• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Valsts prezidents
Oficiālajā izdevumā publicē Valsts prezidenta:
  • rīkojumus;
  • paziņojumus;
  • pavēles;
  • kā arī vispārējas nozīmes informāciju.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts prezidenta 2020. gada 10. februāra paziņojums Nr. 5 "Par nepieciešamu papildinājumu likumprojektam "Grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 11.02.2020., Nr. 29 https://www.vestnesis.lv/op/2020/29.9

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta paziņojums Nr. 6

Par elektroenerģijas ražotāju komercdarbības atbalsta uzraudzību un kontroli

Vēl šajā numurā

11.02.2020., Nr. 29

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Valsts prezidents

Veids: paziņojums

Numurs: 5

Pieņemts: 10.02.2020.

OP numurs: 2020/29.9

2020/29.9
RĪKI

Valsts prezidenta paziņojumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Valsts prezidenta paziņojums Nr. 5

Rīgā 2020. gada 10. februārī

Par nepieciešamu papildinājumu likumprojektam "Grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā"

Daru zināmu, ka esmu vērsis Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas kā atbildīgās komisijas, kurai nodots Saeimas Nacionālās drošības komisijas iesniegtais likumprojekts "Grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā" (Saeimas likumprojekts Nr. 559/Lp13), uzmanību uz nepieciešamu papildinājumu Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumam.

Uzskatu, ka likumdevējam Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā vajadzētu noteikt prasības pamatpiedāvājumam, kuru saviem abonentiem nodrošina televīzijas programmu izplatīšanas pakalpojumu sniedzējs (tai skaitā elektroniskais plašsaziņas līdzeklis, kurš retranslē televīzijas programmas, izmantojot kabeļtelevīziju).

Likumā būtu nosakāms, ka visiem abonentiem nodrošinātajā pamatpiedāvājumā obligāti ietilpst Elektroniskā plašsaziņas līdzekļu likuma 19. panta sestajā, 61, astotajā, devītajā un divpadsmitajā daļā paredzētās televīzijas programmas. Ja pamatpiedāvājumā iekļautas papildu televīzijas programmas, būtisku daļu (vismaz 80 procentus) no šīm televīzijas programmām vajadzētu veidot tādām programmām, kuru saturs sākotnēji ir veidots kādā no Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomikas zonas valstu oficiālajām valodām.

Stipra informatīvā telpa ir būtisks Latvijas demokrātijas un valsts drošības jautājums. Likumdevējam jāspēj nodrošināt, ka Latvijas iedzīvotājiem ir pieejamas kvalitatīvas un plurālistiskas televīzijas programmas, kas stiprina Latvijas piederību Eiropas kultūrtelpai un sekmē Latvijas iedzīvotāju iekļaušanos kopējā Eiropas informatīvās telpas diskursā.

Piedāvātais Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma papildinājums risinātu sen apzinātu problēmu, kuru līdz šim ar citiem mehānismiem nav bijis iespējams efektīvi novērst. Tādēļ likumdevējam pašam būtu jāizlemj šis jautājums ar likumu un jāizšķiras par tādu risinājumu, kas stiprinātu Latvijas demokrātiju un piederību Eiropas kultūrtelpai.

Valsts prezidents Egils Levits

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!