• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Madonas novada domes 2022. gada 28. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 13 "Par reklāmu, reklāmas objektu, priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu un citu informatīvo materiālu izvietošanu publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu, un pašvaldības nodevu par reklāmas vai reklāmas objektu izvietošanu Madonas novadā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.08.2022., Nr. 149 https://www.vestnesis.lv/op/2022/149.19

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Madonas novada domes saistošie noteikumi Nr. 27

Par Madonas novada pašvaldībai piederošo dzīvojamo telpu izīrēšanas kārtību

Vēl šajā numurā

04.08.2022., Nr. 149

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Madonas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 13

Pieņemts: 28.04.2022.

OP numurs: 2022/149.19

2022/149.19
RĪKI

Madonas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Madonas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 13

Madonā 2022. gada 28. aprīlī

Par reklāmu, reklāmas objektu, priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu un citu informatīvo materiālu izvietošanu publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu, un pašvaldības nodevu par reklāmas vai reklāmas objektu izvietošanu Madonas novadā

Apstiprināti ar Madonas novada pašvaldības domes
2022. gada 28. aprīļa lēmumu Nr. 243 (prot. Nr. 11, 7. p.)

Precizēti ar Madonas novada pašvaldības domes
2022. gada 28. jūlija lēmumu Nr. 467 (prot. Nr. 17, 12. p.)

Izdoti saskaņā ar Reklāmas likuma 7. panta trešo daļu,
2012. gada 30. oktobra Ministru kabineta noteikumiem Nr. 732
"Kārtība, kādā saņemama atļauja reklāmas izvietošanai
publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu" 28. un
45. punktu, Priekšvēlēšanu aģitācijas likuma 22.1 pantu,
likuma "Par nodokļiem un nodevām" 12. panta pirmās daļas 7. punktu,
2005. gada 28. jūnija noteikumu Nr. 480 "Noteikumi par kārtību,
kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas" 12. punktu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi nosaka reklāmas, reklāmas objektu, priekšvēlēšanas aģitācijas materiālu un citu informatīvo materiālu izvietošanas publiskās vietās un vietās, kas vērstas pret publisku vietu, nosacījumus, ierobežojumus, ekspluatācijas un demontāžas kārtību, pašvaldības nodevas par reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanu publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu, likmi un maksāšanas kārtība, kā arī atbildību par šo noteikumu neievērošanu.

2. Šo noteikumu mērķis veidot harmoniski attīstītu vidi, nodrošinot Madonas novada raksturīgās arhitektūras saglabāšanu.

3. Noteikumos lietoti šādi termini:

3.1. afiša – paziņojums par pasākumiem, koncertiem, izstādēm, izrādēm, sporta pasākumiem, lekcijām u.tml. ar norādītu organizētāju, norises laiku un vietu, kas tiek īslaicīgi izvietots speciāli tam atļautās vietās;

3.2. plakāts – grafiski vai tekstuāli izstrādāts darbs uz papīra, kas tēlainā formā uzrunā skatītāju, informējot vai reklamējot kādu pasākumu, personību, problēmu;

3.3. slietnis – neliels (līdz 1,5 m augsts un 1 m plats), mobils reklāmas objekts, kas tiek izvietots pie jebkuras iestādes, organizācijas vai saimnieciskās darbības veikšanas vietas tikai to darba laikā.

II. Reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanas pamatprincipi

4. Tiesības izvietot reklāmu vai reklāmas objektus ir fiziskām un juridiskām personām, kas Ministru kabineta noteiktajā kārtībā Madonas novada būvvaldē saņēmušas atļauju reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanai, kā arī samaksājušas pašvaldības nodevu par reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanu publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu (turpmāk – pašvaldības nodeva).

