• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Saeima
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Saeimas pieņemtos un Valsts prezidenta izsludinātos likumus. Likumi stājas spēkā četrpadsmitajā dienā pēc izsludināšanas, ja likumā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Saeimas pieņemtos vispārējas nozīmes lēmumus. Lēmumi stājas spēkā to pieņemšanas brīdī;
  • Saeimas sēžu stenogrammas un rakstveidā sniegtās atbildes uz deputātu jautājumiem;
  • Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju galaziņojumus.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2021. gada 21. oktobra stenogramma "Latvijas Republikas 13. Saeimas rudens sesijas vienpadsmitā (attālinātā ārkārtas) sēde 2021. gada 21. oktobrī". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 27.10.2021., Nr. 208 https://www.vestnesis.lv/op/2021/208.2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Saeimas sēdes stenogramma

Latvijas Republikas 13. Saeimas rudens sesijas divpadsmitā (attālinātā ārkārtas) sēde 2021. gada 21. oktobrī

Vēl šajā numurā

27.10.2021., Nr. 208

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: stenogramma

Pieņemts: 21.10.2021.

OP numurs: 2021/208.2

2021/208.2
RĪKI

Saeimas sēdes stenogramma

(Saeimas sēdes pilnais audioieraksts un videoieraksts
pieejams Saeimas mājaslapā)

Latvijas Republikas 13. Saeimas rudens sesijas vienpadsmitā (attālinātā ārkārtas) sēde 2021. gada 21. oktobrī

Sēdi vada Latvijas Republikas 13. Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere.

Sēdes vadītāja. Cienījamās deputātes un godātie deputāti! Sākam Latvijas Republikas Saeimas 2021. gada 21. oktobra otrās attālinātās sēdes darba kārtības izskatīšanu.

Darba kārtībā – likumprojekta izskatīšana.

Likumprojekts "Grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā", pirmais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā – deputāts Reinis Znotiņš. Lūdzu!

R. Znotiņš (JK).

Labdien, cienījamie kolēģi! Godātā sēdes vadītāja! Strādājam ar likumprojektu "Grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā" (Nr. 1204/Lp13).

Ļaujiet man jums pastāstīt par šī likumprojekta būtību.

Likumprojekta mērķis ir veicināt vakcinācijas procesu pret saslimšanu ar Covid-19. Proti, laika posmā no 2021. gada 1. novembra līdz 2022. gada 31. martam ir paredzēts izmaksāt pabalstu 20 eiro apmērā (mēnesī) Latvijā dzīvojošām personām, kuras līdz 2021. gada 31. decembrim sasniegušas 60 gadu vecumu un veikušas pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 infekciju vai arī saņēmušas klīniskās universitātes slimnīcas konsīlija atzinumu par nepieciešamību veselības stāvokļa dēļ atlikt vakcināciju pret Covid-19 līdz 2022. gada 31. martam. Minētās personas tādējādi tiks atbalstītas laikā, kad valstī notiek vispārējs cenu pieaugums, tostarp arī energoresursu cenu sadārdzinājums.

Komisijā, izskatot šo likumprojektu, mēs diskutējām ar Saeimas Juridisko biroju, un tika uzdots jautājums par to, kāpēc ir noteikta tieši 60 gadu vecuma robeža šā atbalsta saņemšanai.

Šajā sakarā būtiski ir piebilst, ka vīrusa izplatība jo īpaši smagi ietekmē gados vecākas personas, kurām, saslimstot ar Covid-19, ir raksturīga smaga slimības gaita, iespējama arī nāve. Tādēļ – personām virs 60 gadiem un vecākām.

Šī ir viena no prioritārajām grupām, un tai bija jau iepriekš iespēja vakcinēties. Diemžēl statistikas dati rāda, ka šajā vecuma grupā... tātad – virs 60 gadiem... tie, kam ir 60 gadu, un vecāki... ir vakcinējušies tikai 57,45 procenti. Bet pilnībā... Tātad ir pirmo poti saņēmuši... Un pilnībā vakcināciju ir noslēguši 53,06 procenti no šiem iedzīvotājiem.

Kopumā šādu pilsoņu Latvijas valstī ir ap 527 220, tā ka – diezgan liela grupa. Un – ar tiešām paaugstinātu risku nonākt smagā stāvoklī slimnīcā. Un tas var pat novest pie sliktākām sekām... Tāpēc tieši šī grupa ir noteikta kā šā atbalsta saņēmēji.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija izskatīja šo likumprojektu un to atbalstīja pirmajam lasījumam.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija aicina noteikt šim likumprojektam steidzamību.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Tātad vispirms Saeimai ir jāizsaka attieksme, balsojot par likumprojekta atzīšanu par steidzamu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta "Grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā" atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Par – 68, pret – 5, atturas – nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

R. Znotiņš. Paldies, kolēģi.

Komisija ir atbalstījusi šo likumprojektu pirmajam lasījumam un aicina Saeimu to atbalstīt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Deputāti debatēm nav pieteikušies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta "Grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības seku pārvarēšanas likumā" atbalstīšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Par – 77, pret – 1, atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu likumprojekta otrajam lasījumam un Saeimas sēdes dienu, kad likumprojekts tiks izskatīts otrajā, galīgajā, lasījumā.

R. Znotiņš. Kolēģi, paldies par atbalstu.

Tā kā mums ir svarīgi, lai šai iedzīvotāju grupai motivācija vakcinēties rastos pēc iespējas ātrāk un lai šis atbalsts stātos spēkā pēc iespējas ātrāk, komisija ir noteikusi, ka priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir 30 minūtes un izskatīšana otrajā, galīgajā, lasījumā Saeimas sēdē – ja iespējams, šodien.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Tātad komisijā priekšlikumi likumprojekta otrajam lasījumam iesniedzami līdz šodienas pulksten 12.50, un izskatīšana – šodien Saeimas 21. oktobra attālinātajā ārkārtas sēdē.

Kolēģi! Līdz ar to esam izskatījuši visu 2021. gada 21. oktobra otrās attālinātās ārkārtas sēdes darba kārtību.

Taču vēlos jums atgādināt, ka nupat esam nolēmuši, ka vēl šodien tiek iesniegti priekšlikumi šā likumprojekta otrajam, galīgajam, lasījumam. Kad šie priekšlikumi tiks apkopoti, komisija sanāks uz sēdi.

Tiklīdz atbildīgā komisija, proti, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, savā sēdē būs pabeigusi darbu un Saeimas Prezidijā būs saņemti likumprojekta... materiāli Saeimas sēdes sasaukšanai, lai likumprojektu pieņemtu otrajā, galīgajā, lasījumā, Saeimas Prezidijs sasauks Saeimas sēdi. Lūdzu sekot līdzi informācijai! Jūs saņemsiet informāciju arī ar īsziņas starpniecību.

Tātad šodien vēl ir paredzēta trešā attālinātā ārkārtas sēde. Lūdzu, sekojiet līdzi informācijai!

Vēl tikai deputātu reģistrācija. Tā sekmīgi noritējusi.

Līdz ar to Saeimas 2021. gada 21. oktobra otro attālināto ārkārtas sēdi slēdzu.

Paldies.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!