• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Uzaicinājumi uz tiesu
Tiesa sagatavo un publicē paziņojumu ar aicinājumu ierasties tiesā procesa dalībnieku, kuram nav deklarētās dzīvesvietas un viņa dzīvesvieta nav zināma. Aicinājuma saturs ir atbilstošs tiesas pavēstes saturam. Tiesa var izskatīt lietu bez atbildētāja piedalīšanās, ja pagājis ne mazāk kā viens mēnesis no aicinājuma publikācijas dienas oficiālajā izdevumā. Ja lieta tiek izskatīta rakstveida procesā, savlaicīgi lietas dalībniekam, kuram nav deklarētās dzīvesvietas un viņa dzīvesvieta nav zināma, paziņo datumu, kad lēmuma norakstu varēs saņemt tiesas kancelejā.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2021/22.UT1): uzaicinājums uz tiesu. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 2.02.2021., Nr. 22 https://www.vestnesis.lv/op/2021/22.UT1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzaicinājumi uz tiesu

Kurzemes rajona tiesas liesvedībā atrodas civillieta Nr. C69382720, Sabiedrības ar ierobežotu atbildību "LIEPĀJAS NAMU APSAIMNIEKOTĀJS" vienkāršotās procedūras prasībā pret VITU DONIELU, dzim. 1973.gada 24.decembrī, par naudas...

Vēl šajā numurā

02.02.2021., Nr. 22

OP 2021/22.UT1
RĪKI

Uzaicinājumi uz tiesu: Šajā laidienā 12 Pēdējās nedēļas laikā 43 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Uzaicinājums uz tiesu

Uzaicinājums uz tiesu

Vidzemes rajona tiesa (Cēsīs) saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta pirmo daļu paziņo atbildētājam ARDIM KUPRIŠAM (Ardis Kuprišs), kura pēdējā zināmā dzīvesvieta: Jāņkalna iela 49-12, Alūksne, Alūksnes novads, LV-4301, ka Vidzemes rajona tiesā (Cēsīs) 2020. gada 16.decembrī ir ierosināta civillieta Nr. C71383520 (arhīva Nr. C-1109-21/21) SIA "LLS" vienkāršotās procedūras prasībā pret Ardi Kuprišu (turpmāk - atbildētājs) par parāda piedziņu.

Lietu rakstveida procesā izskatīs Vidzemes rajona tiesas (Cēsīs) tiesnese Daina Ročāne.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 20. pantu atbildētājam ir tiesības pieteikt noraidījumu tiesnesei līdz lietas izskatīšanas uzsākšanai uz Civilprocesa likuma 19. panta pirmajā daļā minētajiem pamatiem.

Tiesa saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.22 panta noteikumiem izskaidro atbildētāja procesuālās tiesības un pienākumus rakstveida procesā.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma noteikumiem atbildētājam ir tiesības pilnīgi vai daļēji atzīt prasību, celt iebildumus pret prasību, iepazīties ar lietas materiāliem, izdarīt no tiem izrakstus, izgatavot kopijas, iesniegt pierādījumus, pieteikt lūgumus, tai skaitā, lūgt tiesu lietu iztiesāt tiesas sēdē, izteikt savus argumentus un apsvērumus, celt iebildumus pret citu dalībnieku lūgumiem, argumentiem, apsvērumiem, noslēgt izlīgumu, iesniegt sprieduma sastādīšanas lūgumu, pārsūdzēt tiesas spriedumu apelācijas kārtībā, ja tiesas spriedums tiks sastādīts atbilstoši Civilprocesa likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam, saņemt tiesas sprieduma un citu lietā esošo dokumentu norakstus, izmanot citas procesuālās tiesības, kuras piešķirtas ar likumu. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.26 panta noteikumiem atbildētājam ir tiesības ar pamatotu iesniegumu lūgt iztiesāt civillietu tiesas sēdē.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 250.25 panta trešās daļas noteikumiem atbildētājam ir tiesības saņemt spriedumu pa pastu vai elektroniski saskaņā ar Civilprocesa likumā noteikto tiesas dokumentu piegādāšanas un izsniegšanas kārtību, iesniedzot tiesai rakstveida lūgumu.

