• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Konkurences padome
Konkurences padome publicē pieņemtos lēmumus par tirgus dalībnieku apvienošanos, par pārkāpuma konstatēšanu un naudas soda uzlikšanu, par tirgus dalībnieku paziņoto vienošanos, par dominējoša stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu u.c.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2022. gada 26. maija lēmums Nr. 9 "Par tirgus dalībnieku apvienošanos". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2022., Nr. 107 https://www.vestnesis.lv/op/2022/107.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts augu aizsardzības dienesta informācija

Par izmaiņām Augu aizsardzības līdzekļu reģistrā

Vēl šajā numurā

03.06.2022., Nr. 107

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 9

Pieņemts: 26.05.2022.

OP numurs: 2022/107.9

2022/107.9
RĪKI

Konkurences padomes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Konkurences padomes lēmums Nr. 9

Rīgā 2022. gada 26. maijā (prot. Nr. 26, 3. §)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr. KL\2.2-4.1\22\9
Par SIA "KOOL LATVIJA" izšķirošas ietekmes iegūšanu pār SIA "Gotika Auto" aktīviem

Konkurences padome (turpmāk – KP) 26.04.2022. saņēma saīsināto ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos (turpmāk – Ziņojums), SIA "KOOL LATVIJA" (reģistrācijas numurs 40203022089) iegūstot izšķirošu ietekmi pār SIA "Gotika Auto" (reģistrācijas numurs 40003165118) aktīviem.

Izvērtējot Ziņojumā ietverto un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

apvienošanās rezultātā SIA "KOOL LATVIJA" iegūs izšķirošu ietekmi pār SIA "Gotika Auto" aktīviem. Līdz ar to apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15. panta pirmās daļas 3. punktam un saskaņā ar Konkurences likuma 15. panta otro daļu ir paziņojama KP.

Saskaņā ar Ziņojumā norādīto darījumu sērijas ietvaros Aktsiaselts AQUA MARINA (reģistrācijas numurs Igaunijas komercreģistrā 10120426), SIA "DĪZELIS" (reģistrācijas numurs 42103009557, Aktsiaselts AQUA MARINA meitas sabiedrība) un SIA "KOOL LATVIJA" (Aktsiaselts AQUA MARINA meitas sabiedrība) iegūs savā īpašumā vairākas degvielas uzpildes stacijas, no kurām visas tiks nodotas lietošanā SIA "KOOL LATVIJA", kā arī pēdējais iegūs lietošanas tiesības attiecībā uz arī citām degvielas uzpildes stacijām (kas pirms apvienošanās bija SIA "Gotika Auto" aktīvi). SIA "KOOL LATVIJA" pamatdarbības veids ir degvielas mazumtirdzniecība degvielas uzpildes stacijās. SIA "Gotika Auto" pamatdarbības veids ir degvielas mazumtirdzniecība degvielas uzpildes stacijās.

Izvērtējot Ziņojumā sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, secināms, ka apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis nevienā no tirgiem Latvijā, kuros darbojas apvienošanās dalībnieki. Līdz ar to atbilstoši Konkurences likuma 16. panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama.

Ņemot vērā minēto un pamatojoties uz Konkurences likuma 8. panta pirmās daļas 5. punktu, 15. panta pirmās daļas 3. punktu un 16. panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, SIA "KOOL LATVIJA" iegūstot izšķirošu ietekmi pār SIA "Gotika Auto" aktīviem.

Saskaņā ar Konkurences likuma 8. panta otro daļu Konkurences padomes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētājs J. Gaiķis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!