• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rēzeknes pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rēzeknes pilsētas domes 2020. gada 13. februāra saistošie noteikumi Nr. 6 "Grozījums Rēzeknes pilsētas domes 2014. gada 21. novembra saistošajos noteikumos Nr. 54 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības atbalstu higiēnas un veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanai"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 18.02.2020., Nr. 34 https://www.vestnesis.lv/op/2020/34.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Darbības pārskati

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

18.02.2020., Nr. 34

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rēzeknes pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 6

Pieņemts: 13.02.2020.

OP numurs: 2020/34.6

2020/34.6
RĪKI

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 6

Rēzeknē 2020. gada 13. februārī (prot. Nr. 83, 27. p.)

Grozījums Rēzeknes pilsētas domes 2014. gada 21. novembra saistošajos noteikumos Nr. 54 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības atbalstu higiēnas un veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanai"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
15. panta pirmās daļas 6. un 7. punktu,
43. panta trešo daļu

Izdarīt Rēzeknes pilsētas domes 2014. gada 21. novembra saistošajos noteikumos Nr. 54 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības atbalstu higiēnas un veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanai" (Latvijas Vēstnesis, 2014, Nr. 253; 2016, Nr. 5; 2017, Nr. 112) šādu grozījumu un izteikt 10.1.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.1.3. Persona ir sasniegusi pensionēšanās vecumu atbilstoši likumam "Par valsts pensijām" un tās ienākumi mēnesī nepārsniedz 280,00 euro, kurai ir funkcionāli traucējumi, bet ir pietiekams pašaprūpes līmenis".

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A. Bartaševičs

 

Paskaidrojuma raksts
Rēzeknes pilsētas domes 13.02.2020. saistošajiem noteikumiem Nr. 6 "Grozījums Rēzeknes pilsētas domes 2014. gada 21. novembra saistošajos noteikumos Nr. 54 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības atbalstu higiēnas un veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanai""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Pašreizējās situācijas raksturojums Rēzeknes pilsētas domes 2014. gada 21. novembra saistošie noteikumi Nr. 54 "Par Rēzeknes pilsētas pašvaldības atbalstu higiēnas un medicīniskās rehabilitācijas pakalpojuma saņemšanai" nosaka kārtību, kādā Rēzeknes pilsētas pašvaldība veic apmaksu par medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumiem, sniedz atbalstu Rēzeknes pilsētas iedzīvotājiem higiēnas pakalpojuma un veselības pakalpojuma saņemšanai.
2. Saistošo noteikumu projekta nepieciešamības raksturojums, dokumenta būtība Lai persona, kura ir sasniegusi pensionēšanās vecumu un ir zems ienākumu līmenis, varētu saņemt medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumu arī turpmāk, uzlabojot veselības stāvokli, pašvaldība medicīniskās rehabilitācijas saņēmēju loku palielina, ņemot vērā to, ka katru gadu valstī tiek indeksētas visas pensijas. Šobrīd medicīniskās rehabilitācijas pakalpojuma saņēmēju ienākumu līmenis nedrīkst pārsniegt 240 EUR. Veicot grozījumus ienākumu līmenis pensijas vecuma personām tiks noteikts 280 EUR, paaugstinot ienākumus par 40 EUR, tādējādi paplašinot medicīniskās rehabilitācijas saņēmēju skaitu.
3. Īss saistošo noteikumu projekta satura izklāsts Izteikt 10.1.3. apakšpunktu šādā redakcijā –

"Persona ir sasniegusi pensionēšanās vecumu atbilstoši likumam "Par valsts pensijām" un tās ienākumi (pensijas apmērs) mēnesī nepārsniedz 280,00 euro, kurai ir funkcionāli traucējumi, bet ir pietiekams pašaprūpes līmenis"

4. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz pašvaldības budžetu Lai varētu nodrošināt medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumu saistošajos noteikumos minētām personām, budžetā ir nepieciešami finanšu līdzekļi 19042,00 euro apmērā
5. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Neietekmē.
6. Saistošo noteikumu projekta iespējamā ietekme uz administratīvajām procedūrām Neietekmē.
7. Normatīvie akti, saskaņā ar kuriem saistošie noteikumi sagatavoti Likuma "Par pašvaldībām" 41. panta pirmās daļas 1. punkts, 43. panta trešā daļa, 12. pants, 15. panta pirmās daļas 6. un 7. punkts.
8. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām saistībā ar saistošo noteikumu projektu Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Saistošo noteikumu projekts un paskaidrojuma raksts tiks ievietots Rēzeknes pilsētas pašvaldības mājaslapā internetā www.rezekne.lv, sadaļā "Saistošo noteikumu projekti".

Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs A. Bartaševičs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!