• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jēkabpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jēkabpils pilsētas domes 2021. gada 28. janvāra saistošie noteikumi Nr. 4 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2013. gada 14. marta saistošajos noteikumos Nr. 9 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm Jēkabpils pilsētā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 19.02.2021., Nr. 35 https://www.vestnesis.lv/op/2021/35.16

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 7

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 19. decembra saistošajos noteikumos Nr. 54 "Par Jūrmalas pilsētas pašvaldības palīdzību bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam pēc pilngadības sasniegšanas"

Vēl šajā numurā

19.02.2021., Nr. 35

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jēkabpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 4

Pieņemts: 28.01.2021.

OP numurs: 2021/35.16

2021/35.16
RĪKI

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jēkabpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 4

Jēkabpilī 2021. gada 28. janvārī

Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2013. gada 14. marta saistošajos noteikumos Nr. 9 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm Jēkabpils pilsētā"

APSTIPRINĀTI
ar Jēkabpils pilsētas domes
28.01.2021. lēmumu Nr. 27 (prot. Nr. 3, 23. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu,
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
25.2 panta pirmo un piekto daļu,
Ministru kabineta 2018. gada 26. jūnija
noteikumu Nr. 354 "Audžuģimenes noteikumi"
78. punktu

Izdarīt Jēkabpils pilsētas domes 2013. gada 14. marta saistošajos noteikumos Nr. 9 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm Jēkabpils pilsētā" (turpmāk – saistošie noteikumi) (Latvijas Vēstnesis, 2013, 80. nr., 224. nr., 247. nr.; 2014, 5. nr., 102. nr., 255. nr.; 2018, 74. nr.; 2019, 225. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt saistošo noteikumu 1. punktu šādā redakcijā:

"1. Saistošie noteikumi nosaka materiālā atbalsta veidus, apmērus, pieprasīšanas un saņemšanas kārtību pilngadību sasniegušiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem (turpmāk – bārenis) pēc ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās, audžuģimenēm un specializētajām audžuģimenēm."

2. Aizstāt saistošo noteikumu tekstā vārdus "pilngadību sasniedzis bērns" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "bārenis" (attiecīgā locījumā).

3. Izteikt saistošo noteikumu 3. punkta ievaddaļu šādā redakcijā:

"3. Materiālā atbalsta veidi audžuģimenei un specializētajai audžuģimenei:"

4. Aizstāt saistošo noteikumu 3.5. apakšpunktā vārdu "veikšanu" ar vārdu "pildīšanu".

5. Izteikt saistošo noteikumu 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Lai saņemtu saistošajos noteikumos noteikto materiālo atbalstu, persona Jēkabpils Sociālajā dienestā (turpmāk – Dienests) iesniedz iesniegumu, kurā norāda vārdu, uzvārdu, personas kodu, deklarēto dzīvesvietas adresi, kontaktinformāciju, norēķinu kontu un nepieciešamā materiālā atbalsta veidu. Bārenis iesniegumā papildus norāda arī izglītības iestādi, kurā apgūst izglītības vai studiju programmu, ja tiek pieprasīts pabalsts ikmēneša izdevumiem. Iesniegumam pievienojami attiecīgā materiālā atbalsta saņemšanai nepieciešamie dokumenti, ja tie neatrodas valsts vai pašvaldību iestāžu rīcībā un ir nepieciešami lēmuma pieņemšanai, izņemot izziņu par sekmību, kuru no attiecīgās izglītības iestādes izprasa Dienests."

6. Papildināt saistošos noteikumus ar 4.1 punktu šādā redakcijā:

"4.1 Iesniedzot Dienestā saistošo noteikumu 4. punktā minēto iesniegumu, persona dod atļauju iegūt un izmantot valsts un pašvaldības reģistros pieejamo informāciju, kas nepieciešama lēmuma pieņemšanai par attiecīgā materiālā atbalsta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt materiālo atbalstu."

7. Izteikt saistošo noteikumu 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Saistošo noteikumu 2. punktā minētais materiālais atbalsts netiek piešķirts, ja bārenis atrodas pilnā valsts vai pašvaldības apgādībā (atrodas ieslodzījuma vietā, ievietots ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā pilngadīgām personām, u.c.)."

