• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Izsoles
Zvērināti tiesu izpildītāji, maksātnespējas administratori un publiskas personas publicē paziņojumus par nekustamo īpašumu vai kustamās mantas publiskām izsolēm, izmaiņām to norisē vai izsoļu atcelšanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2022/196.IZ3): izsoles. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 10.10.2022., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/op/2022/196.IZ3

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsoles

...nekustamajam īpašumam - dzīvokļa īpašumam Dārza iela 16 - 2, Tukumā, Tukuma novadā, 14,9 m2 platībā, kadastra numurs 9001 900 4190....

Vēl šajā numurā

10.10.2022., Nr. 196

OP 2022/196.IZ3
RĪKI

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Izsole

Rīgas apgabaltiesas iecirkņa Nr.73 zvērināta tiesu izpildītāja Gunita Špēlas publiskā izsolē pārdod SIA "ROTONS", reģistrācijas Nr.40003756604, piederošo nekustamo īpašumu Kalna ielā 5, Rīgā, ar kadastra numuru 0100 045 0055, ar šādiem nekustamā īpašuma pārdošanas publiskā izsolē noteikumiem.

1.1. Šie noteikumi, turpmāk tekstā - "Noteikumi", nosaka kārtību, kādā Rīgas apgabaltiesas iecirkņa Nr.73 zvērināta tiesu izpildītāja Gunita Špēla, prakses vieta: Mārupes iela 4 - 43. kabinets, Rīga, LV-1002, izsola zemesgrāmatā uz SIA ROTONS, reģistrācijas numurs 40003756604, reģistrēto nekustamo īpašumu: Kalna iela 5, Rīga, kadastra Nr. 0100 045 0055, Rīgas pilsētas zemesgrāmatas nodalījuma Nr.17335, kas sastāv no zemesgabala ar kadastra apzīmējumu 0100 045 0055, uz kura atrodas namīpašums: dzīvojamā ēka un palīgceltne, turpmāk tekstā saukts "Īpašums".

2. Izsoles sākuma cena.

2.1. Īpašuma pārdošanas izsolē sākumcena ir 63 000,00 (sešdesmit trīs tūkstoši euro). Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli.

2.2. Visus izdevumus, kas saistīti ar pirkuma līguma noslēgšanu un reģistrāciju zemesgrāmatā, tajā skaitā - valsts un kancelejas nodevas, samaksu par zvērināta notāra pakalpojumiem, sedz pircējs.

3. Īpašuma apskate. Informācija par izsoli.

3.1. Īpašumu var apskatīt tā atrašanās vietā jebkurā laikā, bez iepriekšēja saskaņojuma.

3.2. Ar izsoles noteikumiem un citu informāciju par izsoli var iepazīties interneta vietnē https://izsoles.ta.gov.lv.

3.3. Pārdodamais nekustamais īpašums:

3.3.1. Īpašuma adrese: Kalna iela 5, Rīga.

3.3.2. Īpašuma sastāvs: zemesgabals 2133 kv.m platībā ar kadastra apzīmējumu 0100 045 0055, uz kura atrodas namīpašums: dzīvojamā ēka un palīgceltne.

3.3.3. Zemesgrāmata: Rīgas pilsētas zemesgrāmatas nodalījumā Nr. 17335.

3.3.4. Nekustamā īpašuma apgrūtinājumi un ieķīlājumi: nav.

3.4. Īpašnieks ir rakstveidā apliecinājis, ka viņam nav zināmi šķēršļi nekustamā īpašuma atsavināšanai.

4. Izsoles dalībnieku pieteikšanās kartība un nodrošinājuma summas samaksa.

Personai, kura vēlas piedalīties nekustamā īpašuma izsolē, 20 dienu laikā no nekustamā īpašuma izsoles paziņojumā norādītā izsoles sākuma datuma jāiemaksā nodrošinājuma summa 6500,00 EUR (seši tūkstoši pieci simti eiro) Rīgas apgabaltiesas iecirkņa Nr.73 zvērinātas tiesu izpildītājas Gunitas Špēlas, reģistrācijas Nr.20097212518, depozīta kontā Nr.LV46TREL9199087001000, Valsts kasē, kods TRELLV22, jāsamaksā izsoles dalības maksa 20,00 EUR un, izmantojot elektronisko izsoļu vietni, jānosūta lūgums zvērinātai tiesu izpildītājai par autorizāciju izsolei.

