• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils novada domes 2020. gada 16. aprīļa saistošie noteikumi Nr. 5 "Grozījumi Ventspils novada domes 2018. gada 22. februāra saistošajos noteikumos Nr. 8 "Sociālās palīdzības pabalstu veidi un to piešķiršanas kārtība"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 20.04.2020., Nr. 76 https://www.vestnesis.lv/op/2020/76.31

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

20.04.2020., Nr. 76

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 5

Pieņemts: 16.04.2020.

OP numurs: 2020/76.31

2020/76.31
RĪKI

Ventspils novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ventspils novada domes saistošie noteikumi Nr. 5

Ventspils novadā 2020. gada 16. aprīlī (prot. Nr. 62, 3. §)

Grozījumi Ventspils novada domes 2018. gada 22. februāra saistošajos noteikumos Nr. 8 "Sociālās palīdzības pabalstu veidi un to piešķiršanas kārtība"

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma 35. panta ceturto
un piekto daļu, Ministru kabineta 2009. gada 17. jūnija
noteikumu Nr. 550 "Kārtība, kādā aprēķināms,
piešķirams, izmaksājams pabalsts garantētā
minimālā ienākuma līmeņa nodrošināšanai un
slēdzama vienošanās par līdzdarbību" 13. punktu

Izdarīt Ventspils novada domes 2018. gada 22. februāra saistošajos noteikumos Nr. 8 "Sociālās palīdzības pabalstu veidi un to piešķiršanas kārtība" šādus grozījumus:

1. Svītrot visā V nodaļā vārdu "vienreizējs".

2. Papildināt ar 22.1 punktu šādā redakcijā:

"22.1 Ģimenei (personai), kura valstī noteiktās vīrusa Covid-19 izraisītās ārkārtējās situācijas laikā nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības, piešķir pabalstu krīzes situācijā, ja saistībā ar ārkārtējo situāciju ir palikusi bez iztikas līdzekļiem vai tie ir būtiski samazinājušies. Pabalsta apmērs ir 80.00 euro katrai mājsaimniecībā dzīvojošai personai triju kalendāro mēnešu periodā".

3. Papildināt ar 22.2 punktu šādā redakcijā:

"22.2 Noteikumu 22.punktā minētā pabalsta saņemšanai ģimenei (personai) ir jāiesniedz iesniegums, kurā pamatota krīzes situācijas saistība ar vīrusu Covid-19 izraisīto ārkārtas situāciju valstī.".

Ventspils novada domes priekšsēdētājs A. Mucenieks

 

Paskaidrojuma raksts
Ventspils novada domes saistošajiem noteikumiem Nr. 5 "Grozījumi Ventspils novada domes 2018. gada 22. februāra saistošajos noteikumos Nr. 8 "Sociālās palīdzības pabalstu veidi un to piešķiršanas kārtība""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar likuma "Par valsts institūciju darbību ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar Covid-19 izplatību" 35. un 36. pantu ārkārtējās situācijas laikā pašvaldība sociālos pakalpojumus un sociālo palīdzību pamatvajadzību nodrošināšanai ir tiesīga piešķirt arī mērķa grupai, kas neatbilst Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likuma 3. panta nosacījumiem. Saistošie noteikumi izdoti, lai varētu nodrošināt iedzīvotāju pamatvajadzības personām, kurām krīzes apstākļos nav iespējams sniegt sociālo palīdzību atbilstoši spēkā esošajam tiesiskajam regulējumam.
2. Īss projekta satura izklāsts Saistošo noteikumu projekts paredz papildināt Ventspils novada domes 2018. gada 22. februāra saistošos noteikumus Nr. 8 "Sociālās palīdzības pabalstu veidi un to piešķiršanas kārtība" ar 22.1 punktu, kurā noteikti pabalsta saņemšanas kritēriji krīzes apstākļos un pabalsta apmērs sakarā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju saistībā ar Covid-19.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Ventspils novada Sociālā dienesta 2020. gada budžetā finansējums pabalstiem ārkārtas situācijā paredzēts 6000.00 euro apmērā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sociāli ekonomisko stāvokli (uzņēmējdarbības vidi) pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Noteikumu izpildi nodrošinās Ventspils novada pašvaldības iestāde "Ventspils novada Sociālais dienests".
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas nav notikušas, jo ārkārtas situācijas apstākļos pašvaldība īsteno brīvprātīgu iniciatīvu sociālās palīdzības sniegšanai iedzīvotājiem. Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts ievietots mājaslapā www.ventspilsnovads.lv vietnē "Normatīvie dokumenti".

Ventspils novada domes priekšsēdētājs A. Mucenieks

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!