• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Uzaicinājumi nokārtot saistības
Zvērināts tiesu izpildītājs, zvērināts notārs, maksātnespējas administrators vai nekustamā īpašuma īpašnieks (izīrētājs) šeit paziņo personām par saistību esamību pret kreditoru (izīrētāju) un aicina labprātīgi samaksāt parādu noteiktā termiņā, norādot kredītiestādes nosaukumu un konta numuru. Šis aicinājums var būt kā brīdinājums pirms īpašuma pārdošanas izsolē vai prasības celšanas tiesā.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Oficiālais paziņojums (OP 2019/87.US5): uzaicinājums nokārtot saistības. Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 2.05.2019., Nr. 87 https://www.vestnesis.lv/op/2019/87.US5

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzaicinājumi uz tiesu

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

02.05.2019., Nr. 87

OP 2019/87.US5
RĪKI

Uzaicinājumi nokārtot saistības: Šajā laidienā 5 Pēdējās nedēļas laikā 17 Visi

OFICIĀLAIS PAZIŅOJUMS

Uzaicinājums nokārtot saistības

Uzaicinājums nokārtot saistības

Saskaņā ar Notariāta likuma XVI nodaļu, es zv.notāre Z.Ernštreite, iesniedzu šādu paziņojumu:

Rīgā 2019. gada 25. martā.

Parādniekiem Inesei Miteniecei, personas kods 200181 - 11728, un Aleksejam Bankovskim, personas kods 240773 - 12771

Pirmstiesas brīdinājums

Saskaņā ar 2008. gada 17. decembrī starp Inesi Mitenieci, personas kods 200181 - 11728 (turpmāk tekstā - Parādnieks Nr. 1), un mani, Māri Vēveri, personas kods 270578 - 10515 (turpmāk tekstā - Aizdevējs), noslēgto Aizdevuma līgumu Nr. MVIM-171208 (turpmāk tekstā - Aizdevuma līgums), esmu izsniedzis Parādniekam Nr. 1 aizdevumu LVL 12 500 (divpadsmit tūkstoši pieci simti Latvijas lati) apmērā (turpmāk tekstā - Aizdevums).

Saskaņā ar noslēgto Vienošanos Nr. 12/2013 (turpmāk tekstā - Vienošanās), pēc Parādnieka Nr. 1 norādes, Aizdevums pilnā tā apmērā tika pārskaitīts uz Alekseja Bankovska, personas kods 240773 - 12771 (turpmāk tekstā - Parādnieks Nr. 2), bankas kontu Nr. LV91RIKO0001300080543, AS Luminor Bank AS Latvijas filiāle, RIKOLV2X.

Parādnieks Nr. 1 un Parādnieks Nr. 2 uzņēmās saistības Aizdevuma līgumā un Vienošanās noteiktajos termiņos un atbilstoši to noteikumiem veikt aizdevuma atmaksu.

Uz šī pirmstiesas brīdinājuma sastādīšanas dienu, Aizdevums ir atmaksāts tikai daļēji, proti, ir atgriezta aizdevuma daļa LVL 5400 (pieci tūkstoši četri simti) apmērā.

Saskaņā ar Vienošanās 1. punktu, Aizdevuma atlikums LVL 7100 (septiņi tūkstoši viens simts Latvijas lati) apmērā jeb EUR 10 102,39 (desmit tūkstoši viens simts divi euro un 39 centi) apmērā, pilnībā ir jāatmaksā Aizdevējam ne vēlāk kā 71 kalendārā mēneša laikā sākot no 2013. gada 20. decembra, tas ir, ne vēlāk kā līdz 2019. gada 20. novembrim.

Es kā aizdevējs esmu izpildījis savas no Aizdevuma līguma izrietošās saistības atbilstoši Aizdevuma līguma 1.1. punktam un nodrošinājis Aizdevuma izsniegšanu, taču jūs, līdz pat šī brīdinājuma sastādīšanas brīdim neesat atgriezuši man to Aizdevuma daļu, kuru jums bija jāveic atbilstoši Aizdevuma līguma un Vienošanās noteikumiem. Maksājumu kavējumi sasniedz jau 62 kalendāros mēnešus.

