• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Jūrmalas pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 31. oktobra saistošie noteikumi Nr. 43 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2018. gada 26. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 29 "Par līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās Jūrmalas pilsētā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 6.12.2019., Nr. 246 https://www.vestnesis.lv/op/2019/246.12

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 49

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2016. gada 16. decembra saistošajos noteikumos Nr. 49 "Par reklāmas un reklāmas objektu izvietošanas kārtību Jūrmalas pilsētā"

Vēl šajā numurā

06.12.2019., Nr. 246

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Jūrmalas pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 43

Pieņemts: 31.10.2019.

OP numurs: 2019/246.12

2019/246.12
RĪKI

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 2 Pēdējās nedēļas laikā 4 Visi

Jūrmalas pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 43

Jūrmalā 2019. gada 31. oktobrī (prot. Nr. 14, 15. p.)

Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2018. gada 26. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 29 "Par līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās Jūrmalas pilsētā"

Izdoti saskaņā ar likuma
"Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
27.2 panta piekto daļu

Izdarīt Jūrmalas pilsētas domes 2018. gada 26. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 29 "Par līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās Jūrmalas pilsētā" (Latvijas Vēstnesis, 2018, Nr. 197 (6283)) šādus grozījumus:

1. Papildināt 2.4. apakšpunktu pēc vārdiem "energoefektivitātes pasākumu veikšanai" ar vārdiem "tajā skaitā: organizēt energoaudita veikšanu, tehnisko apsekošanu, būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādi, veikt piegādātāju atlasi, finansējuma piesaisti, parakstīt saistītos dokumentus."

2. Aizstāt 4.4. apakšpunktā skaitli "25 %" ar skaitli "50 %".

3. Aizstāt 4.5. apakšpunkta ievaddaļā vārdu "pieņēmuši" ar vārdu "pieņēmis".

4. Izteikt 4.5.2. apakšpunktu šādā redakcijā: "4.5.2. pilnvarot personu energoefektivitātes pasākumu veikšanai."

5. Papildināt 4. punktu ar 4.6., 4.7. un 4.8. apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.6. pretendenta pilnvarotajai personai nav Valsts ieņēmumu dienesta administrēto nodokļu un valsts sociālo apdrošināšanas obligāto iemaksu parādi, kas kopsummā pārsniedz 150 euro, uz lēmuma par līdzfinansējuma piešķiršanas pieņemšanas dienu;

4.7. pretendenta pilnvarotajai personai nav pasludināts maksātnespējas process, tā neatrodas sanācijas procesā vai tiesiskās aizsardzības procesā, tās saimnieciskā darbība nav apturēta vai izbeigta, vai saskaņā ar komercreģistrā pieejamo informāciju tā neatrodas likvidācijas procesā, uz lēmuma par līdzfinansējuma piešķiršanas pieņemšanas dienu;

4.8. pretendenta nekustamā īpašuma nodokļa parāds (pamatparāds un nokavējuma nauda) par attiecīgajā dzīvojamā mājā esošajām telpu grupām, dzīvojamai mājai piesaistītajām palīgēkām un piesaistīto zemes gabalu nepārsniedz 10 % no taksācijas gadā aprēķinātās, kurā tiek iesniegts līdzfinansējuma pieprasījums, kopējās nekustamā īpašuma nodokļa summas par šajā punktā minētajiem nekustamajiem īpašumiem."

6. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Lai pretendentam piešķirtu līdzfinansējumu noteikumu 6.2. apakšpunktā minētajām aktivitātēm, papildus noteikumu 4. punkta nosacījumiem par līdzfinansējuma piešķiršanu vienlaicīgi jāizpildās šādiem nosacījumiem:

5.1. pretendenta maksājumu parādsaistību apjoms par saņemtajiem sabiedriskajiem pakalpojumiem (apsaimniekošanas, atkritumu apsaimniekošanas, siltumapgādes, ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumi), kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu, ir mazāks par 10 % no šo pakalpojumu sniedzēju izrakstīto rēķinu summas par pēdējiem 12 mēnešiem;

5.2. pretendenta dzīvojamās mājas plānotais siltumenerģijas patēriņš apkurei gadā pēc energoefektivitātes pasākumu īstenošanas ir mazāks par 83 kWh/m² gadā;

5.3. ja dzīvojamā māja ir pieslēgta centralizētajai siltumapgādes sistēmai uz iesnieguma iesniegšanas brīdi, dzīvojamā māja pēc energoefektivitātes pasākumu veikšanas nedrīkst tikt atslēgta no centralizētās siltumapgādes sistēmas".

7. Aizstāt 7. punktā ciparu un vārdu "8. punktā" ar ciparu un vārdu "6. punktā".

8. Aizstāt 8. punktā ciparu un vārdu "8. punktā" ar ciparu un vārdu "6. punktā".

9. Izteikt 15. punktu šādā redakcijā:

"15. Domes atbildīgā nodaļa 15 darba dienu laikā no iesnieguma reģistrēšanas dienas izvērtē iesnieguma atbilstību šo noteikumu prasībām un sagatavo atzinumu domes atbildīgās nodaļas vadītājam par iesnieguma atbilstību vai neatbilstību noteikumiem."

10. Aizstāt 16.1.apakšpunktā ciparu un vārdu "5. punktā" ar cipariem un vārdiem "4., 5. un 40. punktā".

11. Aizstāt 16.2. apakšpunktā ciparu un vārdu "5.2. apakšpunkta" ar ciparu un vārdu "4.8. apakšpunkta".

12. Svītrot 16.3. apakšpunktu.

13. Aizstāt 16.5. apakšpunktā ciparu un vārdu "5.4. apakšpunktā" ar ciparu un vārdu "4.7.apakšpunktā".

14. Papildināt ar 17.1 punktu šādā redakcijā:

"17.1 Domes atbildīgās nodaļas vadītājs 10 darba dienu laikā pēc atbildīgās nodaļas atzinuma sagatavošanas pieņem lēmumu par līdzfinansējuma piešķiršanu vai atteikumu līdzfinansējuma piešķiršanai noteikumu 6.1. apakšpunktā minētās aktivitātes īstenošanai."

15. Izteikt 18. punktu šādā redakcijā:

"18. Lēmumu par līdzfinansējuma piešķiršanu vai atteikumu piešķirt līdzfinansējumu noteikumu 6.2. apakšpunktā minētās aktivitātes īstenošanai pieņem domes izveidota komisija (turpmāk – komisija)."

