• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Preiļu novada domes 2022. gada 24. februāra saistošie noteikumi Nr. 2022/7 "Par interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 30.05.2022., Nr. 103 https://www.vestnesis.lv/op/2022/103.18

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saulkrastu novada domes saistošie noteikumi Nr. SN 20/2022

Par Saulkrastu novada pašvaldībai piederošu vai piekrītošu zemesgabalu nomas maksas noteikšanu

Vēl šajā numurā

30.05.2022., Nr. 103

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Preiļu novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 2022/7

Pieņemts: 24.02.2022.

OP numurs: 2022/103.18

2022/103.18
RĪKI

Preiļu novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Preiļu novada domes saistošie noteikumi Nr. 2022/7

2022. gada 24. februārī

Par interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību

APSTIPRINĀTI
ar Preiļu novada domes
2022. gada 24. februāra sēdes lēmumu (prot. Nr. 6, 24. §)

Precizēti ar Preiļu novada domes
2022. gada 28. aprīļa sēdes lēmumu (prot. Nr. 11, 23. §)

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma
17. panta trešās daļas 16. punktu

I. VISPĀRĪGIE JAUTĀJUMI

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Preiļu novada pašvaldība izsniedz licences interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanai, kā arī kārtību, kādā tiek pagarināts licenču derīguma termiņš un kādā tās tiek anulētas.

2. Licenci interešu izglītības programmu īstenošanai (paraugs 1. pielikumā) un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanai (paraugs 2. pielikumā) izsniedz Preiļu novada domes izveidota Interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas komisija (turpmāk tekstā – Komisija).

3. Komisiju trīs cilvēku sastāvā apstiprina ar Preiļu novada domes lēmumu. Komisijai adresētie iesniegumi un dokumenti iesniedzami Preiļu novada Izglītības pārvaldē (turpmāk tekstā – Pārvalde). Licences tiek izsniegtas Pārvaldē.

II. LICENCES SAŅEMŠANAS KĀRTĪBA

4. Lai saņemtu licenci interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanai, licences pieprasītājs Komisijai iesniedz:

4.1. rakstveida iesniegumu:

4.1.1. saskaņā ar noteikumu 3. pielikumu, ja licences pieprasītājs ir juridiska persona;

4.1.2. saskaņā ar noteikumu 4. pielikumu, ja licences pieprasītājs ir fiziska persona.

4.2. licencējamo izglītības programmu datorsalikumā, kurā norāda:

4.2.1. izglītības programmas nosaukumu;

4.2.2. izglītības programmas mērķi (izvirzāms viens vai vairāki mērķi, mērķa/-u formulējumā ietverot mācību, audzināšanas un personības attīstības aspektus) un uzdevumus (uzdevumi norāda, kā sasniegt mērķi/-us; katra mērķa sasniegšanai izvirza vismaz divus uzdevumus);

4.2.3. programmas īstenošanas forma (pulciņš, mākslinieciskās pašdarbības kolektīvs (koris, deju kolektīvs, deju grupa, orķestris, ansamblis u.c.), treniņgrupa, studija, darbnīca, klubs, projekts, nodarbības ar mainīgu dalībnieku sastāvu un skaitu u.c.) (neattiecas uz pieaugušo neformālās izglītības programmu);

4.2.4. izglītības programmas apjomu (stundu skaits);

4.2.5. izglītības programmas mērķauditoriju, norādot vecuma vai specializācijas grupas;

4.2.6. izglītības programmas saturu (tematiskais plāns);

4.2.7. izglītības programmas plānoto rezultātu aprakstu;

4.2.8. izglītības programmas īstenošanai nepieciešamā personāla izglītību apliecinošo dokumentu apliecinātas kopijas, ja Komisija objektīvu iemeslu dēļ nevar to iegūt pati (neattiecas uz pieaugušo neformālās izglītības programmu).

