• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Liepājas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Liepājas pilsētas domes 2022. gada 15. septembra saistošie noteikumi Nr. 16 "Grozījums Liepājas pilsētas domes 2011. gada 27. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 13 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Liepājas vispārējās izglītības iestādēs"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 26.09.2022., Nr. 186 https://www.vestnesis.lv/op/2022/186.16

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dobeles novada domes saistošie noteikumi Nr. 30

Par kārtību, kādā tiek izsniegta atļauja vīna, raudzēto dzērienu, pārējo alkoholisko dzērienu vai starpproduktu, kuru sastāvā esošais spirts ir tikai raudzētas izcelsmes, ražošanai Dobeles novada administratīvajā teritorijā

Vēl šajā numurā

26.09.2022., Nr. 186

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Liepājas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 16

Pieņemts: 15.09.2022.

OP numurs: 2022/186.16

2022/186.16
RĪKI

Liepājas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 6 Visi

Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 16

Liepājā 2022. gada 15. septembrī (prot. Nr. 13, 7. §)

Grozījums Liepājas pilsētas domes 2011. gada 27. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 13 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Liepājas vispārējās izglītības iestādēs"

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 17. panta trešās daļas
11. punktu, likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu

Izdarīt Liepājas pilsētas domes 2011. gada 27. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 13 "PAR IZGLĪTOJAMO ĒDINĀŠANAS MAKSAS ATVIEGLOJUMIEM LIEPĀJAS VISPĀRĒJĀS IZGLĪTĪBAS IESTĀDĒS" (Latvijas Vēstnesis, 2011., 197. nr., 2012., 45. nr., 2013., 22. nr., 2014., 8. nr., 2022., 161. nr.) šādu grozījumu, izsakot 2. punktu šādā redakcijā:

"2. Atvieglojumus piešķir izglītojamajam, kurš apgūst pirmsskolas izglītības, pamatizglītības vai vidējās izglītības programmu Liepājas vispārējās izglītības iestādē un kura deklarētā dzīvesvieta ir Liepājas valstspilsētā. Prasība par deklarēto dzīvesvietu neattiecas uz Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri izceļo no Ukrainas vai kuri nevar atgriezties Ukrainā Krievijas Federācijas izraisītā bruņotā konflikta dēļ šā bruņotā konflikta norises laikā un kuri apgūst izglītības programmas kādā no Liepājas vispārējās izglītības iestādēm, ja to faktiskā dzīvesvieta reģistrēta Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta sniegšanai nepieciešamās informācijas reģistrā Liepājas valstspilsētā."

Liepājas valstspilsētas pašvaldības
domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

 

Saistošo noteikumu "Grozījums Liepājas pilsētas domes 2011. gada 27. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 13 "Saistošie noteikumi par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Liepājas vispārējās izglītības iestādēs""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojumu raksta sadaļas

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Liepājas pilsētas domes 2011. gada 27. oktobra saistošie noteikumi Nr. 13 "Saistošie noteikumi par ēdināšanas maksas atvieglojumiem Liepājas vispārējās izglītības iestādēs" (turpmāk – Saistošie noteikumi Nr. 13) nosaka kārtību, kādā piešķir ēdināšanas maksas atvieglojumus vispārējās izglītības iestādēs, kā arī nosaka atvieglojumu apmēru.

Saistošajos noteikumos Nr. 13 nepieciešams grozījums, lai noteiktu, ka uz Ukrainas civiliedzīvotāju, izglītojamo, kas apgūst pirmsskolas izglītības, pamatizglītības vai vidējās izglītības programmu kādā no Liepājas vispārējām izglītības iestādēm, neattiecas prasība par dzīvesvietas deklarēšanu Liepājas valstspilsētas administratīvajā teritorijā.

2. Īss projekta satura izklāsts Grozījums saistošajos noteikumos Nr. 13 paredz noteikt, ka atvieglojumus piešķir izglītojamajam, kurš apgūst pirmsskolas izglītības, pamatizglītības vai vidējās izglītības programmu Liepājas vispārējās izglītības iestādē un kura deklarētā dzīvesvieta ir Liepājas valstspilsēta. Prasība par deklarēto dzīvesvietu, neattiecas uz Ukrainas civiliedzīvotāju, izglītojamo, kas iegūst izglītību kādā no Liepājas vispārējās izglītības iestādēm un kurš reģistrēts Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta sniegšanai nepieciešamās informācijas reģistrā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Uz esošo brīdi Liepājas vispārējās izglītības iestādēs ir reģistrēti 135 nepilngadīgie Ukrainas civiliedzīvotāji (izglītojamie), no kuriem pirmsskolas izglītības iestādēs 45 un skolās 90. Prognozējam, ka izglītojamo skaits var pieaugt līdz 150.

Indikatīvais papildus nepieciešamais finansējums no 2022. gada 1. septembra līdz 2022. gada 31. decembrim ir 36 366 eiro, un no 2023. gada 1. janvāra līdz 2023. gada 31. maijam ir 44 979 eiro.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Uzņēmējdarbības vidi lēmums neietekmē.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi tiks nosūtīti izvērtēšanai un atzinuma sniegšanai Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai. Pēc pozitīva atzinuma saņemšanas tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" un Liepājas valstspilsētas pašvaldības tīmekļa vietnē www.liepaja.lv .
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav nepieciešamas.

Liepājas valstspilsētas pašvaldības
domes priekšsēdētājs G. Ansiņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!