• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ventspils pilsētas dome
Republikas pilsētas domes publicē saistošos noteikumus un to paskaidrojuma rakstu. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas, ja tajos nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš.

Pirms republikas pilsētas domes vēlēšanām republikas pilsētu vēlēšanu komisijas publicē reģistrētos deputātu kandidātu sarakstus, pēc vēlēšanām – informāciju par pilsētas domē ievēlētajiem deputātiem.

TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ventspils pilsētas domes 2019. gada 14. jūnija saistošie noteikumi Nr. 8 "Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2010. gada 15. jūnija saistošajos noteikumos Nr.5 "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība fiziskajām un juridiskām personām, kuras veic saimniecisko darbību Ventspils pilsētā"". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 2.07.2019., Nr. 132 https://www.vestnesis.lv/op/2019/132.16

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Darbības pārskati

Skatīt visus oficiālos paziņojumus šajā grupā

Vēl šajā numurā

02.07.2019., Nr. 132

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ventspils pilsētas dome

Veids: saistošie noteikumi

Numurs: 8

Pieņemts: 14.06.2019.

OP numurs: 2019/132.16

2019/132.16
RĪKI

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 0 Visi

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr. 8

Ventspilī 2019. gada 14. jūnijā (prot. Nr. 11; 5. §)

Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2010. gada 15. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 5 "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība fiziskajām un juridiskām personām, kuras veic saimniecisko darbību Ventspils pilsētā"

Izdoti pamatojoties uz likuma "Par nekustamā īpašuma nodokli"
5. panta trešo un ceturto daļu

Izdarīt Ventspils pilsētas domes 2010. gada 15. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 5 "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība fiziskajām un juridiskām personām, kuras veic saimniecisko darbību Ventspils pilsētā" (Latvijas Vēstnesis, 2010, Nr. 130, Nr. 145; 2011, Nr. 107; 2013, Nr. 129, Nr. 234) šādus grozījumus:

1. izteikt 4.5. apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.5. Nodokļa maksātājiem par ēkām (telpu grupām) un zemi – 50 % apmērā, ja šajā nekustamajā īpašumā tiek sniegti viesu izmitināšanas pakalpojumi un ja ēku (telpu grupu) lietošanas veids saskaņā ar Nekustamā īpašuma valsts kadastra reģistra datiem ir "Viesnīcas un sabiedriskās ēdināšanas ēkas; viesnīcas vai sabiedriskās ēdināšanas telpu grupa" (kods 1211) vai "Citas īslaicīgas apmešanās ēkas; cita īslaicīgas apmešanās telpu grupa" (kods 1212 ).";

2. papildināt noteikumus ar 4.10. apakšpunktu šādā redakcijā:

"4.10. Nodokļa maksātājiem par ēkām (telpu grupām) un zemi – 50 % apmērā, kas atrodas Ventspils pilsētas vēsturiskā centra teritorijas daļā, saskaņā ar šo noteikumu 1. pielikumā pievienoto robežu plānu un 2. pielikumā norādīto robežu aprakstu, ja šajā nekustamajā īpašumā tiek sniegti sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumi un ja ēku (telpu grupu) lietošanas veids saskaņā ar Nekustamā īpašuma valsts kadastra informācijas sistēmas datiem ir "Viesnīcas un sabiedriskās ēdināšanas ēkas; viesnīcas vai sabiedriskās ēdināšanas telpu grupa" (kods 1211) vai "Citas īslaicīgas apmešanās ēkas; cita īslaicīgas apmešanās telpu grupa" (kods 1212 ).";

3. svītrot 5.2. un 5.3. apakšpunktus;

4. aizstāt 9. punktā vārdu "dome" ar "domes Finanšu nodaļas vadītājs";

5. izteikt 10. punktu šādā redakcijā:

"10. Ventspils pilsētas domes Finanšu nodaļas vadītāja lēmumu vai faktisko rīcību var apstrīdēt Ventspils pilsētas domes izpilddirektoram Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.";

