• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Izsoles
Zvērināti tiesu izpildītāji, maksātnespējas administratori un publiskas personas publicē paziņojumus par nekustamo īpašumu vai kustamās mantas publiskām izsolēm, izmaiņām to norisē vai izsoļu atcelšanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2021/80.IZ3): izsoles. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 27.04.2021., Nr. 80 https://www.vestnesis.lv/op/2021/80.IZ3

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsoles

...dzīvokļa īpašumam Avotu iela 1-5, Zaņas pag., Saldus nov. (kadastra Nr. 8494 900 0029)...

Vēl šajā numurā

27.04.2021., Nr. 80

OP 2021/80.IZ3
RĪKI

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Nekustamā īpašuma izsole

Rīgas apgabaltiesas iecirkņa Nr. 54 zvērināta tiesu izpildītāja Ilga Keršteine, prakses vieta: Gobu iela 2, Baloži, Ķekavas novads, saskaņā ar Tiesu izpildītāju likuma 74. panta pirmās daļas 4. punktu veic amata darbību - rīko Rīgas Stradiņa universitātei piederošā nekustamā īpašuma Kaņiera ielā 12 - 82, Rīgā, kadastra Nr. 0100 912 5306, pirmo publisko izsoli, ar šādiem pārdošanas nosacījumiem:

1. Vispārīgie noteikumi.

1.1. Rīgas Stradiņa universitātes dzīvokļa īpašuma Kaņiera iela 12 - 82, Rīga kadastra Nr. 0100 912 5306, elektroniskās izsoles noteikumi (turpmāk - Noteikumi) nosaka kārtību, kādā Rīgas Stradiņa universitāte organizē dzīvokļa īpašuma Kaņiera ielā 12-82, Rīgā, kadastra Nr. 0100 912 5306, kas sastāv no dzīvokļa Nr. 12, telpu grupas kad. apz. 01000722066001082, ar kopējo platību 32,0 kv.m, kas ir 3200/365148 domājamās daļas no 13 stāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas (būves kad. apz. 0100 072 2066 001) un ar to saistītā zemes gabala ar kopējo platību 3695 kv.m (turpmāk - Objekts), elektronisko izsoli ar augšupejošu soli pircēja noteikšanai saskaņā ar Publiskas personas mantas atsavināšanas likumu un Civillikumu.

1.2. Ziņas par Objektu:

1.2.1. adrese: Kaņiera iela 12 - 82, Rīga;

1.2.2. kadastra Nr. 0100 912 5306;

1.2.3. īpašuma tiesības uz Objektu nostiprinātas Rīgas Stradiņa universitātei 2020.gada 03.novembrī Rīgas pilsētas zemesgrāmatas nodalījumā Nr.29129 82;

1.2.4. Objekta apgrūtinājumi: nav.

1.3. Objekta izsoli organizē Rīgas Stradiņa universitāte.

1.4. Objekta izsoli rīko attiecīgs zvērināts Tiesu izpildītājs (turpmāk - Tiesu izpildītājs).

1.5. Lēmumu par atkārtotu izsoli vai Objekta atsavināšanas procesa pārtraukšanu pieņem Rīgas Stradiņa universitāte.

1.6. Sludinājums par Objekta elektronisko izsoli tiek publicēts Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" Rīgas Stradiņa universitātes mājaslapā www.rsu.lv, kā arī elektronisko izsoļu vietnē https://izsoles.ta.gov.lv.

1.7. Izsoles termiņš nav īsāks par četrām nedēļām no konkrētā sludinājuma publicēšanas dienas.

2. Izsoles veids, maksājumi un samaksas kārtība.

2.1. Objekta atsavināšanas veids ir elektroniskā izsole ar augšupejošu soli.

2.2. Maksāšanas līdzekļi - euro.

2.3. Objekta izsoles sākumcena (nosacītā cena, turpmāk - sākumcena) ir 25 900,00 (divdesmit pieci tūkstoši deviņi simti euro).

2.4. Objekta nodrošinājums - 10 % no Objekta sākumcenas, t.i., 2590,00 EUR (divi tūkstoši pieci simti deviņdesmit euro). Personai, kura vēlas piedalīties izsolē Objekta nodrošinājums 20 (divdesmit) dienu laikā no izsoles sākuma datuma jāpārskaita Tiesu izpildītājam atbilstoši šīs izsoles sludinājumā norādītajiem rekvizītiem.