5. Patvaļīga reklāmas objekta izvietošana un patvaļīga reklāmas objekta grafiskā dizaina maiņa ir aizliegta.

6. Reklāmu vai reklāmas objektu atļauts izvietot tikai uz sakoptas ēkas fasādes.

7. Izvietojot reklāmu, jāievēro šādas prasības:

7.1. reklāmai jābūt valsts valodā;

7.2. iespējams lietot citas valodas, ja šī informācija nepieciešama drošības apsvērumu dēļ (brīdinājuma, aizlieguma informācija), attiecībā uz nacionālo kultūras biedrību un reliģisko konfesiju pasākumiem vai attiecībā uz starptautiskajiem pasākumiem.

8. Izvietojot reklāmu vai reklāmas objektus bez piesaistes zemei (konstruktīvā saistībā ar ēku):

8.1. reklāma nedrīkst daļēji vai pilnībā aizsegt ēkas arhitektoniskās detaļas;

8.2. reklāmas stiprinājuma veids nedrīkst bojāt ēkas nesošās konstrukcijas, reklāma nedrīkst sniegties pāri fasādes laukumam.

9. Izvietojot reklāmu vai reklāmas objektu ar piesaisti zemei, reklāmas elektroapgāde jāparedz pazemes kabeļos. Elektroapgādes kabeļi reklāmām nedrīkst būt redzami ēku fasādēs.

10. Izvietojot reklāmas objektu ar piesaisti zemei, ja tas nepieciešams (tiek veikti rakšanas darbi dziļāk kā 30 cm), jāsaņem rakstiski saskaņojumi no inženiertīklu turētājiem, kā arī no VAS "Latvijas Valsts ceļi". Pēc būvvaldes pieprasījuma papildus jāiesniedz aktuāls topogrāfiskais plāns ar esošajām inženierkomunikācijām.

11. Ja, izvietojot reklāmu vai reklāmas objektu ar piesaisti zemei, radušās domstarpības par to izvietojuma atbilstību saskaņotajam projektam, reklāmas devējam vai būvvaldei ir tiesības pieprasīt uzmērījumu dabā, ko veic mērnieks (zemes kadastrālajā uzmērīšanā sertificēta persona).

12. Izvietojot reklāmu vai reklāmas objektu valsts kultūras pieminekļu teritorijā, jānodrošina saskaņojums ar valsts kultūras pieminekļu inspekciju.

13. Slietņi drīkst atrasties vietās, kur tie netraucē gājēju kustību.

14. Mobilās reklāmas izmantošanai uz transporta līdzekļa (izņemot pasažieru sabiedrisko transportu) saskaņo pārvietošanās maršrutu.

15. Izvietojot reklāmu uz žoga:

15.1. jāsaglabā žoga posmam 30 % caurredzamību;

15.2. reklāmu atļauts izvirzīt virs žoga ne vairāk par 30 % no žoga augstuma;

15.3. aizliegts izvietot reklāmu, ja žogs ir kalts vai mākslinieciski veidots.

16. Aizliegts izvietot īslaicīga rakstura reklāmas (plakātus, afišas, sludinājumus, preču un pakalpojumu reklāmas, aģitācijas materiālus) uz žogiem, ēku fasādēm, jaunbūvēm, būvžogiem, apgaismošanas stabiem, elektrības sadales kastēm, transformatoriem un citiem inženiertehnisko komunikāciju būvju elementiem, ceļu satiksmes organizācijas tehniskajiem līdzekļiem un informatīvajām norādēm, pilsētas labiekārtojuma elementiem, kokiem un apstādījumiem.

17. Aizliegts izvietot reklāmas uz tiltiem, ielu krustojumu redzamības zonās, kā arī ierobežot transportlīdzekļu vadītājiem noteikto redzamību izbraukšanas vietās uz ielām un ceļiem.

18. Aizliegts izvietot saldināto dzērienu (izņemot sulu un nektāru), enerģijas dzērienu un čipsu (kraukšķīgu, plānās šķēlēs ceptu kartupeļu) reklāmu uz ēkām un būvēm, kas robežojas vai atrodas blakus izglītības iestādēm. Reklāmas vai reklāmas objekti nedrīkst aizsegt nozīmīgas un skaistas dabas ainavas.

19. Projektējot stacionāru reklāmas objektu pie gājēju ietves, tas nedrīkst apgrūtināt gājēju plūsmu un ratiņkrēslu lietotāju pārvietošanos.