4.3. dokumenta, kas apliecina nodrošinājumu ar vietu (būve, telpa, zemesgabals u.c.) licencējamās izglītības programmas īstenošanai, oriģinālu vai apliecinātu kopiju, ja Komisija objektīvu iemeslu dēļ nevar to iegūt pati;

4.4. izziņu no Sodu reģistra saskaņā ar Bērnu tiesības aizsardzības likuma 72. panta piektajā daļā noteikto, personām, kuras īstenos interešu izglītības programmas bērniem un jauniešiem (izņemot pašvaldības dibināto izglītības iestāžu pedagoģiskos darbiniekus), ja Komisija objektīvu iemeslu dēļ nevar to iegūt pati.

5. Lēmuma pieņemšanai nepieciešamo papildus informāciju Komisija iegūst no valsts informācijas sistēmām. Ja objektīvu iemeslu dēļ informācija nav iegūstama, Komisijai ir tiesības pieprasīt papildu informāciju un dokumentus, kas nepieciešami licences piešķiršanai. Ja iesniegtajos dokumentos nav pietiekamu ziņu jautājuma objektīvai izlemšanai, Komisija atliek jautājuma izskatīšanu un informē par to licences pieprasītāju, 10 darba dienu laikā pēc Komisijas sēdes nosūtot vēstuli licences pieprasītājam. Jautājums tiek izskatīts pēc tam, kad saņemta pieprasītā informācija un (vai) dokumenti.

6. Komisijas sēdes notiek reizi mēnesī vai pēc nepieciešamības. Informācija par Komisijas sēdi tiek publicēta tīmekļa vietnē www.preili.lv . Licences pieprasītājam nepieciešamie dokumenti jāiesniedz ne vēlāk kā vienu nedēļu pirms Komisijas sēdes. Komisija izskata dokumentus un pieņem lēmumu par licences izsniegšanu vai atteikumu izsniegt licenci. Par licences izsniegšanas atteikumu licences pieprasītājs tiek rakstveidā informēts 10 darba dienu laikā pēc Komisijas lēmuma pieņemšanas.

7. Komisijai ir tiesības pieņemt lēmumu par atteikumu izsniegt licenci, ja:

7.1. iesniegtie dokumenti neatbilst izglītības jomu reglamentējošos normatīvajos aktos noteiktajām prasībām;

7.2. materiāli tehniskā bāze, pedagoģiskie darbinieki nenodrošina programmu īstenošanu;

7.3. sniegtas nepatiesas ziņas;

7.4. licencējamā programma neatbilst interešu un pieaugušo neformālās izglītības kritērijiem;

7.5. nav iesniegti visi šo saistošo noteikumu 4. vai 5. punkta minētie dokumenti, vai iesniegtie dokumenti nav noformēti atbilstoši norādītajām prasībām.

8. Ja Komisija pieņem lēmumu atteikt programmas licencēšanu, pēc Komisijas lēmumā norādīto trūkumu novēršanas licences pieprasītājs ir tiesīgs atkārtoti iesniegt iesniegumu attiecīgās programmas īstenošanai.

9. Licenci paraksta Komisijas vadītājs.

10. Licences derīguma termiņu skaita no dienas, kad Komisija ir pieņēmusi lēmumu par licences izsniegšanu.

11. Licenci tās pieprasītājam izsniedz 10 dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas dienas.

12. Licences nozaudēšanas gadījumā Komisija pēc licences pieprasītāja rakstveida iesnieguma saņemšanas izsniedz pieprasītās licences dublikātu, uz kura ir atzīme "Dublikāts".

13. Ja dokumentos, kas bijuši par pamatu licences saņemšanai, ir izdarīti grozījumi, licences īpašnieks rakstiski paziņo par to Komisijai ne vēlāk kā mēnesi pēc attiecīgo grozījumu izdarīšanas, iesniedzot attiecīgo dokumentu kopijas (uzrādot oriģinālus).

III. LICENCES DERĪGUMA TERMIŅA PAGARINĀŠANAS KĀRTĪBA

14. Komisija lēmumu par licences derīguma termiņa pagarināšanu pieņem, ja licences īpašnieks iesniedz iesniegumu ne vēlāk kā vienu mēnesi pirms licences derīguma termiņa beigām.

