• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2021. gada 16. novembra noteikumi Nr. 755 "Noteikumi par Valsts civilās aviācijas gaisa kuģu lidojumu drošuma programmu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 22.11.2021., Nr. 225 https://www.vestnesis.lv/op/2021/225.11

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 756

Grozījumi Ministru kabineta 1998. gada 6. oktobra noteikumos Nr. 392 "Dzelzceļa pārbrauktuvju un pāreju ierīkošanas, aprīkošanas, apkalpošanas un slēgšanas noteikumi"

Vēl šajā numurā

22.11.2021., Nr. 225

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 755

Pieņemts: 16.11.2021.

OP numurs: 2021/225.11

2021/225.11
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 14 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 755

Rīgā 2021. gada 16. novembrī (prot. Nr. 75 20. §)

Noteikumi par Valsts civilās aviācijas gaisa kuģu lidojumu drošuma programmu

Izdoti saskaņā ar likuma "Par aviāciju"
6.3 panta pirmo, trešo un ceturto daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Noteikumi nosaka:

1.1. kārtību, kādā atbilstoši Eiropas Parlamenta un Padomes 2018. gada 4. jūlija Regulai Nr. 2018/1139 par kopīgiem noteikumiem civilās aviācijas jomā un ar ko izveido Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūru, un ar ko groza Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (EK) Nr. 2111/2005, (EK) Nr. 1008/2008, (ES) Nr. 996/2010, (ES) Nr. 376/2014 un Direktīvas 2014/30/ES un 2014/53/ES un atceļ Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas (EK) Nr. 552/2004 un (EK) Nr. 216/2008 un Padomes Regulu (EEK) Nr. 3922/91 (turpmāk – regula Nr. 2018/1139), izstrādā un saskaņo Valsts civilās aviācijas gaisa kuģu lidojumu drošuma programmu (turpmāk – Gaisa kuģu lidojumu drošuma programma) un tās pamatelementus;

1.2. Valsts civilās aviācijas gaisa kuģu lidojumu drošuma programmas pārvaldības grupas (turpmāk – pārvaldības grupa) sastāvu, tās sasaukšanas un lēmumu pieņemšanas kārtību.

2. Gaisa kuģu lidojumu drošuma programmu, kurā iekļauts Valsts civilās aviācijas gaisa kuģu lidojumu drošuma plāns, izstrādā atbilstoši regulas Nr. 2018/1139 7. panta prasībām.

II. Pārvaldības grupas sastāvs, tās sasaukšanas un lēmumu pieņemšanas kārtība

3. Satiksmes ministrija izveido pārvaldības grupu un vada tās darbu. Pārvaldības grupas sastāvā iekļauj Satiksmes ministrijas, valsts aģentūras "Civilās aviācijas aģentūra" (turpmāk – Civilās aviācijas aģentūra), Aizsardzības ministrijas, Iekšlietu ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja un Valsts robežsardzes deleģētus pārstāvjus. Ja nepieciešams, pārvaldības grupa var pieaicināt arī citu institūciju pārstāvjus.

4. Pārvaldības grupas locekļiem ir šādi uzdevumi:

4.1. atbilstoši kompetencei sniegt informāciju par gaisa kuģu lidojumu drošuma rādītājiem, atgadījumiem, izmeklēšanas rezultātiem un risku mazināšanas pasākumiem, kas nepieciešama Gaisa kuģu lidojumu drošuma programmas sagatavošanai;

4.2. piedalīties Gaisa kuģu lidojumu drošuma programmas izstrādē.

5. Pārvaldības grupa lēmumus pieņem, piedaloties sēdēs klātienē vai elektroniski. Pārvaldības grupa lēmumus pieņem ar balsu vairākumu.

6. Pārvaldības grupas sēdes sasauc pēc nepieciešamības, ne vēlāk kā 10 darbdienas pirms sēdes par to informējot pārvaldības grupas locekļus un norādot sēdes norises vietu (ja attiecināms), laiku un darba kārtību.

III. Gaisa kuģu lidojumu drošuma programmas izstrādes un saskaņošanas kārtība

7. Civilās aviācijas aģentūra vismaz reizi gadā, pamatojoties uz pārvaldības grupas sniegto informāciju, sagatavo Gaisa kuģu lidojumu drošuma programmas projektu, kurā iekļauj šādus pamatelementus:

7.1. gaisa kuģu lidojumu drošuma politika un mērķi;

7.2. gaisa kuģu lidojumu drošuma risku pārvaldība;

7.3. gaisa kuģu lidojumu drošuma nodrošināšana;

7.4. turpmāka gaisa kuģu lidojumu drošuma līmeņa paaugstināšana.

8. Civilās aviācijas aģentūra šo noteikumu 7. punktā minēto Gaisa kuģu lidojumu drošuma programmas projektu publicē Civilās aviācijas aģentūras tīmekļvietnē normatīvajos aktos par sabiedrības līdzdalību noteiktajos termiņos.

9. Pēc šo noteikumu 8. punktā minētā termiņa Civilās aviācijas aģentūra 10 darbdienu laikā precizē Gaisa kuģu lidojumu drošuma programmas projektu un nosūta šo noteikumu 3. punktā minētajām iestādēm saskaņošanai.

10. Pārvaldības grupas sastāvā esošās iestādes 10 darbdienu laikā nosūta Civilās aviācijas aģentūrai viedokli par šo noteikumu 9. punktā minētajā kārtībā nosūtīto Gaisa kuģu lidojumu drošuma programmas projektu.

11. Ja nepieciešams, Civilās aviācijas aģentūra 10 darbdienu laikā precizē Gaisa kuģu lidojumu drošuma programmas projektu un nosūta to šo noteikumu 3. punktā minētajām iestādēm atkārtotai saskaņošanai, nosakot termiņu viedokļa sniegšanai – 10 darbdienas.

12. Ja pēc Gaisa kuģu lidojumu drošuma programmas projekta nosūtīšanas atkārtotai saskaņošanai saņemti iebildumi, pārvaldības grupa lēmumu par Gaisa kuģu lidojumu drošuma programmu pieņem šo noteikumu 5. punktā minētajā kārtībā.

13. Gaisa kuģu lidojumu drošuma programmu, kura bez iebildumiem saskaņota ar šo noteikumu 3. punktā minētajām iestādēm vai par to pieņemts šo noteikumu 12. punktā minētais pārvaldības grupas lēmums, publicē Civilās aviācijas aģentūras tīmekļvietnē.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Satiksmes ministrs T. Linkaits

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!