5. Nodrošinājuma naudas atmaksas kārtība.

5.1. Izsoles dalībniekam (izņemot nosolītāju un pēdējo pārsolīto solītāju), kas ir piedalījies izsolē, bet nav nosolījis izsoles objektu, viena mēneša laikā pēc izsoles noslēguma dienas tiek atmaksāta nodrošinājuma summa. Nosolītājam tā samaksātais izsoles nodrošinājums tiek ieskaitīts nekustamā īpašuma pirkuma maksā.

5.2. Samaksātā izsoles dalības maksa 20,00 EUR netiek atgriezta.

6. Izsoles vieta.

6.1. Izsole noris elektroniski izsoļu vietnē https://izsoles.ta.gov.lv.

6.2. Izsoles sākuma datums un laiks -15.10.2022. plkst.13.00, izsoles noslēguma datums un laiks - 14.11.2022. plkst.13.00.

7. Izsoles veids. Maksāšanas līdzekļi. Izsoles solis (cenas pieaugums).

7.1. Izsole ir atklāta un notiek vairāksolīšanā ar augšupejošu soli.

7.2. Maksāšanas līdzeklis izsolē ir euro.

7.3. Izsoles solis tiek noteikts 6000,00 EUR (seši tūkstoši euro), turpmāk tekstā "Izsoles solis".

7.4. Visām personām, kurām uz nekustamo īpašumu ir tiesības, kas nepieļauj tā pārdošanu izsolē, jāpieteic savas prasības tiesā līdz izsoles dienai.

8. Izsoles norise.

8.1. Ja izsolei ir reģistrējies un samaksājis nodrošinājuma naudu viens dalībnieks, Īpašums tiek pārdots šim dalībniekam, ja viņš ir veicis vienu izsoles soli.

8.2. Par izsoles gaitu elektronisko izsoļu vietnē tiek elektroniski sagatavots izsoles akts. Elektronisko izsoļu vietnē elektroniski sagatavotais akts uzskatāms par nodomu protokolu un tam ir informatīvs raksturs.

8.3. Izsoles dalībnieks elektroniski var veikt solījumus no brīža, kad viņš noteiktajā kārtībā autorizēts dalībai izsolē, līdz brīdim, kad izsole ir noslēgusies.

8.4. Solīšana sākas no izsoles sākumcenas. Solītājs nevar reģistrēt solījumu, kas ir mazāks par izsoles sākumcenu vai vienāds ar to, atšķiras no izsoles paziņojumā noteiktā izsoles soļa vai ir mazāks par iepriekš reģistrētajiem solījumiem vai vienāds ar tiem. Reģistrētos solījumus nevar atsaukt vai mainīt.

8.5. Elektronisko izsoļu vietnē solījumi tiek reģistrēti hronoloģiskā secībā, fiksējot solīto summu un solījuma reģistrēšanas laiku. Izsoles norises laikā šī informācija ir pieejama tiesu izpildītājam un izsoles dalībniekiem. Izsoles norises laikā un pēc izsoles noslēguma elektronisko izsoļu vietnē ir publiski pieejama informācija par augstāko nosolīto cenu.

8.6. Izsole noslēdzas trīsdesmitajā dienā no nekustamā īpašuma izsoles paziņojumā norādītā izsoles sākuma datuma plkst. 13.00, bet, ja trīsdesmitā diena iekrīt Latvijas Republikas brīvdienā vai svētku dienā, nākamajā darbdienā līdz plkst. 13.00. Ja pēdējo piecu minūšu laikā pirms izsoles noslēgšanai noteiktā laika tiek reģistrēts solījums, izsoles laiks automātiski tiek pagarināts par piecām minūtēm. Ja pēdējās stundas laikā pirms izsoles noslēgšanas tiek konstatēti būtiski tehniski traucējumi, kas var ietekmēt izsoles rezultātu, un tie nav saistīti ar sistēmas drošības pārkāpumiem, izsoles laiks automātiski tiek pagarināts līdz nākamās darbdienas plkst. 13.00. Pēc izsoles noslēgšanas solījumus vairs nereģistrē un elektronisko izsoļu vietnē tiek norādīts izsoles noslēguma datums, laiks un pēdējais izdarītais solījums.

