• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils novada domes 2022. gada 28. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 19 "Saistošie noteikumi par Jēkabpils novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša neapbūvēta zemesgabala nomas maksu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 27.05.2022., Nr. 102 https://www.vestnesis.lv/op/2022/102.13

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Kuldīgas novada domes saistošie noteikumi Nr. KNP/2022/15

Par braukšanas maksas atvieglojumiem Kuldīgas novadā

Vēl šajā numurā

27.05.2022., Nr. 102

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 19

Pieņemts: 28.04.2022.

OP numurs: 2022/102.13

2022/102.13
RĪKI

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 1 Visi

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi Nr. 19

Jēkabpils novadā 2022. gada 28. aprīlī

Saistošie noteikumi par Jēkabpils novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša neapbūvēta zemesgabala nomas maksu

APSTIPRINĀTI
ar Jēkabpils novada domes
28.04.2022. lēmumu Nr. 301 (prot. Nr. 9, 14. §)

Izdoti saskaņā ar Ministru kabineta 2018. gada 19. jūnija
noteikumu Nr. 350 "Publiskas personas zemes
nomas un apbūves tiesības noteikumi" 31. punktu

1. Saistošie noteikumi nosaka Jēkabpils novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša neapbūvēta zemesgabala vai tā daļas (turpmāk – zemesgabals) nomas maksas aprēķināšanas kārtību.

2. Neapbūvēta zemesgabala līdz 1,0 ha, kas tiek izmantots personisko palīgsaimniecību vajadzībām atbilstoši likuma "Par zemes reformu Latvijas Republikas lauku apvidos" 7. pantam ar nosacījumu, ka nomnieks neapbūvētajā zemesgabalā neveic saimniecisko darbību, kurai samazinātas nomas maksas piemērošanas gadījumā atbalsts nomniekam kvalificējams kā komercdarbības atbalsts, nomas maksa gadā ir 3 % no zemesgabala kadastrālās vērtības, bet ne mazāk kā 12,00 euro.

3. Ar saistošo noteikumu spēkā stāšanos atzīt par spēku zaudējušiem:

3.1. Jēkabpils novada domes 2019. gada 8. februāra saistošos noteikumus Nr. 3/2019 "Par Jēkabpils novada pašvaldības neapbūvētas zemes nomas maksu";

3.2. Aknīstes novada domes 2019. gada 19. jūnija saistošos noteikumus Nr. 9/2019 "Par neapbūvēta zemesgabala nomas maksas aprēķināšanas kārtību Aknīstes novadā".

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis

 

Jēkabpils novada domes 28.04.2022. saistošo noteikumu Nr. 19 "Saistošie noteikumi par Jēkabpils novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša neapbūvēta zemesgabala nomas maksu"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punktā ir noteikts, ka 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus. Līdz novada saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2022. gada 1. jūnijam ir spēkā novadu veidojošo bijušo pašvaldību saistošie noteikumi, izņemot saistošos noteikumus par teritorijas plānojumu, kurus izstrādā līdz 2025. gada 31. decembrim.

Jēkabpils novada dome 2019. gada 8. februārī apstiprināja saistošos noteikumus Nr. 3/2019 "Par Jēkabpils novada pašvaldības neapbūvētas zemes nomas maksu", Aknīstes novada dome 2019. gada 19. jūnijā apstiprināja saistošos noteikumus Nr. 9/2019 "Par neapbūvēta zemesgabala nomas maksas aprēķināšanas kārtību Aknīstes novadā".

Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punktu minētie saistošie noteikumi ir pārskatīti un izstrādāti jauni Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi "Saistošie noteikumi par Jēkabpils novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša neapbūvēta zemesgabala nomas maksu".

Ministru kabineta 2018. gada 19. jūnija noteikumu Nr. 350 "Publiskas personas zemes nomas un apbūves tiesības noteikumi" 31. punkts nosaka, ka pašvaldībai savos saistošajos noteikumos ir tiesības noteikt lielāku nomas maksu par pašvaldības neapbūvētajiem zemesgabaliem, nekā minēts šo noteikumu 30.2. apakšpunktā.

Gadījumos, kad neapbūvēts zemesgabals tiek izmantots personisko palīgsaimniecību vajadzībām atbilstoši likuma "Par zemes reformu Latvijas Republikas lauku apvidos" 7. pantam, zemesgabala kadastrālā vērtība un iznomājamā platība ir neliela, nomas maksa nesedz administrēšanas izdevumus, līdz ar to nepieciešams pašvaldības saistošajos noteikumos noteikt lielāku minimālo nomas maksas gadā.

2. Īss projekta satura izklāsts

Saistošie noteikumi nosaka Jēkabpils novada pašvaldībai piederoša vai piekrītoša neapbūvēta zemesgabala vai tā daļas līdz 1,0 ha nomas maksas aprēķināšanas kārtību.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Netiek plānota būtiska ietekme uz pašvaldības budžetu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Nav attiecināms.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Par saistošo noteikumu piemērošanu jāvēršas Jēkabpils novada pašvaldībā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!