• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2022. gada 11. oktobra noteikumi Nr. 629 "Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 22. marta noteikumos Nr. 174 "Noteikumi par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu un lietošanu"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 12.10.2022., Nr. 198 https://www.vestnesis.lv/op/2022/198.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr. 683

Grozījums Ministru kabineta 2022. gada 7. aprīļa rīkojumā Nr. 250 "Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem""

Vēl šajā numurā

12.10.2022., Nr. 198

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 629

Pieņemts: 11.10.2022.

OP numurs: 2022/198.6

2022/198.6
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 4 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 629

Rīgā 2022. gada 11. oktobrī (prot. Nr. 52 20. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2016. gada 22. marta noteikumos Nr. 174 "Noteikumi par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu un lietošanu"

Izdoti saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma 
4. panta 1., 2., 3. un 4. punktu 
un likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" 
22. panta piekto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2016. gada 22. marta noteikumos Nr. 174 "Noteikumi par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu un lietošanu" (Latvijas Vēstnesis, 2016, 62. nr.; 2017, 76. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt tiesību akta izdošanas pamatojuma norādi šādā redakcijā:

"Izdoti saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma 4. panta 1., 2., 3. un 4. punktu un likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" 22. panta piekto daļu".

2. Izteikt 1.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"1.4. kārtību, kādā aprēķina kompensāciju par sabiedrisko ūdenssaimniecības pakalpojumu lietošanas noteikumu pārkāpšanu, kā arī aprēķinātās kompensācijas apmēra pārskatīšanas nosacījumus gadījumos, kad ūdenssaimniecības pakalpojuma lietotājs ierīko vai pārbūvē notekūdeņu priekšattīrīšanas iekārtu."

3. Izteikt 58. punktu šādā redakcijā:

"58. Šo noteikumu ​57. punktā minēto kompensāciju pakalpojuma sniedzējs sāk aprēķināt par norēķinu periodu, kurā tika konstatēts maksimāli pieļaujamo piesārņojošo vielu koncentrācijas pārsniegums notekūdeņos, un tā tiek piemērota līdz nākamajai notekūdeņu pārbaudei."

4. Papildināt ar 58.1 punktu šādā redakcijā:

"58.1 Pakalpojuma sniedzējs var noslēgt ar pakalpojuma lietotāju vienošanos par kompensācijas apmēru un tās samaksas kārtību, ja pakalpojuma lietotājs ir uzsācis būvniecību notekūdeņu priekšattīrīšanas iekārtu ierīkošanai vai pārbūvei (turpmāk – projekts). Paredzētais kompensācijas apmērs nevar būt mazāks par faktiski radītajām izmaksām papildu piesārņojuma savākšanai un attīrīšanai."

5. Papildināt ar 58.2 punktu šādā redakcijā:

"58.2 Pirms vienošanās noslēgšanas pakalpojuma lietotājam ir pienākums rakstiski informēt pakalpojuma sniedzēju, iesniedzot atbilstošus būvniecības dokumentus un Valsts vides dienesta izdoto dokumentu kopijas, ja Valsts vides dienests pakalpojuma lietotājam ir uzdevis veikt darbības saistībā ar notekūdeņu priekšattīrīšanas iekārtu ierīkošanu vai pārbūvi un noteicis to izpildes termiņus."

6. Papildināt ar 58.3 punktu šādā redakcijā:

"58.3 Vienošanās pielikumā pievieno projekta īstenošanas, tai skaitā projektēšanas, būvniecības, iekārtas darbības uzsākšanas vai ieregulēšanas darbu, laika grafiku, kas nedrīkst pārsniegt divus gadus no vienošanās noslēgšanas dienas. Par projekta īstenošanas uzsākšanu uzskatāma arī pakalpojuma sniedzēja tehnisko noteikumu izdošana projekta īstenošanas vajadzībām. Pakalpojuma lietotājs pielikumu ar laika grafiku iesniedz informācijai arī Valsts vides dienestā. Laika grafikā noteiktais termiņš var būt garāks, ja visā projekta īstenošanas laikā ir izpildīti šo noteikumu 6. punkta nosacījumi, tam rakstveidā piekrīt Valsts vides dienests un būvatļaujā norādītais maksimālais būvdarbu veikšanas ilgums pārsniedz divus gadus."