8.7. Tiesu izpildītājs jebkurā brīdī var pārtraukt izsoli pēc nekustamā īpašuma īpašnieka lūguma. Paziņojumu par izsoles pārtraukšanu publicē elektronisko izsoļu vietnē.

8.8. Izsole uzskatāma par nenotikušu, ja:

8.8.1. izsolei nav pieteicies neviens izsoles dalībnieks; neviens no izsoles dalībniekiem, kas pieteicies izsolei, nepārsola sākumcenu;

8.8.2. nosolītājs noteiktā termiņā nesamaksā visu summu, kas no viņa pienākas;

8.8.3. izsoles norises laikā vai 24 (divdesmit četru) stundu laikā pēc izsoles noslēguma saņemts elektronisko izsoļu vietnes drošības pārvaldnieka paziņojums par būtiskiem tehniskiem traucējumiem, kas var ietekmēt izsoles rezultātu.

9. Norēķināšanās par īpašumu.

9.1. Personai, kura nosolījusi augstāko cenu, 10 (desmit) darba dienu laikā pēc izsoles noslēguma dienas jāsamaksā summa, ko veido starpība starp nosolīto augstāko cenu un nodrošinājumu 10% (desmit procentu) apmērā no nekustamā īpašuma izsoles sākumcenas, ieskaitot naudu zvērināta tiesu izpildītāja depozīta kontā, par ko zvērināts tiesu izpildītājs sastāda paziņojumu.

9.2. Gadījumā, ja samaksa netiek veikta Noteikumu noteiktajā kārtībā un termiņā, persona, kura nosolījusi augstāko cenu, zaudē tiesības iegūt nekustamo īpašumu, kā arī zaudē nodrošinājuma naudu. Zvērinātam tiesu izpildītājam jāpārskaita nodrošinājuma naudu nekustamā īpašuma īpašniekam.

9.3. Izsoles dalībniekam, kurš nosolījis augstāko cenu, ne vēlāk kā 15 (piecpadsmit) darba dienu laikā pēc izsoles noslēguma dienas, ir jānoslēdz ar SIA "ROTONS" pirkuma līgums par nosolīto nekustamo īpašumu, kā arī pie SIA "ROTONS" norādītā zvērināta notāra jāparaksta nostiprinājuma lūgums zemesgrāmatai, lai reģistrētu nekustamo īpašumu uz ieguvēja vārda. Izdevumus par īpašuma tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā un izdevumus par zvērināta notāra pakalpojumiem sedz nosolītājs.

9.4. Īpašuma tiesības pāriet pircējam pēc pirkuma līguma noslēgšanas, pirkuma maksas pilnas summas samaksas un pircēja īpašuma tiesību nostiprināšanas zemesgrāmatā.

9.5. Publiskās izsoles rezultātā iegūto naudu pārskaita nekustamā īpašuma īpašniekam 5 (piecu) darba dienu laikā pēc apliecinājuma par izsolē pārdotā īpašuma tiesību maiņas saņemšanas.

9.6. Nekustamā īpašuma īpašniekam ir tiesības nepieņemt nosolīto augstāko cenu un atteikties noslēgt pirkuma līgumu, par to rakstveidā paziņojot zvērinātam tiesu izpildītājam 10 (desmit) darba dienu laikā pēc izsoles noslēguma dienas. Šādā gadījumā personai, kura nosolījusi augstāko cenu, tiek atmaksāta samaksātā nodrošinājuma nauda un pirkuma maksa.

Tālr. uzziņām 23209974.

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!