Minētās civilprocesuālās tiesības, kas saistītas ar lietas sagatavošanu iztiesāšanai, atbildētājam ir tiesības izmantot līdz 2021.gada 9.aprīlim.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma noteikumiem atbildētājam ir pienākums atbildēt tiesneša noteiktajos termiņos uz viņa pieprasījumiem, iesniegt rakstveida paskaidrojumus un nepieciešamos pierādījumus, pierādīt savu iebildumu pamatotību, izpildīt citus procesuālos pienākumus, kuri uzlikti saskaņā ar Civilprocesa likuma normām.

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 150. panta noteikumiem ja lietas dalībnieks bez attaisnojoša iemesla tiesneša noteiktajā termiņā neiesniedz paskaidrojumus, neatbild uz tiesneša pieprasījumu, tiesnesis var viņam uzlikt naudas sodu līdz 150 euro.

Izskatot lietu (bez lietas dalībnieku piedalīšanās), tiesa atbilstoši Civilprocesa likuma 194. panta pirmās daļas noteikumiem sastādīs saīsinātu spriedumu saskaņā ar Civilprocesa likuma 193. panta prasībām, izņemot aprakstošo daļu, kurā norādīs tikai prasības priekšmetu, normatīvos aktus, pēc kuriem vadījies lietas dalībnieks, kā arī prasījumu, un motīvu daļu, kurā norādīs tikai normatīvos aktus, pēc kuriem vadījusies tiesa.

Lietā pieņemtā saīsinātā sprieduma noraksts saņemams Vidzemes rajona tiesas (Cēsīs) kancelejā 2021. gada 16.aprīlī, kas ir uzskatāms par saīsinātā sprieduma sastādīšanas datumu. Tiesa pieņemtā saīsinātā sprieduma norakstu atbildētājam nosūtīs elektroniski vai pa pastu tikai pēc atbildētāja rakstiska lūguma saņemšanas.

Spriedumu atbilstoši Civilprocesa likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam (ievaddaļa, aprakstošā daļa, motīvu daļa un rezolutīvā daļa), tiesa sastādīs gadījumā, ja kāda no pusēm lietā iesniegs sprieduma sastādīšanas lūgumu. Sprieduma sastādīšanas lūgumu ir tiesības iesniegt tiesai 10 dienu laikā no saīsinātā sprieduma sastādīšanas dienas - 2021. gada 16.aprīļa līdz 2021. gada 26.aprīlim pulksten 18.00. Sprieduma sastādīšanas lūgums, kas iesniegts pēc termiņa beigām, netiks pieņemts un tiks atdots iesniedzējam. Lēmums par atteikšanos pieņemt sprieduma sastādīšanas lūgumu nav pārsūdzams.

Saīsinātais spriedums atbilstoši Civilprocesa likuma 250.27 panta pirmās daļas noteikumiem stājas likumīgā spēkā pēc tam, kad beidzies sprieduma sastādīšanas lūguma iesniegšanai un neviena no pusēm nav iesniegusi sprieduma sastādīšanas lūgumu.

Ja lietā tiks saņemts puses sprieduma sastādīšanas lūgums, spriedums atbilstoši Civilprocesa likuma 193. pantā noteiktajam sprieduma saturam tiks sastādīts un būs pieejams tiesas kancelejā 2021. gada 17.maijā. Saskaņā ar Civilprocesa likuma 148. panta 13. daļas noteikumiem tiesa informē, ka atbildētājam ir tiesības pušu strīda atrisināšanā izmantot mediāciju.

Ja atbildētājs ir vienojies ar prasītāju par mediācijas izmantošanu strīda atrisināšanā, saskaņā ar Civilprocesa likuma 148. panta 13. daļas noteikumiem atbildētājam ir pienākums paziņot par to tiesai.

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!