16. Papildināt ar 18.1 punktu šādā redakcijā:

"18.1 Ja domes atbildīgā nodaļa vai komisija konstatē, ka izvērtēšanai ir nepieciešama papildu informācija, domes atbildīgā nodaļa vai komisija pretendenta pilnvarotajai personai uz iesniegumā norādīto elektroniskā pasta adresi nosūta paziņojumu, norādot nepieciešamo informāciju. Šādā gadījumā 15., 17.1, 20. un 34. punktā noteiktais termiņš tiek pagarināts par pieprasītās papildu informācijas sniegšanai un papildu informācijas izvērtēšanai nepieciešamo laiku, kas nepārsniedz 15 darba dienas."

17. Aizstāt 19. punktā vārdu "komisija" ar vārdiem "domes atbildīgā nodaļa vai komisija" un aizstāt ciparu un vārdu "18. punktu" ar cipariem un vārdu "18.1 vai 36. punktā".

18. Aizstāt 20. punktā ciparu un vārdu "30 dienu" ar ciparu un vārdiem "20 darba dienu".

19. Aizstāt 21. punktā vārdu "komisija" ar vārdiem "domes atbildīgā nodaļa vai komisija".

20. Izteikt 22. punkta otro teikumu šādā redakcijā: "Domes atbildīgā nodaļa vai komisija, pieņemot lēmumu par līdzfinansējuma apjomu, noteikumu 6. punktā minētajām aktivitātēm, ņem vērā Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma 3. panta 1. punktā noteikto, pakalpojuma piegādātāju izmaksu apkopojumā uzrādīto piedāvājumu ar zemāko cenu, nosakot kā maksimālo līdzfinansējuma apjomu aktivitātei.".

21. Aizstāt 23. punktā vārdu "komisija" ar vārdiem "domes atbildīgā nodaļa vai komisija".

22. Aizstāt 24. punktā vārdu "komisijas" ar vārdiem "domes atbildīgās nodaļas vai komisijas".

23. Papildināt noteikumus ar 24.1 punktu šādā redakcijā:

"24.1 Domes atbildīgās nodaļas vai komisijas pieņemto lēmumu var apstrīdēt normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā domes priekšsēdētājam.".

24. Aizstāt 26. punktā ciparu un vārdu "27. punktā" ar ciparu un vārdu "25. punktā" un vārdus "pretendenta pilnvarotā persona ir atteikusies" ar vārdiem "pretendents ir atteicies".

25. Aizstāt 27. punktā vārdu "līdzfinansējumu" ar vārdiem "līdzfinansējuma piešķiršanu".

26. Izteikt 29. punktu šādā redakcijā:

"29. Līdzfinansējums tiek pārskaitīts uz pretendenta pilnvarotās personas norādīto kontu kredītiestādē 10 darba dienu laikā no rēķina saņemšanas par noteikumu 6. punktā minēto aktivitāšu īstenošanu."

27. Izteikt 31. punktu šādā redakcijā:

"31. Pretendenta pilnvarotā persona ne vēlāk kā viena mēneša laikā pēc pašvaldības atbalstīto aktivitāšu pabeigšanas iesniedz domei atskaiti ar dokumentiem (noteikumu 5. pielikums un līguma 3.1.15. apakšpunkts, turpmāk – atskaite) par finansējuma izlietojumu un plānotajiem energoefektivitātes rādītājiem."

28. Svītrot 32. punktu.

29. Svītrot 33. punktā vārdus "vai netiek īstenoti iesniegumā minētās aktivitātes,".

30. Aizstāt 34. punktā vārdu "komisija" ar vārdiem "domes atbildīgā nodaļa".

31. Aizstāt 35. punktā vārdu "komisijai" ar vārdiem "domes atbildīgajai nodaļai".

32. Aizstāt 36. punktā vārdu "komisijai" ar vārdiem "domes atbildīgajai nodaļai" un aizstāt otro teikumu šādā redakcijā: "Informācija tiek pieprasīta un saņemta atbilstoši noteikumu18.1 un 19. punktam".

33. Aizstāt 40. punktā vārdu "komisija" ar vārdiem "domes atbildīgā nodaļa vai komisija".

34. Izteikt 1., 2., 3., 4. un 5. pielikumu šādā redakcijā:

1. pielikums
Jūrmalas pilsētas domes
2018. gada 26. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. 29
(prot. Nr. 10, 6. p.)

Jūrmalas pilsētas domei

   
  (juridiskās personas nosaukums)
   
  (adrese)
   
  (reģistrācijas Nr., kontaktpersona, tālruņa numurs, e-pasts)

20____ . gada ____.__________________

IESNIEGUMS
Līdzfinansējuma saņemšanai energoaudita un/vai tehniskās apsekošanas veikšanai dzīvojamās mājās

Lūdzu, piešķirt līdzfinansējumu energoaudita izstrādei un tehniskās apsekošanas atzinuma sagatavošanai dzīvojamai mājai, adresē ____________________________________, Jūrmalā.

Vispārēja informācija par dzīvojamo māju
1. Mājas kopējā platība (m²):  
2. Mājas apkurināmā platība (m²):  
3. Siltumenerģijas patēriņš iepriekšējā kalendārajā gadā (MWh):  
4. Dzīvokļu īpašumu skaits:  
5. t.sk. dzīvokļu īpašumi, (m²) / %  
6. t.sk. nedzīvojamās telpas, (m²) / %  
7. Pilnvarotās personas bankas rekvizīti: Banka:

Kods:

Konta nr.:

8. Apsaimniekotājs (atzīmēt ar "X" atbilstošo): Pilnvarotā persona    Cita persona
9. Apsaimniekotāja nosaukums/kontaktpersona:  
10. Esošā maksa par apsaimniekošanu (EUR/m2):  
11. Mājas uzkrāto līdzekļu apjoms uz iesnieguma iesniegšanas dienu (EUR):  

Iesniegtie obligātie pielikumi:

Iesniegumam pievienotie dokumenti Lapu skaits
Ēkas kadastrālās uzmērīšanas lietas kopija. _________ lpp.
Dzīvokļu īpašnieku kopības lēmuma par energoaudita un tehniskās apsekošanas veikšanu, tajā skaitā par pilnvarotās personas pilnvarojumu pārstāvēt dzīvokļu īpašnieku kopību, kopija. _________ lpp.
Energoaudita un/vai tehniskās apsekošanas atzinuma sagatavošanas tāme, ko ir apliecinājis izvēlētais piegādātājs. _________ lpp.
Pretendenta pilnvarotās personas sagatavots paziņojums par energoaudita un/vai tehniskās apsekošanas atzinuma sagatavošanas pakalpojuma sniedzēju atlases rezultātiem atbilstoši Ministru kabineta 2017. gada 28. februāra noteikumu Nr. 104 "Noteikumi par iepirkuma procedūru un tās piemērošanas kārtību pasūtītāja finansētiem projektiem" pielikumu Nr. 4. _________ lpp.