20. Parkos, skvēros un uz apgaismes stabiem reklāmas izvietošana ir aizliegta. Reklāmas vai reklāmas objekti nedrīkst aizsegt nozīmīgas un skaistas dabas ainavas.

21. Reklāmās aizliegts izmantot mirgojošas gaismas un skaņu specefektu. Aizliegts izvietot Reklāmu uz patvaļīgi uzbūvētām būvēm, erkeriem, balkoniem, lodžijām.

III. Reklāmas vai reklāmas objektu projektu izskatīšanas un saskaņošanas kārtība

22.  Persona, kura vēlas izvietot reklāmu vai reklāmas objektu, mainīt saskaņoto reklāmas vai reklāmas objekta grafisko dizainu, iesniedz Madonas novada būvvaldē saskaņošanai reklāmas vai reklāmas objekta projektu un normatīvajos aktos noteiktos dokumentus.

23. Madonas novada būvvalde ir tiesīga pieņemt lēmumu par atteikumu izsniegt reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanas atļauju, ja reklāmas izvietošana neatbilst konkrētās vietas apbūves raksturam, ēkas arhitektoniskajam risinājumam, pielietotie materiāli neatbilst fasādes apdares materiāliem, reklāmas vai reklāmas objekta projektā nav ievērotas šajos noteikumos un citos normatīvajos aktos ietvertās prasības vai arī nav iesniegti normatīvajos aktos noteiktie dokumenti.

IV. Afišu un plakātu izvietošanas uz pašvaldībai piederošiem afišu stabiem un stendiem kārtība

24. Uz afišu stabiem izvietojamās reklāmas nav jāsaskaņo Madonas novada būvvaldē.

25. Uz afišu stabiem un stendiem atļauts eksponēt tikai afišas, plakātus un informatīvus materiālus par pasākumiem, lekcijām, izstādēm, koncertiem u.tml. ar norādītu pasākuma norises laiku un vietu, kā arī priekšvēlēšanu materiālus ne lielākus par A1 (0,594 m x 0,841 m) izmēru.

26. Afišu, plakātam vai informatīvam materiālām jābūt izgatavotai no materiāla, kas ir speciāli tam paredzēts, kvalitatīvs un ir izturīgs pret mitrumu (lietus, sniegs u.tml.).

27. Vienu un to pašu afišu, plakātu vai informatīvo materiālu reklāmas devējs uz afišu stabiem un stendiem nedrīkst izvietot vairākos eksemplāros.

28. Afišu, plakātu un informatīvo materiālu izvietošanas termiņš – līdz pasākuma beigām, bet ja nav norādīts pasākuma datums, tad atļautais izvietošanas laiks ir divi mēneši.

V. Reklāmas vai reklāmas objektu ekspluatācijas un demontāžas kārtība

29. Reklāmas devējs ir tiesīgs izvietot reklāmu vai reklāmas objektu tikai pēc pašvaldības atļaujas saņemšanas, atļaujā noteikto nosacījumu izpildes, nodevas samaksas, un uz atļaujā noteikto termiņu.

30. Reklāmas devējs ir atbildīgs par reklāmas konstrukciju drošību un elektroinstalācijas pieslēguma atbilstību normatīvo aktu prasībām, tās uzturēšanu tehniski un vizuāli labā kārtībā.

31. Ekspluatācijas prasības reklāmai vai reklāmas objektam:

31.1. nesošajām konstrukcijām, konstruktīvajam un dekoratīvajām detaļām jābūt bez mehāniskiem bojājumiem un krāsojuma defektiem. Reklāmai jābūt tīrai. Telpisko burtu un līmplēvju detaļas nedrīkst būt ar atlupušiem stūriem un malām, nedrīkst būt iztrūkstošas detaļas;

31.2. elektroinstalācijas pieslēgumam jāatbilst spēkā esošajām normām.