15. Iesniegumam par licences derīguma termiņa pagarināšanu pievieno:

15.1. izsniegtās licences kopiju;

15.2. izziņu par izmaiņām programmas īstenošanai nepieciešamā personāla sarakstā, izmaiņu gadījumā jāiesniedz lektora parakstīts dzīves un darba gājums (CV), īstenojot interešu izglītības programmu, papildus pievienot pedagoģisko izglītību un iesniegtās programmas īstenošanai nepieciešamās papildizglītības apliecinošu dokumentu latviešu valodā vai arī notariāli apstiprinātu tulkojumu kopijas (uzrādot oriģinālus).

16. Komisijai ir tiesības pieprasīt licences pieprasītājam iesniegt papildu informāciju un dokumentus, kas nepieciešami licences derīguma termiņa pagarināšanai.

17. Komisija pieņem lēmumu par licences derīguma termiņa pagarināšanu vai atteikumu pagarināt licences derīguma termiņu ne vēlāk kā 30 dienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas.

IV. LICENCES ANULĒŠANAS KĀRTĪBA

18. Komisijai ir tiesības pieņemt lēmumu par licences anulēšanu, ja:

18.1. licences īpašnieks gada laikā pēc tās saņemšanas nav uzsācis īstenot licencēto interešu vai pieaugušo neformālās izglītības programmu;

18.2. licencētās interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmas īstenošanā konstatēti normatīvo aktu pārkāpumi;

18.3. materiāli tehniskā bāze, pedagoģiskie darbinieki nenodrošina kvalitatīvu programmas īstenošanu;

18.4. ir iesniegtas nepatiesas ziņas;

18.5. juridiskā persona tiek likvidēta.

19. Par licences anulēšanu programmas īstenotājs tiek informēts rakstveidā 10 darba dienu laikā pēc Komisijas lēmuma pieņemšanas. Ja licence tiek anulēta, tās īpašniekam jāpārtrauc licencē norādītās programmas īstenošana normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

20. Informācija par interešu vai pieaugušo neformālās izglītības programmas licences anulēšanu tiek publicēta tīmekļa vietnē www.preili.lv 10 darba dienu laikā pēc Komisijas lēmuma pieņemšanas.

V. LICENCES IZSNIEGŠANAS KĀRTĪBA

21. Izsniegtās licences termiņš ir 2 gadi.

22. Licenci izsniedz licences pieprasītājam vai tā pilnvarotajai personai pret parakstu.

VI. FAKTISKĀS RĪCĪBAS UN ADMINISTRATĪVĀ AKTA APSTRĪDĒŠANAS KĀRTĪBA

23. Amatpersonu izdoto administratīvo aktu un faktisko rīcību var apstrīdēt Preiļu novada pašvaldībā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

24. Preiļu novada domes pieņemto lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā tiesā normatīvo aktu noteiktajā kārtībā.

VII. NOSLĒGUMA JAUTĀJUMS

25. Licences, kuras licences pieprasītājam izsniegtas līdz šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, ir derīgas līdz tajās norādītā derīguma termiņa beigām.

26. Ar šo saistošo noteikumu stāšanos spēkā spēku zaudē Preiļu novada domes 2016. gada 29. decembra saistošie noteikumi Nr. 2016/15 "Par interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kartību".

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns

 

1. pielikums
Preiļu novada pašvaldības
2022. gada 24. februāra saistošajiem noteikumiem
Nr. 2022/7 "Par interešu un pieaugušo neformālās
izglītības programmu licencēšanas kārtību"

LICENCE
interešu izglītības programmas īstenošanai

Preiļos __.__.____. Nr.________

izdota  
(juridiskās personas nosaukums vai fiziskās personas vārds un uzvārds)
 
(reģistrācijas Nr. un juridiskā adrese – juridiskai personai, personas kods – fiziskai personai)

par interešu izglītības programmas

 
(programmas nosaukums)

īstenošanu

Programmas īstenošanas vieta:  

Licence derīga līdz __.__.____

Interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas komisijas vadītājs

  Paraksta atšifrējums  

 

2. pielikums
Preiļu novada pašvaldības
2022. gada 24. februāra saistošajiem noteikumiem
Nr. 2022/7 "Par interešu un pieaugušo neformālās
izglītības programmu licencēšanas kārtību"

LICENCE
pieaugušo neformālās izglītības programmas īstenošanai

Preiļos __.__.____. Nr.________

izdota  
(juridiskās personas nosaukums vai fiziskās personas vārds un uzvārds)
 
(reģistrācijas Nr. un juridiskā adrese – juridiskai personai, personas kods – fiziskai personai)

par pieaugušo neformālās izglītības programmas

 
(programmas nosaukums)

īstenošanu.