Papildu pielikumi iesniegumam (ja nepieciešams, ailītes papildiniet):

atzīmēt ar "X" pievienoto dokumentu Iesniegumam pievienotie dokumenti Lapu skaits
Sagatavota un apstiprināta Ministru kabineta 2018. gada 21. novembra noteikumu Nr. 715 "Noteikumi par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību un de minimis uzskaites veidlapu paraugiem" 1. pielikumā minētā informācija, ja energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu ietvaros tiek sniegts atbalsts, kas kvalificējams kā komercdarbības atbalsts.  
  _________ lpp.

Parakstot iesniegumu, apliecinu, ka:

• visa iesniegumā un papildu sniegtā informācija Jūrmalas pilsētas domei ir patiesa;

• esmu pilnībā iepazinies ar Jūrmalas pilsētas domes 2018. gada 26. jūlija _________ saistošajiem noteikumiem Nr. 29 "Par līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās Jūrmalas pilsētā";

• neesmu pasludināts par maksātnespējīgu, neatrodos likvidācijas stadijā un mana saimnieciskā darbība nav apturēta vai izbeigta;

• man nav nodokļu un/vai valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu parādu;

• esmu informēts, ka personas datu apstrādes mērķis ir pašvaldības līdzfinansēto projektu administrēšana.

• datu apstrādes pārzinis: Jūrmalas pilsētas dome, reģistrācijas Nr. 90000056357, Jūrmalas pilsēta, Jomas iela 1/5, pasts@jurmala.lv, 67093816, 67093843.

• personas datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija: personasdati@jurmala.lv, 67093849. Vairāk informācijas www.jurmala.lv

Pretendenta pilnvarotā persona:

     
(paraksts) (paraksta atšifrējums) (amats)

20____ . gada ____.__________________

2. pielikums
Jūrmalas pilsētas domes
2018. gada 26. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. 29
(prot. Nr. 10, 6. p.)

Jūrmalas pilsētas domei

   
  (juridiskās personas nosaukums)
   
  (adrese)
   
  (reģistrācijas Nr., kontaktpersona, tālruņa numurs, e-pasts)

20____ . gada ____.__________________

IESNIEGUMS
Par līdzfinansējuma piešķiršanu dzīvojamās mājas būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādei

Lūdzu, piešķirt līdzfinansējumu būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādei dzīvojamā mājā, adresē ____________________________________, Jūrmalā.

Vispārēja informācija par dzīvojamo māju
1. Mājas kopējā platība (m²):  
2. Mājas apkurināmā platība (m²):  
3. Siltumenerģijas patēriņš iepriekšējā kalendārajā gadā (MWh):  
4. Dzīvokļu īpašumu skaits:  
5. t.sk. dzīvokļu īpašumi, (m²) / %  
6. t.sk. nedzīvojamās telpas, (m²) / %  
7. Pilnvarotās personas bankas rekvizīti: Banka:

Kods:

Konta nr.:

8. Apsaimniekotājs (atzīmēt ar "X" atbilstošo): Pilnvarotā persona Cita persona
9. Apsaimniekotāja nosaukums/kontaktpersona:  
10. Esošā maksa par apsaimniekošanu (EUR/m2):  
11. Mājas uzkrāto līdzekļu apjoms uz iesnieguma iesniegšanas dienu (EUR):  

Iesniegtie obligātie pielikumi:

Iesniegumam pievienotie dokumenti Lapu skaits
Ēkas kadastrālās uzmērīšanas lietas kopija. _________ lpp.
Dzīvokļu īpašnieku kopības lēmuma par būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādi, izmantojot energoefektivitātes pakalpojumu vai tam pielīdzināmu pakalpojumu (ja attiecināms), tajā skaitā par pilnvarotās personas pilnvarojumu pārstāvēt dzīvokļu īpašnieku kopību, kopija. _________ lpp.
Sabiedrisko pakalpojumu (apsaimniekošanas, atkritumu apsaimniekošanas, siltumapgādes, ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumi) sniedzēju izsniegtas izziņas par aprēķinātajiem un samaksātajiem maksājumiem pēdējos 12 mēnešos. _________ lpp.
Energosertifikāts un tā pārskati. _________ lpp.
Līguma projekts par dzīvojamās mājas būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādes un būvdarbu izmaksu tāmes sagatavošanu. _________ lpp.
Pretendenta pilnvarotās personas sagatavots paziņojums par būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādes pakalpojuma sniedzēju atlases rezultātiem atbilstoši Ministru kabineta 2017. gada 28. februāra noteikumu Nr. 104 "Noteikumi par iepirkuma procedūru un tās piemērošanas kārtību pasūtītāja finansētiem projektiem" pielikumu Nr. 4. _________ lpp.

Papildu pielikumi iesniegumam (ja nepieciešams, ailītes papildiniet):

atzīmēt ar "X" pievienoto dokumentu Iesniegumam pievienotie dokumenti Lapu skaits
Sagatavota un apstiprināta Ministru kabineta 2018. gada 21. novembra noteikumu Nr. 715 "Noteikumi par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību un de minimis uzskaites veidlapu paraugiem" 1. pielikumā minētā informācija, ja energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu ietvaros tiek sniegts atbalsts, kas kvalificējams kā komercdarbības atbalsts, kopija.  
  _________ lpp.
  _________ lpp.
  _________ lpp.

Parakstot iesniegumu, apliecinu, ka:

• visa iesniegumā un papildu sniegtā informācija Jūrmalas pilsētas domei ir patiesa;

• esmu pilnībā iepazinies ar Jūrmalas pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr. 29 "Par līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās Jūrmalas pilsētā";

• neesmu pasludināts par maksātnespējīgu, neatrodos likvidācijas stadijā un mana saimnieciskā darbība nav apturēta vai pārtraukta;

• man nav nodokļu un/vai valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu parādu.

• esmu informēts, ka personas datu apstrādes mērķis ir pašvaldības līdzfinansēto projektu administrēšana.

• datu apstrādes pārzinis: Jūrmalas pilsētas dome, reģistrācijas Nr. 90000056357, Jūrmalas pilsēta, Jomas iela 1/5, pasts@jurmala.lv, 67093816, 67093843.

• personas datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija: personasdati@jurmala.lv, 67093849. Vairāk informācijas www.jurmala.lv

Pilnvarotā persona:

     
(paraksts) (paraksta atšifrējums) (amats)

20____ . gada ____.__________________

3. pielikums
Jūrmalas pilsētas domes
2018. gada 26. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. 29
(prot. Nr. 10, 6. p.)

