• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ventspils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils pilsētas domes 2021. gada 11. marta saistošie noteikumi Nr. 7 "Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2007. gada 23. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 3 "Ventspils pilsētas pašvaldības nolikums"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 15.03.2021., Nr. 51 https://www.vestnesis.lv/op/2021/51.7

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Bauskas novada domes saistošie noteikumi Nr. 5

Grozījumi Bauskas novada domes 2019. gada 28. novembra saistošajos noteikumos Nr. 19 "Par Bauskas novada pašvaldības pabalstiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem pēc pilngadības sasniegšanas, audžuģimenēm, aizbildņiem un daudzbērnu ģimenēm"

Vēl šajā numurā

15.03.2021., Nr. 51

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 7

Pieņemts: 11.03.2021.

OP numurs: 2021/51.7

2021/51.7
RĪKI

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 7

Ventspilī 2021. gada 11. martā (prot. Nr. 4; 14. §)

Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2007. gada 23. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 3 "Ventspils pilsētas pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 1. punktu un 24. pantu

Izdarīt Ventspils pilsētas domes 2007. gada 23. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 3 "Ventspils pilsētas pašvaldības nolikums" šādus grozījumus:

1. izteikt noteikumu 4.111. punkta otrās daļas ceturto teikumu šādā redakcijā:

"Elektroniskā balsošana tiešsaistē komitejas sēdē tiek veikta, komitejas loceklim nosaucot savu balsojumu vārdiski: "par", "pret" vai "atturas" un savu balsojumu apstiprinot tiešsaistē sanāksmju vadības sistēmā."

2. izteikt noteikumu 7.21. punkta otrās daļas ceturto teikumu šādā redakcijā:

"Elektroniskā balsošana tiešsaistē DOMES sēdē tiek veikta, deputātam nosaucot savu balsojumu vārdiski: "par", "pret" vai "atturas" un savu balsojumu apstiprinot tiešsaistē sanāksmju vadības sistēmā."

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1. vietnieks infrastruktūras jautājumos J. Vītoliņš

 

Paskaidrojuma raksts
Ventspils pilsētas domes 2021. gada 11. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 7 "Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2007. gada 23. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 3 "Ventspils pilsētas pašvaldības nolikums""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums 2020. gada 13. novembrī Ventspils pilsētas dome pieņēma saistošos noteikumus Nr. 18 "Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2007. gada 23. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 3 "Ventspils pilsētas pašvaldības nolikums"" (turpmāk – Saistošie noteikumi Nr. 18), ar kuriem, atbilstoši likuma "Par pašvaldībām" deleģējumam, Ventspils pilsētas domes 2007. gada 23. aprīļa saistošajos noteikumos Nr. 3 "Ventspils pilsētas pašvaldības nolikums" (turpmāk – Pašvaldības nolikums) tika noteikta iespēja noturēt attālinātās domes un komiteju sēdes, kā arī noteikta kārtība, kādā sēdes loceklis var reģistrēties attiecīgajai sēdei un balsot tajā.

Pēc Saistošo noteikumu Nr. 18 spēkā stāšanās par tiem tika saņemts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (turpmāk – VARAM) atzinums (2020. gada 3. decembra VARAM vēstule Nr. 1-18/10806), kurā ministrija izteikusi iebildumu par Saistošajos noteikumos Nr. 18 izvēlēto elektroniskās balsošanas tiešsaistē formu.

Ar Saistošajiem noteikumiem Nr. 18 Pašvaldības nolikumā tika noteikts, ka deputāts domes vai komitejas tiešsaistes sēdē (videokonferences režīmā, ar attēla un skaņas pārraidi reālajā laikā) balso, nosaucot savu balsojumu vārdiski: "par", "pret" vai "atturas".

Lai gan neviens normatīvais šobrīd neregulē prasības elektroniskai balsošanai tiešsaistes domes vai komiteju sēdēs un pašvaldībām tādējādi ir dota rīcības brīvība izvēlēties piemērotāko tehnisko risinājumu atbilstoši to iespējām, VARAM sniegusi viedokli, ka Saistošajos noteikumos Nr. 18 izvēlētais elektroniskās balsošanas risinājums nav pietiekams, lai nofiksētu deputāta balsojumu. VARAM ieskatā, videokonferences režīmā organizētajās domes vai komiteju sēdēs balsošana par jautājumiem var notikt vai nu izmantojot kādu elektroniskās balsošanas rīku, vai arī balsojot video režīmā, paceļot roku vai citādi nepārprotami apliecinot balsojumu. Nenorādot konkrētus normatīvos aktus, uz ko balstīts šāds viedoklis, VARAM lūdz veikt precizējumus Pašvaldības nolikuma 4.111 un 7.21 punktos, lai nodrošinātu to atbilstību ārējo normatīvo aktu ar augstāku juridisko spēku prasībām.

Ņemot vērā VARAM 2020. gada 3. decembra vēstulē Nr. 1-18/10806 izteikto iebildumu, ir sagatavoti attiecīgi grozījumi Pašvaldības nolikumā.

2. Īss projekta satura izklāsts Ar saistošajiem noteikumiem tiek izdarīti grozījumi Pašvaldības nolikuma 4.111 un 7.21 punktos, papildinot tos ar nosacījumu, ka deputātam savs vārdiskais balsojums tiešsaistes domes vai komiteju sēdē papildus ir jāapstiprina tiešsaistē sanāksmju vadības sistēmā.
3. Informācija par plānoto ietekmi uz pašvaldības budžetu 70 000 EUR.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav ietekmes. Saistošo noteikumu projekts skatīts Ventspils pilsētas domes Likumības komisijā 10.03.2021. un Ventspils pilsētas domes Finanšu komitejā 11.03.2021.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1. vietnieks infrastruktūras jautājumos J. Vītoliņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!