• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

Rīgas pilsētas izpilddirektors publicē rīkojumus par paaugstinātas ledus bīstamības perioda noteikšanu.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2022. gada 24. augusta saistošie noteikumi Nr. RD-22-152-sn "Par Rīgas valstspilsētas pašvaldības administratīvās teritorijas attīstībai un drošībai stratēģiski svarīgiem īpašumiem un pakalpojumiem ostas pārvaldības jomā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 7.09.2022., Nr. 173 https://www.vestnesis.lv/op/2022/173.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 23

Grozījums Daugavpils domes 2017. gada 14. decembra saistošajos noteikumos Nr. 47 "Līdzfinansējums energoefektivitātes uzlabošanas pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās"

Vēl šajā numurā

07.09.2022., Nr. 173

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: RD-22-152-sn

Pieņemts: 24.08.2022.

OP numurs: 2022/173.6

2022/173.6
RĪKI

Rīgas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. RD-22-152-sn

Rīgā 2022. gada 24. augustā (prot. Nr. 68, 100. §)

Par Rīgas valstspilsētas pašvaldības administratīvās teritorijas attīstībai un drošībai stratēģiski svarīgiem īpašumiem un pakalpojumiem ostas pārvaldības jomā

Izdoti saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma
88. panta ceturto daļu

1. Saistošie noteikumi nosaka Rīgas ostas pārvaldes īpašumā un pārvaldīšanā esošus īpašumus un sniegtos pakalpojumus, kas ir stratēģiski svarīgi Rīgas valstspilsētas pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) administratīvās teritorijas attīstībai un drošībai.

2. Par Pašvaldības administratīvās teritorijas attīstībai un drošībai stratēģiski svarīgiem pakalpojumiem jeb pakalpojumiem ar vispārēju tautsaimniecisku nozīmi tiek atzīti Rīgas brīvostas pārvaldības pakalpojumi (tai skaitā loču, kuģu satiksmes vadības centra, tauvošanas, iekšējā dzelzceļa tīkla pārvaldības pakalpojumi), nodrošinot no likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 3., 5., 10. un 13. punktā un Ostu likuma 7. panta otrajā un trešajā daļā minētajām funkcijām izrietošo uzdevumu izpildi.

3. Par Pašvaldības administratīvās teritorijas attīstībai un drošībai stratēģiski svarīgiem īpašumiem tiek atzīta ostas infrastruktūra (tai skaitā hidrotehniskās būves, piestātnes, kuģuceļi, navigācijas iekārtas un ierīces ostā, akvatoriju un navigācijas ierīces), ūdeņu daļa (akvatorija) un citi Rīgas brīvostas teritorijā esošie nekustamie īpašumi, kas nepieciešami un tiek izmantoti 2. punktā minēto pakalpojumu sniegšanai.

4. Ostas pārvaldības ietvaros pakalpojumi tiek sniegti un 3. punktā minētie īpašumi pārvaldīti, veicot komercdarbību atbilstoši Saimniecisko darbību statistiskās klasifikācijas Eiropas Kopienā (NACE 2. redakcija) klasifikācijas kodiem 33.11, 33.13, 37.00, 38.11, 39.00, 50.10, 50.2, 52.21, 52.22, 68.20, 71.12, 77.34, 80.20, 81.29, 81.30.

5. Ostas pārvaldības ietvaros pakalpojumi ir sniedzami pilnīgas vai daļējas tirgus nepilnības apstākļos saskaņā ar Pašvaldības tiešās līdzdalības izvērtējumu atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 7. pantam.

Rīgas domes priekšsēdētājs M. Staķis

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2022. gada 24. augusta saistošajiem noteikumiem Nr. RD-22-152-sn "Par Rīgas valstspilsētas pašvaldības administratīvās teritorijas attīstībai un drošībai stratēģiski svarīgiem īpašumiem un pakalpojumiem ostas pārvaldības jomā"

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka Rīgas ostas pārvaldes īpašumā un pārvaldīšanā esošus īpašumus un sniegtos pakalpojumus, kas ir stratēģiski svarīgi Rīgas valstspilsētas pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) administratīvās teritorijas attīstībai un drošībai.

Izstrādājot Noteikumus, ņemts vērā Ostu likuma regulējums, tai skaitā izmaiņas attiecībā uz Rīgas ostas pārvaldes juridisko formu un nosacījumus par nekustamajiem īpašumiem ostā, kā arī valsts Satiksmes ministrijas personā izstrādātais kapitālsabiedrības statūtu projekts, kas paredz šādus veicamos komercdarbības veidus – metāla izstrādājumu remonts (33.11), elektronisko iekārtu un optisko ierīču remonts (33.13), notekūdeņu savākšana un attīrīšana (37.00), atkritumu savākšana (izņemot bīstamos atkritumus) (38.11), sanitārija un citi atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumi (39.00), pasažieru jūras un piekrastes ūdens transports (50.10), kravu jūras un piekrastes ūdens transports (50.2), sauszemes transporta palīgdarbības (52.21), ūdens transporta palīgdarbības (52.22), sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšana un pārvaldīšana (68.20), inženierdarbības un ar tām saistītās tehniskās konsultācijas (71.12.), ūdens transportlīdzekļu iznomāšana un ekspluatācijas līzings (77.34), drošības sistēmu pakalpojumi (80.20), cita veida tīrīšanas darbības (81.29), ainavu veidošanas un uzturēšanas darbības (81.30).

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Saskaņā ar Valsts pārvaldes iekārtas likuma 88. panta ceturto daļu pēc tam, kad pašvaldības dome ir veikusi izvērtējumu pašvaldības līdzdalības iegūšanai kapitālsabiedrībā, tā izdod saistošos noteikumus, nosakot tirgus nepilnību vai tādus pašvaldības īpašumus vai preces un pakalpojumus, kas ir stratēģiski svarīgi pašvaldības administratīvās teritorijas attīstībai. Atbilstoši Valsts pārvaldes iekārtas likuma 88. panta sestajai daļai šā panta ceturtajā daļā minētajos normatīvajos aktos norāda publiskas personas funkcijas un konkrētus komercdarbības veidus, kādos šīs funkcijas tiks pildītas, lai sasniegtu šā panta pirmajā daļā noteiktos mērķus.

Atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrības pārvaldības likuma 7. panta pirmajai daļai Pašvaldība ir veikusi izvērtējumu Pašvaldības līdzdalības iegūšanai jaundibināmā kapitālsabiedrībā Rīgas ostas pārvaldības nodrošināšanai, kas ar Rīgas domes lēmumprojektu Nr. RD-22-184-lp-PRO "Par Rīgas valstspilsētas pašvaldības tiešās līdzdalības iegūšanu jaundibināmā kapitālsabiedrībā Rīgas ostas pārvaldības nodrošināšanai" tiek virzīts apstiprināšanai Rīgas domes sēdē.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Neietekmē.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Neietekmē.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Neietekmē.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas. Sākotnējais saistošo noteikumu projekts kopā ar līdzdalības izvērtējumu ir ticis nosūtīts viedokļa sniegšanai Konkurences padomei.

Rīgas domes priekšsēdētājs M. Staķis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!