• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 21. marta saistošie noteikumi Nr. 12 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2016.gada 20.oktobra saistošajos noteikumos Nr.38 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Jūrmalas pašvaldības izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 29.04.2019., Nr. 85 https://www.vestnesis.lv/op/2019/85.12

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

29.04.2019., Nr. 85

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 12

Pieņemts: 21.03.2019.

OP numurs: 2019/85.12

2019/85.12
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.12

Jūrmalā 2019.gada 21.martā (prot. Nr.3, 25.p.)

Grozījumi Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2016.gada 20.oktobra saistošajos noteikumos Nr.38 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Jūrmalas pašvaldības izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas"

Izdoti saskaņā ar Vispārējās izglītības likuma
26.panta pirmo daļu
un likuma "Par pašvaldībām"
43.panta trešo daļu

Izdarīt Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2016.gada 20.oktobra saistošajos noteikumos Nr.38 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Jūrmalas pašvaldības izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas" šādus grozījumus:

1. Izteikt 5.punktu šādā redakcijā:

"5. Lai pieteiktu bērnu pašvaldības finansēta pirmsskolas izglītības pakalpojuma saņemšanai, vienam no vecākiem vai bērna likumiskajam pārstāvim (turpmāk – vecāks) jāiesniedz pieteikums Jūrmalas pilsētas domes Izglītības pārvaldē klātienē vai nosūtot elektroniski uz e-pasta adresi infoizglitiba@jurmala.lv (parakstot to ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu), bērna reģistrēšanai Valsts izglītības informācijas sistēmas (turpmāk – VIIS) datu bāzē, norādot izglītības iestādi, kurā vēlams nodrošināt bērnam pirmsskolas izglītības ieguvi."

2. Izteikt 13.punktu šādā redakcijā:

"13. Izglītības iestādes vadītājs, atbilstoši VIIS datu bāzē reģistrēto brīvo vietu skaitam, katru gadu no 1.jūnija līdz 15.jūnijam rakstiski informē bērna vecāku par iespēju no 1.septembra uzņemt bērnu izglītības iestādē. Izglītības iestādes vadītājs ir atbildīgs par grupu komplektēšanu līdz 31.augustam, izdodot rīkojumu par uzņemšanu, veicot attiecīgās izmaiņas VIIS datu bāzē un rakstiski informējot bērna vecāku par atteikumu uzņemt bērnu izglītības iestādē."

3. Aizstāt 15.punktā ciparu un vārdu "15.punktā" ar ciparu un vārdu "14.punktā."

4. Izteikt 18.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"18.1. normatīvajos aktos noteikto kategoriju darbinieku bērniem, ja ir izziņa no darba vietas;".

5. Izteikt 18.4.apakšpunktu šādā redakcijā:

"18.4. bērni, kuriem ar pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu speciālās izglītības programmas apguves nepieciešamība mainīta uz vispārējās izglītības programmas apguvi;".

6. Izteikt 18.5.apakšpunktu šādā redakcijā:

"18.5. bērni, kuru vecāks ir konkrētās izglītības iestādes pedagogs vai darbinieks;

7. Papildināt ar 18.7.apakšpunktu šādā redakcijā:

"18.7. bērni, kuru vecāks ir Jūrmalas pašvaldības dibinātās izglītības iestādes pedagogs."

8. Izteikt pielikumu šādā redakcijā:

"Pielikums
Jūrmalas pilsētas domes
2016.gada 20.oktobra saistošajiem noteikumiem Nr.38
(prot. Nr.15, 24.p.)

PIETEIKUMA VEIDLAPA
bērna reģistrēšanai pirmsskolas izglītības programmas apguvei

1. BĒRNS:

Vārds   uzvārds  

personas kods:                      

2. Bērna dzimšanas datums:  

3. VECĀKS (vai persona, kas realizē aizgādību):

Vārds   uzvārds  
Tālrunis   E-pasts  

4. Vēlamā pirmsskolas izglītības iestāde:

1) PII "   ", /20   .   .   ./
      (vēlamais laiks (gads) bērna uzņemšanai izglītības iestādē)
2) PII "   ", /20   .   .   ./
      (vēlamais laiks (gads) bērna uzņemšanai izglītības iestādē)

5. Priekšrocības (lūdzu atzīmēt):

Vecāks normatīvajā aktā noteiktās kategorijas darbinieks (uzrādīta izziņa no darba vietas, kas apliecina, ka normatīvais akts paredz viņa bērna uzņemšanu programmas apguvei ārpus kārtas);

Daudzbērnu ģimene (uzrādīts dokuments, kas apliecina daudzbērnu ģimenes statusu);

Brālis vai māsa apmeklē konkrēto pirmsskolas izglītības iestādi;

Pedagoģiskās vai medicīniskās komisijas atzinums ar ieteikumu apgūt vispārējo programmu (uzrādīta pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinuma kopija);

Vecāks ir konkrētās iestādes pedagogs vai darbinieks;

Bez vecāku aizgādības palicis bērns (uzrādīts dokuments par to, ka bērns atrodas ārpusģimenes aprūpē (bāriņtiesas lēmums));

Vecāks ir Jūrmalas pašvaldības izglītības iestādes pedagogs.