Jūrmalas pilsētas domei

   
  (juridiskās personas nosaukums)
   
  (adrese)
   
  (reģistrācijas Nr., kontaktpersona, tālruņa numurs, e-pasts)

20____ . gada ____.__________________

IESNIEGUMS
Par līdzfinansējuma piešķiršanu dzīvojamās mājas būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādei un tās atjaunošanai, izmantojot energoefektivitātes pakalpojuma līgumu

Lūdzu, piešķirt līdzfinansējumu būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādei dzīvojamā mājā, adresē ____________________________________, Jūrmalā.

Vispārēja informācija par dzīvojamo māju
1. Mājas kopējā platība (m²):  
2. Mājas apkurināmā platība (m²):  
3. Siltumenerģijas patēriņš iepriekšējā kalendārajā gadā (MWh):  
4. Dzīvokļu īpašumu skaits:  
5. t.sk. dzīvokļu īpašumi, (m²) / %  
6. t.sk. nedzīvojamās telpas, (m²) / %  
7. Pilnvarotās personas bankas rekvizīti: Banka:

Kods:

Konta nr.:

8. Apsaimniekotājs (atzīmēt ar "X" atbilstošo): Pilnvarotā persona Cita persona
9. Apsaimniekotāja nosaukums/kontaktpersona:  
10. Esošā maksa par apsaimniekošanu (EUR/m2):  
11. Mājas uzkrāto līdzekļu apjoms uz iesnieguma iesniegšanas dienu (EUR):  

Iesniegtie obligātie pielikumi:

Iesniegumam pievienotie dokumenti Lapu skaits
Ēkas kadastrālās uzmērīšanas lietas kopija. _________ lpp.
Dzīvokļu īpašnieku kopības lēmuma par būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādi, izmantojot energoefektivitātes pakalpojumu vai tam pielīdzināmu pakalpojumu (ja attiecināms), tajā skaitā par pilnvarotās personas pilnvarojumu pārstāvēt dzīvokļu īpašnieku kopību, kopija. _________ lpp.
Sabiedrisko pakalpojumu (apsaimniekošanas, atkritumu apsaimniekošanas, siltumapgādes, ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumi) sniedzēju izsniegtas izziņas par aprēķinātajiem un samaksātajiem maksājumiem pēdējos 12 mēnešos. _________ lpp.
Energosertifikāts un tā pārskati. _________ lpp.
Līguma projekts par dzīvojamās mājas būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādes un būvdarbu izmaksu tāmes sagatavošanu. _________ lpp.
Pretendenta pilnvarotās personas sagatavots paziņojums par būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādes pakalpojuma sniedzēju atlases rezultātiem atbilstoši Ministru kabineta 2017. gada 28. februāra noteikumu Nr. 104 "Noteikumi par iepirkuma procedūru un tās piemērošanas kārtību pasūtītāja finansētiem projektiem" pielikumu Nr. 4. _________ lpp.
Energoefektivitātes pakalpojuma līguma projekts vai tam pielīdzināma līguma projekta kopija. _________ lpp.

Papildu pielikumi iesniegumam (ja nepieciešams, ailītes papildiniet):

atzīmēt ar "X" pievienoto dokumentu Iesniegumam pievienotie dokumenti Lapu skaits
Sagatavota un apstiprināta Ministru kabineta 2018. gada 21. novembra noteikumu Nr. 715 "Noteikumi par de minimis atbalsta uzskaites un piešķiršanas kārtību un de minimis uzskaites veidlapu paraugiem" minētā informācija, ja energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu ietvaros tiek sniegts atbalsts, kas kvalificējams kā komercdarbības atbalsts.  
  _________ lpp.
  _________ lpp.
  _________ lpp.

Parakstot iesniegumu, apliecinu, ka:

• visa iesniegumā un papildu sniegtā informācija Jūrmalas pilsētas domei ir patiesa;

• esmu pilnībā iepazinies ar Jūrmalas pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr. 29 "Par līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās Jūrmalas pilsētā";

• neesmu pasludināts par maksātnespējīgu, neatrodos likvidācijas stadijā un mana saimnieciskā darbība nav apturēta vai izbeigta;

• man nav nodokļu un/vai valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu parādu.

• esmu informēts, ka personas datu apstrādes mērķis ir pašvaldības līdzfinansēto projektu administrēšana.

• datu apstrādes pārzinis: Jūrmalas pilsētas dome, reģistrācijas Nr. 90000056357, Jūrmalas pilsēta, Jomas iela 1/5, pasts@jurmala.lv, 67093816, 67093843.

• personas datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija: personasdati@jurmala.lv, 67093849. Vairāk informācijas www.jurmala.lv

Pilnvarotā persona:

     
(paraksts) (paraksta atšifrējums) (amats)

20____ . gada ____.__________________

4. pielikums
Jūrmalas pilsētas domes
2018. gada 26. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. 29
(prot. Nr. 10, 6. p.)

LĪGUMS PAR LĪDZFINANSĒJUMA PIEŠĶIRŠANU Nr. __________________

Jūrmalā 20____. gada ___________________________

Jūrmalas pilsētas dome, reģ. Nr. 90000056357 (turpmāk – Līdzfinansētājs), kuras vārdā saskaņā ar Jūrmalas pilsētas pašvaldības 2010. gada 4. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 6 "Jūrmalas pilsētas pašvaldības nolikums" rīkojas pašvaldības izpilddirektors __________________, no vienas puses un

___________________________, reģ. Nr. __________________ (turpmāk – Finansējuma saņēmējs), tās __________________ __________________ personā, kurš rīkojas uz statūtu pamata, no otras puses, turpmāk katrs atsevišķi vai abi kopā saukti Puse/-es,
pamatojoties uz Jūrmalas pilsētas domes 2018. gada 26. jūlija saistošo noteikumu Nr. 29 "Par līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās Jūrmalas pilsētā" (turpmāk – noteikumi) 18.1 punktā minētās domes atbildīgās nodaļas vai 18. punktā minētās komisijas (turpmāk – komisija) lēmumu (____.____.20____. Protokols Nr.____), lai veicinātu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanu un dzīvojamā fonda atjaunošanu noslēdz šādu līgumu (turpmāk – Līgums):

1. LĪGUMA PRIEKŠMETS

Līdzfinansētājs līdzfinansē šādus dzīvojamās mājas ___________________________ ___________________________ (ēkas adrese) energoefektivitātes pasākumus (turpmāk – Pasākums):

1.1. energoaudita un tehniskās apsekošanas veikšanu;

1.2. būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādi;

1.3. būvniecības ieceres dokumentācijas izstrāde tiek īstenota, izmantojot energoefektivitātes pakalpojuma līgumu vai tam pielīdzināmu līgumu, saskaņā ar Līgumu un tam klātpievienoto Finansējuma saņēmēja iesniegumu par līdzfinansējuma piešķiršanu, kas ir neatņemama Līguma sastāvdaļa.

