• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrijas 2020. gada 9. aprīļa rīkojums Nr. 1-12/447 "Par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm veselības stāvokļa pārbaudēm". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 9.04.2020., Nr. 71B https://www.vestnesis.lv/op/2020/71B.1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministra rīkojums Nr. 01-03/96

Par sertifikātu, apliecību un citu dokumentu izsniegšanu ārkārtējās situācijas laikā

Vēl šajā numurā

09.04.2020., Nr. 71B (14:29)

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Iekšlietu ministrija

Veids: rīkojums

Numurs: 1-12/447

Pieņemts: 09.04.2020.

OP numurs: 2020/71B.1

2020/71B.1
RĪKI

Iekšlietu ministrijas rīkojumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Iekšlietu ministra rīkojums Nr. 1-12/447

Rīgā 2020. gada 9. aprīlī

Par Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm veselības stāvokļa pārbaudēm

Izdots saskaņā ar likuma "Par valsts institūciju darbību
ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar Covid-19 izplatību"
17. panta otro un trešo daļu

Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likuma (turpmāk – Dienesta gaitas likums) 4. panta 3. punkts noteic, ka dienestā var atrasties persona, kuras veselības stāvoklis un psiholoģiskās īpašības atbilst Ministru kabineta noteiktajām prasībām. Atbilstoši Dienesta gaitas likuma 16.panta ceturtajā daļā noteiktajam Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālo dienesta pakāpi (turpmāk – amatpersona) ne retāk kā reizi gadā nosūta uz Iekšlietu ministrijas Centrālo medicīnisko komisiju, lai tiktu pārbaudīta amatpersonas veselības stāvokļa atbilstība dienestam.

Ievērojot likuma "Par valsts institūciju darbību ārkārtējās situācijas laikā saistībā ar Covid-19 izplatību" 32. pantu, saistībā ar Covid-19 izplatību izsludinātās ārkārtējās situācijas (turpmāk – ārkārtējā situācija) laikā amatpersonām obligātās periodiskās veselības pārbaudes un plānotās atkārtotās veselības pārbaudes tiek pārtrauktas. Ja amatpersonas dienesta apstākļi būtiski mainās un ir tādi, kuros dienošajiem noteiktas augstākas prasības attiecībā uz veselības stāvokli un psiholoģiskajām īpašībām, iestāde šo personu uz veselības pārbaudi nesūta.

Ņemot vērā minēto, lai nodrošinātu amatpersonu nepārtrauktu dienestu, kā arī organizētu Iekšlietu ministrijas Centrālās medicīniskās ekspertīzes komisijas darbību ārkārtējās situācijas laikā un pēc tās atcelšanas:

1. Noteikt, ka Iekšlietu ministrijas Centrālās medicīniskās komisijas izsniegtais atzinums par amatpersonas veselības stāvokļa atbilstību dienestam un amatam ir derīgs ārkārtējās situācijas laikā un trīs mēnešus pēc tās atcelšanas, ja amatpersonai ārkārtējās situācijas laikā veicama:

1.1. obligātā periodiskā veselības pārbaude;

1.2. ārpuskārtas veselības pārbaude, gadījumā, ja amatpersonai būtiski mainās dienesta apstākļi uz tādiem, kuros noteiktas augstākas veselības stāvokļa un psiholoģisko īpašību prasības.

2. Noteikt, ka trīs mēnešu laikā pēc ārkārtējās situācijas atcelšanas attiecīgā veselības pārbaude veicama:

2.1. šā rīkojuma 1. punktā noteiktajām amatpersonām;

2.2. amatpersonām, kurām plānotā atkārtotā veselības pārbaude veicama ārkārtējās situācijas laikā.

3. Rīkojums stājas spēkā nākamajā dienā pēc tā publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Iekšlietu ministrs S. Ģirģens

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!