• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2019. gada 17. decembra noteikumi Nr. 669 "Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 8. jūlija noteikumos Nr. 388 "Elektrisko un elektronisko iekārtu kategorijas un marķēšanas prasības un šo iekārtu atkritumu apsaimniekošanas prasības un kārtība"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 19.12.2019., Nr. 255 https://www.vestnesis.lv/op/2019/255.26

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 670

Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 17. jūnija noteikumos Nr. 331 "Elektrisko un elektronisko iekārtu un bateriju vai akumulatoru ražotāju reģistrācijas kārtība un samaksas kārtība par datu uzturēšanu"

Vēl šajā numurā

19.12.2019., Nr. 255

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 669

Pieņemts: 17.12.2019.

OP numurs: 2019/255.26

2019/255.26
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 28 Pēdējās nedēļas laikā 12 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 669

Rīgā 2019. gada 17. decembrī (prot. Nr. 59 42. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 8. jūlija noteikumos Nr. 388 "Elektrisko un elektronisko iekārtu kategorijas un marķēšanas prasības un šo iekārtu atkritumu apsaimniekošanas prasības un kārtība"

Izdoti saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likuma
24. panta pirmo daļu un 29. panta 1., 2., 3. un 4. punktu

1. Izdarīt Ministru kabineta 2014. gada 8. jūlija noteikumos Nr. 388 "Elektrisko un elektronisko iekārtu kategorijas un marķēšanas prasības un šo iekārtu atkritumu apsaimniekošanas prasības un kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2014, 142. nr.; 2017, 253. nr.; 2018, 133. nr.; 2019, 61. nr.) šādus grozījumus:

1.1. papildināt noteikumus ar 30.1 punktu šādā redakcijā:

"30.1 Elektrisko un elektronisko iekārtu ražotāju reģistrs nodrošina, ka šo noteikumu 29. un 30. punktā minētā persona ievada elektrisko un elektronisko iekārtu ražotāju reģistra datubāzē šo noteikumu 29. vai 30. punktā minēto ziņojumu tikai vienu reizi. Šo noteikumu 29. un 30. punktā minētajai personai ir tiesības mainīt elektrisko un elektronisko iekārtu ražotāju reģistra datubāzē ievadīto šo noteikumu 29. vai 30. punktā minēto ziņojumu 10 darbdienu laikā no attiecīgā ziņojuma ievadīšanas elektrisko un elektronisko iekārtu ražotāju reģistra datubāzē.";

1.2. papildināt noteikumus ar 43. un 44. punktu šādā redakcijā:

"43. Šo noteikumu 29. punktā minētās personas par laikposmu no 2019. gada 1. jūlija līdz 2019. gada 31. decembrim iesniedz šo noteikumu 29.1.2. apakšpunktā minēto ziņojumu atbilstoši šo noteikumu 5. pielikuma redakcijai, kas bija spēkā līdz 2019. gada 31. decembrim.

44. Šo noteikumu 30. punktā minētās personas par laikposmu no 2019. gada 1. jūlija līdz 2019. gada 31. decembrim iesniedz šo noteikumu 30. punktā minēto ziņojumu atbilstoši šo noteikumu 7. pielikuma redakcijai, kas bija spēkā līdz 2019. gada 31. decembrim.";

1.3. izteikt 5. pielikuma 1. punktu šādā redakcijā:

"1. Informācija par iekārtu ražotāju, iekārtu ražotāja pilnvaroto pārstāvi vai iekārtu atkritumu apsaimniekotāju (ja šo ziņojumu iesniedz iekārtu atkritumu apsaimniekotājs, šajā punktā minēto informāciju sniedz atsevišķi par katru iekārtu ražotāju vai tā pilnvaroto pārstāvi, ar kuru tam ir noslēgts līgums par iekārtu atkritumu apsaimniekošanu):

1.1. firma (ja iekārtu ražotājs vai iekārtu ražotāja pilnvarotais pārstāvis ir juridiska persona)  
1.2. vārds, uzvārds (ja iekārtu ražotājs vai iekārtu ražotāja pilnvarotais pārstāvis ir fiziska persona)  
1.3. ja ziņojumu iesniedz iekārtu atkritumu apsaimniekotājs:  
1.3.1. iekārtu atkritumu apsaimniekotāja firma  
1.3.2. iekārtu ražotāja vai iekārtu ražotāja pilnvarotā pārstāvja firma vai vārds un uzvārds, kurā vārdā tiek iesniegts ziņojums  
1.4. iekārtu ražotāja, iekārtu ražotāja pilnvarotā pārstāvja vai iekārtu atkritumu apsaimniekotāja reģistrācijas numurs Uzņēmumu reģistrā  
1.5. iekārtu ražotāja, iekārtu ražotāja pilnvarotā pārstāvja vai iekārtu atkritumu apsaimniekotāja kontaktpersona attiecībā uz šā ziņojuma iesniegšanu (vārds, uzvārds, tālruņa numurs, e-pasta adrese)