2. LĪDZFINANSĒJUMS UN TĀ PIEŠĶIRŠANAS KĀRTĪBA

2.1. Pasākuma kopējās izmaksas ir _________ EUR (___________________________ euro, ____ centi), no kuriem Līdzfinansētāja līdzfinansējums ir _________ EUR (___________________________ euro, ____ centus).

2.2. Līdzfinansētājs samaksā Finansējuma saņēmējam 2.1. punktā norādīto līdzfinansējumu uz Līgumā norādīto Finansējuma saņēmēja bankas kontu 15 (piecpadsmit) darba dienu laikā pēc Līguma abpusējas parakstīšanas un Finansējuma saņēmēja rēķina saņemšanas.

2.3. Līguma ietvaros veiktais līdzfinansējuma summas maksājums, tiek uzskatīts kā avansa maksājums, un ir uzskatāms par attaisnoti izlietotu tikai pēc abu Pušu parakstītas Pasākuma īstenošanas atskaites (1. pielikums).

2.4. Līdzfinansētājam ir tiesības pieprasīt Finansējuma saņēmējam atgriezt izmaksāto līdzfinansējuma summu vai tā daļu, un Finansējuma saņēmējam ir pienākums 20 (divdesmit) darba dienu laikā no Līdzfinansētāja pretenzijas nosūtīšanas dienas atmaksāt Līdzfinansētājam summu neattiecināmo izmaksu apmērā, ja:

2.4.1. līdzfinansējums ir piešķirts uz nepatiesu vai nepilnīgu datu pamata;

2.4.2. Finansējuma saņēmējs nepienācīgi pilda Līguma noteikumus;

2.4.3. Līdzfinansētājs, pārbaudot iesniegtos izdevumus attaisnojuma dokumentus, ir konstatējis krāpniecības pazīmes;

2.4.4. Līdzfinansētājs konstatē, ka Finansējuma saņēmēja atskaitēs sniegtais saņemtā atbalsta izlietojums nav attiecināms iesniegumā noteiktajām aktivitātēm;

2.4.5. iesniegtajiem dokumentiem trūkst normatīvajos aktos noteiktā juridiskā spēka.

2.5. Visus pasākuma īstenošanas laikā konstatētos neattiecināmos izdevumus vai sadārdzinājuma izmaksas Finansējuma saņēmējs sedz no saviem līdzekļiem.

3. PUŠU SAISTĪBAS

3.1. Finansējuma saņēmējs apņemas:

3.1.1. kvalitatīvi un noteiktajā laikā īstenot Pasākumu atbilstoši iesniegumam par līdzfinansējuma piešķiršanu;

3.1.2. atbildēt par Publisko iepirkumu likuma 7. panta pirmās daļas un Ministru kabineta 2017. gada 28. februāra noteikumu Nr. 104 "Noteikumi par iepirkuma procedūru un tās piemērošanas kārtību pasūtītāja finansētiem projektiem" ievērošanu;

3.1.3. īstenojot pasākumu, ievērot tā atbilstību Latvijas Republikas spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un Līdzfinansētāja prasībām;

3.1.4. nodrošināt Jūrmalas pilsētas nosaukuma un logotipa iekļaušanu pasākuma publicitātes un pašreklāmas materiālos, iesniedzot Līdzfinansētājam to plānus un vizualizācijas, informāciju nosūtot uz e-pasta adresēm: marketings@jurmala.lv un valdis.ratniks@jurmala.lv;

3.1.5. nodrošināt Līguma izpildi ar nepieciešamajiem resursiem;

3.1.6. izlietot līdzfinansējumu tikai Pasākuma īstenošanai atbilstoši iesniegumam par līdzfinansējuma piešķiršanu;

3.1.7. bez iepriekšējās rakstiskas saskaņošanas ar Līdzfinansētāju neveikt izmaiņas Pasākuma aktivitātēs, īstenošanas termiņos, budžetā;

3.1.8. Pasākuma īstenošanai nodrošināt atsevišķu norēķinu kontu bankā, uz kuru tiek pārskaitīti visi ar Pasākuma īstenošanu saistītie līdzekļi, un ar Pasākuma īstenošanu saistītos finanšu darījumus veikt tikai bezskaidras naudas norēķinu veidā, kas ir pamatoti ar izdevumus pamatojošiem dokumentiem atbilstoši Latvijas Republikas normatīvo aktu prasībām; visā ar Līgumu un Pasākuma īstenošanu saistītajā dokumentācijā, t.sk. darījumu un maksājumu dokumentos, norādīt Līdzfinansētāja Līgumam piešķirto numuru;

3.1.9. nodrošināt, ka visas ar Pasākuma īstenošanu saistītās izmaksas ir apmaksātas un pakalpojumi ir sniegti Līguma darbības termiņā, ir uzskaitītas Finansējuma saņēmēja grāmatvedības uzskaitē, ir identificējamas, nodalītas no pārējām izmaksām un pārbaudāmas, un tās apliecina attiecīgu attaisnojuma dokumentu oriģināli;

3.1.10. nodrošināt Līdzfinansētāja pārstāvim iespēju veikt Pasākuma aktivitāšu norišu pārbaudi uz vietas pasākuma īstenošanas laikā; pēc Līdzfinansētāja pieprasījuma trīs darba dienu laikā rakstveidā vai mutiski sniegt informāciju par Pasākuma sagatavošanas un realizācijas gaitu, kā arī nekavējoties informēt par šķēršļiem, kas varētu ietekmēt Pasākuma kvalitāti vai izpildi atbilstoši Līguma noteikumiem;

3.1.11. pēc Līdzfinansētāja pieprasījuma 10 (desmit) dienu laikā uzrādīt un/vai iesniegt visus Pasākuma ietvaros veikto izmaksu pamatojošos dokumentus, tai skaitā dokumentu oriģinālus un Pasākuma īstenošanai nodrošinātā norēķinu konta izdruku;

3.1.12. nodrošināt Pasākuma darbību un aktivitāšu pamatojošu dokumentu oriģinālu saglabāšanu visā Pasākuma īstenošanas laikā un piecus gadus pēc Pasākuma īstenošanas beigām;

3.1.13. nodrošināt visus nodokļu maksājumus, kas saistīti ar Pasākuma finansējuma saņemšanu un izlietošanu; kā arī nodrošināt Valsts ieņēmumu dienesta administrēto nodokļu parādu un valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu parādu, kas kopsummā pārsniedz 150 EUR (viens simts piecdesmit euro), neesamību gan Līguma slēgšanas brīdī, gan visā Līguma darbības laikā;

