• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas novada domes 2022. gada 27. jūlija saistošie noteikumi Nr. 27 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Jelgavas novada pašvaldības dibinātajās izglītības iestādēs". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 24.08.2022., Nr. 163 https://www.vestnesis.lv/op/2022/163.14

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Siguldas novada domes saistošie noteikumi Nr. 33

Grozījumi Siguldas novada pašvaldības domes 2022. gada 14. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 21 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība Siguldas novadā"

Vēl šajā numurā

24.08.2022., Nr. 163

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 27

Pieņemts: 27.07.2022.

OP numurs: 2022/163.14

2022/163.14
RĪKI

Jelgavas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jelgavas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 27

Jelgavā 2022. gada 27. jūlijā (prot. Nr. 29, lēmums Nr. 40)

Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Jelgavas novada pašvaldības dibinātajās izglītības iestādēs

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu,
Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 11. punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka Jelgavas novada pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) izglītojamo loku, kuriem ir tiesības saņemt ēdināšanas maksas atvieglojumus (turpmāk – Atvieglojums), Atvieglojumu apmērus, to piešķiršanas kārtību.

2. Atvieglojumu piešķir, ja izglītojamā un vismaz viena no viņa likumiskajiem pārstāvjiem deklarētā dzīvesvieta ir Pašvaldības administratīvajā teritorijā, izņemot 4.2. un 4.3.3. apakšpunktā minētajos gadījumos.

3. Atvieglojumus ir tiesības saņemt izglītojamajiem, kuri klātienē apgūst obligātās pirmsskolas izglītības vai pamatizglītības programmu Pašvaldības dibinātajās izglītības iestādēs (turpmāk – Izglītības iestāde), no kārtējā gada 1. septembra līdz nākošā gada 31. maijam.

II. Atvieglojumu apmērs un norēķinu kārtība

4. Izglītības iestādē ēdināšanas maksas atvieglojumi 100 % apmērā pusdienām tiek nodrošināti:

4.1. izglītojamajiem, kuri apgūst obligātās pirmsskolas izglītības programmu;

4.2. 1.–4. klašu izglītojamajiem, sedzot starpību starp ēdināšanas pakalpojuma maksu un valsts piešķirtajiem līdzekļiem izglītojamo ēdināšanai;

4.3. 5.–9. klašu izglītojamajiem:

4.3.1. no daudzbērnu ģimenēm, kas atbilst šādiem kritērijiem:

4.3.1.1. aprūpē ir vismaz trīs bērni, to skaitā audžuģimenē ievietoti un aizbildnībā esoši bērni. Par daudzbērnu ģimenes bērnu uzskatāma arī pilngadīga persona, kas nav sasniegusi 24 gadu vecumu, ja tā iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību vai daudzbērnu ģimenes statusu apliecina ar Latvijas Goda ģimenes apliecību "Goda Ģimene";

4.3.1.2. viena likumiskā pārstāvja un vismaz trīs ģimenes apgādībā esošo bērnu deklarētā dzīvesvieta ir Pašvaldības administratīvajā teritorijā;

4.3.2. ar invaliditāti;

4.3.3. kuri ievietoti audžuģimenē vai nodoti aizbildnībā.

5. 4.3.1. un 4.3.2. apakšpunktā minēto atvieglojumu piešķir uz bērna likumiskā pārstāvja iesnieguma pamata Izglītības iestādei.

6. 5.-9. klašu izglītojamajiem, kas nav minēti 4. punktā, tiek nodrošināts līdzfinansējums pusdienu apmaksai izglītības iestādē – viens euro dienā.

7. Izglītojamie, kas nav minēti 4. punktā un ir no trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības, brīvpusdienu pabalstu saņem Jelgavas novada pašvaldības 2021. gada 10. decembra saistošo noteikumu Nr. 18 "Par sociālo palīdzību zemu ienākumu mājsaimniecībām" 10. punktā noteiktajā kārtībā.

8. Noteikumi neattiecas uz izglītojamajiem, kuru ēdināšanas izmaksas tiek segtas no valsts budžeta līdzekļiem vai citu pašvaldību budžeta līdzekļiem.

9. Atvieglojumu par faktiski saņemto ēdināšanas pakalpojumu Pašvaldība pārskaita ēdināšanas pakalpojuma sniedzēja kredītiestādes maksājumu kontā.

III. Atvieglojumu piešķiršanas un lēmumu apstrīdēšanas kārtība

10. Atvieglojumus piešķir ar attiecīgās Izglītības iestādes vadītāja lēmumu. Izglītības iestādē ir noteikta kārtība, kā tiek organizēta ēdināšana, un ir nozīmēts atbildīgais par ēdināšanas uzskaiti.

11. Pieņemtos lēmumus var apstrīdēt Jelgavas novada pašvaldības Administratīvo aktu strīdu komisijā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

IV. Noslēguma jautājumi

12. Saistošie noteikumi stājas spēkā ar 2022. gada 1. septembri.

13. Ar šo Noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē 2022. gada 8. februāra Jelgavas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 7 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Jelgavas novada pašvaldībā".

Jelgavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs M. Lasmanis

 

Saistošo noteikumu Nr. 27 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Jelgavas novada pašvaldības dibinātajās izglītības iestādēs"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa Informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 11. apakšpunkts noteic, ka pašvaldība nosaka tos izglītojamos, kuru ēdināšanas izmaksas sedz pašvaldība. Ņemot vērā, ka administratīvi teritoriālās reformas ietvaros apvienotajās Jelgavas novada un Ozolnieku novada pašvaldībās bija noteikts atšķirīgs izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumu regulējums, Jelgavas novada pašvaldība (turpmāk ‒ Pašvaldība) 2022. gada 8. februārī apstiprināja saistošos noteikumus Nr. 7 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Jelgavas novada pašvaldībā", tādējādi, nodrošinot vienotu izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumu piešķiršanas kārtību.

Ņemot vērā ēdināšanas izmaksu palielinājumu no 2022. gada 1. septembra, kā arī Krievijas agresijas Ukrainā rezultātā notiekošās karadarbības ietekmi uz pasaules un Latvijas ekonomiku – straujo energoresursu, pakalpojumu un preču cenu pieaugumu, ēdināšanas izdevumus izglītojamiem iepriekšējā apmērā nodrošināt nav iespējams, jo pašvaldībai nākas segt ne tikai ēdināšanas cenu pieaugumu, bet arī pārējo iestāžu uzturēšanas izdevumu palielinājumu, kas dotajā brīdī nav prognozējams.

2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumos Jelgavas novada pašvaldība ir noteikusi izglītojamo loku, kuriem ir tiesības saņemt ēdināšanas maksas atvieglojumus Jelgavas novada pašvaldības dibinātajās izglītības iestādēs, atvieglojumu apmērus, to piešķiršanas kārtību.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Papildu finansējums nav nepieciešams, izglītojamo ēdināšana tiks nodrošināta 2022. gada budžetā paredzētā finansējuma ietvaros. Kopējais pašvaldības finansējums, kas nepieciešams ēdināšanas maksas atvieglojumiem periodā no 2022. gada 1.  septembra līdz 31. decembrim, ir EUR 340 152.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav ietekmes.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav veiktas.

Jelgavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs M. Lasmanis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!