• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Dažādi sludinājumi
Juridiskas personas publicē saturiski dažādus paziņojumus, piemēram, par sabiedrisko apspriešanu, paziņojumus par tarifiem, par anulētām apraides atļaujām, par muzeju akreditāciju, par kompetentām institūcijām un kompetentiem speciālistiem, kuģošanas grafikiem. Zvērināti notāri un zvērināti tiesu izpildītāji publicē paziņojumus fiziskām personām, kuru dzīvesvieta nav norādīta Iedzīvotāju reģistrā vai saņemts pasta paziņojums, ka sūtījumu nav iespējams nodot adresātam.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2021/235.DA5): dažādi sludinājumi. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2021., Nr. 235 https://www.vestnesis.lv/op/2021/235.DA5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

Valsts policija paziņo, ka ir izveidots paziņojums "Atgādinājums par naudas soda apmaksu".*...

Vēl šajā numurā

06.12.2021., Nr. 235

OP 2021/235.DA5
RĪKI

Dažādi sludinājumi: Šajā laidienā 13 Pēdējās nedēļas laikā 50 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Dažādi sludinājumi

Paziņojums par jaunu tiesību aktu projektu "Noteikumi par aizsargājamiem ģeoloģiskajiem un ģeomorfoloģiskajiem dabas pieminekļiem"

Dabas aizsardzības pārvalde, atbilstoši likuma "Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām" 13. panta ceturtajai daļai, informē, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (turpmāk - VARAM) ir sagatavojusi Ministru kabineta noteikumu projektu "Noteikumi par aizsargājamiem ģeoloģiskajiem un ģeomorfoloģiskajiem dabas pieminekļiem" (turpmāk - Noteikumu projekts). Noteikumu projekts paredz noslēdzošajā kārtā precizēt 51 dabas pieminekļa robežas, precizēt administratīvo iedalījumu un noteikt vienu jaunu dabas pieminekli, lai nodrošinātu aizsardzību Ostupes posmam (starp Ostiem un Ostciemu), kur lielā koncentrācijā sastopams ievērojams skaits atsegumu.

Noteikumu projekts paredz precizēt 51 dabas pieminekļa robežas un 15 dabas pieminekļu nosaukumus. Tāpat arī vairāki blakusesoši dabas pieminekļi tiek apvienoti vienā dabas piemineklī. Dabas piemineklis "Grīžu Velna beņķis" un "Velna Skroderis" tiek svītrots no dabas pieminekļu saraksta, jo to aizsardzību regulē noteikumu 1. punkts par dižakmeņiem.

Dabas piemineklis "Sēravoti Zaļajā purvā" pēc ekspertu ierosinājuma tiek svītrots no dabas pieminekļu saraksta, jo tā izplūdes vieta dabā ir applūdusi un nav konstatējama, vienlaikus šīs vietas aizsardzību nodrošina Ķemeru nacionālā parka dabas lieguma zonas nosacījumi. Noteikumu projekts paredz izveidot jaunu dabas pieminekli - "Ostupes atsegumi" 45 ha platībā. Noteikumu projekts paredz precizēt dabas pieminekļu administratīvo iedalījumu atbilstoši Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumam. Administratīvais iedalījums tiek precizēts gan noteikumu pamattekstā (tabulā), gan pielikumos (robežu shēmās).

Noteikumu projekts ir pieejams Valsts kancelejas Tiesību aktu projektu publiskajā portālā https://tapportals.mk.gov.lv - sadaļā Sabiedrības līdzdalība https://tapportals.mk.gov.lv/public_participations/dc0dc244-8789-4fd5-8a1e-b6e4562584ac un Dabas aizsardzības pārvaldes mājas lapā www.daba.gov.lv - sadaļā Aktualitātes/ Sabiedrības līdzdalība/ Publiski apspriežamie dokumenti https://www.daba.gov.lv/lv/publiski-apspriezamie-dokumenti.

Sīkāku informāciju par Noteikumu projektu konkrētu īpašumu, zemes īpašnieki var uzzināt:

1) VARAM Dabas aizsardzības departamentā Peldu ielā 25, Rīgā, LV-1494, darba dienās no plkst. 9.00 līdz 16.00, elektroniski un telefoniski sazinoties ar Dabas aizsardzības departamenta Aizsargājamo teritoriju nodaļas vecāko referenti Ivitu Ozoliņu, tālr. 66016789, e-pasts: ivita.ozolina@varam.gov.lv vai pasts@varam.gov.lv;

2) Dabas aizsardzības pārvaldes Dabas aizsardzības departamentā, Baznīcas ielā 7, Siguldā, LV-2150, darba dienās no 9.00 līdz 17.00, elektroniski un telefoniski sazinoties ar Monitoringa un plānojumu nodaļas vadītāju Sintiju Kotāni, tālr. 28332489, e-pasts: sintija.kotane@daba.gov.lv vai pasts@daba.gov.lv.

Rakstiskus priekšlikumus un ierosinājumus minētajam noteikumu projektam lūdzam iesniegt trīs nedēļu laikā pēc paziņojuma publicēšanas izdevumā "Latvijas Vēstnesis" Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā Peldu ielā 25, Rīgā, LV-1494; e-pasts: pasts@varam.gov.lv. Juridiskām personām jānorāda institūcijas nosaukums, reģistrācijas numurs, priekšlikumu sniegšanas datums un kontaktinformācija, bet fiziskām personām - vārds, uzvārds, adrese un priekšlikumu sniegšanas datums. Anonīmi iesniegumi netiks ņemti vērā.

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!