• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Amatu konkursu ziņas
Valsts un pašvaldību institūcijas publicē uzaicinājumus uz vakantajām amata vietām, augstskolas - uz akadēmisko amatu vakancēm. Pēc konkursa noslēguma atsevišķi iesniedzēji publicē arī informāciju par konkursa rezultātu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2021/203.AKK4): amata konkurss. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 20.10.2021., Nr. 203 https://www.vestnesis.lv/op/2021/203.AKK4

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Dažādi sludinājumi

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

20.10.2021., Nr. 203

OP 2021/203.AKK4
RĪKI

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Amata konkurss

Amatu konkursu ziņas

Amata konkurss

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību "Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs" ir lielākā psihiatriskās un narkoloģiskās ārstniecības iestāde Latvijā un ir tiesu ekspertīžu iestāde, kura nodrošina tiesu psihiatriskās, psiholoģiskās un kompleksās ekspertīzes. Medicīnas iestādē gada laikā stacionāri ārstējas turpat 7500 pacientu, savukārt ambulatoro apmeklējumu skaits gadā ir vairāk nekā 88 000.

Latvijas Republikas Veselības ministrija paziņo, ka tiek pagarināts pretendentu pieteikšanās termiņš konkursam uz VSIA "Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs" valdes locekļa/ valdes priekšsēdētāja* amatiem (2 amata vietas)

Valdes locekļa/-es / priekšsēdētāja/-as (turpmāk - valdes loceklis/priekšsēdētājs) amata kandidātiem izvirzāmās obligātās minimālās prasības:

- atbilstība Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 31.panta ceturtās daļas prasībām

- nevainojama reputācija (amata pretendents ir uzskatāms par personu ar nevainojamu reputāciju, ja nav publiski pieejami pierādījumu, kas liecinātu par pretējo, un nav iemesla pamatotām šaubām par personas nevainojamu reputāciju)

- atbilstība likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" prasībām

- augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība (vēlams medicīnā, uzņēmējdarbībā, vadībzinātnē, tiesību zinātnē, ekonomikā vai finansēs)

- vismaz triju (3) gadu pieredze valdes loceklim vai valdes priekšsēdētājam līdzvērtīgā vadošā amatā (uzņēmuma vadītājs vai cits augstāka līmeņa vadības amats, kas tieši atskaitās uzņēmuma vadībai vai valdei) attiecīgās kapitālsabiedrības jomā

vai

vismaz triju gadu pieredze valdes loceklim līdzvērtīgā vadošā amatā, kas nodrošina kompetences un zināšanas, kuras nepieciešamas, lai profesionāli pildītu valdes locekļa uzdevumus konkrētajā amatā

- valsts valodas zināšanas C1 līmenī

- angļu valodas zināšanas ne zemākas par B2 līmeni atbilstoši Eiropas kopīgajām nostādnēm valodu apguvei

Valdes locekļa/priekšsēdētāja amata kandidātiem papildus izvirzītās prasības, ņemot vērā atbildības jomas:

Valdes loceklim/priekšsēdētājam ar pārmaiņu vadības kompetences jomu papildus ir jāatbilst šādām prasībām:

-iepriekšēja pieredze pārmaiņu procesu vadīšanā, kas skar organizācijas struktūras, procesu un cilvēkresursu izmaiņas. Sekmīgi rezultāti šo procesu ieviešanā mērogojamā biznesā (lūgums CV norādīt konkrētus piemērus)

- pieredze digitālo risinājumu ieviešanā, pārvaldības un kontroles stiprināšanā vai darba organizācijas un lietderības uzlabošanā (lūgums CV norādīt konkrētus piemērus)

- vēlama pieredze apjomīgu projektu vadīšanā (projekta finansējums virs 500 tūkstošiem EUR)

- vēlama pieredze Eiropas Savienības finanšu instrumentu izmantošanā

- vēlama pieredze kvalitātes un procesu vadībā

- izpratne par publisko iepirkumu procesu organizēšanu

- izpratne par publiskas personas kapitālsabiedrību pārvaldību un darbību, un laba korporatīvās pārvaldības principu pārzināšana

- zināšanas un izpratne par administratīvo un personāla vadības procesu

Kandidātu kompetences tiek vērtētas šādās jomās: stratēģiskais redzējums, plānošanas un organizēšanas prasme, pārmaiņu vadības prasme; pārliecināšanas, komunikācijas un argumentācijas prasmes, spēja formulēt un prezentēt viedokli; spēja veidot pozitīvas, uz komandas sadarbību orientētas attiecības, lai sekmētu kapitālsabiedrības mērķu un rezultātu sasniegšanu; spēja nodrošināt darbinieku motivēšanas un attīstības procesu.

Valdes loceklim/priekšsēdētājam ar veselības aprūpes kompetences jomu papildus ir jāatbilst šādām prasībām:

- praktiska pieredze veselības aprūpes pakalpojumu organizācijā un vadībā

- zināšanas un izpratne par VSIA "Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs" darbības jomu, kapitālsabiedrības darbību un regulējošiem normatīvajiem aktiem

- izpratne cilvēktiesību jautājumos attiecībā uz cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem

- zināšanas un izpratne par administratīvo un personāla vadības procesu ārstniecības iestādē;

- izpratne par publiskas personas kapitālsabiedrību pārvaldību un darbību, un laba korporatīvās pārvaldības principu pārzināšana.

