• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas novada domes 2022. gada 30. jūnija saistošie noteikumi Nr. 25 "Par Jelgavas novada pašvaldībai piederošo dzīvojamo telpu izīrēšanas kārtību". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2022., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/op/2022/199.7

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ludzas novada domes saistošie noteikumi Nr. 21/2021

Ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanas un lietošanas kārtība Ludzas novadā

Vēl šajā numurā

13.10.2022., Nr. 199

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 25

Pieņemts: 30.06.2022.

OP numurs: 2022/199.7

2022/199.7
RĪKI

Jelgavas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jelgavas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 25

Jelgavā 2022. gada 30. jūnijā (prot. Nr. 27, lēmums Nr. 52)

Par Jelgavas novada pašvaldībai piederošo dzīvojamo telpu izīrēšanas kārtību

Izdoti saskaņā ar Dzīvojamo telpu īres likuma
32. panta pirmo daļu

Precizējumi: Jelgavas novada domes
2022. gada 28. septembra lēmums Nr. 17 (prot. Nr. 35)

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka Jelgavas novada pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) īpašumā vai valdījumā esošās dzīvojamās telpas (turpmāk – Dzīvojamā telpa), izīrēšanas un nodošanas apakšīrē kārtību, nosacījumus un termiņu.

2. Šie noteikumi neattiecas uz Dzīvojamo telpu, kas tiek izīrēta atbilstoši normatīvajiem aktiem par palīdzības sniegšanu dzīvokļa jautājumu risināšanā.

II. Dzīvojamās telpas izīrēšanas kārtība un nosacījumi

3. Lēmumu par Dzīvojamās telpas īres līguma (turpmāk – Līgums) slēgšanu, grozīšanu vai atteikumu slēgt vai grozīt Līgumu pieņem Jelgavas novada pašvaldības Dzīvokļu jautājumu komisija (turpmāk – Komisija).

4. Līgums noslēdzams mēneša laikā no Komisijas lēmuma pieņemšanas dienas.

5. Līgums tiek slēgts rakstveidā uz laiku ne ilgāku par 10 (desmit) gadiem.

6. Par Dzīvojamo telpu, kas ir izīrēta uz tāda Līguma pamata, kuram nav norādīts Līguma termiņš vai Līguma termiņš ir ilgāks par 10 (desmit) gadiem, noslēdzams jauns Līgums uz noteiktu termiņu, bet ne ilgāku par 10 (desmit) gadiem.

7. Iesniegumu par Līguma noslēgšanu iesniedz Pašvaldībā Dzīvojamās telpas īrnieks (turpmāk – Īrnieks) Noteikumu 6. punktā minētajos gadījumos Dzīvojamo telpu īres likuma noteiktajā termiņā.

8. Papildus Noteikumu 7. punktā minētajam iesniegumam, iesniedzama attiecīgās Dzīvojamā fonda apsaimniekotāja (turpmāk – Apsaimniekotājs) izziņa par Dzīvojamās telpas īres maksas un ar Dzīvojamās telpas lietošanu saistīto maksājumu parādu neesamību vai vienošanās ar Apsaimniekotāju par parāda nomaksu.

9. Nepieciešamības gadījumā var tikt pieprasīti papildus dokumenti informācijas precizēšanai.

10. Komisija ir tiesīga atteikt noslēgt Līgumu, ja:

10.1. Īrniekam ir īres maksas parāds, kas pārsniedz 2 (divu) mēnešu īres maksas apmēru;

10.2. Īrniekam, atbilstoši Līguma nosacījumiem, ir daļēji vai pilnā apmērā kavēti ar Dzīvojamās telpas lietošanu saistītie maksājumi, ilgāk kā 2 (divus) mēnešus;

10.3. Īrnieks nav noslēdzis vienošanos par parāda apmaksu vai noslēgtā vienošanās netiek pildīta;

10.4. Īrnieks, viņa ģimenes loceklis vai cita iemitinātā persona bojā Dzīvojamo telpu (arī tās iekārtu), citas būves un telpas, kas Īrniekam nodotas lietošanā saskaņā ar Līgumu, vai arī dzīvojamās mājas koplietošanas telpas, komunikācijas un iekārtas, pārkāpj līgumā paredzēto uzlabojumu, tai skaitā remontdarbu veikšanas noteikumus, degradē vidi;

