• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Saeima
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Saeimas pieņemtos un Valsts prezidenta izsludinātos likumus. Likumi stājas spēkā četrpadsmitajā dienā pēc izsludināšanas, ja likumā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Saeimas pieņemtos vispārējas nozīmes lēmumus. Lēmumi stājas spēkā to pieņemšanas brīdī;
  • Saeimas sēžu stenogrammas un rakstveidā sniegtās atbildes uz deputātu jautājumiem;
  • Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju galaziņojumus.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saeimas 2020. gada 24. septembra stenogramma "Latvijas Republikas 13. Saeimas rudens sesijas piektā (ārkārtas) sēde 2020. gada 24. septembrī". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 30.09.2020., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/op/2020/189.2

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts prezidenta rīkojums Nr. 2

Par tiesībām lietot Latvijas kultūrvēsturisko apgabalu Vidzemes un Latgales ģerboņus Latvijas Republikas Zemessardzes 31. kājnieku bataljona karogā

Vēl šajā numurā

30.09.2020., Nr. 189

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: stenogramma

Pieņemts: 24.09.2020.

OP numurs: 2020/189.2

2020/189.2
RĪKI

Saeimas sēdes stenogramma

Latvijas Republikas 13. Saeimas rudens sesijas piektā (ārkārtas) sēde 2020. gada 24. septembrī

Sēdi vada Latvijas Republikas 13. Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Sēdes vadītāja. Godātie kolēģi! Sākam 2020. gada 24. septembra otro ārkārtas sēdi.

Darba kārtībā – likumprojektu izskatīšana.

Likumprojekts "Grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā", pirmais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā – deputāts Juris Rancāns.

J. Rancāns (JK).

Godātie kolēģi! Ministru kabineta sagatavotais likumprojekts "Grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā" paredz divus papildinājumus.

Pirmais. Infekcijas izplatības draudu mazināšanai un attiecīgo personu uzraudzībai turpmāk tiks izmantota personu uzraudzības informācijas sistēma. Šajā sistēmā iekļaujamo ziņu apjomu, iekļaušanas un glabāšanas kārtību, termiņus un piekļuves tiesības nosaka Ministru kabinets.

Un otrs papildinājums. Iekšlietu ministrijas un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu veselības pārbaudes, kuras izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā bija pārtrauktas, ir veicamas ne vēlāk kā līdz 2021. gada 31. martam.

Komisijā likumprojekts ir atbalstīts.

Komisija lūdz noteikt steidzamību šim likumprojektam.

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta "Grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā" atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 78, pret un atturas – nav. Likumprojekts par steidzamu ir atzīts.

J. Rancāns. Komisija aicina atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītāja. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta "Grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā" pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par – 79, pret un atturas – nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā atbalstīts.

Lūdzu noteikt termiņu priekšlikumiem un izskatīšanas laiku Saeimas sēdē.

J. Rancāns. Priekšlikumu izskatīšanas termiņš – šā gada 28. septembris. Izskatīšana otrajā lasījumā – šā gada 1. oktobrī.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš – šā gada 28. septembris. Izskatīšana Saeimas sēdē – šā gada 1. oktobris.

Par saņemtajiem deputātu pieprasījumiem.

Deputāti Viktors Valainis, Dana Reizniece-Ozola, Armands Krauze, Māris Kučinskis, Gundars Daudze, Jūlija Stepaņenko, Raimonds Bergmanis, Janīna Jalinska, Jānis Vucāns un Uldis Augulis ir iesnieguši pieprasījumu satiksmes ministram Tālim Linkaitam "Par Satiksmes ministra atbildību par sabiedriskā transporta pakalpojuma nodrošināšanu atbilstoši valsts interesēm".

Vārds motivācijai deputātam Viktoram Valainim.

V. Valainis (ZZS).

Labdien, kolēģi! Tas, kas notiek sabiedriskā transporta nozarē kopumā Latvijā, kāda nozare ir bijusi un kāda ir iezīmētā nākotne, prasa arī politisko atbildību un politisko skaidrojumu.

