• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

Rīgas pilsētas izpilddirektors publicē rīkojumus par paaugstinātas ledus bīstamības perioda noteikšanu.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2021. gada 31. marta saistošie noteikumi Nr. 33 "Grozījumi Rīgas domes 2009. gada 29. septembra saistošajos noteikumos Nr. 11 "Par nodevu par Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta izstrādāto oficiālo dokumentu saņemšanu"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 6.04.2021., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/op/2021/65.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 16

Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2020. gada 19. novembra saistošajos noteikumos Nr. 44 "Atbalsts krīzes situācijā sakarā ar Covid-19 infekcijas izplatību"

Vēl šajā numurā

06.04.2021., Nr. 65

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 33

Pieņemts: 31.03.2021.

OP numurs: 2021/65.6

2021/65.6
RĪKI

Rīgas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 33

Rīgā 2021. gada 31. martā (prot. Nr. 15, 6. §)

Grozījumi Rīgas domes 2009. gada 29. septembra saistošajos noteikumos Nr. 11 "Par nodevu par Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta izstrādāto oficiālo dokumentu saņemšanu"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām"
12. panta pirmās daļas 1. punktu un Ministru kabineta
2005. gada 28. jūnija noteikumu Nr. 480 "Noteikumi par kārtību,
kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas" 6. punktu

Izdarīt Rīgas domes 2009. gada 29. septembra saistošajos noteikumos Nr. 11  "Par nodevu par Rīgas domes Pilsētas attītības departamenta izstrādāto oficiālo dokumentu saņemšanu" (Latvijas Vēstnesis, 2009, Nr. 171; 2012, Nr. 87; 2013, Nr. 170; 2015, Nr. 57, Nr. 176) šādus grozījumus:

1. Svītrot 3.2 punktu.

2. Svītrot pielikuma 4. punktu.

Rīgas domes priekšsēdētājs M. Staķis

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2021. gada 31 marta saistošajiem noteikumiem Nr. 33 "Grozījumi Rīgas domes 2009. gada 29. septembra saistošajos noteikumos Nr. 11 "Par nodevu par Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta izstrādāto oficiālo dokumentu saņemšanu""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Saistošie noteikumi "Grozījumi Rīgas domes 2009. gada 29. septembra saistošajos noteikumos Nr. 11 "Par nodevu par Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta izstrādāto oficiālo dokumentu saņemšanu"" (turpmāk – saistošie noteikumi) paredz Rīgas domes 2009. gada 29. septembra saistošo noteikumu Nr. 11 "Par nodevu par Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta izstrādāto oficiālo dokumentu saņemšanu" pielikumā svītrot 4. punktu, t. i., pašvaldības nodevas likmi par pakalpojumu – pieprasāmo zemesgabalu pārskata plānu (platībā līdz 0,20 ha ieskaitot).

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

Šobrīd pieprasāmo zemesgabalu pārskata plāns (platībā līdz 0,20 ha ieskaitot)
(turpmāk – plāns) tiek izsniegts gan Rīgas domes struktūrvienībām, gan ārējiem klientiem, tomēr šāda pakalpojuma sniegšana ir nelietderīga un nav ekonomiski pamatota, jo:

1) aptuveni 91 % no plāniem tiek sniegti Rīgas domes Īpašuma departamentam un tikai 9 % ārējiem klientiem (dati par 2020. gadu);

2) visa ģeotelpiskā informācija, kas ir Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta rīcībā un tiek izmantota pieprasāmo zemesgabalu pārskata plānu sagatavošanai, t. sk. vēsturiskās zemesgabalu robežas, ir pieejamas tīklā \\maiss\dati\gis jebkuras Rīgas domes struktūrvienības darbiniekam, pieprasot piekļuves tiesības;

3) ir izveidotas nepieciešamās ģeotelpiskās informācijas pieslēgšanas pogas programmatūrā MicroStation, ko izmanto arī Rīgas domes Īpašuma departamenta speciālisti, jo pieprasāmo zemesgabalu pārskatu plāni ir sagatavojami ne tikai *.pdf datu formātā, bet arī *.dgn datu formātā;

4) pakalpojums Rīgas domes struktūrvienībām tiek sniegts bez maksas, bet pakalpojuma sniegšanas procesā, gatavojot pieprasāmo zemesgabalu pārskata plānus, no Valsts zemes dienesta par maksu tiek pieprasīta aktuālā kadastra informācija – 3 euro par katru vienību, tērējot Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta budžeta līdzekļus.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu*
4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Nav negatīvas ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Administratīvais slogs būtiski samazināsies, jo netiks tērēti iestādes resursi informācijas sagatavošanai un korespondences dokumentu apstrādei, apritei un sagatavošanai Rīgas domes struktūrvienību vajadzībām, kā arī iestādes budžeta līdzekļi – pakalpojuma sniegšanai nepieciešamās informācijas iegādei no Valsts zemes dienesta.

Citiem ārējiem lietotājiem pieprasītā informācija nepieciešamības gadījumā tiks sniegta rakstiskā atbildē.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Rīgas domes Īpašuma departamenta speciālisti ir informēti par piekļuvi ģeotelpiskajiem un citiem nepieciešamajiem datiem, kas atrodas pašvaldības IT infrastruktūrā, piekļuves tiesību pieprasīšanu, kā arī par konsultāciju saņemšanu no Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta.

* Neiekļauj saistošo noteikumu projekta par pašvaldības nodevām paskaidrojuma rakstā.

Rīgas domes priekšsēdētājs M. Staķis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!