Esmu informēts/ta, ka, piesakot bērnu izglītības iestādē, šajā iesniegumā sniegtie personas dati:

1) tiks apstrādāti Jūrmalas pilsētas domes noteiktā mērķa īstenošanai: nodrošināt iedzīvotājiem izglītības pieejamību, t.sk., bērna uzņemšanai pirmsskolas izglītības iestādē, ievadīti Valsts izglītības informācijas sistēmas datu bāzē (VIIS), norādītais iesniedzēja e-pasts vai e-adrese tiks izmantots informācijas nosūtīšanai;

2) datu apstrādes pārzinis: Jūrmalas pilsētas dome, reģistrācijas Nr. 90000056357, Jūrmalas pilsēta, Jomas iela 1/5, pasts@jurmala.lv, 67093816, 67093843;

3) personas datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija: personasdati@jurmala.lv, 67093849;

4) detalizētāka informācija par personas datu apstrādēm ir atrodama www.jurmala.lv.

Pieteikuma iesniedzējs/a:    
  (paraksts)  

20____.gada "_________"___________________________".

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G.Truksnis

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas pilsētas domes 2019.gada 21.marta saistošajiem noteikumiem Nr.12 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2016.gada 20.oktobra saistošajos noteikumos Nr.38 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas un atskaitīšanas kārtība Jūrmalas pašvaldības izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts Likuma "Par pašvaldībām" 15.panta pirmās daļas 4.punkts nosaka, ka viena no pašvaldības autonomajām funkcijām ir gādāt par iedzīvotāju izglītību (pirmsskolas vecuma bērnu nodrošināšana ar vietām mācību un audzināšanas iestādē), 43.panta trešā daļa nosaka, ka dome var pieņemt saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, Izglītības likuma 17.panta pirmā daļa nosaka, ka katras pašvaldības pienākums ir nodrošināt bērniem, kuru dzīvesvieta deklarēta pašvaldības administratīvajā teritorijā, iespēju iegūt pirmsskolas izglītību un pamatizglītību bērna dzīvesvietai tuvākajā izglītības iestādē vai tuvākajā izglītības iestādē, kas īsteno izglītības programmu valsts valodā, Vispārējās izglītības likuma 26.panta pirmā daļa nosaka, ka pašvaldību vispārējās pirmsskolas izglītības iestādēs izglītojamos uzņem izglītības iestādes dibinātāja noteiktajā kārtībā.

Saistošie noteikumi uzlabos bērnu reģistrēšanas un uzņemšanas kārtību pirmsskolas izglītības programmas apguvei:

5.punkts paredz, ka reģistrācijas pieteikumā vecāks norāda izvēlētas izglītības iestādes, izglītības programmas izvēli vecāki veiks pie uzņemšanas izglītības iestādē;

13.punktā precizēts informācijas par bērna uzņemšanu izglītības iestādē izsūtīšanas termiņš;

18.punktā mainīts prioritāri uzņemamo personu kārtība, kā arī papildināts ar 18.7.apakšpunktu, kas prioritāti pie uzņemšanas paredz arī Jūrmalas pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) dibinātās izglītības iestādēs strādājošu pedagogu bērniem.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi nepieciešami, lai Pašvaldībā aktualizētu bērnu reģistrācijas un uzņemšanas kārtību uzņemšanai Pašvaldības dibinātajās izglītības iestādēs, kurās tiek īstenota pirmsskolas izglītības programma, precizējot un papildinot prioritāri uzņemamo personu grupas.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav attiecināms.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi attiecināmi uz pirmsskolas vecuma bērnu vecākiem un izglītības iestādēm, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas.

Par saistošo noteikumu izpildi atbildīga Jūrmalas pilsētas domes Izglītības pārvalde, kurā privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā. Saistošo noteikumu izpildi nodrošinās Pašvaldības iestādes, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu projekts apspriests ar Jūrmalas pilsētas pašvaldības izglītības iestāžu vadītājiem un izskatīts Izglītības un kultūras jautājumu komitejā.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G.Truksnis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!