• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Rīgas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

Rīgas pilsētas izpilddirektors publicē rīkojumus par paaugstinātas ledus bīstamības perioda noteikšanu.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Rīgas domes 2020. gada 15. jūlija saistošie noteikumi Nr. 35 "Grozījumi Rīgas domes 2018. gada 19. decembra saistošajos noteikumos Nr. 67 "Par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 23.07.2020., Nr. 140 https://www.vestnesis.lv/op/2020/140.10

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Rēzeknes pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 22

Sabiedriskās kārtības noteikumi Rēzeknē

Vēl šajā numurā

23.07.2020., Nr. 140

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Rīgas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 35

Pieņemts: 15.07.2020.

OP numurs: 2020/140.10

2020/140.10
RĪKI

Rīgas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 35

Rīgā 2020. gada 15. jūlijā (prot. Nr. 22, 8. §)

Grozījumi Rīgas domes 2018. gada 19. decembra saistošajos noteikumos Nr. 67 "Par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai"

Izdoti saskaņā ar Ūdenssaimniecības pakalpojumu likuma
6. panta sesto daļu

Izdarīt Rīgas domes 2018. gada 19. decembra saistošajos noteikumos Nr. 67 "Par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai" (Latvijas Vēstnesis, 2019, Nr. 19, Nr. 155; 2020, Nr. 58) šādus grozījumus:

1. Aizstāt 8. punktā skaitļus un vārdus "2020. gada 30. septembrim" ar skaitļiem un vārdiem "2021. gada 31. martam".

2. Aizstāt 32. punktā skaitļus un vārdus "2020. gada 30. septembrim" ar skaitļiem un vārdiem "2021. gada 31. martam".

Rīgas pilsētas pašvaldības
pagaidu administrācijas vadītājs E. Balševics

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2020. gada 15. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. 35 "Grozījumi Rīgas domes 2018. gada 19. decembra saistošajos noteikumos Nr. 67 "Par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Rīgas domes saistošo noteikumu "Grozījumi Rīgas domes 2018. gada 19. decembra saistošajos noteikumos Nr. 67 "Par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai"" (turpmāk – saistošie noteikumi) mērķis ir pagarināt termiņu, līdz kuram fiziskās un juridiskās personas var ierīkot pieslēgumus un saņemt pašvaldības līdzfinansējumu izdevumu kompensēšanai par ierīkotajiem pieslēgumiem, lai tādējādi veicinātu to dzīvojamo māju, kurām Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta "Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā, 4. kārta" ietvaros Mārupē (Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā), Katlakalnā un Bolderājā ir izbūvēti centralizētās kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmas atzari, pieslēgšanu centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai.

2. Saistošo noteikumu grozījumu nepieciešamības pamatojums

Pašvaldības līdzfinansējuma mērķis ir veicināt Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta "Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā, 4. kārta" galveno iznākuma rādītāju sasniegšanu: papildu iedzīvotāju skaits, kuriem nodrošināts pieslēgums centralizētajai ūdensapgādes sistēmai, – 4200; papildu iedzīvotāju skaits, kuriem nodrošināts pieslēgums centralizētajai kanalizācijas sistēmai, – 6000, Mārupes, Katlakalna un Bolderājas apkaimē.

Šobrīd spēkā esošie Rīgas domes 2018. gada 19. decembra saistošie noteikumi Nr. 67 "Par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai" paredz, ka Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu piešķir fiziskajām un juridiskajām personām, kuras ir nodrošinājušas pieslēguma centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai būvniecību līdz 2020. gada 30. septembrim, ja ir izpildītas noteiktas prasības.

Kaut gan SIA "Rīgas ūdens" ir noteikusi saprātīgus pieteikšanās termiņus, veikusi plašu informatīvo kampaņu par iespēju saņemt pašvaldības līdzfinansējumu, kā arī individuāli informējusi nekustamo īpašumu īpašniekus par izsludināto pieteikšanos, līdz 2020. gada 1. maijam ir veikti pieslēgumi centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai tikai 37 % no nekustamajiem īpašumiem, uz kuriem tas attiecas. Pieslēgumu būvniecības pabeigšanas termiņš 2020. gada 30. septembris saistošajos noteikumos tika noteikts, lai lielākam nekustamo īpašumu īpašnieku lokam būtu iespēja pieslēgties centralizētajiem kanalizācijas un ūdensapgādes tīkliem, tādējādi likvidējot vietējās kanalizācijas tīklus un nosēdakas un novēršot iespējamu vides piesārņošanu, kā arī uzlabotu ūdensapgādi iedzīvotājiem. Ņemot vērā, ka valstī no 2020. gada 12. marta līdz 2020. gada 9. jūnijam bija izsludināta ārkārtas situācija sakarā ar Covid-19 pandēmiju, nekustamo īpašumu īpašniekiem bija ierobežota iespēja realizēt nekustamo īpašumu pieslēgumu būvniecības darbus, tajā skaitā normatīvajos aktos noteiktās nepieciešamās dokumentācijas saskaņošanu. Tādēļ, lai dotu iespēju dzīvojamo māju īpašniekiem savus nekustamos īpašumus pieslēgt centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai, nodrošinot ūdenssaimniecības pakalpojumus pēc iespējas lielākam iedzīvotāju skaitam, nepieciešams grozīt Rīgas domes 2018. gada 19. decembra saistošo noteikumu Nr. 67 "Par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai" 8. un 32. punktu, paredzot, ka Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu piešķir fiziskajām un juridiskajām personām, kuras ir nodrošinājušas pieslēguma centralizētajai kanalizācijas sistēmai vai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai būvniecību līdz 2021. gada 31. martam, ja ir izpildītas noteiktas prasības.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Saskaņā ar Rīgas domes 2017. gada 21. jūnija lēmumu Nr. 5440 Rīgas domes 2018. gada 19. decembra saistošajos noteikumos Nr. 67 "Par Rīgas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu nekustamā īpašuma pieslēgšanai centralizētajai kanalizācijas un ūdensapgādes sistēmai" paredzētais līdzfinansējums tiek izmaksāts no SIA "Rīgas ūdens" iemaksātajām dividendēm. Uz 2020. gada 1. jūniju SIA "Rīgas ūdens" ir iemaksājusi Rīgas pilsētas pašvaldības pamatbudžetā dividendes 2 850 000 euro vērtībā un līdz 2020. gada 30. jūnijam tiks iemaksāti vēl 150 000 euro. Līdz 2020. gada 31. maijam līgumi par pašvaldības līdzfinansējumu noslēgti par aptuveni 830 000 euro (precīza summa nav zināma, ņemot vērā noteikto līdzfinansējuma izmaksāšanas kārtību). Līdz 2020. gada 26. jūnijam kā līdzfinansējums izmaksāti 464 284,73 euro. Tādējādi dividendēs samaksātie līdzekļi būs pietiekami visu saņemto pieteikumu apmierināšanai.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Neietekmē.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Neietekmē.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Rīgas pilsētas pašvaldības
pagaidu administrācijas vadītājs E. Balševics

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!