• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2020. gada 31. marta rīkojums Nr. 139 "Par akciju sabiedrības "Air Baltic Corporation" pamatkapitāla palielināšanu". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 1.04.2020., Nr. 65 https://www.vestnesis.lv/op/2020/65.1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts meža dienesta informācija

Par mikrolieguma izveidošanu

Vēl šajā numurā

01.04.2020., Nr. 65

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: rīkojums

Numurs: 139

Pieņemts: 31.03.2020.

OP numurs: 2020/65.1

2020/65.1
RĪKI

Ministru kabineta rīkojumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 30 Visi

Ministru kabineta rīkojums Nr. 139

Rīgā 2020. gada 31. martā (prot. Nr. 17 29. §)

Par akciju sabiedrības "Air Baltic Corporation" pamatkapitāla palielināšanu

1. Lai nodrošinātu pēc iespējas lielāku akciju sabiedrības "Air Baltic Corporation" likviditāti ilgākā laikposmā, atlikt akciju sabiedrībai "Air Baltic Corporation" izsniegtā Valsts kases aizdevuma procentu maksājumus, tos uzkrājot (aizdevuma neatmaksātā daļa – 36 140 944 euro).

2. Lai nodrošinātu ekonomiskās krīzes pārvarēšanu un ekonomiskās situācijas stabilizēšanu nozarē, atbalstīt akciju sabiedrības "Air Baltic Corporation" pamatkapitāla palielināšanu 36 140 944 euro apmērā, lai atmaksātu akciju sabiedrībai "Air Baltic Corporation" izsniegto valsts aizdevumu.

3. Finanšu ministrijai, pamatojoties uz likuma "Par valsts apdraudējuma un tā seku novēršanas un pārvarēšanas pasākumiem sakarā ar Covid-19 izplatību" 22. pantu, palielināt apropriāciju Satiksmes ministrijas programmā 48.00.00 "Akciju sabiedrības "Air Baltic Corporation" pamatkapitāla palielināšana" 36 140 944 euro apmērā resursiem no dotācijas no vispārējiem ieņēmumiem un paredzēt apropriāciju kategorijā "Akcijas un cita līdzdalība komersantu pašu kapitālā" akciju sabiedrības "Air Baltic Corporation" pamatkapitāla palielināšanai.

4. Finanšu ministram normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā informēt Saeimu par šā rīkojuma 3. punktā minēto apropriācijas palielināšanu.

5. Satiksmes ministrijai sagatavot un iesniegt Finanšu ministrijā akciju sabiedrības "Air Baltic Corporation" komercdarbības atbalsta pasākumu plānu Covid-19 izraisīto seku novēršanai, lai nodrošinātu paziņojuma iesniegšanu Eiropas Komisijā un tās saskaņojuma saņemšanu.

6. Satiksmes ministrijai pēc saskaņojuma saņemšanas no Eiropas Komisijas veikt šā rīkojuma 1.  un 2. punktā minētos pasākumus, ievērojot Komerclikuma noteikumus par akcionāru pirmtiesībām, un turpināt sarunas ar mazākuma akcionāru par akciju sabiedrības "Air Baltic Corporation" pamatkapitāla palielināšanu, ievērojot saistības, kas noteiktas 2016. gada 4. februāra akcionāru līgumā (ar grozījumiem).

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Satiksmes ministrs T. Linkaits

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!