8. Izteikt saistošo noteikumu 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Lēmumu par materiālā atbalsta piešķiršanu vai par atteikumu piešķirt materiālo atbalstu Dienests pieņem desmit darbdienu laikā no saistošo noteikumu 4. punktā minētā iesnieguma un visu lēmuma pieņemšanai nepieciešamo dokumentu saņemšanas dienas."

9. Papildināt saistošos noteikumus ar 7.1 punktu šādā redakcijā:

"7.1 Piešķirto materiālo atbalstu izmaksā naudā, pārskaitot uz saistošo noteikumu 4. punktā minētajā iesniegumā norādīto materiālā atbalsta pieprasītāja kredītiestādes maksājumu vai pasta norēķinu sistēmas kontu."

10. Izteikt saistošo noteikumu 8., 9., 10. un 11. punktu šādā redakcijā:

8. Tiesības saņemt vienreizēju pabalstu patstāvīgas dzīves uzsākšanai ir bārenim pēc ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās audžuģimenē vai pie aizbildņa, ja lēmumu par ārpusģimenes aprūpi pieņēma Jēkabpils bāriņtiesa.

9. Pabalsta patstāvīgas dzīves uzsākšanai apmērs ir 218 euro, bet bārenim ar invaliditāti kopš bērnības – 327 euro.

10. Tiesības saņemt vienreizēju pabalstu sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei ir bārenim pēc ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās aprūpes iestādē, audžuģimenē vai pie aizbildņa, ja lēmumu par ārpusģimenes aprūpi pieņēma Jēkabpils bāriņtiesa.

11. Pabalsta sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei apmērs ir 825 euro".

11. Izteikt saistošo noteikumu 2.3. apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.3. Pabalsts ikmēneša izdevumiem

12. Tiesības saņemt pabalstu ikmēneša izdevumiem ir bārenim, kurš mācās vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē, kas ir tiesīga izsniegt valsts atzītus vispārējās izglītības vai valsts atzītus profesionālo izglītību un profesionālo kvalifikāciju apliecinošus dokumentus vai studē augstskolā vai koledžā, kas ir tiesīga izsniegt valsts atzītus diplomus, un saskaņā ar izglītības jomu vai studiju procesu regulējošos normatīvajos aktos noteikto kārtību sekmīgi apgūst izglītības vai studiju programmu.

13. Pabalsts ikmēneša izdevumiem tiek piešķirts ar to mēnesi, kurā saņemti visi nepieciešamie dokumenti lēmuma pieņemšanai. Pabalsta izmaksa tiek apturēta un atjaunota Ministru kabineta noteiktajos gadījumos.

14. Pabalsta ikmēneša izdevumiem apmērs ir 109 euro, bet bārenim ar invaliditāti kopš bērnības – 163 euro. Pabalsta apmērs par nepilnu mēnesi tiek aprēķināts proporcionāli dienu skaitam.

15. Pabalstu ikmēneša izdevumiem izmaksā reizi mēnesi līdz katra mēneša 15. datumam."

12. Izteikt saistošo noteikumu 2.4. apakšnodaļu šādā redakcijā:

"2.4. Dzīvokļa (mājokļa) pabalsts

15.1 Tiesības saņemt dzīvokļa (mājokļa) pabalstu ir bārenim, kurš nedzīvo sociālajā mājā vai dzīvoklī, kuram piešķirts sociālā dzīvokļa statuss, nesaņem Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā noteikto dzīvokļa pabalstu, ja lēmumu par ārpusģimenes aprūpi pieņēma Jēkabpils bāriņtiesa.

15.2 Lai saņemtu dzīvokļa (mājokļa) pabalstu, bārenis kopā ar iesniegumu Dienestā iesniedz likumā "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" noteikto ar (dzīvokļa) mājokļa lietošanu saistīto izdevumu apliecinošu dokumentu kopijas par iepriekšējiem trīs kalendāra mēnešiem un uzrāda dzīvokļa (mājokļa) lietošanas tiesības apliecinošu dokumentu (piemēram, īres vai apakšīres līgums, patapinājuma līgums), ja šādu dokumentu nav Dienesta rīcībā.

15.3 Dzīvokļa (mājokļa) pabalsta apmērs tiek aprēķināts uz trim kalendāra mēnešiem, ņemot par pamatu dzīvokļa (mājokļa) pabalsta aprēķināšanai izmantojamās izdevumu pozīciju normas (pielikums), bet nepārsniedzot faktiskos izdevumus. Dzīvokļa (mājokļa) pabalsta apmērs cietā kurināmā iegādei tiek aprēķināts un piešķirts vienu reizi kalendārā gadā.