3.1.14. kompensēt zaudējumus, kas Līdzfinansētājam radušies Finansējuma saņēmēja vai viņa iesaistītās trešās personas vainas vai neuzmanības dēļ 10 (desmit) darba dienu laikā no pretenzijas nosūtīšanas dienas;

3.1.15. Pēc Pasākuma īstenošanas 30 (trīsdesmit) dienu laikā iesniegt Jūrmalas pilsētas domes Apmeklētāju apkalpošanas centrā (Jomas ielā 1/5, Jūrmalā) šādus dokumentus ar norādi "Atskaite par līdzfinansējumu dzīvojamās mājas energoefektivitātes pasākumiem":

3.1.15.1. Pasākuma īstenošanas atskaiti (noteikumu 5. pielikums) divus eksemplārus;

3.1.15.2. energoaudita kopiju;

3.1.15.3. tehniskā atzinuma kopiju;

3.1.15.4. būvvaldes apstiprinātu tehniskās dokumentācijas kopiju;

3.1.15.5. kredītiestādes izdotu un apstiprinātu konta izdrukas kopiju no konta, kurā līdzfinansējums tika ieskaitīts un no kura tika veikti maksājumi attiecīgajiem pakalpojumu sniedzējiem;

3.1.15.6. darbu pieņemšanas – nodošanas aktu kopijas ar attiecīgajiem pakalpojumu sniedzējiem;

3.1.15.7. līgumu kopijas ar attiecīgajiem pakalpojumu sniedzējiem, ieskaitot energoefektivitātes pakalpojuma līguma vai tam pielīdzināma līguma kopiju, ja tika saņemts līdzfinansējums noteikumu 6.2.2. apakšpunktā noteiktajai aktivitātei. Nodrošināt, ka, veicot izdevumu tāmē norādītos maksājumus no Līdzfinansētāja saņemtā līdzfinansējuma summas citiem pievienotās vērtības nodokļa (turpmāk – PVN) maksātājiem, šo citu PVN maksātāju rēķinos norādīto summu Finansējuma saņēmējs neieturēs kā priekšnodokli.

3.2. Finansējuma saņēmējam nav tiesības Līdzfinansētāja līdzfinansējumu noguldīt depozītā.

3.3. Līguma darbības termiņā radušās izmaksas uzskatāmas par attiecināmām, ja tās veiktas atbilstoši normatīvo aktu un Līguma prasībām.

3.4. Līdzfinansētāja saistības:

3.4.1. veikt Līgumā paredzētos maksājumus, ja ir izpildītas Līgumā minētās Finansējuma saņēmēja saistības;

3.4.2. Līguma 3.1.15. apakšpunktā minētos dokumentus 20 (divdesmit) darba dienu laikā pārbauda un pieņem lēmumu par to, vai tie atbilst Līguma nosacījumiem, un piecu darba dienu laikā informē par pieņemto lēmumu Finansējuma saņēmēju.

3.5. Ja nav iespējams pārliecināties par Finansējuma saņēmēja uzņemto saistību izpildi saskaņā ar Līgumu, Līdzfinansētājam ir tiesības rakstiski pieprasīt, lai Finansējuma saņēmējs piecu darba dienu laikā iesniedz papildu informāciju Pasākuma īstenošanas atskaites pārbaudei. Šādā gadījumā Līguma 3.4.2. apakšpunktā noteiktais termiņš tiek pagarināts par pieprasītās papildu informācijas sniegšanai un papildu informācijas izvērtēšanai nepieciešamo laiku, kas nepārsniedz 15 (piecpadsmit) darba dienas.

3.6. Ja Līdzfinansētājs Pasākuma īstenošanas gaitā konstatē neatbilstību Līguma noteikumiem, Līdzfinansētājs sastāda aktu, ar ko trīs darba dienu laikā iepazīstina Finansējuma saņēmēju. Pēc Finansējuma saņēmēja rakstveida paskaidrojuma saņemšanas Līdzfinansētājs lemj par līdzfinansējuma piešķiršanu.

3.7. Līdzfinansētājam ir tiesības:

3.7.1. veikt Finansējuma saņēmēja darbību un aktivitāšu norises un ar Pasākuma īstenošanu saistīto dokumentu, tai skaitā pieprasīt Pasākuma īstenošanai nodrošinātā norēķinu konta izdrukas, pārbaudes visā Pasākuma īstenošanas laikā un piecus gadus pēc pasākuma īstenošanas beigām;

3.7.2. lai izslēgtu PVN iekļaušanu priekšnodoklī, veikt Pasākuma ietvaros Līdzfinansētāja līdzfinansēto un ar PVN apliekamo aktivitāšu izlases veida dokumentu pārbaudes, nosūtot informācijas pieprasījumu par veiktajiem darījumiem Valsts ieņēmumu dienestam.

4. PUŠU ATBILDĪBA UN STRĪDU RISINĀŠANA

4.1. Par līgumsaistību neizpildi vai nepilnīgu izpildi Puses ir atbildīgas saskaņā ar spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un Līguma noteikumiem.

4.2. Ja Finansējuma saņēmējs nepienācīgi pilda Līgumā paredzētās saistības, Līdzfinansētājam ir tiesības aprēķināt Finansējuma saņēmējam līgumsodu 0,5 % (nulle komats piecu procentu) apmērā no Līguma 2.1. punktā noteiktās līdzfinansējuma summas par katru pārkāpuma dienu, bet ne vairāk kā 10 % (desmit procentus) no Līguma 2.1. punktā noteiktās līdzfinansējuma summas, ko Līdzfinansētājs ir tiesīgs arī ieturēt, veicot norēķinus.

4.3. Līgumsoda samaksa neatbrīvo Puses no saistību pienācīgas izpildes.

4.4. Puses apņemas neizpaust trešajām personām informāciju, kas saistīta ar Līgumu un ko tās saņēmušas Līguma izpildes laikā no otras Puses, izņemot gadījumus, kad informācijas izpaušanu pieprasa piemērojamie normatīvie akti.

