• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2021. gada 19. oktobra noteikumi Nr. 701 "Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumos Nr. 799 "Licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtība"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 21.10.2021., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/op/2021/204.10

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 702

Grozījumi Ministru kabineta 2008. gada 2. janvāra noteikumos Nr. 5 "Lauksaimniecības dzīvnieku vispārīgās labturības prasības"

Vēl šajā numurā

21.10.2021., Nr. 204

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 701

Pieņemts: 19.10.2021.

OP numurs: 2021/204.10

2021/204.10
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 12 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 701

Rīgā 2021. gada 19. oktobrī (prot. Nr. 70 19. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumos Nr. 799 "Licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtība"

Izdoti saskaņā ar Zvejniecības likuma
13. panta otrās daļas 4. punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2015. gada 22. decembra noteikumos Nr. 799 "Licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2016, 9. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 3. punktu šādā redakcijā:

"3. Licencēto makšķerēšanu, vēžošanu vai zemūdens medības Baltijas jūras vai Rīgas jūras līča piekrastes ūdeņos, publiskos ezeros un upēs, kā arī ezeros un upēs, kurās zvejas tiesības pieder valstij, organizē vietējā pašvaldība, kuras administratīvajā teritorijā atrodas attiecīgie ūdeņi, vai tās pilnvarota persona, bet privātos ūdeņos, kuros zvejas tiesības nepieder valstij, – privāto ūdeņu īpašnieks vai tā pilnvarota persona (turpmāk – organizētājs)."

2. Izteikt 8.7. apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.7. noteikt atbildīgo personu, kas ir ieguvusi Valsts vides dienesta vai pašvaldības pilnvarotās personas – sabiedriskā vides inspektora – statusu un piedalās zivju resursu aizsardzības un uzraudzības pasākumos;".

3. Izteikt 8.11. apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.11. reģistrēt personas, kas ir pārkāpušas nolikumā noteikto lomu uzskaites kārtību, un, izmantojot licencē norādīto tālruņa numuru vai elektroniskā pasta adresi, paziņot par nepieciešamību 14 dienu laikā iesniegt loma pārskatu. Ja minētajā termiņā loma pārskats nav iesniegts, organizētājs par konstatēto pārkāpumu informē zivju resursu aizsardzības un uzraudzības iestādes;".

4. Papildināt noteikumus ar 8.12. un 8.13. apakšpunktu šādā redakcijā:

"8.12. informēt makšķerniekus, vēžotājus vai zemūdens medniekus par publiskām piekļuves vietām ūdenstilpēs, kurās ir organizēta licencētā makšķerēšana, vēžošana un zemūdens medības;

8.13. nodrošināt ārvalstu tūristiem angļu un krievu valodā vai, ja nepieciešams, arī citu Latvijas kaimiņvalstu valodā informāciju par saziņas iespējām ar organizētāju, licencētās makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumiem, licenču veidiem, skaitu, to maksu, kā arī lomu uzskaiti."

5. Izteikt 9.2.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.2.1. licencētās makšķerēšanas, vēžošanas vai zemūdens medību vietas robežas, nosakot attiecīgo robežu punktu koordinātas, ja licencētā makšķerēšana, vēžošana vai zemūdens medības netiek organizētas visā ūdenstilpē;".

6. Izteikt 9.6. un 9.7. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.6. licences saturs un rekvizīti – licences veids, kārtas numurs, cena, derīguma termiņš, attiecīgās ūdenstilpes nosaukums, ziņas par licencētās makšķerēšanas, vēžošanas vai zemūdens medību organizētāju, licences izsniedzēja paraksts (izņemot elektroniskām licencēm), licences saņēmējs un tā personas kods, tālruņa numurs un saziņai izmantojamā elektroniskā pasta adrese, kā arī saņēmēja paraksts (izņemot elektroniskām licencēm) un licences izsniegšanas datums. Attiecīgās licences noformējuma paraugu iekļauj nolikuma pielikumā;

9.7. licences pārdošanas un izsniegšanas kārtība, norādot licences pārdošanas un izsniegšanas vietu (tai skaitā tālruņa numurs, darbalaiks, elektroniskā pasta adrese) vai informācijas avotu, kurā pieejama aktuālā informācija par licenču pārdošanas un izsniegšanas vietām;".

7. Izteikt 9.9. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.9. lomu uzskaites kārtība, paredzot, ka loma pārskatu iesniedz piecu dienu laikā pēc licences derīguma termiņa beigām;".

8. Izteikt 9.15.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.15.1. katra licences veida paraugs. Elektroniskās licences forma vizuāli var atšķirties no nolikuma pielikumā esošā licences parauga, bet tā satur visus šo noteikumu 9.6. apakšpunktā minētos rekvizītus, izņemot izsniedzēja un saņēmēja parakstu. Elektronisko licenci nav nepieciešams izdrukāt, un tās esību pārbauda pēc tās numura;".

9. Izteikt 28. punktu šādā redakcijā:

"28. Organizētājs numurē visas licences, arī licences par samazinātu maksu un bezmaksas licences. Ja pašvaldības saistošie noteikumi paredz licences par samazinātu maksu vai bezmaksas licences noteiktām personu grupām, elektroniski tās var iegādāties tādas personu grupas kā bērni līdz 16 gadiem, personas, kas vecākas par 65 gadiem, un personas ar invaliditāti. Pārējās personu grupas licenci par samazinātu maksu vai bezmaksas licenci saņem pašvaldības saistošajos noteikumos noteiktajā kārtībā."

10. Papildināt noteikumus ar 31.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"31.1.1 pēc šo noteikumu 8.5. apakšpunktā minētā pārskata saņemšanas nosūta institūtam informāciju par pārdoto un atdoto licenču skaitu;".

11. Izteikt 1. pielikuma tabulu šādā redakcijā:

"Nr.p. k. Licences veids Licenču skaits Maksa par licenci (euro) Pārdoto licenču skaits Atdoto licenču skaits Ieņēmumi no pārdotajām licencēm (euro) Pārskaitījumi valsts pamatbudžeta ieņēmumos
pārskaitītā summa (euro) pārskaitīšanas datums (dd.mm.gggg.)
     

Kopā

      "  

12. Izteikt 2. pielikuma 2.2., 2.3. un 2.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.2. noformētie ziņojumi par konstatētajiem makšķerēšanas, vēžošanas, zemūdens medību vai rūpnieciskās zvejas noteikumu pārkāpumiem skaits    
2.3. izcelti neatļauti izmantoti nemarķēti vai bez īpašnieka atstāti makšķerēšanas, vēžošanas vai rūpnieciskās zvejas rīki, kuru īpašnieks nav noskaidrojams skaits, tīkliem – garums (m)    
2.4. izcelti nelikumīgi zivju ieguves rīki administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanai, ja to īpašnieks ir noskaidrojams skaits, tīkliem – garums (m)  

"

13. Izteikt 2. pielikuma 1. piezīmi šādā redakcijā:

"1. Valsts vides dienests katru gadu līdz 15. janvārim pārskatus publicē savā tīmekļvietnē."

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Zemkopības ministrs K. Gerhards

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!