15.4 Ja dzīvokli (mājokli) kopā ar bāreni lieto citas personas, dzīvokļa (mājokļa) pabalsta aprēķinā tiek iekļauti izdevumi proporcionāli personu skaitam, kuras faktiski dzīvo attiecīgajā dzīvoklī (mājoklī), nepārsniedzot pielikumā noteiktās dzīvokļa (mājokļa) pabalsta aprēķināšanai izmantojamās izdevumu pozīciju normas.

15.5 Dzīvokļa (mājokļa) pabalsta maksimālais apmērs mēnesī ir 35 euro. Apkures periodā (no oktobra līdz aprīlim) dzīvokļa (mājokļa) pabalsta maksimālais apmērs mēnesī dzīvoklim (mājoklim) ar centralizēto apkuri ir 80 euro, bet ar individuālo apkuri – 60 euro."

13. Aizstāt saistošo noteikumu 3. nodaļas nosaukumā vārdu "audžuģimenei" ar vārdiem "audžuģimenei un specializētajai audžuģimenei".

14. Izteikt saistošo noteikumu 16., 17., 18. un 19. punktu šādā redakcijā:

"16. Tiesības saņemt ikmēneša pabalstu bērna uzturam ir audžuģimenei un specializētajai audžuģimenei par bērniem, kuri ar Jēkabpils bāriņtiesas lēmumu ievietoti audžuģimenē vai specializētajā audžuģimenē un kura noslēgusi ar Dienestu līgumu par bērna ievietošanu audžuģimenē vai specializētajā audžuģimenē.

17. Pabalsta bērna uzturam izmaksa vai tā izmaksas pārtraukšana tiek veikta ievērojot Ministru kabineta noteikto kārtību.

18. Pabalsta bērna uzturam apmērs mēnesī, izņemot šo noteikumu 19. punktā noteiktajām audžuģimenēm un specializētajām audžuģimenēm, ir:

18.1. katram bērnam līdz 7 gadu vecumam – 250 euro;

18.2. katram bērnam no 7 gadu vecuma līdz 18 gadu vecumam – 300 euro.

19. Pabalsta bērna uzturam apmērs audžuģimenei un specializētajai audžuģimenei, kura ir deklarējusi savu dzīvesvietu un dzīvo Jēkabpilī par bērniem, kuri ar Jēkabpils bāriņtiesas lēmumu ievietoti audžuģimenē vai specializētajā audžuģimenē ir 65 % no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas mēnesī."

15. Papildināt saistošos noteikumus ar 19.1 punktu šādā redakcijā:

"19.1 Ja bērns audžuģimenē vai specializētajā audžuģimenē uzturas nepilnu mēnesi, pabalsta bērna uzturam apmēru nosaka proporcionāli dienu skaitam, par pamatu ņemot šo noteikumu 18. vai 19. punktā noteikto pabalsta apmēru mēnesim."

16. Izteikt saistošo noteikumu 21., 22. un 23. punktu šādā redakcijā:

"21. Tiesības saņemt pabalstu bērna apģērbam un mīkstā inventāra iegādei ir audžuģimenei un specializētajai audžuģimenei par bērniem, kuri ar Jēkabpils bāriņtiesas lēmumu ievietoti audžuģimenē vai specializētajā audžuģimenē un kura noslēgusi ar Dienestu līgumu par bērna ievietošanu audžuģimenē vai specializētajā audžuģimenē.

22. Pabalsta bērna apģērba un mīkstā inventāra iegādei izmaksa vai tā izmaksas pārtraukšana tiek veikta ievērojot Ministru kabineta noteikto kārtību.

23. Pabalsta bērna apģērba un mīkstā inventāra iegādei apmērs ir 40 euro mēnesī. Ja bērns audžuģimenē vai specializētajā audžuģimenē uzturas nepilnu mēnesi, pabalsta bērna apģērba un mīkstā inventāra iegādei apmēru nosaka proporcionāli dienu skaitam, par pamatu ņemot pabalsta apmēru mēnesim."

