• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Madonas novada domes 2022. gada 31. maija saistošie noteikumi Nr. 17 "Grozījumi Madonas novada pašvaldības 21.12.2021. saistošajos noteikumos Nr. 21 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas, atskaitīšanas un diennakts uzraudzības pakalpojuma sniegšanas kārtība Madonas novada pašvaldības izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 8.06.2022., Nr. 110 https://www.vestnesis.lv/op/2022/110.20

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Mārupes novada domes lēmums Nr. 10

Par nekustamā īpašuma "Papardes", kadastra Nr. 8048 003 1005, Piņķi, Babītes pagastā, Mārupes novadā, detālplānojuma apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

08.06.2022., Nr. 110

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Madonas novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 17

Pieņemts: 31.05.2022.

OP numurs: 2022/110.20

2022/110.20
RĪKI

Madonas novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Madonas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 17

Madonā 2022. gada 31. maijā

Grozījumi Madonas novada pašvaldības 21.12.2021. saistošajos noteikumos Nr. 21 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas, atskaitīšanas un diennakts uzraudzības pakalpojuma sniegšanas kārtība Madonas novada pašvaldības izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas"

APSTIPRINĀTI
ar Madonas novada pašvaldības domes
31.05.2022. lēmumu Nr. 326
(prot. Nr. 13, 3. p.)

Izdoti saskaņā ar
Vispārējās izglītības likuma
26. panta pirmo daļu

1. Izdarīt Madonas novada pašvaldības 21.12.2021. saistošajos noteikumos Nr. 21 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas, atskaitīšanas un diennakts uzraudzības pakalpojuma sniegšanas kārtība Madonas novada pašvaldības izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas" šādus grozījumus:

1.1. Papildināt saistošos noteikumus ar 23.1 punktu šādā redakcijā:

"23.1 Iestādei ir tiesības vasaras mēnešos darbinieku atvaļinājuma laikā pārtraukt pedagoģisko procesu no divām līdz četrām nedēļām, trīs mēnešus iepriekš rakstveidā aptaujājot bērnu likumiskos pārstāvjus par bērna aprūpes nepieciešamību Iestādes pedagoģiskā procesa pārtraukuma laikā. Iestādes vadītājs pedagoģiskā procesa pārtraukšanu saskaņo ar Pašvaldības iestādes "Madonas novada Centrālā administrācija" Izglītības nodaļu.";

1.2. Izteikt saistošo noteikumu 38. punktu jaunā redakcijā:

"38. Iestāde vecākiem izsniedz izziņu par programmas apguvi un pirmsskolas izglītības satura apguves vērtējumu (2. pielikums) un līdz 31. jūlijam izdod rīkojumu par bērna, kurš 1. septembrī uzsāks pamatizglītības ieguvi, atskaitīšanu no Iestādes. Bērnam, kurš 1. septembrī uzsāks pamatizglītības ieguvi, bet kuram līdz 31. jūlijam vēl nav apritējuši pilni septiņi gadi, ir tiesības turpināt Iestādes apmeklēšanu līdz 15. augustam.".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis"

Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Lungevičs

 

Paskaidrojuma raksts
Madonas novada pašvaldības 31.05.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 17 "Grozījumi Madonas novada pašvaldības 21.12.2021. saistošajos noteikumos Nr.21 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas, atskaitīšanas un diennakts uzraudzības pakalpojuma sniegšanas kārtība Madonas novada pašvaldības izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums Izvērtējot esošo situāciju, līdzšinējo izglītības iestāžu pieredzi un ņemot vērā vairākus kritērijus izglītības iestādes darbības nodrošināšanā, tajā skaitā izglītības iestāžu pienākumu nodrošināt astoņu nedēļu atvaļinājumu pedagoģiskajiem darbiniekiem, adaptācijas perioda organizēšanu no jauna uzņemtajiem bērniem, topošo 1. klases skolēnu psihoemocionālo sagatavošanos pamatizglītības apguvei, normatīvajos aktos noteikto bērnu likumisko pārstāvju pienākumu neatstāt bērnu līdz septiņu gadu vecumam bez pieaugušā vai vismaz 13 gadus vecas personas klātbūtnes, ir nepieciešams pārskatīt termiņu datumam, līdz kuram pirmsskolas izglītības iestādēs uzturas bērni, kas kalendārajā gadā plāno uzsākt mācības 1. klasē, jo augusta mēnesī pirmsskolās uz adaptācijas periodu jau tiek uzņemti jaunie bērni, kā arī bērniem, kas uzsāks mācības 1. klasē, ir nepieciešams neliels pārtraukums pirms mācību uzsākšanas skolā. Nepieciešams arī noteikt izglītības iestāžu darba režīmu vasaras periodā.
2. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts Grozījumi paredz, ka izglītības iestāde līdz 31. jūlijam izdod rīkojumu par bērna, kurš 1. septembrī uzsāks pamatizglītības ieguvi, atskaitīšanu no izglītības iestādes (pirmsskolas izglītības programmas apguves), vienlaikus paredzot, ka bērnam, kurš 1. septembrī uzsāks pamatizglītības ieguvi, bet kuram līdz 31. jūlijam vēl nav apritējuši pilni septiņi gadi, ir tiesības turpināt izglītības iestādes apmeklēšanu līdz 15. augustam.

Saistošie noteikumi papildināti ar punktu, kurā paredzētas izglītības iestādes tiesības vasaras mēnešos darbinieku atvaļinājuma laikā pārtraukt pedagoģisko procesu no divām līdz četrām nedēļām, trīs mēnešus iepriekš rakstveidā aptaujājot bērnu likumiskos pārstāvjus par bērna aprūpes nepieciešamību pašvaldības izglītības iestādes pedagoģiskā procesa pārtraukuma laikā. Izglītības iestādes vadītājam pedagoģiskā procesa pārtraukšanu saskaņos ar pašvaldību.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu Lēmumam nav tiešas ietekmes uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Neietekmē.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu izstrādes procesā konsultācijas ar privātpersonām nav veiktas.

Madonas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Lungevičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!