• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Saeima
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Saeimas pieņemtos un Valsts prezidenta izsludinātos likumus. Likumi stājas spēkā četrpadsmitajā dienā pēc izsludināšanas, ja likumā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Saeimas pieņemtos vispārējas nozīmes lēmumus. Lēmumi stājas spēkā to pieņemšanas brīdī;
  • Saeimas sēžu stenogrammas un rakstveidā sniegtās atbildes uz deputātu jautājumiem;
  • Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisiju galaziņojumus.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
2020. gada 21. maija likums "Grozījumi Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likumā". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 3.06.2020., Nr. 106 https://www.vestnesis.lv/op/2020/106.7

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Likums

Grozījumi Ūdens apsaimniekošanas likumā

Vēl šajā numurā

03.06.2020., Nr. 106

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Saeima

Veids: likums

Pieņemts: 21.05.2020.

OP numurs: 2020/106.7

2020/106.7
RĪKI

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likumā

Izdarīt Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likumā (Latvijas Vēstnesis, 2016, 91. nr.; 2018, 253. nr.; 2019, 78. nr.) šādus grozījumus:

1. Papildināt 12. panta otro daļu ar 11. punktu šādā redakcijā:

"11) kontrolē šā likuma 8. panta astotajā daļā noteikto prasību izpildi."

2. Papildināt likumu ar 14. un 15. pantu šādā redakcijā:

"14. pants. Administratīvā atbildība tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites jomā

(1) Par smēķēšanas ierobežojumu pārkāpšanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu līdz divdesmit naudas soda vienībām.

(2) Par tādu tabakas izstrādājumu laišanu tirgū, uz kuru iepakojuma vienības nav izvietoti unikālie identifikatori vai drošības elementi, piemēro brīdinājumu vai naudas sodu juridiskajai personai līdz septiņsimt desmit naudas soda vienībām.

(3) Par normatīvo aktu neievērošanu attiecībā uz tabakas izstrādājumu izsekojamības sistēmas darbību piemēro brīdinājumu vai naudas sodu juridiskajai personai līdz septiņsimt desmit naudas soda vienībām.

(4) Par redzama uzraksta nenovietošanu mazumtirdzniecības vietās, kas brīdina, ka tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu un elektronisko smēķēšanas ierīču lietošana nopietni kaitē cilvēka veselībai, piemēro naudas sodu juridiskajai personai no desmit līdz septiņdesmit naudas soda vienībām.

(5) Par likumā paredzēto informatīvo uzrakstu vai simbolu par smēķēšanas aizliegumu vai papildu informatīvā uzraksta "Smēķēšana nogalina — atmetiet tagad!" neizlikšanu piemēro naudas sodu fiziskajai personai no desmit līdz četrdesmit naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai — no četrdesmit līdz septiņdesmit naudas soda vienībām.

(6) Par šņaucamās tabakas, košļājamās tabakas vai tabakas izstrādājumu orālai lietošanai laišanu tirgū piemēro naudas sodu fiziskajai personai no divdesmit līdz četrdesmit divām naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai — no četrdesmit līdz simt četrdesmit naudas soda vienībām.

(7) Par tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču vai to uzpildes tvertņu tirdzniecību neatļautās vietās piemēro naudas sodu fiziskajai personai no divdesmit līdz četrdesmit divām naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai — no četrdesmit līdz simt četrdesmit naudas soda vienībām.

(8) Par tabakas izstrādājumu, elektronisko smēķēšanas ierīču vai to uzpildes tvertņu pārdošanu vai iegādāšanos ar distances līguma palīdzību piemēro naudas sodu fiziskajai personai no divdesmit līdz četrdesmit divām naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai — no četrdesmit līdz simt četrdesmit naudas soda vienībām.

(9) Par tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču vai to uzpildes tvertņu pārdošanu personām, kuras ir jaunākas par 18 gadiem, piemēro naudas sodu juridiskās personas darbiniekam pārdevējam no piecdesmit sešām līdz septiņdesmit naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai — no simt četrdesmit līdz divsimt astoņdesmit naudas soda vienībām.

(10) Par likuma prasībām neatbilstošu telpu (vietu) ierādīšanu smēķēšanai piemēro naudas sodu juridiskajai personai no divsimt līdz piecsimt naudas soda vienībām.

(11) Par tādu tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko cigarešu, to uzpildes flakonu vai jaunieviestu tabakas izstrādājumu laišanu tirgū, par kuriem nav sniegta informācija kompetentajai institūcijai, piemēro naudas sodu fiziskajai personai no divdesmit astoņām līdz simt četrdesmit naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai — no simt četrdesmit līdz tūkstoš četrsimt naudas soda vienībām.

(12) Par normatīvo aktu prasībām vai tehniskajiem parametriem neatbilstošu tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču, to uzpildes tvertņu vai jaunieviestu tabakas izstrādājumu laišanu tirgū piemēro naudas sodu fiziskajai personai no desmit līdz simt četrdesmit naudas soda vienībām, bet juridiskajai personai — no divdesmit līdz divtūkstoš astoņsimt naudas soda vienībām.

15. pants. Kompetence administratīvo pārkāpumu procesā

(1) Administratīvā pārkāpuma procesu par šā likuma 14. panta pirmajā, piektajā, sestajā, septītajā, devītajā un desmitajā daļā minētajiem pārkāpumiem veic Valsts policija vai pašvaldības policija.

(2) Administratīvā pārkāpuma procesu par šā likuma 14. panta vienpadsmitajā daļā minētajiem pārkāpumiem attiecībā uz elektroniskajām cigaretēm, to uzpildes flakoniem un jaunieviestiem tabakas izstrādājumiem un ceturtajā un divpadsmitajā daļā minētajiem pārkāpumiem veic Veselības inspekcija.

(3) Administratīvā pārkāpuma procesu par šā likuma 14. panta otrajā, trešajā, astotajā un divpadsmitajā daļā minētajiem pārkāpumiem un vienpadsmitajā daļā minētajiem pārkāpumiem attiecībā uz tabakas izstrādājumiem un augu smēķēšanas produktiem veic Valsts ieņēmumu dienests."

3. Papildināt pārejas noteikumus ar 14. punktu šādā redakcijā:

"14. Šā likuma 12. panta otrās daļas 11. punkts un 14. un 15. pants stājas spēkā vienlaikus ar Administratīvās atbildības likumu. Šā likuma 14. panta trešā daļa attiecībā uz pārējiem tabakas izstrādājumiem (izņemot cigaretes un tinamo tabaku) piemērojama no 2024. gada 20. maija."

Likums Saeimā pieņemts 2020. gada 21. maijā.

Valsts prezidents E. Levits

Rīgā 2020. gada 3. jūnijā

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!