• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2021. gada 10. augusta noteikumi Nr. 526 "Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 23. marta noteikumos Nr. 277 "Kārtība, kādā nodrošināma izglītojamo profilaktiskā veselības aprūpe un pirmās palīdzības pieejamība izglītības iestādēs"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 12.08.2021., Nr. 154 https://www.vestnesis.lv/op/2021/154.13

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 527

Grozījumi Ministru kabineta 2005. gada 13. decembra noteikumos Nr. 934 "Noteikumi par budžetu izdevumu klasifikāciju atbilstoši funkcionālajām kategorijām"

Vēl šajā numurā

12.08.2021., Nr. 154

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 526

Pieņemts: 10.08.2021.

OP numurs: 2021/154.13

2021/154.13
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 25 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 526

Rīgā 2021. gada 10. augustā (prot. Nr. 55 23. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 23. marta noteikumos Nr. 277 "Kārtība, kādā nodrošināma izglītojamo profilaktiskā veselības aprūpe un pirmās palīdzības pieejamība izglītības iestādēs"

Izdoti saskaņā ar Izglītības likuma 14. panta 21. punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2010. gada 23. marta noteikumos Nr. 277 "Kārtība, kādā nodrošināma izglītojamo profilaktiskā veselības aprūpe un pirmās palīdzības pieejamība izglītības iestādēs" (Latvijas Vēstnesis, 2010, 49. nr.; 2012, 51. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 9.4. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.4. veselīga uztura principu īstenošanu un kontroli, nodrošinot uztura korekciju tiem izglītojamiem, kuriem tas nepieciešams (izņemot interešu izglītības iestādes);".

2. Aizstāt 9.5. apakšpunktā vārdu "internātskolā" ar vārdiem "izglītības iestādē, kas nodrošina internāta pakalpojumus".

3. Izteikt 9.7. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.7. rīcības plāna izstrādi, kas nosaka preventīvus pasākumus tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un tabakas aizstājējproduktu, alkoholisko dzērienu, narkotisko, psihotropo vai citu atkarību izraisošu vielu (turpmāk – atkarību izraisošas vielas) lietošanas uzsākšanas risku novēršanai, kā arī rīcību gadījumā, ja izglītības iestādē konstatē, ka izglītojamie lietojuši, glabājuši vai izplatījuši atkarību izraisošas vielas, un minētā plāna ieviešanu un izpildes kontroli. Rīcības plāna paraugs norādīts šo noteikumu pielikumā;".

4. Svītrot 9.8. apakšpunktu.

5. Izteikt 9.10. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.10. atbalsta pasākumus atbilstoši ārstējošā ārsta norādījumiem tiem izglītojamiem, kuriem ir diagnosticēta hroniska saslimšana;".

6. Svītrot 9.11. apakšpunktu.

7. Izteikt 9.12. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.12. izglītojamo sadali veselības grupās sporta stundām un nodarbībām, ja ir saņemts ģimenes ārsta vai speciālista ieteikums;".

8. Aizstāt 9.13. apakšpunktā vārdus "Sporta medicīnas valsts aģentūrai" ar vārdiem "Latvijas Antidopinga birojam".

9. Izteikt pielikuma nosaukumu šādā redakcijā:

"Rīcības plāns, kas nosaka preventīvus pasākumus atkarību izraisošo vielu lietošanas uzsākšanas risku novēršanai, kā arī rīcību gadījumā, ja izglītības iestādē konstatē, ka izglītojamie lietojuši, glabājuši vai izplatījuši atkarību izraisošas vielas".

10. Papildināt pielikuma 1.1. un 1.2. apakšpunktu aiz vārda "lieto" ar vārdiem "glabā vai izplata".

11. Aizstāt pielikuma 1.4. apakšpunktā vārdus "tiek pārdoti alkoholiskie dzērieni vai tabakas izstrādājumi" ar vārdiem "tiek pārdotas atkarību izraisošas vielas".

12. Papildināt pielikuma 2.1. apakšpunktu aiz vārda "izstrādi" ar vārdu "ieviešanu".

13. Izteikt pielikuma 2.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.2. klases vai grupas audzinātājs – organizē izglītojamo izglītošanas darbu izglītības iestādē par atkarību izraisošo vielu kaitīgo ietekmi uz veselību un ar to lietošanu saistītajiem riskiem, kā arī sadarbojas ar izglītojamā vecākiem, lai novērstu atkarību izraisošo vielu lietošanas uzsākšanu vai turpmāku lietošanu;".

14. Papildināt pielikuma 5.3. apakšpunktu aiz vārda "izglītojamo" ar vārdiem "piesaistot sociālo pedagogu vai izglītības psihologu, ja tāds ir pieejams".

15. Papildināt pielikuma 5.5. apakšpunktu aiz vārda "skolu" ar vārdiem "izņemot nepilngadīgā ieslodzītā izglītojamā likumiskos pārstāvjus".

16. Papildināt pielikuma 5.6. apakšpunktu aiz vārda "nozīmējuma" ar vārdiem "izņemot gadījumu, ja izglītojamais ir ieslodzītais".

17. Aizstāt pielikuma 6.2. apakšpunktā vārdus "izglītojamiem, kuri" ar vārdiem "izglītojamiem, īpaši ar tiem, kuri".

18. Izteikt pielikuma 7.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"7.1. izglītojamo sekmju līmeņa pārraudzība, uzvedības un ārējā izskata izmaiņu novērošana;".

19. Izteikt pielikuma 9. punktu šādā redakcijā:

"9. Atbildīgās personas cenšas izprast izglītojamā motivāciju uzsākt lietot atkarību izraisošās vielas un atbilstoši veicina pārmaiņas izglītojamā uzvedībā, piemēram, nodrošinot iespēju saņemt psihologa palīdzību."

20. Papildināt pielikuma 10. punktu aiz vārda "aprūpe" ar vārdiem "vai arī vecāki paši lieto atkarību izraisošās vielas, vai izglītojamā ģimene ir riska grupā".

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Izglītības un zinātnes ministre A. Muižniece

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!