• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2021. gada 25. janvāra rīkojums Nr. 47 "Par kopējām valsts pārvaldē auditējamām prioritātēm 2021. gadam". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.2021., Nr. 17 https://www.vestnesis.lv/op/2021/17.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta rīkojums Nr. 48

Grozījums Ministru kabineta 2019. gada 23. jūlija rīkojumā Nr. 385 "Par Satiksmes ministrijas ilgtermiņa saistībām jauno elektrovilcienu projekta īstenošanai"

Vēl šajā numurā

26.01.2021., Nr. 17

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 47

Pieņemts: 25.01.2021.

OP numurs: 2021/17.9

2021/17.9
RĪKI

Ministru kabineta rīkojumi: Šajā laidienā 5 Pēdējās nedēļas laikā 30 Visi

Ministru kabineta rīkojums Nr. 47

Rīgā 2021. gada 25. janvārī (prot. Nr. 8 8. §)

Par kopējām valsts pārvaldē auditējamām prioritātēm 2021. gadam

1. Saskaņā ar Iekšējā audita likuma 8. panta 2. punktu ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienībām 2021. gadā atbilstoši iekšējo auditu reglamentējošos normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai un metodikai, kā arī šā rīkojuma 4. punktā minētajām vadlīnijām sniegt konsultāciju vai veikt iekšējo auditu par risku vadību.

2. Ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienībām 2021. gadā plānoto iekšējo auditu ietvaros:

2.1. novērtēt, vai ieviestie iekšējās kontroles sistēmas elementi sekmē procesu efektīvāku norisi un virzību uz sasniedzamo rezultātu;

2.2. izlases veidā atbilstoši riska novērtējumam turpināt vienlaikus veikt līdzīgu procesu iekšējos auditus attiecīgā resora iestādēs;

2.3. nodrošināt savstarpēju sadarbību un pēc iespējas veidot starpresoru iekšējā audita komandas, auditējot tādu politiku, kura tiek plānota, īstenota un uzraudzīta mijiedarbībā ar citiem resoriem.

3. Finanšu ministrijai izstrādāt un līdz 2021. gada 30. janvārim elektroniski nosūtīt ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienībām pārskata struktūru, norādot kārtību, kādā sniedzama informācija par šā rīkojuma 2. punktā minēto uzdevumu izpildi.

4. Finanšu ministrijai sadarbībā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju izstrādāt un līdz 2021. gada 15. aprīlim elektroniski nosūtīt ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienībām risku vadības iekšējā audita un konsultācijas sniegšanas vadlīnijas (turpmāk – vadlīnijas). Vadlīnijās iekļaut pārskata struktūru, norādot kārtību, kādā sniedzama informācija par šā rīkojuma 1. punktā minētā uzdevuma izpildi.

5. Ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienībām līdz 2022. gada 30. janvārim iesniegt Finanšu ministrijā pārskatu, kas sagatavots atbilstoši šā rīkojuma 3. punktā noteiktajai struktūrai.

6. Ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienībām līdz 2022. gada 30. martam iesniegt Finanšu ministrijā risku vadības konsultācijas pārskatu vai iekšējā audita ziņojumu, ieteikumu ieviešanas grafiku un pārskatu par šā rīkojuma 1. punkta izpildi, kas sagatavots atbilstoši vadlīnijās noteiktajai struktūrai.

7. Finanšu ministrijai informatīvajā ziņojumā par ministriju un iestāžu iekšējā audita struktūrvienību darbību 2021. gadā iekļaut informāciju par šā rīkojuma 1. un 2. punktā minēto uzdevumu izpildi.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Finanšu ministrs J. Reirs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!