6. papildināt noteikumus ar 16. punktu šādā redakcijā:

"16. Saistošo noteikumu 4. punktā noteiktajiem nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem tiek piešķirts nodokļa atvieglojums, ja ēkā netiek veikta azartspēļu organizēšana.";

7. papildināt noteikumus ar 17. punktu šādā redakcijā:

"17. 2019. gadā šo noteikumu 4.5. apakšpunktā un 4.10. apakšpunktā noteiktajiem nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem 5. punktā nosaukto dokumentu iesniegšanas termiņš Ventspils pilsētas domē ir līdz 2019. gada 30. septembrim, un nodokļa atvieglojums tiek piešķirts par laika periodu sākot ar nākošo mēnesi pēc šo saistošo noteikumu spēkā stāšanās līdz taksācijas gada beigām. Ja dokumenti tiek iesniegti 2019. gada 1. oktobrī vai vēlāk, nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojums tiek piešķirts ar nākamo taksācijas gadu.";

8. papildināt noteikumus ar 1. un 2. pielikumu šādā redakcijā:

"1. pielikums
2010. gada 15. jūnija Ventspils pilsētas domes
saistošajiem noteikumiem Nr. 5
(Saistošo noteikumu 14.06.2019. Nr. 8 redakcijā)

2. pielikums
2010. gada 15. jūnija Ventspils pilsētas domes
saistošajiem noteikumiem Nr. 5
(Saistošo noteikumu 14.06.2019. Nr. 8 redakcijā)

Robežu apraksts

Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi ēkām un piekritīgajai zemei sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem tiek piešķirti Ventspils pilsētas vēsturiskā centra teritorijā, kas aptver:

Katrīnas iela, no Kuldīgas ielas līdz Ventas upes kreisajam krastam – Ventas upes kreisais krasts, līdz robežpunktam ar nekustamo īpašumu K. Valdemāra ielā 24, Ventspilī – nekustamā īpašuma K. Valdemāra ielā 24 un K.Valdemāra ielā 6, Ventspilī robežlīnija nekustamā īpašuma K. Valdemāra ielā 18, Ventspilī un nekustamā īpašuma K. Valdemāra ielā 24 robežlīnijaK.Valdemāra ielaPils iela Sinagogas iela - Rīgas ielaSaules ielaPlatā iela, līdz Lielai Dzirnavu ielai – nekustamo īpašumu Lielā Dzirnavu ielā 1, Ventspilī, Platā ielā 1, Ventspilī, Ganību ielā 2, Ventspilī un Dzirnavu laukuma robežlīnija, līdz Ganību ielai – Ganību iela, līdz Kuldīgas ielai, Raiņa iela – Lauku iela – Kuldīgas iela, līdz Katrīnas ielai."

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1. vietnieks infrastruktūras jautājumos J. Vītoliņš

 