Programmas īstenošanas vieta:  

Licence derīga līdz __.__.____

Interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas komisijas vadītājs

  Paraksta atšifrējums  

 

3. pielikums
Preiļu novada pašvaldības
2022. gada 24. februāra saistošajiem noteikumiem
Nr. 2022/7 "Par interešu un pieaugušo neformālās
izglītības programmu licencēšanas kārtību"

Preiļu novada Izglītības pārvaldes
Interešu un pieaugušo neformālās izglītības
programmu licencēšanas komisijai

   
/juridiskās personas nosaukums/  
   
/amats, vārds, uzvārds/  

IESNIEGUMS

Lūdzu izsniegt licenci pieaugušo neformālās izglītības / interešu izglītības programmai (programmām)

 
/nosaukums/
 
/nosaukums/
 
/nosaukums/
 
Juridiskās personas nosaukums  
   
Reģistrācijas Nr.  
   
Juridiskā adrese  
   
Kontaktpersona (pilnvarotā persona)  
   
Tālruņa Nr.    
     
E-pasta adrese    
     
Sniegto ziņu pareizību apliecinu ar parakstu:    
 
 

/datums/

 

/paraksta atšifrējums/

Pielikumā: (Aizpilda Pārvaldes Komisijas darbinieks)

Visām programmām kopīgi: pilnvara licences saņemšanai; Veselības inspekcijas atzinuma kopija par telpu atbilstību noteiktajām sanitārajām un higiēnas prasībām licencējamajam darbības veidam (uzrādot oriģinālu); programmas apguvi apliecinoša dokumenta paraugs.

Par katru licencējamo programmu atsevišķi:

1. Pieaugušo neformālās/interešu izglītības programma, kas sastāv no:

• programmas mērķa formulējuma;

• programmas uzdevumiem;

• programmas ilguma stundās;

• programmas satura apraksta un īstenošanas plāna;

• plānoto rezultātu apraksta;

• programmas mērķauditorijas;

• programmas īstenošanai nepieciešamā personāla saraksta;

• lektora parakstīta CV;

• pedagoģisko izglītību un papildizglītību apliecinošo dokumentu kopijām.

Sniegto ziņu pareizību apliecinu ar parakstu:    
 
 

/datums/

 

/paraksta atšifrējums/

 

4. pielikums
Preiļu novada pašvaldības
2022. gada 24. februāra saistošajiem noteikumiem
Nr. 2022/7 "Par interešu un pieaugušo neformālās
izglītības programmu licencēšanas kārtību

Preiļu novada Izglītības pārvaldes
Interešu un pieaugušo neformālās izglītības
programmu licencēšanas komisijai

   
/vārds, uzvārds/  
   
(personas kods)  

IESNIEGUMS

Lūdzu izsniegt licenci pieaugušo neformālās izglītības / interešu izglītības programmai (programmām)

 
/nosaukums/
 
/nosaukums/
 
/nosaukums/
 
Fiziskās personas vārds, uzvārds  
   
Personas kods  
   
Adrese  
   
Kontaktpersona (pilnvarotā persona)  
   
Tālruņa Nr.    
     
E-pasta adrese    
     
Sniegto ziņu pareizību apliecinu ar parakstu:    
 
 

/datums/

 

/paraksta atšifrējums/

Pielikumā: (Aizpilda Pārvaldes Komisijas darbinieks)

Visām programmām kopīgi: Izglītības kvalitātes valsts dienesta izsniegta privātprakses sertifikāta kopija; Veselības inspekcijas atzinuma kopija par telpu atbilstību noteiktajām sanitārajām un higiēnas prasībām licencējamajam darbības veidam (uzrādot oriģinālu); programmas apguvi apliecinoša dokumenta paraugs.