"

1.4. aizstāt 5. pielikumā vārdus "Apliecinu, ka ziņojumā norādītā informācija ir pilnīga un patiesa" ar vārdiem "Apliecinu, ka šajā dokumentā sniegtās ziņas ir patiesas un atspoguļo precīzu informāciju par to, kāda veida elektriskās un elektroniskās iekārtas minētais ražotājs ir laidis Latvijas tirgū";

1.5. izteikt 7. pielikumu šādā redakcijā:

"7. pielikums
Ministru kabineta
2014. gada 8. jūlija
noteikumiem Nr. 388

Ziņojums par Eiropas Savienības dalībvalstu tirgos laisto iekārtu daudzumu

Laikposms no ______. gada ____. _____________ līdz ______. gada ____. _____________

1. Informācija par iekārtu ražotāju vai tā pilnvaroto pārstāvi (ja šo ziņojumu iesniedz iekārtu atkritumu apsaimniekotājs, šajā punktā minēto informāciju sniedz atsevišķi par katru iekārtu ražotāju vai tā pilnvaroto pārstāvi, ar kuru tam ir noslēgts līgums par iekārtu atkritumu apsaimniekošanu):

1.1. firma  
1.2. reģistrācijas numurs Uzņēmumu reģistrā  
1.3. juridiskā adrese  
1.4. reģistrācijas apliecinājuma numurs un datums iekārtu ražotāju reģistrā  
1.5. informācija par ražotāju, kuru pārstāv pilnvarots pārstāvis:  
1.5.1. firma  
1.5.2. citas valsts komercsabiedrību reģistra piešķirtais reģistrācijas numurs  
1.5.3. juridiskā adrese  
     
2. Informācija par   tirgū laisto iekārtu daudzumu:
 

(Eiropas Savienības dalībvalsts)

 
     

Nr.

p. k.

Elektrisko un elektronisko iekārtu kategorija atbilstoši šo noteikumu 2. pielikumam

Kopējais svars (kilogrami)

1.

Temperatūras maiņas iekārtas  

2.

Ekrāni, monitori un iekārtas ar ekrānu, kura virsmas laukums ir lielāks nekā 100 cm2  

3.

Spuldzes  

4.

Liela izmēra iekārtas (vismaz viens ārējais izmērs pārsniedz 50 cm), tai skaitā mājsaimniecības preces, IT un telesakaru iekārtas, patērētāju iekārtas, gaismekļi, skaņas vai attēlus demonstrējošas iekārtas, mūzikas ierīces, elektriski un elektroniski instrumenti, rotaļlietas, izklaides un sporta aprīkojums, medicīnas ierīces, monitoringa un kontroles instrumenti, automātiskie sadalītāji, ierīces elektriskās strāvas ražošanai un citas iekārtas (izņemot šo noteikumu 2. pielikuma 1., 2. un 3. kategorijā ietilpstošās iekārtas)  

5.

Maza izmēra iekārtas (neviens ārējais izmērs nepārsniedz 50 cm), tai skaitā mājsaimniecības preces, patērētāju iekārtas, gaismekļi, skaņas vai attēlus demonstrējošas iekārtas, mūzikas ierīces, elektriski un elektroniski instrumenti, rotaļlietas, izklaides un sporta aprīkojums, medicīnas ierīces, monitoringa un kontroles instrumenti, automātiskie sadalītāji, ierīces elektriskās strāvas ražošanai un citas iekārtas (izņemot šo noteikumu 2. pielikuma 1., 2., 3. un 6. kategorijā ietilpstošās iekārtas)  

6.

Mazas informācijas tehnoloģiju un telekomunikāciju iekārtas (neviens ārējais izmērs nepārsniedz 50 cm)  

Apliecinu, ka ziņojumā norādītā informācija ir pilnīga un patiesa.

Datums1 ___________________

Iekārtu ražotājs vai tā pārstāvis, vai iekārtu atkritumu apsaimniekotājs vai tā pārstāvis2:

vārds, uzvārds  
amats vai pilnvaras numurs un izsniegšanas datums  
paraksts1  

Z. v.1

Piezīmes.

Dokumenta rekvizītus "datums", "paraksts" un "zīmoga vieta" neaizpilda, ja elektroniskais dokuments ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu.

Ziņojumu paraksta persona atbilstoši komercsabiedrības dibināšanas dokumentos noteiktajām tiesībām pārstāvēt komercsabiedrību vai saskaņā ar attiecīgu pilnvaru. Ziņojuma iesniedzējs uzrāda dokumentu, kas apliecina tā pārstāvības tiesības, vai attiecīgu pilnvarojumu."

2. Šo noteikumu 1.2., 1.3., 1.4. un 1.5. apakšpunkts stājas spēkā 2020. gada 1. janvārī.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Vides aizsardzības un
reģionālās attīstības ministrs J. Pūce

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!