• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Paziņojumi akcionāriem, dalībniekiem, biedriem
Akciju sabiedrība (AS) paziņo par akcionāru sapulces sasaukšanu (AS, kurās ir uzrādītāja akcijas), par obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu, par akcionāru pirmtiesībām uz jaunās emisijas akcijām, atzinumu par mantiskā ieguldījuma novērtēšanu, par pamatkapitāla palielināšanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2021/216.AD1): paziņojums akcionāriem, dalībniekiem, biedriem. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 8.11.2021., Nr. 216 https://www.vestnesis.lv/op/2021/216.AD1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Paziņojumi kreditoriem un ieinteresētajām personām

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

08.11.2021., Nr. 216

OP 2021/216.AD1
RĪKI

Paziņojumi akcionāriem, dalībniekiem, biedriem: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Paziņojums akcionāriem, dalībniekiem, biedriem

Paziņojums par obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu

Irinai Meļņikai ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2021. gada 26.oktobra lēmumu Nr. 139 (prot. Nr. 48, 3.p.) ir atļauts izteikt akciju sabiedrības "Rīgas kuģu būvētava", reģistrācijas numurs 40003045892, obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu. Saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 73. panta ceturto daļu tiek publicēta šāda informācija par obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu:

1. Mērķa sabiedrība ir akciju sabiedrība "Rīgas kuģu būvētava", reģistrācijas numurs 40003045892, juridiskā adrese: Gāles iela 2, Rīga, LV-1015, Latvija; e-pasts: office@riga-shipyard.com; tīmekļa vietnes adrese: http://www.riga-shipyard.com; LEI kods 48510000DWPOBMQCTM64.

2. Piedāvātājs ir Irina Meļņika, adrese: Pils iela 16-1, Rīga LV-1050, Latvia; e-pasts: i.m@ltk.lv.

3. Atpirkšanas cena ir EUR 0,027 par vienu akciju.

Ar 2019.gada 16.augusta Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedumu lietā C30516819 Mērķa sabiedrībai pasludināts Tiesiskās aizsardzības process.

Saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 74.panta septītās daļas noteikumiem, ja tiesa ir ierosinājusi tiesiskās aizsardzības procesa lietu, akciju atpirkšanas cenu obligātajā akciju atpirkšanas piedāvājumā nosaka, dalot mērķa sabiedrības likvidācijas vērtību ar emitēto akciju skaitu. Likvidācijas vērtību aprēķina kā aplēsto vērtību, kuru varētu iegūt, pārdodot mērķa sabiedrības aktīvus, izņemot tos nemateriālos aktīvus, kurus nevar pārdot kā atsevišķus aktīvus. No iegūtās vērtības atskaita šo aktīvu pārdošanas izmaksas un mērķa sabiedrības saistības. Likvidācijas vērtību Uzņēmumu reģistra mantiskā ieguldījuma vērtētāju sarakstā iekļauts mantiskā ieguldījuma novērtēšanas eksperts nosaka pēc stāvokļa dienā, kad iestājušies apstākļi, kas rada piedāvātājam pienākumu izteikt obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Pēc Piedāvātāja pasūtījuma, 2021.gada 29.jūlijā "Grant Thornton Baltics" SIA noteica Mērķa sabiedrības likvidācijas vērtību. Uz 2021.gada 31.martu tā tika noteikta EUR 103 000 apmērā. Vienas Mērķa sabiedrības akcijas likvidācijas vērtība tika noteikta EUR 0,009 (0,9 centi) par vienu akciju.

Pēc Piedāvātāja pasūtījuma, 2021.gada 15.martā "Grant Thornton Baltics" SIA Mērķa sabiedrības tirgus novērtējumā noteica 1 akcijas tirgus vērtību mazākuma akciju paketes ietvaros EUR 0,027 (2,7 centi) par vienu akciju.

Līdz ar to likvidācijas vērtība ir zemāka par tirgus vērtību.

2021.gada 13.septembrī Piedāvātājs ar Finanšu un kapitāla tirgus komisiju noslēdza administratīvo līgumu, kurā uzņēmās pienākumu viena mēneša laikā no līguma parakstīšanas dienas, iegūstot kontroli AS "Remars-Rīga" un tādējādi vienlaikus netiešu nozīmīgu līdzdalību Mērķa sabiedrībā, iesniegt Komisijai obligātā Mērķa sabiedrības akciju atpirkšanas piedāvājuma prospektu un atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likuma D sadaļas V nodaļas noteikumiem izteikt obligāto Mērķa sabiedrības akciju atpirkšanu piedāvājumu Finanšu instrumentu tirgus likuma 70. panta pirmajā daļā noteiktajā termiņā, nosakot vienas atpērkamās Mērķa sabiedrības akcijas cenu ne mazāk kā EUR 0,027 (2,7 centi) apmērā.

Ņemot vērā, ka vienas atpērkamās akcijas cena, kas noteikta saskaņā ar Mērķa sabiedrības tirgus vērtību, ir augstāka par akcijas cenu, kas noteikta atbilstoši Mērķa sabiedrības likvidācijas vērtībai, akcionāru interesēs būtu Mērķa sabiedrības tirgus vērtības izmantošana, nosakot vienas atpērkamās akcijas cenu, atbilstoši 2021.gada 15.marta "Grant Thornton Baltics" novērtējumam un 2021.gada 13.septembra administratīvā līguma nosacījumiem EUR 0.027 (2,7 centi) apmērā.

4. Piedāvājuma termiņš ir 30 (trīsdesmit) dienas no tā izteikšanas brīža, kas sākas nākamajā darba dienā pēc tam, kad Piedāvātājs saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likuma 73. panta ceturto daļu publicē izdevumā "Latvijas Vēstnesis" informāciju par akciju atpirkšanas piedāvājumu.

Akcionārs var pieņemt obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu līdz pulksten 16.00 obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma termiņa pēdējā dienā.

Piedāvātājs sludinājumu par Piedāvājuma rezultātiem publicēs oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" piecu darba dienu laikā pēc obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma termiņa beigām.

Piedāvātājs iesniegs ziņojumu par piedāvājuma rezultātiem Finanšu un kapitāla tirgus komisijai, Nasdaq Rīga un Mērķa sabiedrībai piecu darba dienu laikā pēc obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma termiņa beigām.

5. Iepazīties ar akciju atpirkšanas piedāvājuma prospektu, ievērojot Covid-19 izplatības dēļ noteiktos ierobežojumus, var akciju sabiedrības "Rīgas kuģu būvētava" telpās, Gāles iela 2, Rīga, LV-1015, Latvija, darba dienās no plkst. 10.00 līdz 16.00, iepriekš piesakoties pa telefonu +371 67353433.

Prospekts saskaņā ar Finanšu instrumentu tirgus likumu tiks pienācīgi publicēts Nasdaq Rīga tīmekļvietnē.

6. Piedāvājums noslēgsies trīsdesmitajā dienā no tā izteikšanas brīža plkst. 16.00.

7. Piedāvājuma rezultāti tiks paziņoti piecu darba dienu laikā pēc piedāvājuma termiņa beigām.

8. Norēķini tiks veikti piecu dienu laikā pēc piedāvājuma termiņa beigām.

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!