• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Konkurences padome
Konkurences padome publicē pieņemtos lēmumus par tirgus dalībnieku apvienošanos, par pārkāpuma konstatēšanu un naudas soda uzlikšanu, par tirgus dalībnieku paziņoto vienošanos, par dominējoša stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu u.c.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2022. gada 4. oktobra lēmums Nr. 17 "Par tirgus dalībnieku apvienošanos". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 13.10.2022., Nr. 199 https://www.vestnesis.lv/op/2022/199.5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Augšdaugavas novada domes saistošie noteikumi Nr. 65

Grozījumi Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2022. gada 31. marta saistošajos noteikumos Nr. 41 "Par Augšdaugavas novada pašvaldības palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"

Vēl šajā numurā

13.10.2022., Nr. 199

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 17

Pieņemts: 04.10.2022.

OP numurs: 2022/199.5

2022/199.5
RĪKI

Konkurences padomes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Konkurences padomes lēmums Nr. 17

Rīgā 2022. gada 4. oktobrī (prot. Nr. 48, 3. §)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr. KL\2.2-4.1\22\14

"Par SIA "Gren Latvija" izšķirošas ietekmes iegūšanu pār SIA "BIOENINVEST""

Konkurences padomē (turpmāk – KP) 20.09.2022. tika uzsākts konsultāciju process un 27.09.2022. tika iesniegts SIA "Gren Latvija" (reģistrācijas numurs 40103854352) apvienošanās ziņojums (turpmāk – Ziņojums) par izšķirošas ietekmes iegūšanu pār SIA "BIOENINVEST" (reģistrācijas numurs 44103054135). Ziņojums atbilda Ministru Kabineta noteikumu Nr. 800 "Kārtība, kādā iesniedz un izskata pilno un saīsināto ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos" (turpmāk – Noteikumi Nr. 800) prasībām, tādejādi atbilstoši Noteikumu Nr. 800 4. punktam Ziņojuma saņemšanas diena KP ir 27.09.2022.

Izvērtējot Ziņojumā ietverto un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

apvienošanās rezultātā SIA "Gren Latvija" iegūs izšķirošu ietekmi pār Sabiedrību ar ierobežotu atbildību "BIOENINVEST". Līdz ar to apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15. panta pirmās daļas 3. punktam un saskaņā ar Konkurences likuma 15. panta otro daļu ir paziņojama KP.

Saskaņā ar Ziņojumā norādīto SIA "Gren Latvija" pamatdarbība ir siltumenerģijas ražošana Jelgavā, centralizētā siltumapgādes tīkla uzturēšana un pārvalde Jelgavas pilsētā, siltumenerģijas piegāde galalietotājiem Jelgavas pilsētā un citi saistīti pakalpojumi. SIA "Gren Latvija" saistītās sabiedrības SIA "Lake Development", SIA "Gren Jelgava", SIA "Gren Daugavpils" un SIA "Gren Rīga" savu pamatdarbību veic Latvijas teritorijā. SIA "Lake Development", SIA "Gren Jelgava", SIA "Gren Daugavpils", SIA "Gren Rīga" un SIA "BIOENINVEST" pamatdarbība pārklājas siltumenerģijas ražošanā, pārvadē un tirdzniecībā, elektroenerģijas ražošanā un tirdzniecībā, kā arī kurināmās šķeldas iepirkuma tirgū.

Ņemot vērā iepriekš minēto, apvienošanās ietekmē siltumenerģijas ražošanas un piegādes tirgus centralizētajā siltumapgādes tīklā tirgu, elektroenerģijas ražošanas un vairumtirdzniecības obligātā iepirkuma ietvaros tirgu, un kurināmās šķeldas iepirkuma tirgu.

Izvērtējot Ziņojumā sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, secināms, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no tirgiem Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki, līdz ar to atbilstoši Konkurences likuma 16. panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama.

Ņemot vērā minēto un pamatojoties uz Konkurences likuma 8. panta pirmās daļas 5. punktu, 15. panta pirmās daļas 3. punktu un 16. panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, SIA "Gren Latvija" iegūstot izšķirošu ietekmi pār SIA "BIOENINVEST".

Saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta otro daļu Konkurences padomes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētājs J. Gaiķis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!