Par katru licencējamo programmu atsevišķi:

2. Pieaugušo neformālās/interešu izglītības programma, kas sastāv no:

• programmas mērķa formulējuma;

• programmas uzdevumiem;

• programmas ilguma stundās;

• programmas satura apraksta un īstenošanas plāna;

• plānoto rezultātu apraksta;

• programmas mērķauditorijas;

• programmas īstenošanai nepieciešamā personāla saraksta;

• lektora parakstīta CV;

• pedagoģisko izglītību un papildizglītību apliecinošo dokumentu kopijām.

Sniegto ziņu pareizību apliecinu ar parakstu:    
 
 

/datums/

 

/paraksta atšifrējums/

 

5. pielikums
Preiļu novada pašvaldības
2022. gada 24. februāra saistošajiem noteikumiem
Nr. 2022/7 "Par interešu un pieaugušo neformālās
izglītības programmu licencēšanas kārtību

Pieaugušo neformālās /interešu izglītības programmas nosaukums

APSTIPRINU


 

juridiskās personas amatpersonas pilns amata nosaukums/fiziskās personas vārds, uzvārds


 

juridiskās personas amatpersonas/fiziskās personas personiskais paraksts un tā atšifrējums


 

apstiprinājuma vieta un datums zīmoga nospiedums


 

Programmas mērķis


 

Programmas uzdevumi


 

Plānoto rezultātu apraksts


 

Izglītības programmas materiālais nodrošinājums


 

Izglītības programmas satura apraksts un mērķauditorija


 

Izglītības programmas īstenošanai nepieciešamā personāla saraksts

Izglītības programmas īstenošanas plāns

N.p.k. Tēmas nosaukums Apakštēmas nosaukums Teorijas stundu skaits Praktisko nodarbību stundu skaits Kopējais stundu skaits
           
           
           

 

Paskaidrojuma raksts
Preiļu novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 2022/7 "Par interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas kārtību"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu projekts izstrādāts saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 21. panta pirmās daļas 14. punkta f) apakšpunktu un 43. panta trešo daļu un Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 16. punktu, kas nosaka, ka "novada pašvaldība nodrošina bērnu un jauniešu interešu izglītību, izsniedz licences interešu izglītības programmu īstenošanai",46. panta piekto daļu, kas nosaka, ka "Izglītības iestādes, […], kuru uzdevumos ietilpst pieaugušo izglītības programmu īstenošana, ir tiesīgas īstenot pieaugušo neformālās izglītības programmas bez licences saņemšanas, bet citas juridiskās un fiziskās personas, kuras nav reģistrētas Izglītības iestāžu reģistrā, pēc licences saņemšanas pašvaldībā." un 47. panta trešo daļu, kas nosaka, ka "Interešu izglītības programmas ir tiesīgas īstenot arī citas juridiskās un fiziskās personas, kuras nav reģistrētas Izglītības iestāžu reģistrā, pēc attiecīgas licences saņemšanas pašvaldībā." Līdz ar to nepieciešams pieņemt saistošos noteikumus, kas regulē pašvaldības interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanu gadījumos, ja tādas vēlas īstenot juridiskas vai fiziskas personas, kas nav reģistrētas izglītības iestāžu reģistrā.
2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumu mērķis ir noteikt un regulēt interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanu gadījumos, ja tādas vēlas īstenot juridiskas vai fiziskas personas, kas nav reģistrētas izglītības iestāžu reģistrā, kas tiek īstenotas Preiļu novadā. Noteikumu projekts paredz interešu un pieaugušo neformālās izglītības programmu licencēšanas komisijas izveidi, licenču saņemšanas un izsniegšanas kārtību, licenču derīguma termiņa pagarināšanas un anulēšanas kārtību. 3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Pašvaldībai finanšu līdzekļi nav jāiegulda.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Pašvaldībai finanšu līdzekļi nav jāiegulda.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Noteikumu pieņemšana var veicināt uzņēmējus, kas īsteno interešu izglītības vai pieaugušo neformālās izglītības programmas paplašināt savu darbību novada teritorijā, saņemot pašvaldības licences.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumi attiecas uz juridiskām un fiziskām personām, kas vēlas īstenot interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu Preiļu novada administratīvajā teritorijā. Juridiskās un fiziskās personām Noteikumu piemērošanā var vērsties Preiļu novada Izglītības pārvaldē.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas.

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!