4.5. Līguma ietvaros saņemtos fizisko personu datus Finansējuma saņēmējs izmanto un uzglabā tikai saskaņā ar fizisko personu datu aizsardzību regulējošo normatīvo aktu prasībām un no Līguma izrietošo saistību pienācīgai izpildei, kā arī nodrošina, ka Finansējuma saņēmēja darbinieki, kuri ir iesaistīti personas datu apstrādē, ir apņēmušies ievērot fizisko personu datu aizsardzību regulējošo normatīvo aktu prasības, pildot amata pienākumus un arī pēc darba tiesisko attiecību izbeigšanas. Finansējuma saņēmējs apņemas informēt Līdzfinansētāju par jebkuru trešo personu pieprasījumu izsniegt personas datus, kā arī neizsniegt tos bez saskaņošanas ar Līdzfinansētāju, un pēc Pasākuma īstenošanas beigām iznīcināt dokumentus, kas satur fizisko personu datus, atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

4.6. Visus ar Līgumu saistītos strīdus un domstarpības Puses risina savstarpēju pārrunu ceļā. Ja nav panākta vienošanās pārrunu ceļā, strīdus jautājumi tiek izskatīti saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

5. LĪGUMA DARBĪBAS LAIKS, GROZĪŠANAS UN IZBEIGŠANAS KĀRTĪBA

5.1. Līgums stājas spēkā tā parakstīšanas dienā un ir spēkā līdz Pušu saistību izpildei vai tā izbeigšanai Līgumā noteiktajā kārtībā.

5.2. Līgumu var grozīt vai izbeigt pirms tajā noteikto saistību izpildes, Pusēm vienojoties rakstveidā, saskaņā ar Līgumu un Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem.

5.3. Neviena no Pusēm neatbild par Līgumā noteikto saistību neizpildīšanu, ja tas noticis nepārvaramas varas rezultātā, piemēram, dabas katastrofas, sociālie konflikti, kā arī jaunu normatīvo aktu ieviešana, kas aizliedz Līgumā paredzēto darbību.

5.4. Katra no Pusēm trīs dienu laikā informē otru Pusi par augstāk minētās nepārvaramas varas iestāšanos. Puses savstarpēji vienojas par Līgumā noteikto termiņu pagarināšanu vai Līguma izbeigšanu.

5.5. Finansējuma saņēmējam ir tiesības vienpusēji atkāpties un izbeigt Līgumu pirms tajā noteikto saistību izpildes, ja Līdzfinansētājs nepamatoti nav samaksājis Līguma 2.1. apakšpunktā noteikto līdzfinansējumu.

5.6. Līdzfinansētājam ir tiesības vienpusēji izbeigt Līgumu pirms tajā noteikto saistību izpildes, nosūtot paziņojumu un norādot izbeigšanas datumu:

5.6.1. Jūrmalas pilsētas pašvaldības budžeta neizpildes gadījumā, iepriekš par to brīdinot Finansējuma saņēmēju;

5.6.2. ja Finansējuma saņēmējam pasludināts maksātnespējas process, tā darbība ir apturēta vai tas ir pakļauts līdzīga rakstura situācijai;

5.6.3. ja Finansējuma saņēmējs nepienācīgi pilda savas Līgumā noteiktās saistības un pēc Līdzfinansētāja brīdinājuma saņemšanas nav novērsis konstatēto Līgumā noteikto saistību neizpildi vai turpina tās nepildīt. Šādā gadījumā Finansējuma saņēmējs atlīdzina Līdzfinansētājam visus tiešos un netiešos zaudējumus, kā arī maksā līgumsodu 10 % (desmit procentu) apmērā no Līguma 2.1. punktā minētās līdzfinansējuma summas 10 (desmit) darba dienu laikā pēc attiecīga paziņojuma saņemšanas.

6. CITI NOTEIKUMI

6.1. Ja kāds no Līguma noteikumiem zaudē spēku, tad tas neietekmē citus Līguma noteikumus.

6.2. Ja kāda no Pusēm tiek reorganizēta, Līgums paliek spēkā un tā noteikumi ir saistoši Pušu saistību pārņēmējiem.

6.3. Puses apņemas trīs darba dienu laikā no izmaiņu veikšanas brīža paziņot otrai Pusei par izmaiņām rekvizītos.

6.4. Visi paziņojumi un pretenzijas, kas saistītas ar Līguma izpildi, ir iesniedzamas rakstveidā otrai Pusei Līgumā norādītajā adresē, un tās ir uzskatāmas par saņemtām:

6.4.1. ja tās izsūtītas ar ierakstītu pasta sūtījumu, tad septītajā darba dienā pēc nosūtīšanas dienas;

6.4.2. ja tās nodotas personīgi rokās pret parakstu, tad dienā, kad tās nogādātas saņēmēja adresē.

6.5. Puses nozīmē kontaktpersonas, kuras veic savstarpēju sadarbības koordinēšanu Līguma un pasākuma īstenošanas laikā:

6.5.1. Līdzfinansētāja kontaktpersona: Valdis Ratniks, tālr. 67511488, e-pasts valdis.ratniks@jurmala.lv;

6.5.2. Finansējuma saņēmēja kontaktpersona: __________________, tālr. __________________, e-pasts __________________.

6.6. Līguma pamatteksts sagatavots latviešu valodā uz ____ (_________) lapām un pielikumiem uz ____ (_________) lapām, 2 (divos) juridiski vienādos eksemplāros, no kuriem viens tiek nodots Līdzfinansētājam, bet otrs – Finansējuma saņēmējam.

6.7. Līgumam kā neatņemamas sastāvdaļas pievienoti šādi pielikumi:

1. pielikums – iesniegums par līdzfinansējuma piešķiršanu (norādīt aktivitāti) uz ____ (_________) lapām;

2. pielikums – Atskaites veidlapa uz ____ (_________) lapām;

7. PUŠU REKVIZĪTI

Līdzfinansētājs
Jūrmalas pilsētas dome
Nod. maks. reģ. Nr. 90000056357
Jomas ielā Nr. 1/5, Jūrmalā, LV-2015
Konta Nr. LV84PARX0002484572001
Akciju sabiedrība "Citadele banka"
Kods PARXLV22
 
Finansējuma saņēmējs
 

Reģ. Nr.
 

Konta Nr. :
 

Kods
 

____________________________________

__________________

____________________________________

__________________

5. pielikums
Jūrmalas pilsētas domes
2018. gada 26. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. 29
(prot. Nr. 10, 6. p.)

ATSKAITE
Par izlietoto līdzfinansējumu energoefektivitātes pasākumu īstenošanā

Dzīvojamā mājā ____________________________________ (adrese)

Sastādīta divos eksemplāros, no kuriem viens eksemplārs glabājas pie Finansējuma saņēmēja, otrs Jūrmalas pilsētas domē.

Saskaņā ar

Līdzfinansējuma līguma Nr. __________________), kas noslēgts starp Jūrmalas pilsētas domi (turpmāk – JPD) un

 
(pretendenta nosaukums, reģistrācijas Nr., adrese, e-pasts)
 

Tika īstenoti energoefektivitātes pasākumi (nosaukt aktivitāti, kura tika īstenota)

 
 
 
 

1. Pasākumu kopējās izmaksas: __________________ EUR (summa), tajā skaitā JPD līdzfinansējums: EUR (summa).

1.1.