2.5. Maksa par dalību e-izsolē - 20 EUR (divdesmit euro), kas jāieskaita Tiesu administrācijas norēķinu kontā.

2.6. Objekta izsoles solis noteikts 300,00 EUR (trīs simti euro).

2.7. Samaksa par pirkumu - jāpārskaita Tiesu izpildītājam atbilstoši šīs izsoles sludinājumā norādītajiem rekvizītiem, viena mēneša laikā no 6.1. punktā noteiktā paziņojuma saņemšanas dienas.

2.8. Izsoles uzvarētājam Objekta nodrošinājums tiek ieskaitīts pirkuma maksā.

3. Izsoles dalībnieki.

3.1. Par izsoles dalībnieku var kļūt jebkura fiziska vai juridiska persona:

3.1.1. kurai ir tiesības saskaņā ar spēkā esošiem normatīvajiem aktiem iegūt savā īpašumā Objektu;

3.1.2. kura līdz reģistrācijas brīdim ir iemaksājusi Noteikumu 2.4. punktā noteikto nodrošinājumu un autorizēta dalībai izsolē;

3.1.3. kurai nav Valsts ieņēmumu dienesta administrēto nodokļu (nodevu) parādu Latvijas Republikā, vai valstī, kurā tas reģistrēts, tajā skaitā valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu parādi, kas kopumā pārsniedz EUR 150,00 (viens simts piecdesmit euro);

3.1.4. kurai nav maksājumu (nomas maksājumi utt.) parādu attiecībā pret Rīgas Stradiņa universitāti.

3.2. Izsoles dalībniekiem nedrīkst būt pasludināta maksātnespēja, tiem nav uzsākts likvidācijas process, to saimnieciskā darbība nav apturēta vai pārtraukta, vai nav uzsākta tiesvedība par darbības izbeigšanu, maksātnespēju vai bankrotu.

3.3. Pretendents ir atbildīgs par iepriekš norādīto 3.1. - 3.2. punktu ievērošanu.

4. Izsoles pretendentu reģistrācija Izsoļu dalībnieku reģistrā

4.1. Persona, kura vēlas piedalīties Objekta izsolē - iemaksā nodrošinājumu (skat. Noteikumu 2.4. punktu) un attiecīgo maksu (skat. Noteikumu 2.5. punktu) un, izmantojot elektronisko izsoļu vietni, nosūta Tiesu izpildītājam lūgumu autorizēt dalībnieku dalībai izsolē.

4.2. Tiesu izpildītājs autorizē dalībnieku dalībai izsolē piecu darbdienu laikā no nodrošinājuma un dalībnieka lūguma saņemšanas dienas.

4.3. Nodrošinājumu, ko iemaksājis dalībnieks, kas izsolē nopircis Objektu, ieskaita pirkuma maksā. Pārējiem izsoles dalībniekiem viņu iemaksāto nodrošinājumu pēc Objekta izsoles noslēguma nekavējoties izsniedz atpakaļ. Pēdējam pārsolītajam solītājam viņa iemaksāto nodrošinājumu atdod divu darbdienu laikā pēc tam, kad nosolītājs samaksājis pilnu nosolīto summu. Ja Objektu pēc nenotikušas izsoles patur sev pēdējais pārsolītais solītājs, viņa iemaksāto nodrošinājumu ieskaita pirkuma maksā.

4.4. Reģistrējoties Izsoļu dalībnieku reģistrā, dalībnieks iepazīstas ar elektronisko izsoļu vietnes lietošanas noteikumiem, apliecina to ievērošanu, kā arī par sevi sniegto datu pareizību.

4.5. Ziņas par dalībnieku iekļauj Izsoļu dalībnieku reģistrā, pamatojoties uz dalībnieka iesniegumu. Iesniegumu dalībnieks iesniedz patstāvīgi, izmantojot elektronisko izsoļu vietnē pieejamo elektronisko pakalpojumu "Par e-izsoļu vietnes dalībnieka dalību konkrētā izsolē" un identificējoties ar vienu no vienotajā valsts un pašvaldību portālā www.latvija.lv piedāvātajiem identifikācijas līdzekļiem.

4.6. Izsoles potenciālajam dalībniekam pirms reģistrācijas izsolei ir tiesības iepazīties ar Objektu, tā tehniskajiem rādītājiem - dokumentiem, kuri raksturo Objektu - esošiem Rīgas Stradiņa universitātes rīcībā, iepriekš sazinoties e-pastā: Dainis.Zemess@rsu.lv vai pa tālruni 67061559.

