• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Uzaicinājumi uz tiesu
Tiesa sagatavo un publicē paziņojumu ar aicinājumu ierasties tiesā procesa dalībnieku, kuram nav deklarētās dzīvesvietas un viņa dzīvesvieta nav zināma. Aicinājuma saturs ir atbilstošs tiesas pavēstes saturam. Tiesa var izskatīt lietu bez atbildētāja piedalīšanās, ja pagājis ne mazāk kā viens mēnesis no aicinājuma publikācijas dienas oficiālajā izdevumā. Ja lieta tiek izskatīta rakstveida procesā, savlaicīgi lietas dalībniekam, kuram nav deklarētās dzīvesvietas un viņa dzīvesvieta nav zināma, paziņo datumu, kad lēmuma norakstu varēs saņemt tiesas kancelejā.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2022/157.UT8): uzaicinājums uz tiesu. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 16.08.2022., Nr. 157 https://www.vestnesis.lv/op/2022/157.UT8

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzaicinājumi uz tiesu

Rīgas rajona tiesa aicina JEKATERINU KUZŅECOVU, dzim. 1987.gada 28.novembrī, un OĻEGU HAVEJEVU (OLEG HHEVEEV), dzim. 1990.gada 25.jūnijā, ierasties uz tiesas sēdi 2022.gada 10.oktobrī plkst. 10.00 Jūrmalā, Zigfrīda Meierovica prospektā 1A...

Vēl šajā numurā

16.08.2022., Nr. 157

OP 2022/157.UT8
RĪKI

Uzaicinājumi uz tiesu: Šajā laidienā 11 Pēdējās nedēļas laikā 45 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Uzaicinājums uz tiesu

Uzaicinājums uz tiesu

Vidzemes rajona tiesa (Cēsīs) saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmo daļu paziņo atbildētājai ANNAI SUZANNAI SIVIJAI, kuras prasības pieteikumā norādītā adrese: "Vidus Jaunzemi", Raunas pagasts, Smiltenes novads, LV-4131, uzturēšanās adrese: 119 Callan Bridge Park, Armagh BT60 4BT, Ziemeļīrija, Lielbritānija, ka civillieta Nr.C71308121 (C-0501-22/21) prasītājas SIA "Intrum Latvia" (turpmāk-prasītāja) vienkāršotās procedūras prasībā Annu Suzannu Siviju (turpmāk - atbildētāja) par parāda piedziņu tiks izskatīta rakstveida procesā. Tiesa informē, ka lietu izskatīs Vidzemes rajona tiesas (Cēsīs) tiesnese Daina Ročāne.

Tiesa izskaidro, ka atbildētājai saskaņā ar Civilprocesa likuma 20. pantu ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesei, uz Civilprocesa likuma 19. panta pirmajā daļā minētajiem pamatiem. Lietā pieņemtais saīsinātais spriedums būs pieejams tiešsaistes sistēmā (www.manas.tiesas.lv, autorizējoties https://manas.tiesas.lv/eTiesasMvc/lv/Account/Login) 2023. gada 3. februārī, kas uzskatāms par saīsinātā sprieduma sastādīšanas datumu.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta trešās daļas noteikumiem atbildētājai ir tiesības saņemt spriedumu pa pastu vai citā veidā saskaņā ar Civilprocesa likumā noteikto tiesas dokumentu piegādāšanas un izsniegšanas kārtību, iesniedzot tiesai rakstveida lūgumu.

Spriedumu atbilstoši Civilprocesa likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam (ievaddaļa, aprakstošā daļa, motīvu daļa un rezolutīvā daļa) tiesa sastādīs gadījumā, ja kāda no pusēm lietā iesniegs sprieduma sastādīšanas lūgumu. Sprieduma sastādīšanas lūgumu ir tiesības iesniegt tiesai 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas, 2023. gada 3. februāra, līdz 2023. gada 13. februārim pulksten 18.00. Sprieduma sastādīšanas lūgums, kas iesniegts pēc termiņa beigām, netiks pieņemts un tiks atdots iesniedzējam. Lēmums par atteikšanos pieņemt sprieduma sastādīšanas lūgumu nav pārsūdzams.

Saīsinātais spriedums atbilstoši Civilprocesa likuma 250.27 panta otrās daļas noteikumiem stājas likumīgā spēkā pēc tam, kad beidzies termiņš sprieduma sastādīšanas lūguma iesniegšanai un neviena no pusēm nav iesniegusi sprieduma sastādīšanas lūgumu. Ja lietā tiks saņemts puses sprieduma sastādīšanas lūgums, spriedums atbilstoši Civilprocesa likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam būs pieejams tiešsaistes sistēmā (www.manas.tiesas.lv, autorizējoties https://manas.tiesas.lv/eTiesasMvc/lv/Account/Login) 2023. gada 6. martā.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.26 panta noteikumiem atbildētājai ir tiesības ar pamatotu iesniegumu lūgt iztiesāt civillietu tiesas sēdē.

Tiesa saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.22 panta noteikumiem izskaidro atbildētājas procesuālās tiesības un pienākumus rakstveida procesā.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma noteikumiem atbildētājai ir tiesības pilnīgi vai daļēji atzīt prasību, celt iebildumus pret prasību (Civilprocesa likums 74. pants), 30 dienu laikā no prasības pieteikuma izsniegšanas dienas celt pretprasību, iepazīties ar lietas materiāliem un izgatavot to atvasinājumus, iesniegt pierādījumus, pieteikt lūgumus, izteikt savus argumentus un apsvērumus, celt iebildumus pret citu dalībnieku lūgumiem, argumentiem, apsvērumiem, noslēgt izlīgumu, iesniegt sprieduma sastādīšanas lūgumu, pārsūdzēt tiesas spriedumu apelācijas kārtībā, ja tiesas spriedums tiks sastādīts atbilstoši Civilprocesa likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam, saņemt tiesas spriedumu, izmanot citas procesuālās tiesības, kuras piešķirtas ar likumu.

Minētās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, atbildētājai ir tiesības izmantot ne vēlāk kā septiņas dienas pirms paziņotā lietas izskatīšanas laika, tas ir, līdz 2023. gada 27. janvārim. Saskaņā ar Civilprocesa likuma noteikumiem atbildētājai ir pienākums atbildēt tiesneša noteiktajos termiņos uz viņa pieprasījumiem, iesniegt rakstveida paskaidrojumus un nepieciešamos pierādījumus, pierādīt savu iebildumu pamatotību, izpildīt citus procesuālos pienākumus, kuri uzlikti saskaņā ar Civilprocesa likuma normām.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 148. panta 1.3 daļas noteikumiem tiesa informē, ka atbildētājai ir tiesības pušu strīda atrisināšanā izmantot mediāciju. Gadījumā, ja puses ir vienojušās par mediācijas izmantošanu strīda atrisināšanā, saskaņā ar Civilprocesa likuma 148. panta 13. daļas noteikumiem atbildētājai ir pienākums par to paziņot par to tiesai.

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!