7. Papildināt ar 58.4 punktu šādā redakcijā:

"58.4 Pēc projekta īstenošanas laika grafikā noteiktā termiņa beigām pakalpojuma sniedzējs kompensāciju aprēķina atbilstoši šo noteikumu 57. punktā minētajiem nosacījumiem."

8. Izteikt 59. punktu šādā redakcijā:

"59. Ja pakalpojuma lietotājs ir novērsis piesārņojošo vielu koncentrācijas virsnormas pārsniegumus centralizētajā kanalizācijas sistēmā novadāmajos notekūdeņos, pakalpojuma sniedzējs pēc pakalpojuma lietotāja pieprasījuma veic notekūdeņu paraugu ņemšanu un analīzi akreditētā laboratorijā. Samaksu par minētajām darbībām veic pakalpojuma lietotājs."

9. Papildināt ar 59.1 punktu šādā redakcijā:

"59.1 Ja analīžu rezultāti neuzrāda piesārņojošo vielu koncentrācijas pārsniegumus, šo noteikumu 57. punktā minētā kompensācija netiek piemērota no nākamā norēķinu perioda."

10. Papildināt ar 59.2 punktu šādā redakcijā:

"59.2 Pakalpojuma lietotāja atkārtotu pieprasījumu veikt notekūdeņu paraugu ņemšanu un analīzi akreditētā laboratorijā pakalpojuma sniedzējs izskata ne agrāk kā pēc trim mēnešiem no dienas, kad konstatēts līgumā noteiktās maksimāli pieļaujamās piesārņojošo vielu koncentrācijas pārsniegums. Šajā punktā minēto pieprasījumu pakalpojuma sniedzējs var izskatīt agrāk, ja pakalpojuma lietotājs iesniedz pakalpojuma sniedzējam informāciju par piesārņojuma cēloni un veiktajām darbībām, kā arī akreditētā laboratorijā veiktu notekūdeņu analīžu rezultātus, kas apstiprina, ka piesārņojošo vielu koncentrācijas pārsniegums ir novērsts."

11. Papildināt ar 59.3 punktu šādā redakcijā:

"59.3 Pakalpojuma sniedzējs šo noteikumu 57. punktā minēto kompensāciju ir tiesīgs aprēķināt arī par nepilnu norēķinu periodu (no pārsnieguma konstatēšanas brīža līdz šo noteikumu 59.32. apakšpunktā minētā perioda beigām), ja pakalpojuma lietotājs pamato, ka notekūdeņi, kuros pārsniegtas piesārņojošo vielu maksimāli pieļaujamās koncentrācijas, centralizētajā kanalizācijas sistēmā tika novadīti īsāku laikposmu, un ja ir izpildīti šādi nosacījumi:

59.31. pakalpojuma lietotājs iesniedz pakalpojuma sniedzējam rakstveida informāciju par virsnormas piesārņojuma cēloni un tā novēršanai veiktajām darbībām;

59.32. pakalpojuma lietotājs iesniedz pakalpojuma sniedzējam notekūdeņu paraugu testēšanas pārskatus, kas apstiprina, ka piesārņojošo vielu koncentrācijas pārsniegums ir novērsts. Ar automātisko paraugu ņemšanas iekārtu 24 stundu laikā uzkrāto notekūdeņu paraugi ar noteiktu regularitāti ņemti piecu secīgu darbdienu laikā;

59.33. šo noteikumu 59.32. apakšpunktā minēto notekūdeņu paraugu ņemšanu un nepieciešamās analīzes ir veikusi attiecīgajā jomā akreditēta laboratorija;

59.34. minētajā periodā ir nosakāms novadīto notekūdeņu apjoms, tas ir, pakalpojuma lietotājs ir dokumentējis komercuzskaites mēraparāta rādījumus piesārņojuma konstatēšanas un novēršanas brīdī."

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Vides aizsardzības un
reģionālās attīstības ministrs A. T. Plešs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!