• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Babītes novada domes 2021. gada 28. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 9 "Par pašvaldības nodevu ielu tirdzniecībai Babītes novada administratīvajā teritorijā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 25.05.2021., Nr. 99 https://www.vestnesis.lv/op/2021/99.11

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Babītes novada domes saistošie noteikumi Nr. 10

Par kārtību, kādā Babītes novada pašvaldība līdzfinansē licencētās vispārējās izglītības programmas izmaksas privātajai izglītības iestādei

Vēl šajā numurā

25.05.2021., Nr. 99

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Babītes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 9

Pieņemts: 28.04.2021.

OP numurs: 2021/99.11

2021/99.11
RĪKI

Babītes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Babītes novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 9

Babītes novada Babītes pagastā 2021. gada 28. aprīlī

Par pašvaldības nodevu ielu tirdzniecībai Babītes novada administratīvajā teritorijā

APSTIPRINĀTI
ar Babītes novada pašvaldības domes
2021. gada 28. aprīļa lēmumu (prot. Nr. 9, 26. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un
nodevām" 12. panta pirmās daļas 4. punktu,
Ministru kabineta 2005. gada 28. jūnija
noteikumu Nr. 480 "Noteikumi par kārtību,
kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību
nodevas" 3., 9. un 16.1 punktu

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka Babītes novada pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) nodevas (turpmāk – nodeva) likmi par ielu tirdzniecību, nodevas maksāšanas kārtību un atbrīvojumus no ielu tirdzniecības nodevas samaksas Babītes administratīvajā teritorijā.

2. Pašvaldības nodevas par ielu tirdzniecību maksātāji ir fiziskas un juridiskas personas, kuras veic ielu tirdzniecību Babītes novada administratīvajā teritorijā.

3. Nodevas likme par vienu tirdzniecības vietu Pašvaldības noteiktās ielu tirdzniecības vietās:

3.1. fiziskai personai, kurai atbilstoši nodokļu jomu reglamentējošiem normatīvajiem aktiem nav jāreģistrē saimnieciskā darbība, realizējot pašu ražoto lauksaimniecības produkciju:

3.1.1. dienā – EUR 1,50;

3.1.2. mēnesī – EUR 35,00.

3.2. juridiskai personai:

3.2.1. dienā – EUR 2,00;

3.2.2. mēnesī – EUR 45,00.

4. Nodevas likme par vienu tirdzniecības vietu ar Pašvaldību saskaņotajās ielu tirdzniecības vietās:

4.1. fiziskai personai, kurai atbilstoši nodokļu jomu reglamentējošiem normatīvajiem aktiem nav jāreģistrē saimnieciskā darbība, realizējot pašu ražoto lauksaimniecības produkciju:

4.1.1. dienā – EUR 2,50;

4.1.2. mēnesī – EUR 55,00.

4.2. juridiskai personai:

4.2.1. dienā – EUR 4,00;

4.2.2. mēnesī – EUR 70,00.

5. Nodevas likme par vienu sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanas vietu ar Pašvaldību saskaņotajās ielu tirdzniecības vietās:

5.1. dienā – EUR 30,00;

5.2. mēnesī – EUR 100,00.

6. Nodeva pilnā apjomā samaksājama pirms attiecīgās ielu tirdzniecības atļaujas saņemšanas.

7. Nodeva maksājama saskaņā ar Pašvaldības izsniegto rēķinu klātienē Pašvaldības kasē vai ar internetbankas starpniecību ieskaitāma Pašvaldības kontā: Babītes novada pašvaldība, reģistrācijas Nr. 90000028870; Banka: A/S "Swedbank"; Kods: HABALV22; Konts: LV66HABA0551022355389.

8. Kontroli par Pašvaldības nodevas samaksu veic Pašvaldības Finanšu un grāmatvedības daļa.

9. No Pašvaldības nodevas par ielu tirdzniecību Pašvaldības noteiktās ielu tirdzniecības vietās un ar Pašvaldību saskaņotās publiskās vietās samaksas tiek atbrīvotas:

9.1. fiziskas personas, kuras atbilstoši nodokļu jomu reglamentējošiem normatīvajiem aktiem nav jāreģistrē saimnieciskā darbība realizējot pašu ražoto lauksaimniecības produkciju, un kas ir deklarējušas savu dzīvesvietu Babītes novadā;

9.2. pirmās, otrās un trešās grupas invalīdi;

9.3. pensionāri.

Babītes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Osītis

 

Paskaidrojuma raksts
Babītes novada pašvaldības domes saistošajiem noteikumiem Nr. 9 "Par pašvaldības nodevu ielu tirdzniecībai Babītes novada administratīvajā teritorijā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi nosaka Babītes novada pašvaldības nodevas likmi par ielu tirdzniecību, to maksāšanas kārtību un atbrīvojumus no ielu tirdzniecības nodevas samaksas Babītes administratīvajā teritorijā.
2. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu par pašvaldības nodevām izdošanas tiesiskais pamatojums izriet no likuma "Par nodokļiem un nodevām" 12. panta pirmās daļas 4. punkta.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Projekts nerada negatīvu ietekmi uz pašvaldības budžeta izdevuma daļu.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošo noteikumu tiesiskais regulējums attiecināms uz esošajiem un potenciāliem ielu tirdzniecības dalībniekiem.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošos noteikumus publicē oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", kā arī tie tiek publicēti pašvaldības tīmekļa vietnē – www.babite.lv un izlikti redzamā vietā Babītes novada pašvaldības administrācijas ēkā Centra ielā 4, Piņķos, Babītes pagastā un "Pīlādzīši", Spuņciemā, Salas pagastā.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu projekts publicēts Babītes novada pašvaldības tīmekļa vietnē www.babite.lv.

Babītes novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Osītis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!