Nr.p.k. Izmaksu pozīcijas nosaukums Izmaksu apliecinošo dokumentu nosaukums (piedāvājums, rēķins.) un izmaksas saņēmējs Izmaksas summa (EUR)
       
       
       
       
       
    Pavisam kopā EUR  

2. Īstenotie pasākumi un sasniegtie rezultāti

 
 
 
 
 
 
 

3. Pievienotie dokumenti

Atskaitei pievienotie dokumenti Lapu skaits
  _________ lpp.
  _________ lpp.
  _________ lpp.
  _________ lpp.

Pretendents:

     
(paraksts) (paraksta atšifrējums) (amats)

20____ . gada ____.__________________

Atskaiti pārbaudīja JPD darbinieks:

Aktivitāte ir īstenota. Atskaite atbilst līdzfinansējuma līguma nosacījumiem, maksājumu apliecinošie dokumenti ir pārbaudīti.

JPD darbinieks:

     
(paraksts) (paraksta atšifrējums) (amats)

20____ . gada ____.__________________

Atskaiti pieņēma JPD (struktūrvienības) vadītājs:

JPD struktūrvienības vadītājs:

     
(paraksts) (paraksta atšifrējums) (amats)

20____ . gada ____.__________________

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G. Truksnis

 

Paskaidrojuma raksts
Jūrmalas pilsētas domes 2019. gada 31. oktobra saistošajiem noteikumiem Nr. 43 "Grozījumi Jūrmalas pilsētas domes 2018. gada 26. jūlija saistošajos noteikumos Nr. 29 "Par līdzfinansējuma piešķiršanas kārtību energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās Jūrmalas pilsētā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Īss projekta satura izklāsts Saistošie noteikumi izdoti saskaņā ar likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 27.2 panta piekto daļu, kas noteic, ka pašvaldība var sniegt palīdzību dzīvojamās mājas īpašniekam (īpašniekiem) vai dzīvokļu īpašniekiem, piešķirot finansējumu energoefektivitātes pasākumu veikšanai dzīvojamā mājā. Pašvaldība savos saistošajos noteikumos nosaka kārtību, kādā tiek sniegts minētais līdzfinansējums, un tā apmērs. Saistošie noteikumi precizē kārtību, kādā Jūrmalas pilsētas pašvaldība piešķir līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu veikšanai – energoaudita un būvniecības ieceres dokumentācijas izstrādes līdzfinansēšanai, tā apmēru un piešķiršanas nosacījumus.

Saistošo noteikumu grozījumi, nosakot lielāku nedzīvojamo telpu īpatsvaru dzīvojamajā mājā, paplašina potenciālo pretendentu loku.

Saistošo noteikumu grozījumi maina domes lēmuma pieņemšanas kārtību, samazinot iesniegumu izskatīšanas laiku.

2. Projekta nepieciešamības pamatojums Ministru kabineta 2016. gada 15. marta noteikumi Nr. 160 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 4.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu valsts un dzīvojamās ēkās" 4.2.1.1. specifiskā atbalsta mērķa pasākuma "Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu dzīvojamās ēkās" īstenošanas noteikumi kopš 2018. gada 26. jūlija ir mainīti. ALTUM līdzfinansējuma saņemšanas noteikumi ir atviegloti un potenciālo pretendentu loks ir palielināts. Domes saistošajos noteikumos pretendentam tika noteiktas augstākas prasības attiecībā pret nedzīvojamo telpu platību ēkā. Privātpersonas tika izrādījušas interesi par finansējuma apgūšanu ēku atjaunošanai, tomēr vairākas ēkas nekvalificējās saistošo noteikumu nosacījumam par nedzīvojamo telpu īpatsvaru ēkā, jo ēku pirmajos stāvos ir izvietoti veikali un biroji. Lai novērstu šo nepilnību, saistošajos noteikumos tiek paaugstināts pieļaujamais nedzīvojamo telpu apjoms ēkā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi pašvaldības budžetu Pašvaldības finansējums tiek izmantots būvprojekta dokumentācijas izstrādes līdzfinansēšanai atbilstoši pašvaldības budžetā pieejamajiem līdzekļiem. Papildus tiks izmantoti projekta "Apvārsnis 2020" (Horizon 2020) programmas 2016.–2017.gadam prioritātes "Droša, tīra un efektīva enerģija" uzsaukuma EE-22-2016 projektu "SUNShINE paātrināšana" (Accelerate SUNShINE) līdzekļi energosertifikātu un tehniskās apsekošanas atzinumu sagatavošanai EUR 22500 apjomā. Izmantojot minētos līdzekļus, tiek plānots līdzfinansēt energosertifikātus un tehniskās apsekošanas atzinumus vairāk nekā 20 daudzdzīvokļu mājās. Projekta "Accelerate SUNShINE" (SUNShINE paātrināšana) finanšu līdzekļu izmantošanas periods ir līdz brīdim, kamēr finansējums būs pieejams, bet ne ilgāk kā līdz 2020. gada 31. martam.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Līdzfinansējot tehniskās dokumentācijas sagatavošanu, tiks veicināta ēku atjaunošana pilsētā, kas labvēlīgi ietekmēs uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, jo tiks iesaistīti gan tehniskās dokumentācijas izstrādātāji, gan būvniecības, būvmateriālu ražošanas un tirgošanas komercsabiedrības.

Līdzfinansējuma mērķis ir uzsākt ēku atjaunošanas procesu pilsētā, palīdzot iedzīvotājiem mobilizēties tieši grūtākajā, sākuma posmā, sniedzot finansiālu palīdzību ēku atjaunošanas dokumentācijas sagatavošanā.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Saistošie noteikumi noteic, ka lēmumu par energoaudita un tehniskās apsekošanas atzinuma sagatavošanu pieņems domes atbildīgā Attīstības pārvaldes Stratēģiskās plānošanas nodaļa, vienkāršojot un paātrinot lēmuma pieņemšanas procedūru.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Par līdzfinansējuma piesaistīšanu ir konsultēti 35 daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pārstāvji, rīkoti vairāki semināri, apaļā galda diskusija, pieredzes apmaiņas brauciens. Pašvaldības informatīvajā izdevumā ievietota informācija iedzīvotājiem par pieejamo līdzfinansējumu un nepieciešamajām darbībām, lai to piesaistītu. Neskatoties uz intensīvo komunikāciju, iedzīvotāju aktivitāte ir nepietiekama.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs G. Truksnis

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!