• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jelgavas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jelgavas pilsētas domes 2019. gada 28. novembra saistošie noteikumi Nr. 19-26 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2016.gada 18.februāra saistošajos noteikumos Nr.16-7 "Par Jelgavas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 16.12.2019., Nr. 252 https://www.vestnesis.lv/op/2019/252.7

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Amatu konkursu ziņas

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

16.12.2019., Nr. 252

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jelgavas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 19-26

Pieņemts: 28.11.2019.

OP numurs: 2019/252.7

2019/252.7
RĪKI

Jelgavas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Jelgavas pilsētas pašvaldības saistošie noteikumi Nr.19-26

Jelgavā 2019.gada 28.novembrī (prot. Nr.14, 5.p.)

Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2016.gada 18.februāra saistošajos noteikumos Nr.16-7 "Par Jelgavas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai"

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
27.2 panta piekto daļu

Izdarīt Jelgavas pilsētas pašvaldības 2016.gada 18.februāra saistošajos noteikumos Nr.16-7 "Par Jelgavas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai" (Latvijas Vēstnesis, 2016, 43.nr.; 2018, 27.nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 5.1.apakšpunktu šādā redakcijā:

"5.1. ne vairāk kā 50% no pieteikumā norādītajām labiekārtošanas darbu, izņemot noteikumu 5.2.apakšpunktā norādīto, izmaksām:

5.1.1. nepārsniedzot 20 000,00 euro vienai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopībai par labiekārtošanas darbiem, kuriem saskaņā ar normatīvajiem aktiem nepieciešama būvatļauja vai apliecinājuma karte;

5.1.2. nepārsniedzot 5 000,00 euro vienai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopībai par labiekārtošanas darbiem, kuriem saskaņā ar normatīvajiem aktiem nepieciešams paskaidrojuma raksts;".

2. Svītrot 5.2.1.apakšpunktā vārdus "kā vienīgo ceļu".

3. Izteikt 13.8.apakšpunkta pēdējo teikumu šādā redakcijā:

"Pieteikumam pievienotā plānotā izmaksu tāme jānosūta (Excel formātā) elektroniski uz e-pastu pilsetsaimnieciba@pilsetsaimnieciba.jelgava.lv."

4. Izteikt 14.punktu šādā redakcijā:

"14. Pieteikumu iesniedz iestādē "Pilsētsaimniecība" (Pulkveža Oskara Kalpaka iela 16A, Jelgava, LV-3001) personīgi vai nosūta elektroniski uz e-pastu pilsetsaimnieciba@pilsetsaimnieciba.jelgava.lv normatīvajos aktos par elektronisko dokumentu noformēšanu noteiktajā kārtībā. Ja pieteikumu iesniedz personīgi, par tā iesniegšanas laiku uzskatāms minētajā iestādē "Pilsētsaimniecība" reģistrētais datums un laiks."

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

 

Jelgavas pilsētas pašvaldības 2019.gada 28.novembra saistošo noteikumu Nr.19-26 "Grozījumi Jelgavas pilsētas pašvaldības 2016.gada 18.februāra saistošajos noteikumos Nr.16-7 "Par Jelgavas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts Ar saistošajiem noteikumiem tiek precizētas Jelgavas pilsētas pašvaldības 2016.gada 18.februāra saistošajos noteikumos Nr.16-7 "Par Jelgavas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai" (turpmāk – Noteikumi) ietvertās normas.

1.1. Noteikts, ka pašvaldības līdzfinansējums ir ne vairāk kā 50% no pieteikumā norādītajām labiekārtošanas darbu izmaksām, izņemot noteikumu 5.2.apakšpunktu, kas faktiski paredz iespēju pieprasīt pašvaldības līdzfinansējumu paskaidrojuma raksta vai apliecinājuma kartes, vai būvprojekta attiecīgās kārtas realizācijai.

1.2. Palielināts pašvaldības līdzfinansējuma apmērs līdz 20 000,00 euro labiekārtošanas darbiem, kuriem nepieciešama būvatļauja vai apliecinājuma karte, un līdz 5 000,00 euro labiekārtošanas darbiem, kuriem nepieciešams paskaidrojuma raksts.

1.3. Paredzēts, ka gadījumos, kad brauktuvi izmanto piekļuvei citai daudzdzīvokļu dzīvojamai mājai, pašvaldības līdzfinansējums ir ne vairāk kā 80% no brauktuves (seguma konstrukcija, apmales) un ar to saistīto inženiertīklu (lietus ūdens kanalizācijas tīkli brauktuves daļai, pārējo inženiertīklu aku vāku vai kapes regulēšana) izbūves, pārbūves vai atjaunošanas izmaksām.

1.4. Noteikts, ka pieteikumu pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai var nosūtīt arī elektroniski uz e-pastu pilsetsaimnieciba@pilsetsaimnieciba.jelgava.lv normatīvajos aktos par elektronisko dokumentu noformēšanu noteiktajā kārtībā, bet, ja pieteikums iesniegts personīgi, tad plānotā izmaksu tāme iesniedzējam jānosūta arī elektroniski uz e-pastu pilsetsaimnieciba@pilsetsaimnieciba.jelgava.lv.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums 2.1. Jelgavas pilsētas pašvaldības 2016.gada 18.februāra saistošajos noteikumos Nr.16-7 "Par Jelgavas pilsētas pašvaldības līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai" nepieciešams pilnveidot kārtību, kādā Jelgavas pilsētas pašvaldība piešķir līdzfinansējumu dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai.

2.2. Saistošo noteikumu mērķis ir veicināt daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanu, lai uzlabotu apkārtējo vidi, transporta kustību, bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas iespējas un nodrošinātu vides pieejamību.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi pašvaldības budžetu

Pašvaldība katram kalendārajam gadam budžetā nosaka finanšu līdzekļus līdzfinansējuma piešķiršanai dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Nav ietekmes uz uzņēmējdarbības vidi.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Pašvaldības komisija izvērtē pieteikumus par pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanu dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs A.Rāviņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!