• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2019. gada 9. aprīļa noteikumi Nr. 154 "Piemērojamais elektroniskā rēķina standarts un tā pamatelementu izmantošanas specifikācija un aprites kārtība". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 17.04.2019., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/op/2019/78.6

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 155

Tabakas izstrādājumu izsekojamības sistēmas noteikumi

Vēl šajā numurā

17.04.2019., Nr. 78

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 154

Pieņemts: 09.04.2019.

OP numurs: 2019/78.6

2019/78.6
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 3 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 154

Rīgā 2019. gada 9. aprīlī (prot. Nr. 18 33. §)

Piemērojamais elektroniskā rēķina standarts un tā pamatelementu izmantošanas specifikācija un aprites kārtība

Izdoti saskaņā ar Publisko iepirkumu likuma 83. pantu,
Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likuma
89. pantu, Aizsardzības un drošības jomas iepirkumu likuma
7.1 panta pirmo daļu un Publiskās un privātās
partnerības likuma 122. pantu

1. Noteikumi nosaka piemērojamo elektroniskā rēķina standartu, tā pamatelementu izmantošanas specifikāciju un aprites kārtību.

2. Piemērojamais elektroniskā rēķina standarts šo noteikumu izpratnē ir dokumentu kopums, uz kuru atsauce publicēta Eiropas Savienības Oficiālajā Vēstnesī un ko veido Latvijas nacionālā standarta statusā adaptētais Eiropas Savienības standarts LVS EN 16931-1:2017 "Elektroniskie rēķini. 1. daļa. Elektronisko rēķinu pamatelementu semantisko datu modelis" un ar to saistītā tehniskā specifikācija LVS CEN/TS 16931-2:2017 "Elektroniskie rēķini. 2. daļa: Standartam EN 16931-1 atbilstošo sintakšu saraksts".

3. Pasūtītājs, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs, kā arī publiskais partneris vai tā pārstāvis pieņem elektroniskā veidā sagatavoto un izsniegto rēķinu, kas atbilst piemērojamajam elektroniskā rēķina standartam.

4. Ja piegādātājs reģistrēts vai pastāvīgi dzīvo Latvijā, pasūtītājs, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs, kā arī publiskais partneris vai tā pārstāvis pieņem piegādātāja elektroniskā veidā sagatavoto un izsniegto elektronisko rēķinu, ja papildus šo noteikumu 3. punktā minētajam tas atbilst Pan-European Public Procurement On-Line (PEPPOL) BIS Billing 3.0 elektronisko rēķinu pamatelementu izmantošanas specifikācijai (Core Invoice Usage Specification (CIUS), publicēta PEPPOL tīmekļvietnē http://docs.peppol.eu/poacc/billing/3.0/).

5. Pasūtītājs, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs, kā arī publiskais partneris vai tā pārstāvis iepirkuma līgumā vai publiskās un privātās partnerības līgumā ir tiesīgs paredzēt piegādātājam pienākumu elektroniskajā rēķinā norādīt tādu papildu informāciju par saimniecisko darījumu, kuru var norādīt saskaņā ar piemērojamo standartu. Attiecīgās informācijas apstrādi paredz šo noteikumu 4. punktā noteiktā elektronisko rēķinu pamatelementu izmantošanas specifikācija.

6. Pasūtītājs, sabiedrisko pakalpojumu sniedzējs, kā arī publiskais partneris vai tā pārstāvis nodrošina iespēju piegādātājam iesniegt elektronisko rēķinu, izmantojot šādus elektronisko rēķinu piegādes kanālus:

6.1. oficiālo elektronisko adresi (pieejama Latvijā reģistrētiem vai pastāvīgi dzīvojošiem piegādātājiem elektronisko rēķinu piegādei valsts pārvaldes iestādēm, pašvaldībām un to iestādēm);

6.2. elektroniskā pasta adresi, kas norādīta pasūtītāja, sabiedrisko pakalpojumu sniedzēja, publiskā partnera vai tā pārstāvja tīmekļvietnē un kas izmantojama saziņai ar attiecīgo pasūtītāju, sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju, publisko partneri vai tā pārstāvi;

6.3. citu veidu, kas norādīts iepirkuma līgumā vai publiskās un privātās partnerības līgumā.

7. Noteikumi stājas spēkā 2019. gada 18. aprīlī.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Finanšu ministrs J. Reirs

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!