10.5. Īrnieks, viņa ģimenes loceklis vai cita iemitinātā persona izmanto Dzīvojamo telpu, kas Īrniekam nodota lietošanā, Līgumā neparedzētiem mērķiem;

10.6. Īrnieks, viņa ģimenes loceklis vai cita iemitinātā persona pārkāpj Līgumā ietvertos Dzīvojamās telpas lietošanas noteikumus vai arī padara pārējām personām dzīvošanu ar tām Dzīvojamā telpā, vai dzīvojamā mājā neiespējamu, vai būtiski apgrūtinātu.

11. Komisija var pieņemt lēmumu par Līguma izbeigšanu pirms termiņa, ja īrnieks pārkāpj Dzīvojamo telpu īres likumā un Līgumā noteikto.

12. Īrnieku ģimenes locekļiem, kuri līdz Dzīvojamās telpas īres likuma spēkā stāšanās brīdim nav noslēguši Līgumu iepriekšējā Īrnieka nāves vai dzīvesvietas maiņas gadījumā (iepriekšējais Īrnieks izbeidzis Līgumu un deklarējis savu dzīvesvietu citā adresē), Īrnieku pilngadīgajiem ģimenes locekļiem vienojoties un ar Pašvaldības piekrišanu, ir tiesības pārslēgt Līgumu līdz 2022. gada 31. decembrim.

III. Īrnieka tiesības apmainīt īrēto Dzīvojamo telpu

13. Īrniekam ir tiesības apmainīt īrēto Dzīvojamo telpu ar citu Īrnieku, ja tam rakstveidā piekrituši kopā ar viņu dzīvojošie pilngadīgie ģimenes locekļi un ja Īrniekiem:

13.1. nav īres un komunālo maksājumu parāds;

13.2. ir īres un komunālo maksājumu parāds, bet ir noslēgta vienošanās par visa parāda atmaksu 12 mēnešu laikā. Šis nosacījums nav spēkā, ja par šo parāda atmaksu jau iepriekš ir bijusi noslēgta vienošanās, kura nav pildīta, vai tiesā ir celta prasība par parāda piedziņu un izlikšanu no dzīvojamās telpas.

14. Darījuma puses iesniedz iesniegumu Pašvaldībā ar apliecinājumu, ka nevienai no darījumā iesaistītajām pusēm nav iebildumu pret apmaiņas Dzīvojamo telpu tehnisko stāvokli.

15. Lēmumu par Dzīvojamo telpu maiņu pieņem Komisija.

IV. Noslēguma jautājums

16. Komisijas pieņemto lēmumu var apstrīdēt viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas Jelgavas novada pašvaldības Administratīvo aktu strīdu komisijā.

Jelgavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs M. Lasmanis

 

Saistošo noteikumu Nr. 25 "Par Jelgavas novada pašvaldībai piederošo dzīvojamo telpu izīrēšanas kārtību"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Atbilstoši Dzīvojamo telpu īres likuma 32. panta pirmajai daļai pašvaldības domes izdod saistošos noteikumus, kuros nosaka pašvaldībai piederošas dzīvojamās telpas izīrēšanas kārtību un nosacījumus, kā arī termiņu, uz kādu slēdzams dzīvojamās telpas īres līgums, bet ne ilgāku par 10 gadiem.

Jelgavas novada pašvaldība ir izstrādājusi saistošos noteikumus "Par Jelgavas novada pašvaldībai piederošo dzīvojamo telpu izīrēšanas kārtību (turpmāk – Saistošie noteikumi), kuri nosaka Jelgavas novada pašvaldības (turpmāk – pašvaldība) īpašumā vai valdījumā esošas dzīvojamās telpas, kura nav izīrēta kā palīdzība dzīvokļu jautājumu risināšanā izīrēšanas kārtību, nosacījumus, un termiņu, uz kādu slēdzams dzīvojamo telpu īres līgums.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka pašvaldības dzīvojamās telpas īres līguma slēgšanas kārtību.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi nodrošina Dzīvokļu jautājumu komisija, un tās lēmumus var apstrīdēt Jelgavas novada pašvaldības Administratīvo aktu strīdus komisijā.

Jelgavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs M. Lasmanis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!