejamās datu bāzēs.

10. Ja Speciālists atbilst normatīvo aktu prasībām, Komisija atzīst Speciālistu par tiesīgu saņemt Palīdzību, un Speciālists tiek reģistrēts Palīdzības reģistrā. Atteikumu saņemt Palīdzību Komisija pieņem, ja Speciālists neatbilst normatīvo aktu prasībām.

11. Ja Speciālists atzīts par tiesīgu saņemt Palīdzību un Pašvaldības rīcībā ir brīva Dzīvojamā telpa, Dome pieņem 3. punktā minēto lēmumu.

12. Gadījumos, kad Pašvaldība nav Speciālista darba devējs, ar darba devēju tiek slēgts sadarbības līgums, un īres līgums ar speciālistu tiek slēgts tikai ar Speciālista darba devēja piekrišanu.

13. Ar Speciālistu, kurš uzaicināts strādāt atbilstošajā valsts vai pašvaldības iestādē vai valsts vai pašvaldības kapitālsabiedrībā, īres līgums slēdzams, ja speciālists ir noslēdzis darba līgumu.

14. Komisija pieņem lēmumu par Speciālista izslēgšanu no Palīdzības reģistra, ja Speciālists neatbilst Noteikumu 6. punkta prasībām.

IV. Lēmumu apstrīdēšanas un pārsūdzēšanas kārtība

15. Komisijas lēmumu var apstrīdēt Madonas novada pašvaldības Administratīvo aktu strīdu komisijā. Iesniegums par lēmuma apstrīdēšanu iesniedzams Pašvaldībā Administratīvā procesa likuma noteiktajā kārtībā.

16. Pašvaldības domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

V. Noslēguma jautājumi

17. Noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

18. Ar šo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Madonas novada pašvaldības 2016. gada 25. augusta saistošie noteikumi Nr. 10 "Par kārtību, kādā pašvaldība izīrē dzīvojamo telpu kvalificētam speciālistam".

Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Lungevičs

 

Paskaidrojuma raksts
Madonas novada pašvaldības 2022. gada 28. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. 26 "Par dzīvojamo telpu izīrēšanu kvalificētam speciālistam Madonas novadā"

Paskaidrojumu raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumu no 2021. gada 1. jūlija ir izveidots jauns Madonas novads, apvienojot Madonas, Cesvaines, Ērgļu un Lubānas novadu. Bijušajā Madonas novadā bija saistošie noteikumi par kārtību, kādā pašvaldība izīrē dzīvojamo telpu kvalificētam speciālistam, arī bijušajā Lubānas novadā saistošajos noteikumos par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā, bija ietverta tiesību norma, kas paredzēja palīdzību kvalificētam speciālistam. Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punktā noteikts, ka 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus saistošos noteikumus. Līdz ar to Madonas novada pašvaldībai jāizdod jauni saistošie noteikumi par dzīvojamo telpu izīrēšanu kvalificētam speciālistam Madonas novadā.
2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumi nosaka kārtību, kādā Madonas novada pašvaldība sniedz palīdzību kvalificēta speciālista nodrošināšanai ar dzīvojamo telpu.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Noteikumu izpilde tiek nodrošināta ikgadējā pašvaldības budžeta ietvaros.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Noteikumu projekts būtiski neietekmē uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu projekts neskar administratīvās procedūras un nemaina personu darbības līdzšinējo kārtību.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas konsultācijas ar privātpersonām.

Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Lungevičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!