32. Beidzoties reklāmas izvietošanas atļaujas termiņam un, ja būvvaldē nav saņemts iesniegums par reklāmas atļaujas pagarināšanu, reklāmas devējs 10 (desmit) darba dienu laikā veic reklāmas demontāžu, sakārtojot reklāmas izvietošanas vietu.

33. Ja reklāma netiek demontēta noteikumu 37. punktā noteiktajā termiņā vai netiek iesniegts jauns iesniegums par reklāmas atļaujas pagarināšanu, Madonas novada pašvaldība ir tiesīga organizēt darbus reklāmas demontāžai, izdevumus normatīvajos aktos paredzētajā kārtībā piedzenot no reklāmas devēja.

34. Ja reklāma vai reklāmas objekts apdraud personu dzīvību, veselību, drošību vai īpašumu reklāmas devējam vai, ja tāda nav, zemesgabala vai būves īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam ir pienākums nekavējoties veikt reklāmas vai reklāmas objekta sakārtošanu vai demontāžu.

35. Madonas novada būvvaldes arhitekte sagatavo brīdinājumu par reklāmas vai reklāmas objekta demontāžu, ja:

35.1. reklāma vai reklāmas objekts neatbilst ekspluatācijas prasībām;

35.2. beidzies reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanas atļaujas termiņš;

35.3. reklāma vai reklāmas objekts tiek ekspluatēts bez reklāmas izvietošanas atļaujas;

35.4. reklāma vai reklāmas objekts uzstādīts neatbilstoši saskaņotajam projektam;

35.5. nav veikts pašvaldības nodevas maksājums;

35.6. reklāma vai reklāmas objekts nav nostiprināta statiski drošā veidā;

35.7. reklāma vai reklāmas objekts netiek uzturēta atbilstošā tehniskā un vizuālā kārtībā.

36. Madonas novada būvvalde nosūta būvvaldes arhitektes sagatavotu brīdinājumu par nepieciešamību demontēt reklāmu vai reklāmas objektu.

37. Ja viena mēneša laikā no brīdinājuma nosūtīšanas reklāma vai reklāmas objekts netiek demontēts, tad Madonas novada būvvalde ir tiesīga veikt pasākumus reklāmas vai reklāmas objekta demontāžai.

38. Pirms demontāžas darbu uzsākšanas attiecīgā Madonas novada pašvaldības pilsētas, pagasta vai apvienības pārvalde sastāda aktu par reklāmas demontāžu, fiksējot reklāmas tehnisko un vizuālo stāvokli.

39. Reklāmas demontāžas un uzglabāšanas izdevumus attiecīgā Madonas novada pašvaldības pilsētas, pagasta vai apvienības pārvalde piedzen no reklāmas devēja vai, ja tāda nav, tad zemesgabala vai būves īpašnieka vai tiesiskā valdītāja.

40. Demontētā reklāma tiek uzglabāta vienu mēnesi, pēc tam tā tiek utilizēta. Madonas novada pašvaldība nekompensē utilizētās reklāmas vērtību.

VI. Priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana

41. Priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanai piemērojami šo noteikumu noteiktie reklāmas vai reklāmas objektu izvietošanas pamatprincipi, ekspluatācijas un demontāžas kārtības noteikumi, un paredzēta atbilstoša administratīvā atbildība.

42. Aizliegts izvietot priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus pilsētas parkos un skvēros, sabiedrisko transporta līdzekļu pieturās, kā arī reklāmu uz ēkām un būvēm, kas robežojas vai atrodas blakus izglītības iestādēm un valsts un pašvaldība iestādēm.

VII. Administratīvā atbildība par noteiktumu neievērošanu

43. Par šo noteikumu pārkāpšanu administratīvi atbildīgs ir reklāmas devējs.

44. Par šo noteikumu neievērošanu piemērojams administratīvais sods – brīdinājums vai naudas sods fiziskai personai ir no 4 līdz 70 naudas soda vienībām, juridiskai personai – no 20 līdz 280 naudas soda vienībām.

45. Saistošo noteikumu izpildes uzraudzību un kontroli veic Madonas novada būvvaldes arhitekte un Madonas novada pašvaldības kārtībnieki, atbilstoši savai kompetencei.