Šobrīd izveidojusies situācija, ka visiem plaši zināms, ka sabiedriskā transporta iepirkumos uzvarēja (medijos jau tas ir publicēts) trīs sabiedrībā ļoti zināmi uzņēmēji, un ministram pret to nebija nekādu iebildumu.

Viens ir iebilst tikai tāpēc, ka šie trīs uzņēmēji ir uzvarējuši. Otrs jautājums, kas ir daudz būtiskāks, – iebilst tajā brīdī, kad virkne nozares uzņēmumu pauž bažas par to, ka tur ir notikusi aizliegta vienošanās, pauž bažas par to, ka visas šīs 16 lotes ir uzvarētas pēc vienāda principa un pēc vienādiem principiem ir apieti iepirkuma noteikumi.

Vēl vairāk – ministra atbildība šajā gadījumā man liek domāt par to, kā mēs varam nonākt tādā situācijā, ka ministrs tā vietā, lai risinātu jautājumu, iedziļinātos būtībā, atļaujas vēl klaji paņirgāties par kāda iesniedzēja prasībām, kāpēc viņš apstrīd šī iepirkuma rezultātus.

Kopumā finālā no 16 lotēm 8 Iepirkumu uzraudzības birojs ir aizliedzis slēgt... iepirkumus. Tas varēja būt arī vairākās. Es domāju, ka, ja Cēsīs bāzētais pašvaldības uzņēmums, kas apkalpo vairākas pašvaldības, būtu iesniedzis mazliet savādāku prasību, arī noteikti būtu uzvarējis. Un tādi ir arī citi.

Bet šajā gadījumā es prasu jums, arī Saeimai (un Saeimai būs jāizvērtē šis jautājums Pieprasījumu komisijā), lai satiksmes ministrs nāk un parāda, kāds ir viņa redzējums par sabiedriskā transporta nākotni, ilgtspēju un atbilstību valsts interesēm.

Šobrīd vēl joprojām pusei no šīm lotēm līgumi tiek slēgti pēc būtības ar oligarhiem. Jūs, oligarhu apkarotāji, slēdzat līgumus ar tiem uzņēmējiem, pret kuriem, kā jūs stāstāt, jūs cīnāties. Pēc būtības tas tā arī ir noticis, un vēl ņirgāšanās par to, ka šos rezultātus kāds mēģina apstrīdēt. Fakts ir noticis. Puse no tiem līgumiem ir atcelti.

Es aicinu Saeimas komisiju šo pieprasījumu izskatīt un saprast to, vai ministram vispār ir redzējums un vai viņš ir sapratis tās pagātnes kļūdas, kad bija noslēgti tā sauktie Šlesera līgumi. Šie ir vēl trakāki par Šlesera līgumiem. Šlesers var iet mājās atpūsties salīdzinājumā ar to, ko šobrīd izpilda JKP. (Smiekli. Starpsaucieni.)

Sēdes vadītāja. Paldies.

Tātad pieprasījumu nododam Pieprasījumu komisijai.

Godātie deputāti! Ar to sēdes darba kārtība ir izskatīta.

Lūdzu zvanu! Lūdzu deputātu reģistrācijas režīmu!

Vārds reģistrācijas rezultātu nolasīšanai Marijai Golubevai.

M. Golubeva (13. Saeimas sekretāra biedre).

Nav reģistrējušies: Aldis Adamovičs, Jānis Ādamsons, Vjačeslavs Dombrovskis, Jānis Dūklavs, Ojārs Ēriks Kalniņš, Armands Krauze, Māris Kučinskis, Ralfs Nemiro, Ramona Petraviča, Dana Reizniece-Ozola, Artūrs Rubiks un Atis Zakatistovs.

Paldies.

Sēdes vadītāja. Paldies.

Līdz ar to šā gada 24. septembra otro ārkārtas sēdi slēdzu.

Sakiet, lūdzu, cik mums ir nepieciešams... sistēmā darba kārtības nomaiņai? Piecas minūtes.

Tātad, kolēģi, pēc piecām minūtēm turpināsim izskatīt pirmās ārkārtas sēdes darba kārtību. (Dep. A. Gobzems: "Pietiks šodien!") Tātad pulksten 14.40 atsāksim pirmās ārkārtas sēdes darba kārtības izskatīšanu.

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!