5. Izsoles norise.

5.1. Izsole sākas elektronisko izsoļu vietnē https://izsoles.ta.gov.lv tajā laikā, kas norādīts Objekta izsoles sludinājumā.

5.2. Izsolei autorizētie dalībnieki drīkst izdarīt solījumus visā izsoles norises laikā.

5.3. Ja pēdējo piecu minūšu laikā pirms izsoles noslēgšanai noteiktā laika tiek reģistrēts solījums, izsoles laiks automātiski tiek pagarināts par piecām minūtēm.

5.4. Ja pēdējās stundas laikā pirms izsoles noslēgšanas tiek konstatēti būtiski tehniski traucējumi, kas var ietekmēt izsoles rezultātu, un tie nav saistīti ar sistēmas drošības pārkāpumiem, izsoles laiks automātiski tiek pagarināts līdz nākamās darba dienas atbilstošam laikam.

5.5. Pēc izsoles noslēgšanas solījumus nereģistrē un elektronisko izsoļu vietnē tiek norādīts izsoles noslēgums datums, laiks un pēdējais izdarītais solījums.

5.6. Tiesu izpildītājs var pārtraukt izsoli, ja tās norises laikā saņemts elektronisko izsoļu vietnes drošības pārvaldnieka paziņojums par būtiskiem tehniskiem traucējumiem, kas var ietekmēt izsoles rezultātu. Paziņojumu par izsoles pārtraukšanu publicē elektronisko izsoļu vietnē.

5.7. Pēc izsoles slēgšanas sistēma automātiski sagatavo izsoles aktu, kuru Tiesu izpildītājs apstiprina septiņu dienu laikā pēc izsoles.

6. Izsoles rezultātu apstiprināšana un pirkuma līguma noslēgšana

6.1. Tiesu izpildītājs septiņu darba dienu laikā izsniedz izsoles uzvarētājam elektronisko paziņojumu uz viņa norādīto e-pastu par maksājamo pirkuma summu.

6.2. Izsoles dalībniekam, kurš nosolījis augstāko cenu, viena mēneša laikā pēc paziņojuma saņemšanas dienas jāpārskaita Tiesu izpildītāja attiecīgajā kontā pirkuma summu, kas atbilst starpībai starp augstāko nosolīto cenu un iemaksāto nodrošinājumu. Pēc maksājumu veikšanas maksājumu apliecinošie dokumenti nosūtāmi elektroniski arī uz e-pasta adresi: Dainis.Zemess@rsu.lv .

6.3. Ja īpašumu nosolījušais izsoles dalībnieks Noteikumu 6.2.punktā noteiktajā termiņā nav norēķinājies Noteikumos minētajā kārtībā, viņš zaudē tiesības uz nosolīto īpašumu. Izsoles nodrošinājums attiecīgajam dalībniekam netiek atmaksāts.

6.4. Ja nosolītājs noteiktajā termiņā nav samaksājis nosolīto cenu, tad Tiesu izpildītājs par to informē izsoles dalībnieku (skat. arī Noteikumu 6.5. punktu), kurš nosolījis nākamo augstāko cenu un šim izsoles dalībniekam ir tiesības divu nedēļu laikā no paziņojuma saņemšanas dienas paziņot izsoles rīkotājam par īpašuma pirkšanu par paša nosolīto augstāko cenu.

6.5. Ja izsoles dalībnieks, kurš nosolījis nākamo augstāko cenu, noteiktajā termiņā paziņo Tiesu izpildītājam par Objekta pirkšanu un ir veicis Noteikumu 2.7.punktā noteikto pirkuma maksājumu, tad Tiesu izpildītājs atzīst par izsoles uzvarētāju jauno izsoles uzvarētāju. Tiesu izpildītājs par to painformē Rīgas Stradiņa universitāti elektroniski uz e-pasta adresi: Dainis.Zemess@rsu.lv un Rīgas Stradiņa universitāte uzaicina viņu noslēgt Objekta pirkuma līgumu.

6.6. Ja Noteikumu 6.5.punktā noteiktais izsoles dalībnieks no īpašuma pirkuma atsakās vai norādītajā termiņā nenorēķinās par pirkumu, izsole tiek uzskatīta par nenotikušu.

6.7. Objekta pirkuma līgums (pielikums) izsoles uzvarētājam ir jāparaksta ne vēlāk kā trīsdesmit dienu laikā pēc Rīgas Stradiņa universitātes elektroniski saņemtā uzaicinājuma saņemšanas.