46. Administratīvā pārkāpuma procesu par šo noteikumu neievērošanu līdz administratīvā pārkāpuma lietas izskatīšanai veic Madonas novada būvvaldes amatpersonas un pašvaldības kārtībnieki. Administratīvā pārkāpuma lietu izskata Madonas novada pašvaldības Administratīvā komisija.

47. Administratīvā soda uzlikšana neatbrīvo saistošo noteikumu pārkāpēju no saistošo noteikumu ievērošanas un ar savu darbību nodarīto zaudējumu atlīdzināšanas saskaņā ar spēkā esošiem normatīviem aktiem.

VIII. Pašvaldības nodevas par reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanu publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu, likme un maksāšanas kārtība

48. Pašvaldības nodevas maksātāji ir fiziskās un juridiskās personas, kas izvieto reklāmu vai reklāmas objektus publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu, Madonas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā.

49. Pašvaldības nodevas objekts ir reklāma vai reklāmas objekts, kas tiek izvietota Madonas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā publiskā vietā vai vietā, kas vērstas pret publisku vietu.

50. Papildus normatīvajos aktos noteiktajiem atbrīvojumiem no pašvaldības nodevas tiek atbrīvota nekomerciāla vizuālā informācija:

50.1. sociālā reklāma;

50.2. par labdarības pasākumiem;

50.3. par Latvijas Republikā reģistrēto reliģisko konfesiju pasākumiem;

50.4. par valsts un pašvaldības rīkotiem vai atbalstītiem mākslu, kultūru, zinātni, izglītību un sportu veicinošiem pasākumiem;

50.5. par valsts un pašvaldības rīkotiem vai atbalstītiem sporta pasākumiem;

50.6. par dabas (vides) aizsardzību un ar to saistītiem pasākumiem (ja netiek reklamēts konkrētais ražotājs, ražotāja produkts vai pakalpojums);

50.7. par veselības aizsardzību vai ar to saistītiem pasākumiem (ja netiek reklamēts konkrētais ražotājs, ražotāja produkts vai pakalpojums);

50.8. par valsts un pašvaldības rīkotiem starptautiskiem pasākumiem;

50.9. normatīvajos aktos noteiktā obligāti izvietojamā informācija;

50.10. pašvaldības rīkoto pasākumu reklāma un informācija par tiem (arī svētku noformējums).

51. Par pašvaldības atbalstītu pasākumu šo noteikumu izpratnē tiek uzskatīts pasākums, kuram finansiālu, materiālu, informatīvu vai organizatorisku atbalstu piešķir pašvaldība vai tās iestāde.

52. Pašvaldības nodevas likme ir atkarīga no reklāmas veida, izmēriem un reklāmas eksponēšanas ilguma.

53. Pašvaldības nodevas apmērs par reklāmas izvietošanu Madonas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā:

53.1. Parastai, telpiskai reklāmai, ja reklāma vai reklāmas objekts tiek izvietots:

53.1.1. uz gadu – 10,00 euro /m2;

53.1.2. uz mēnesi – 1,50 euro /m2;

53.1.3. uz dienu – 0,20 euro /m2;

53.2. Gaismas reklāmai (gaismas kastes un telpiskie objekti ar iemontētu izgaismojumu), ja reklāma vai reklāmas objekts tiek izvietots:

53.2.1. uz gadu – 5,00 euro /m2;

53.2.2. uz mēnesi – 0,70 euro /m2;

53.2.3. uz dienu – 0,10 euro /m2;

53.3. Mobilai reklāmai – 10,00 euro dienā.

54.  Pašvaldības nodeva par priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu Madonas novada pašvaldības administratīvajā teritorijā publiskā vietā vai vietā, kas vērsta pret publisku vietu, Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā noteiktajā priekšvēlēšanu aģitācijas periodā tiek noteikta atbilstoši šo noteikumu 53. punktā noteiktam pašvaldības nodevas apmēram.

