• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Tērvetes novada dome
Novada dome publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu, ja ar saistošajiem noteikumiem noteikusi oficiālo izdevumu "Latvijas Vēstnesis" par saistošo noteikumu publicēšanas vietu.
Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tērvetes novada domes 2020. gada 6. novembra saistošie noteikumi Nr. 9 "Grozījums Tērvetes novada pašvaldības 2009. gada 17. septembra saistošajos noteikumos Nr. 8 "Tērvetes pašvaldības nolikums"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.2020., Nr. 220 https://www.vestnesis.lv/op/2020/220.2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Gulbenes novada domes saistošie noteikumi Nr. 25

Grozījums Gulbenes novada domes 2015. gada 25. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 24 "Par vecāku līdzdalības maksu Gulbenes novada pašvaldības dibinātajās profesionālās ievirzes izglītības iestādēs"

Vēl šajā numurā

12.11.2020., Nr. 220

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Tērvetes novada dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 9

Pieņemts: 06.11.2020.

OP numurs: 2020/220.2

2020/220.2
RĪKI

Tērvetes novada domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Tērvetes novada domes saistošie noteikumi Nr. 9

Tērvetes novada Tērvetes pagastā 2020. gada 6. novembrī

Grozījums Tērvetes novada pašvaldības 2009. gada 17. septembra saistošajos noteikumos Nr. 8 "Tērvetes pašvaldības nolikums"

APSTIPRINĀTI
ar Tērvetes novada domes
2020. gada 6. novembra sēdes lēmumu
(prot. Nr. 19, 5. §)

Izdoti, pamatojoties uz likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 1. punktu un 24. pantu

Izdarīt Tērvetes novada pašvaldības 2009. gada 17. septembra saistošajos noteikumos Nr. 8 "Tērvetes pašvaldības nolikums", turpmāk tekstā – Saistošie noteikumi, šādu grozījumu:

Izteikt Saistošo noteikumu 13.1 punktu šādā redakcijā: 

"13.1 Laikā, kad valstī, valsts daļā vai administratīvās teritorijas daļā ir izsludināta ārkārtējā situācija vai izņēmuma stāvoklis, kas saistīts ar veselības apdraudējumu vai ir noteikti pārvietošanās ierobežojumi, vai arī valsts ir noteikusi pulcēšanās ierobežojumus, domes priekšsēdētājs ar rīkojumu var noteikt, ka ārkārtējās situācijas, izņēmuma stāvokļa vai norādīto ierobežojumu laikā domes un komiteju sēdes notiek attālināti, ievērojot 25.1 un 54.punktos minētos nosacījumus. Domes priekšsēdētājs šādā gadījumā rīkojumā norāda, kādā veidā sabiedrība tiek informēta par attālinātās domes vai komitejas sēdes norisi (tiek nodrošināta domes vai komitejas sēdes translācija tiešsaistē pašvaldības tīmekļa vietnē vai domes vai komitejas sēdes video ieraksts tiek ievietots pašvaldības tīmekļa vietnē.".

Tērvetes novada domes priekšsēdētāja D. Reinika

 

Tērvetes novada pašvaldības saistošo noteikumu Nr. 9 "Grozījums Tērvetes novada pašvaldības 2009. gada 17. septembra saistošajos noteikumos Nr. 8 "Tērvetes pašvaldības nolikums""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Pastāvošais tiesiskais regulējums: likuma "Par pašvaldībām" 34. un 56. pants pieļauj pašvaldības komiteju un domes sēdes organizēt attālināti, ja šāda iespēja ir paredzēta pašvaldības nolikumā. Tērvetes novada pašvaldības nolikumā šobrīd ir paredzēta iespēja organizēt komiteju un domes sēdes attālināti tikai laikā, kad valstī, valsts daļā vai administratīvās teritorijas daļā ir izsludināta ārkārtējā situācija vai izņēmuma stāvoklis, kas saistīts ar veselības apdraudējumu vai ir noteikti pārvietošanās ierobežojumi, bet nav paredzēta iespēja organizēt komiteju un domes sēdes attālināti arī gadījumos, kad valsts ir noteikusi pulcēšanās ierobežojumus.

Sakarā ar Covid-19 straujo izplatīšanos valsts teritorijā, ņemot vērā noteiktos ierobežojumus un nepieciešamos preventīvos pasākumus, Tērvetes novada pašvaldībai ir nepieciešams pārskatīt pašvaldības nolikuma saturu, paredzot nolikumā iespēju pašvaldības komiteju un domes sēdes organizēt attālināti arī gadījumos, kad valsts ir noteikusi pulcēšanās ierobežojumus.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi tiek papildināti ar nosacījumu, kas paredz iespēju organizēt pašvaldības komiteju un domes sēdes attālināti arī gadījumos, kad valsts ir noteikusi pulcēšanās ierobežojumus.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Nav ietekmes.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību (mērķgrupām) un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Nav ietekmes.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām

Nav ietekmes.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Tērvetes novada domes priekšsēdētāja D. Reinika

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!