Paskaidrojuma raksts
Ventspils pilsētas domes 2019. gada 14. jūnija saistošajiem noteikumiem Nr. 8 "Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2010. gada 15. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 5 "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība fiziskajām un juridiskām personām, kuras veic saimniecisko darbību Ventspils pilsētā""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Saistošo noteikumu grozījuma nepieciešamības pamatojums Nolūkā veicināt uzņēmējdarbības attīstību Ventspils pilsētā nepieciešams veikt grozījumus Ventspils pilsētas domes 2010. gada 15. jūnija saistošajos noteikumos Nr. 5 "Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtība fiziskajām un juridiskajām personām, kuras veic saimniecisko darbību Ventspils pilsētā" (turpmāk – Saistošie noteikumi), kas nosaka nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtību par nekustamajiem īpašumiem Ventspils pilsētā, kuri tiek izmantoti saimnieciskās darbības veikšanai.
2. Īss saistošo noteikumu grozījumu satura izklāsts Ar šiem grozījumiem Saistošajos noteikumos tiek papildinātas normas, kurās noteiktas atvieglojumu saņēmēju kategorijas un piešķiršanas kārtība. Turpmāk uz atvieglojumu piešķiršanu varēs pieteikties arī tie saimnieciskās darbības veicēji, kuru nekustamais īpašums atrodas Ventspils pilsētas vēsturiskā centra teritorijas daļā, saskaņā ar pievienotajiem pielikumiem (robežu plāns un apraksts) un īpašumā tiek sniegti sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumi, papildus nosakot, ka ēkas netiek izmantotas azartspēļu organizēšanai. Saistošo noteikumu grozījumi paredz arī svītrot ēkas lietošanas veida formulējumu "galvenais" lietošanas veids un papildināt ar lietošanas veidu "Citas īslaicīgas apmešanās ēkas; cita īslaicīgas apmešanās telpu grupa" (kods 1212). Tas nepieciešams, lai ēku īpašnieki, kuru nekustamajos īpašumos tiek sniegti sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumi vai viesu izmitināšanas pakalpojumi, varētu saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu arī gadījumos, ja ēkas galvenais lietošanas veids nav "Viesnīcas un sabiedriskās ēdināšanas ēkas; Viesnīcu ēkas vai viesnīcu telpu grupa" (kods 1211) vai "Citas īslaicīgas apmešanās ēkas; cita īslaicīgas apmešanās telpu grupa" (kods 1212 ), bet attiecīgais lietošanas veids ir ēkas daļai vai telpu grupai.

Ar grozījumiem tiek precizēta kārtība lēmuma par atvieglojumu piešķiršanu pieņemšanai un apstrīdēšanas kārtība, turpmāk nosakot, ka lēmumu par atvieglojumu piešķiršanu pieņems Finanšu nodaļas vadītājs. Saistošo noteikumu grozījumi paredz pārejas perioda normu, kas nosaka, ka atvieglojuma saņemšanai par 2019. gadu pretendenti iesniegumu var iesniegt līdz 2019. gada 30. septembrim.

3. Informācija par saistošo noteikumu grozījuma ietekmi uz pašvaldības budžetu Nekustamie īpašumi, kuri atrodas Ventspils pilsētas vēsturiskā centra daļā, kuros tiek sniegti sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumi un ēku vai telpu grupu lietošanas veids atbilst kodiem 1211 vai 1212, kā arī viesu izmitināšanas pakalpojumu sniedzēji jebkurā pilsētas daļā, kuru saimnieciskajā darbībā izmantotās ēkas vai telpu grupas lietošanas veida kods ir 1212, atvieglojums 50 % apmērā novērtējams par summu līdz 5000 EUR.
4. Informācija par saistošo noteikumu grozījuma ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Pašvaldības veidotā nekustamā īpašuma nodokļa politika veicinās jaunu sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu interesi par biznesa iespējām Ventspils pilsētas vēsturiskā centra teritorijā, kas ir svarīgs faktors pilsētas tūrisma nozares pilnveidošanā un attīstībā. Viesu izmitināšanas pakalpojumu sniedzējiem piešķirtie nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumi sniegs atbalstu uzņēmējdarbības attīstībai visā pilsētā ar mērķi – tūrisma infrastruktūras saglabāšana un paplašināšana.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Jautājums par grozījumu veikšanu saistošajos noteikumos izskatīts Ventspils pilsētas domes Ekonomikas un budžeta komisijā 2018. gada 4. oktobra sēdē, Likumības komisijas 2019. gada 6. jūnija sēdē un Finanšu komitejas 2019. gada 7. jūnija sēdē.
6. Informācija par sabiedrisko apspriešanu, saskaņošanu un konsultācijām ar privātpersonām Nav attiecināmas.

Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja
1. vietnieks infrastruktūras jautājumos J. Vītoliņš

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!