LR Civillikuma 1587.pants nosaka, ka tiesīgi noslēgts līgums uzliek līdzējam pienākumu izpildīt apsolīto un ne darījuma sevišķais smagums, ne arī vēlāk radušās izpildījuma grūtības nedod vienai pusei tiesību atkāpties no līguma, kaut arī atlīdzinot zaudējumus.

Pamatojoties uz iepriekš minēto, uz 2019. gada 20. martu jūsu parāda saistības veido pamatparāds EUR 8821,81 (astoņi tūkstoši astoņi simti divdesmit viens euro un 81 eiro cents) apmērā.

Saskaņā ar Civillikuma 1759. pantu parādniekam procenti jāmaksā arī bez noteiktas norunas, uz likuma pamata, par katru parāda samaksas nokavējumu, kaut arī parāds pats par sevi būtu bezprocentīgs; šādus procentus sauc par nokavējuma procentiem. Saskaņā ar 1765. panta otro daļu, likumisko procentu apmērs par tāda naudas parāda samaksas nokavējumu, kas kā atlīdzība nolīgta līgumā par preces piegādi, par pirkumu vai pakalpojuma sniegšanu, ir astoņi procentpunkti virs procentu pamatlikmes gadā. Atbilstoši Civillikuma 1765.panta trešajai daļai "procentu pamatlikme ir galējā procentu likme, ko Eiropas Centrālā banka piemērojusi savās pirms attiecīgā pusgada pirmās kalendāra dienas veiktajās pēdējās galvenajās refinansēšanas operācijās. Attiecīgā pusgada pirmajā kalendāra dienā spēkā esošo procentu pamatlikmi piemēro sešus turpmākos mēnešus."

Atbilstoši Civillikuma 1669. pantam, ja saistības tiesībā piedalās no vienas vai otras puses vai no abām pusēm vairākas personas, tad prasījums un tam atbilstošā saistība ir vai nu dalīti, tā ka katrs kreditors var prasīt tikai savu priekšmeta daļu un katram parādniekam jāizpilda tikai sava saistības daļa, vai arī nedalīti.

Atbilstoši Civillikuma 1670. pantam, par nedalītu jeb solidāru prasījums vai saistība atzīstami tad, kad no vairākiem parādniekiem katram ir pienākums visu izpildīt, pie kam tomēr priekšmetu var prasīt un tas jāizpilda tikai vienu reizi. Tādā gadījumā tos sauc par kopparādniekiem.

Atbilstoši Civillikuma 1683. pantam, kreditors var pēc sava ieskata prasīt visas saistības izpildījumu no visiem vai tikai no dažiem kopparādniekiem, vai arī tikai no viena, bet ja prasījuma priekšmets ir dalāms, tad viņš, ja vēlas, var prasīt arī tikai tā daļu. Tomēr viņš tādēļ nezaudē savu tiesību uz visu prasījumu, bet gan pārējo var prasīt pat arī no tā kopparādnieka, no kura agrāk prasījis tikai daļu.

Ņemot vērā to, ka procentu likme, ko Eiropas Centrālā banka piemērojusi savās pirms attiecīgā pusgada pirmās kalendāra dienas veiktajās pēdējās galvenajās refinansēšanas operācijās, bija 0,00 % gadā, secināms, ka par parāda samaksas nokavējumu Parādniekam Nr. 1 un Parādniekam Nr. 2 solidāri ir pienākums maksāt likumiskos nokavējuma procentus 8 % gadā.

Pieprasu jums, INESEI MITENIECEI un ALEKSEJAM BANKOVSKIM, uz šo brīdi aprēķināto kopējo parāda pamatsummu EUR 8821,81 (astoņi tūkstoši astoņi simti divdesmit viens euro un 81 cents) apmērā samaksāt labprātīgi līdz 2019. gada 26. aprīlim, minēto summu ieskaitot manā, Māra Vēvera norēķinu kontā LV75RIKO0002023684438, Luminor Bank AS Latvijas filiāle. Pretējā gadījumā būšu spiests griezties tiesā ar prasību par parāda un papildus aprēķināto procentu piedziņu, kas radīs jums papildus tiesvedības izdevumus.

Māris Vēveris

Oficiālie paziņojumi:

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!