17. Aizstāt saistošo noteikumu 24. punktā vārdu "audžuģimenē" ar vārdiem "audžuģimenē vai specializētajā audžuģimenē".

18. Izteikt saistošo noteikumu 28. punktu šādā redakcijā:

"28. Tiesības saņemt brīvpusdienas ir izglītojamajiem, kuri ar Jēkabpils bāriņtiesas lēmumu ievietoti audžuģimenē vai specializētajā audžuģimenē, kura deklarējusi savu dzīvesvietu un dzīvo Jēkabpilī un ir noslēgusi ar Dienestu līgumu par bērna ievietošanu audžuģimenē vai specializētajā audžuģimenē, un iegūst vispārējo vidējo izglītību Jēkabpils pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs."

19. Izteikt saistošo noteikumu 31. punktu šādā redakcijā:

"31. Brīvpusdienas piešķir līdz katra semestra mācību beigām, nepārsniedzot ar Dienestu noslēgtajā līgumā par bērna ievietošanu audžuģimenē vai specializētajā audžuģimenē noteikto bērna uzturēšanās termiņu audžuģimenē vai specializētajā audžuģimenē."

20. Izteikt saistošo noteikumu 33. punktu šādā redakcijā:

"33. Piešķirtās brīvpusdienas Dienests atceļ, ja bērna uzturēšanās audžuģimenē vai specializētajā audžuģimenē tiek izbeigta pirms termiņa Ministru kabineta noteiktajos gadījumos."

21. Izteikt saistošo noteikumu 3.5. apakšnodaļas nosaukumu šādā redakcijā:

"3.5. Atlīdzība par audžuģimenes un krīzes audžuģimenes pienākumu pildīšanu".

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece K. Ozola

 

Jēkabpils pilsētas domes 28.01.2021. saistošo noteikumu Nr. 4 "Grozījumi Jēkabpils pilsētas domes 2013. gada 14. marta saistošajos noteikumos Nr. 9 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalstu pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm Jēkabpils pilsētā""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums 2021. gada 1. janvārī stājās spēkā izmaiņas:

1. Valsts sociālo pabalstu likumā attiecībā uz valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmēriem, diferencējot tos atkarībā no tā, kurai pabalsta saņēmēju mērķgrupai persona atbilst (Līdz 2021. gadam sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērs bija 64,03 euro, personai ar invaliditāti 80 euro un personai ar invaliditāti kopš bērnības 122,69 euro. Ar 2021. gadu sociālā nodrošinājuma apmērs ir paaugstināts līdz 109 euro, personai ar invaliditāti atkarībā no piešķirtās invaliditātes grupas pabalsta apmērs ir no 109 līdz 152,60 euro un personai ar invaliditāti kopš bērnības atkarībā no piešķirtās invaliditātes grupas – no 136 līdz 190,40 euro, savukārt, ja persona ar invaliditāti nav nodarbināta, tad sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērs atkarībā no tā, vai personai invaliditāte ir vai nav noteikta kopš bērnības ir no 109 līdz 247,52 euro.) un

2. Ministru kabineta 2005. gada 15. novembra noteikumos Nr. 857 "Noteikumi par sociālajām garantijām bārenim un bez vecāku gādības palikušajam bērnam, kurš ir ārpusģimenes aprūpē, kā arī pēc ārpusģimenes aprūpes beigšanās", saskaņā ar kurām pilngadību sasniegušajam bērnam izmaksājamā atbalsta patstāvīgas dzīves uzsākšanai minimālie apmēri, kas bija piesaistīti sociālā nodrošinājuma pabalsta apmēriem ir aizstāti ar konstantām summām, kā arī palielināts vienreizējā pabalsta sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei minimālais apmērs no 249,71 euro uz 820,05 euro.

Jēkabpils pilsētas domes 2013. gada 14. marta saistošajos noteikumos Nr. 9 "Saistošie noteikumi par materiālo atbalsta pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem un audžuģimenēm Jēkabpils pilsētā" (turpmāk – saistošie noteikumi) vienreizējā pabalsta patstāvīgas dzīves uzsākšanai un pabalsta ikmēneša izdevumiem apmēri ir piesaistīti sociālā nodrošinājuma pabalsta apmēriem, bet vienreizējā pabalsta sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei apmērs ir noteikts konstantas summas apmērā – 500 euro.

