• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Tiesu nolēmumi
Tiesa pēc sprieduma stāšanās likumīgā spēkā publicē sprieduma rezolutīvo daļu un spēkā stāšanās dienu. Civilprocesa likumā noteiktajos gadījumos tiesa publicē nolēmumu (piemēram, par laulības neesamību, ja personai nav deklarētās dzīvesvietas, par rīcībspējas ierobežošanu, personas izsludināšanu par mirušu u.c.).
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2021/44.TS4): tiesas spriedums. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 4.03.2021., Nr. 44 https://www.vestnesis.lv/op/2021/44.TS4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzaicinājumi nokārtot saistības

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

04.03.2021., Nr. 44

OP 2021/44.TS4
RĪKI

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Tiesas spriedums

Tiesas spriedums

2021. gada 8. februārī Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa pasludināja spriedumu, ar kuru nosprieda: apmierināt Sergeja Mihailova pieteikumu.

Ierobežot MARGARITAS MIHAILOVAS, pers. kods 191052-12705, rīcībspēju, nosakot, ka rīcībspēja tiek ierobežota: maksājumu saņemšanā un izdarīšanā; darījumu slēgšanā; rīcība ar kontu bankā, ietverot arī tiesības veikt bankas operācijas, saņemt bankas karti,veikt maksājumus, saņemt izziņas un informāciju no bankas; rīcība ar mantu un tās pārvaldību, it īpaši nekustamā īpašuma atsavināšana, ieķīlāšana, apgrūtināšana ar lietu tiesībām; pārstāvība ārstniecības iestādēs, valsts un pašvaldību iestādēs, tajā skaitā attiecībā uz sociālās palīdzības pieprasīšanu vai atteikšanos no tās.

Nodibināt Margaritai Mihailovai, pers. kods 191052-12705, aizgādnību.

Noteikt, ka Margaritas Mihailovas, aizgādnis rīkojas patstāvīgi visās jomās, kurās Margaritai Mihailovai ierobežota rīcībspēja.

Aizgādnis rīkojas Margaritas Mihailovas vārdā ar kustamu un nekustamu mantu, ja tāda ir, un tās pārvaldību, tikai ar Rīgas bāriņtiesas atļauju, izņemot likumā pieļautos izņēmumus.

Noteikt Margaritas Mihailovas aizgādnim tiesības Margaritas Mihailovas vārdā vērsties valsts, pašvaldības iestādēs, tiesu iestādēs, bankās, apdrošināšanas sabiedrībās un citās finanšu institūcijās, medicīnas un ārstniecības iestādēs. Margaritas Mihailovas rīcībspēja nav ierobežojama personiskajās nemantiskajās tiesībās, kā arī aizstāvēt savas tiesības un likumiskās intereses iestādēs un tiesā saistībā ar tās rīcībspējas un brīvības ierobežojumiem, domstarpībām, strīdiem ar aizgādni un aizgādņa iecelšanu un atcelšanu.

Uzdot Rīgas bāriņtiesai iecelt Margaritai Mihailovai aizgādni.

Tiesas spriedums stājies likumīgā spēkā 2021. gada 2. martā.

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!