Kandidātu kompetences tiek vērtētas šādās jomās: stratēģiskās plānošanas, spēja patstāvīgi pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību; pārliecināšanas, komunikācijas un argumentācijas prasmes, spēja formulēt un prezentēt viedokli; spēja veidot pozitīvas, uz komandas sadarbību orientētas attiecības, lai sekmētu kapitālsabiedrības mērķu un rezultātu sasniegšanu; spēja nodrošināt darbinieku motivēšanas un attīstības procesu.

* Kandidātiem apliecinājumā jānorāda vēlamā kompetences joma. Viens no diviem atlasītajiem valdes locekļiem tiks izvirzīts valdes priekšsēdētāja amatam, saglabājot kompetences jomu.

Kandidējot uz valdes priekšsēdētāja amatu, papildus tiks vērtēta:

- izpratne par veselības aprūpes sistēmu valstī un RPNC darbības nozari

- izpratne par uzņēmuma finanšu, iekšējā audita un kvalitātes, risku un personāla vadības jautājumiem

- pieredze un prasmes komunikācijā ar medijiem un valsts pārvaldes iestādēm

un tiks padziļināti vērtētas šādas kompetences:

- komandas vadīšana

- līderības kompetence

- pozitīva attiecību veidošana

- pārmaiņu vadība

- darbinieku motivēšana un attīstīšana

Kandidātus lūdzam iesniegt šādus dokumentus:

- personīgi parakstītu un datētu motivētu pieteikumu, iekļaujot informāciju, kas apliecina Konkursa sludinājumā norādītās izglītības, pieredzes un prasmju esamību

- augstāko izglītību, pieredzi, prasmes un zināšanas apliecinošu dokumentu kopijas

- personīgi parakstītu (Curriculum Vitae), iekļaujot pašvērtējumu par valodu zināšanām (lūdzam lejuplādēt un izmantot pievienoto SIA "Fontes Executive Search" CV formu (skatīt zem sludinājuma))

- apliecinājumu (lūgums skatīt zem sludinājuma)

par atbilstību Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma 31.panta ceturtās daļas prasībām

ka kandidāts ievērojot likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" 7.panta ceturtajā daļā noteiktos ierobežojumus, novērsīs iespējamās interešu konflikta situācijas, ja tiks ievēlēts attiecīgajā amatā

Mēneša atalgojums:

Valdes priekšsēdētājam/ai 5380,00 EUR (pirms nodokļu nomaksas)

Valdes loceklim/ei 4842,00 EUR (pirms nodokļu nomaksas)

Pieteikumu konkursam var iesniegt līdz 2021. gada 20. oktobrim (ieskaitot), sūtot elektroniska dokumenta veidā, izmantojot drošu elektronisko parakstu, vai rakstveidā parakstītus un ieskenētā veidā nosūtot uz e-pasta adresi: pieteikumi@fontes.lv

Kandidātiem, kuri tiks virzīti uz Konkursa II kārtu tiks lūgts iesniegt un prezentēt stratēģisko redzējumu (līdz 15 minūtēm) par VSIA "Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs" galvenajiem nākotnes izaicinājumiem, sniedzot ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai.

Pamatojoties uz Fizisko personu datu apstrādes likuma 25. panta pirmo daļu, informējam: pieteikuma dokumentos norādītie personas dati tiks apstrādāti, lai nodrošinātu šā konkursa norisi. Personas datu apstrādes pārzinis ir Veselības ministrija, kontaktinformācija: Brīvības iela 72 k-1, Rīga LV-1011, e-pasts: vm@vm.gov.lv

Atlases un novērtēšanas procesu īstenos nominācijas komisija sadarbībā ar personāla atlases konsultantu SIA "Fontes Executive Search".

Jums ir tiesības atsaukt savu piekrišanu personas datu apstrādē jebkurā laikā, rakstot pieprasījuma uz pieteikumi@fontes.lv (ja vēlaties, lai SIA "Fontes Executive Search" pārtrauc Jūsu datu apstrādi) vai vm@vm.gov.lv (ja vēlaties, lai Veselības ministrija pārtrauc Jūsu datu apstrādi).

VSIA "Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs" Valdes locekļa/-es / priekšsēdētāja/-as amatu kandidātu atlasei un novērtēšanai ir izveidota nominācijas komisija, kuras uzdevums ir izvērtēt kandidātus valdes locekļa/-es / priekšsēdētāja/-as amatiem šādā sastāvā:

Komisijas priekšsēdētājs:

Boriss Kņigins- Veselības ministrijas valsts sekretāres vietnieks Finanšu jautājumos

Komisijas locekļi:

Anita Slokenberga- Veselības inspekcijas vadītāja

Ilze Nežberte- Pārresoru koordinācijas centra Kapitālsabiedrību pārvaldības nodaļas konsultante

Neatkarīgie eksperti:

Jānis Vētra- Latvijas Veselības aprūpes vadības speciālistu asociācijas valdes priekšsēdētājs

Ieva Leimane-Veldmeijere- biedrības Resursu centrs cilvēkiem ar garīgiem traucējumiem "Zelda" direktore

Novērotājs ar padomdevēja tiesībām (bez balsstiesībām):

Ineta Žilvinska- SIA "Fontes Executive Search" vecākā atlases konsultante.

Vēl šajā paziņojumu grupā:

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!