6.8. Informācija par noslēgto Objekta pirkuma līgumu tiek publicēta Rīgas Stradiņa universitātes tīmekļa vietnē: www.rsu.lv.

7. Nenotikusi izsole.

7.1. Objekta izsole uzskatāma par nenotikušu:

7.1.1. ja uz izsoli nav autorizēts neviens izsoles dalībnieks;

7.1.2. ja izsole bijusi izziņota, pārkāpjot Noteikumus vai Publiskas personas mantas atsavināšanas likumu;

7.1.3. ja tiek noskaidrots, ka nepamatoti noraidīta kāda dalībnieka piedalīšanās izsolē vai nepareizi noraidīts kāds pārsolījums;

7.1.4. ja neviens izsoles dalībnieks nav pārsolījis izsoles sākumcenu;

7.1.5. ja vienīgais izsoles dalībnieks, kurš nosolījis izsolāmo īpašumu, nav parakstījis Objekta pirkuma līgumu;

7.1.6. ja neviens no izsoles dalībniekiem, kurš atzīts par nosolītāju, neveic pirkuma maksas samaksu Noteikumos norādītajā termiņā;

7.1.7. ja izsolāmo mantu nopirkusi persona, kurai nav bijušas tiesības piedalīties izsolē.

7.2. Ja Izsoles dalībnieks, kurš nosolījis augstāko cenu vai izsoles dalībnieks, kurš nosolījis nākamo augstāko cenu - nokavē Noteikumu 6.7. noteikto Objekta pirkuma līguma parakstīšanas termiņu vai atsakās pirkt Objektu par nosolīto cenu, zaudē iemaksāto Objekta nodrošinājumu, kā arī Objekta pirkšanas tiesības saskaņā ar Noteikumiem.

8. Izsoles rezultātu apstrīdēšanu Izsoles rezultātus var apstrīdēt Rīgas Stradiņa universitātē 14 (četrpadsmit) dienu laikā pēc izsoles noslēguma dienas.

9. Citi noteikumi.

9.1. Īpašuma tiesības uz Objektu izsoles uzvarētājs iegūst ar īpašuma tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā. Izsoles uzvarētāja pienākums ir ne vēlāk kā viena mēneša laikā no Objekta pirkuma līguma noslēgšanas dienas iesniegt piekritīgajā Zemesgrāmatu nodaļā dokumentus īpašuma tiesību uz Objektu nostiprināšanai zemesgrāmatā.

9.2. Visus izdevumus, kas saistīti ar Objekta īpašuma tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā, sedz izsoles uzvarētājs.

9.3. Rīgas Stradiņa universitāte nenes atbildību par attiesājumu, ja iestājas kāds no Civillikuma 1603. pantā noteiktajiem gadījumiem. Izsoles uzvarētāja pienākums ir pašam uzņemties visus riskus, tai skaitā izdevumus, kas varētu rasties attiesājuma gadījumā. Izsoles uzvarētājs atsakās no tiesības prasīt jebkādu atsavinātāja atbildību no Rīgas Stradiņa universitātes. Nekustamā īpašuma novērtējums - 25 900 EUR. Izsoles solis- 300 EUR. Izsoles sākuma datums - 28.04.2021. Izsoles noslēguma datums un laiks - 28.05.2021. pulksten 13.00. Par pievienotās vērtības nodokļa piemērošanu Objektam atbildīga Rīgas Stradiņa universitāte.

Personām, kuras vēlas piedalīties izsolē, līdz 18.05.2021. zvērinātas tiesu izpildītājas Ilga Keršteines depozīta kontā LV38TREL919904400300B, Valsts kasē, TRELLV22, jāiemaksā 10% nodrošinājums no nekustamā īpašuma novērtējuma - 2590 EUR, maksājuma mērķī norādot piešķirtā rēķina numuru, un, izmantojot elektronisko izsoļu vietni, jānosūta lūgums zvērinātai tiesu izpildītājai par autorizāciju izsolei. Izsoles norises noteikumi: https://izsoles.ta.gov.lv/lietosanas-noteikumi. Tīmekļa vietne, kur pieejama informācija par izsoles kārtību un nosacījumiem, ar kādiem personas var reģistrēties dalībai izsolē un piedalīties solīšanā: https://izsoles.ta.gov.lv/. Tālrunis informācijai 67705659. Izsoles norises noteikumi: https://izsoles.ta.gov.lv/lietosanas-noteikumi.

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!