55. Izvietojot reklāmas akcijas vajadzībām speciālās konstrukcijas, teltis, skatuvi, tiek iekasēta vienreizējā pašvaldības nodeva par pirmo dienu 50,00 euro apmērā, par katru nākamo dienu – 30,00 euro.

56. Pašvaldības nodevas apmēru reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanai aprēķina un nodevas samaksu kontrolē Madonas novada būvvalde. Īstenojot pašvaldības nodevas maksājumu kontroli, Madonas novada būvvaldei ir visas tiesību aktos noteiktās nodokļu administrācijas tiesības. Pašvaldības nodevu samaksā līdz reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanas atļaujas saņemšanai.

57. Konstatējot faktu par patvaļīgu reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanu, Madonas novada būvvalde aprēķina pašvaldības nodevu no fakta konstatēšanas brīža līdz reklāmas demontāžai vai reklāmas izvietošanas atļaujas saņemšanai.

IX. Noslēguma jautājumi

58. Reklāmas, kas ir saskaņotas līdz šo noteikumu spēkā stāšanās dienai, ir uzskatāmas par saskaņotām līdz izdotās reklāmas atļaujas termiņa beigām.

59. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Madonas novada pašvaldības 2009. gada 29. oktobra saistošie noteikumi Nr. 16 "Par vizuālās komunikācijas objektu izvietošanu Madonas novadā".

60. Ar šo saistošo noteikumu spēkā stāšanos spēku zaudē Madonas novada pašvaldības 2013. gada 29. augusta saistošie noteikumi Nr. 17 "Par pašvaldības nodevu par reklāmas vai reklāmas objektu izvietošanu Madonas novadā".

Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Lungevičs

 

Paskaidrojuma raksts
Madonas novada pašvaldības 2022. gada 28. aprīļa saistošajiem noteikumiem Nr. 13 "Par reklāmu, reklāmas objektu, priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu un citu informatīvo materiālu izvietošanu publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu, un pašvaldības nodevu par reklāmas vai reklāmas objektu izvietošanu Madonas novadā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācijā

Projekta nepieciešamības pamatojums

Saskaņā ar administratīvi teritoriālo reformu, atbilstoši Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumam, ar 2021. gada 1. jūliju ir izveidota jauna Madonas novada pašvaldība. Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punktā ir noteikts, ka 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus.

Līdz ar to ir jāizstrādā un jāapstiprina jauni saistošie noteikumi reklāmu, reklāmas objektu, priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu un citu informatīvo materiālu izvietošanu publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu, un par pašvaldības nodevu par reklāmas vai reklāmas objektu izvietošanu Madonas novadā.

Īss projekta satura izklāsts

Saistoši noteikumi paredz reklāmas vai reklāmas objektu un citu informatīvo materiālu publiskās vietās un vietās, kas vērstas pret publisku vietu, izvietošanas ierobežojumus nosacījumus, afišu stabu un stendu izmantošanas kārtību, kā arī reklāmas vai reklāmas objektu ekspluatācijas un demontāžas kārtību.

Saistošie noteikumi nosaka pašvaldības nodevas par reklāmas vai reklāmas objektu izvietošanu Madonas novadā.

Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Saskaņā ar likumu "Par pašvaldībām" 43.1 panta otro daļu izstrādājot saistošo noteikumu projektu par pašvaldības nodevām, paskaidrojuma rakstā neiekļauj informāciju par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu.

Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums attiecināms uz personām, kuras vēlas izvietot Madonas novada administratīvajā teritorijā reklāmu, reklāmas objektu, priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu un citu informatīvo materiālu izvietošanu publiskās vietās vai vietās, kas vērstas pret publisku vietu.

Informācija par administratīvajām procedūrām

Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Madonas novada būvvalde. Saistošie noteikumi paredz, ka noteikumu izpildi kontrolēt, fiksēt saistošo noteikumu pārkāpumus, sastādīt administratīvo pārkāpumu protokolus tiesīgi Madonas novada būvvaldes un Madonas novada pašvaldības policijas darbinieki.

Institūcija, kurā persona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā, ir Madonas novada būvvalde.

Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar privātpersonām.

Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Lungevičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!