Ņemot vērā iepriekš minēto, lai nodrošinātu saistošo noteikumu atbilstību augstāka juridiskā spēka normatīvajiem aktiem, saistošajos noteikumos ir veicami grozījumi pēc būtības, kā arī redakcionāli precizējumi.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts paredz:

1. Noteikt, ka materiālā atbalsta saņemšanai personai pašvaldības sociālajā dienestā jāiesniedz iesniegums, norādot tajā saistošajos noteikumos noteikto informāciju, un attiecīgā materiālā atbalsta saņemšanai nepieciešamie dokumenti, ja tādi nav pašvaldības sociālā dienesta rīcībā vai lēmuma pieņemšanai nepieciešamā informācija nav pieejama valsts vai pašvaldības datu bāzēs.

2. Noteikt vienreizēja pabalsta patstāvīgas dzīves uzsākšanai un pabalsta ikmēneša izdevumiem apmēru pilngadību sasniegušiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem konkrētas summas izteiksmē Ministru kabineta noteiktajā minimālajā apmērā, atsakoties no piesaistes sociālā nodrošinājuma pabalsta apmēriem.

3. Palielināt vienreizējā pabalsta sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei pilngadību sasniegušiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušiem bērniem apmēru no 500 euro līdz 825 euro.

4. Precizēt, ka pabalstu bērna uzturam, pabalstu bērna apģērba un mīkstā inventāra iegādei, kā arī brīvpusdienas ir tiesības saņemt arī specializētajām audžuģimenēm.

5. Noteikt audžuģimenēm un specializētajām audžuģimenēm izmaksājamā pabalsta bērna uzturam apmēru konkrētas summas izteiksmē, atsakoties no piesaistes valstī noteiktajai minimālajai mēneša darba algai.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Palielinoties obligāti izmaksājamo sociālo garantiju bāreņiem vai bez vecāku gādības palikušiem bērniem pēc pilngadības sasniegšanas (turpmāk – bāreņi) un audžuģimenēm un specializētajām audžuģimenēm piešķiramo pabalstu apmēriem ar 2021. gada 1. janvāri, izdevumi 2021. gada pašvaldības budžeta izdevumu sadaļā palielināsies vismaz par 20590 euro, t.sk.: sociālās garantijas bāreņiem – 10550 euro un pabalsti audžuģimenēm – 10038 euro.

Jēkabpils Sociālā dienesta aprēķini un skaidrojumi par sociālajām garantijām bāreņiem:

2021. gadā pilngadību sasniegs 7 bāreņi. Vienreizējā pabalsta patstāvīgas dzīves uzsākšanai apmērs palielinājies no 128,06 euro līdz 218 euro, starpība 89,94 euro. Vienreizējā pabalsta sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei apmērs palielinājies no 500 euro līdz 825 euro, starpība 325 euro.

Aprēķins: (7 x 89,94 euro) + (7 x 325 euro) = 2904,58 euro.

2021. gadā turpina mācības vispārējās vai profesionālās izglītības iestādē vai turpina studijas augstskolā vai koledžā 12 bāreņi.

Pabalsta ikmēneša izdevumiem apmērs palielinājies no 64,03 euro palielinājies līdz 109 euro, starpība 44,97 euro.

Aprēķins veikts, pieņemot, ka no septiņiem 2021. gadā pilngadību sasniegušajiem bāreņiem izglītības apguvi turpinās 5 bāreņi un, ka vidēji katrs bārenis izglītību apgūs 10 mēnešus.

Aprēķins: 17 bāreņi x 44,97 euro x 10 mēneši = 7644,90 euro.

Jēkabpils Sociālā dienesta aprēķini un skaidrojumi par pabalstiem audžuģimenēm un specializētajām audžuģimenēm:

Atbilstoši pašvaldības sociālā dienesta noslēgtajiem līgumiem par bērnu ievietošanu audžuģimenēs, uz 2021. gada janvāri audžuģimenēs ievietoti 19 bērni, t.sk. 11 bērni audžuģimenēs, kuru dzīvesvieta deklarēta un kuras dzīvo Jēkabpilī un 8 bērni citu pašvaldību audžuģimenēs.

Pabalsta bērna uzturam apmērs citu pašvaldību audžuģimenēm palielinājies no 258 euro līdz 300 euro, starpība 42 euro, savukārt, Jēkabpils audžuģimenēm – no 279,50 euro līdz 325 euro, starpība 45,50 euro.

Aprēķins: ((11 x 45,50 euro) + (8 x 42 euro)) x 12 mēneši = 10038 euro.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav veiktas.

Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece K. Ozola

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!