• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Daugavpils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Daugavpils pilsētas domes 2021. gada 14. janvāra saistošie noteikumi Nr. 1 "Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2017. gada 8. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 21 "Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālie pakalpojumi"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 10.02.2021., Nr. 28 https://www.vestnesis.lv/op/2021/28.7

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 2

Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2016. gada 8. decembra saistošajos noteikumos Nr. 46 "Daugavpils pilsētas pašvaldības materiālais atbalsts mazaizsargātajām personām"

Vēl šajā numurā

10.02.2021., Nr. 28

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 1

Pieņemts: 14.01.2021.

OP numurs: 2021/28.7

2021/28.7
RĪKI

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Daugavpils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 1

Daugavpilī 2021. gada 14. janvārī (prot. Nr. 1, 1. §)

Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2017. gada 8. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 21 "Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālie pakalpojumi"

APSTIPRINĀTI
ar Daugavpils pilsētas domes
2021. gada 14. janvāra lēmumu Nr. 1

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu,
Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 3. panta otro
un trešo daļu un Ministru kabineta 2003. gada 27. maija noteikumu
Nr. 275 "Sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumu
samaksas kārtība un kārtība, kādā pakalpojuma izmaksas
tiek segtas no pašvaldību budžeta" 6. punktu

Izdarīt Daugavpils pilsētas domes 2017. gada 8. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 21 "Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālie pakalpojumi" (Latvijas Vēstnesis 2017, Nr. 122, Nr. 189, 2018, Nr. 74, 2020, Nr. 196, 2021, Nr. 8) šādus grozījumus:

1. aizstāt noteikumu tekstā vārdus "ģimene (persona)" (attiecīgā locījumā) ar vārdu "mājsaimniecība" (attiecīgā locījumā);

2. papildināt 3. punktu ar teikumu šādā redakcijā: 

"Ja personai objektīvu apstākļu dēļ nav deklarētās dzīvesvietas, tiek izvērtēta iespēja personai sniegt psihosociālu palīdzību.";

3. svītrot 10. punktā skaitli "6.14.";

4. izdarīt 20. punktā šādus grozījumus:

4.1. izteikt 20.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"20.1. vientuļa pensijas vecuma persona un vientuļa persona ar invaliditāti, kurai vecuma vai funkcionālo traucējumu dēļ ir grūtības veikt ikdienas mājas darbus vai personisko aprūpi, ja tās ikmēneša ienākums nepārsniedz valstī noteikto minimālās mēneša darba algas apmēru, ieskaitot pabalstu personai ar invaliditāti, kurai nepieciešama īpaša kopšana;

4.2. izteikt 20.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"20.2. pensijas vecuma persona un persona ar invaliditāti, kurai vecuma vai funkcionālo traucējumu dēļ ir grūtības veikt ikdienas mājas darbus vai personisko aprūpi un kura dzīvo viena, vai vienā mājsaimniecībā ar šo personu dzīvojošās personas sava veselības stāvokļa dēļ nevar nodrošināt minētajām personām nepieciešamo aprūpi un šai mājsaimniecībai ir piešķirts trūcīgas mājsaimniecības statuss, vai apgādnieks ir persona ar pirmās grupas invaliditāti;";

5. izteikt 42. punktu šādā redakcijā:

"42. Dienas aprūpes centrā uzņem pilngadīgas personas ar garīga rakstura traucējumiem, kurām ir noteikta invaliditāte.";

6. papildināt 84. punkta ievaddaļu aiz vārda "atbalstu" ar vārdu "pilngadīgām".

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs I. Prelatovs

 

Daugavpils pilsētas domes 2021. gada 14. janvāra saistošo noteikumu Nr. 1 "Grozījumi Daugavpils pilsētas domes 2017. gada 8. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 21 "Daugavpils pilsētas pašvaldības sociālie pakalpojumi""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Ar 01.01.2021. stājās spēkā grozījumi Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma (turpmāk – likums) 1. panta 40. punktā, paredzot, ka mājsaimniecība ir vairākas personas, kuras dzīvo vienā mājoklī un kopīgi sedz izdevumus, vai viena persona, kura saimnieko atsevišķi, kā arī trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statusu piešķir, izvērtējot mājsaimniecības (nevis ģimenes) materiālos resursus. Līdz ar to noteikumu tekstā vārdi "ģimene (persona)" tiek aizstāti ar vārdu "mājsaimniecība".

Likuma 9. panta 3.daļa paredz, ja personai objektīvu apstākļu dēļ nav deklarētās dzīvesvietas, pašvaldība, kuras administratīvajā teritorijā persona ir izvēlējusies dzīvesvietu, izvērtē personas materiālo situāciju un, ja nepieciešams, piešķir vienreizēju materiālu palīdzību, kā arī informē par to pašvaldību, kurā ir bijusi pēdējā personas deklarētā dzīvesvieta. Pašvaldība, kuras administratīvajā teritorijā ir bijusi pēdējā personas deklarētā dzīvesvieta, vai pašvaldība, kuras administratīvajā teritorijā persona ir izvēlējusies dzīvesvietu, ja personas pēdējo deklarēto dzīvesvietu nav iespējams noteikt, izvērtē iespēju sniegt personai psihosociālu palīdzību vai piešķirt atbilstošus sociālās palīdzības pabalstus. Līdz ar to papildināts noteikumu 3. punkts.

Noteikumu 10. punkts grozīts, atvieglojot iedzīvotājiem administratīvo slogu sociālā taksometra pakalpojuma saņemšanai.

Sakarā ar grozījumiem likumā 20.1. un 20.2. apakšpunkts tiek izteikts jaunā redakcijā.

Precizēta 42. punkta redakcija, nosakot, ka Dienas aprūpes centrā uzņem pilngadīgas personas ar garīga rakstura traucējumiem, kurām ir noteikta invaliditāte, un precizēta 84. punkta redakcija, nosakot, ka specializētās darbnīcas pakalpojums nodrošina prasmes veicinošas aktivitātes un speciālistu atbalstu pilngadīgām personām ar funkcionāliem traucējumiem.

2. Īss projekta satura izklāsts Grozījumi paredz:

– aizstāt noteikumu tekstā vārdus "ģimene (persona)" ar vārdu "mājsaimniecība";

– papildināt 3. un 84. punktu;

– precizēt 10. punktu;

– izteikt 20.1., 20.2. un 42. punktu jaunā redakcijā.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Netiek mainītas.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināms.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs I. Prelatovs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!