• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Konkurences padome
Konkurences padome publicē pieņemtos lēmumus par tirgus dalībnieku apvienošanos, par pārkāpuma konstatēšanu un naudas soda uzlikšanu, par tirgus dalībnieku paziņoto vienošanos, par dominējoša stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu u.c.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Konkurences padomes 2018. gada 20. aprīļa lēmums Nr. 6 "Par tirgus dalībnieku apvienošanos". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 2.05.2018., Nr. 86 https://www.vestnesis.lv/op/2018/86.1

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Nacionālā veselības dienesta lēmuma Nr. 3.1-9/201 izraksts

Par Kompensējamo zāļu sarakstā iekļauto Ombitasvirum/ Paritaprevirum/ Ritonavirum un Dasabuvirum izrakstīšanas nosacījumu pārskatīšanu

Vēl šajā numurā

02.05.2018., Nr. 86

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Konkurences padome

Veids: lēmums

Numurs: 6

Pieņemts: 20.04.2018.

OP numurs: 2018/86.1

2018/86.1
RĪKI

Konkurences padomes lēmumi: Šajā laidienā 1 Pēdējās nedēļas laikā 2 Visi

Konkurences padomes lēmums Nr.6

Rīgā 2018.gada 20.aprīlī (prot. Nr.20, 2.§)

Par tirgus dalībnieku apvienošanos

Lieta Nr.KL\5-4\18\9

Par UAB "Vaizga" izšķirošas ietekmes iegūšanu pār SIA "Petrol Property"

Konkurences padome (turpmāk – KP) 06.04.2018. saņēma ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos, UAB "Vaizga" iegūstot tiešu izšķirošu ietekmi pār SIA "Petrol Property" (turpmāk – Ziņojums).

UAB "Vaizga", reģ.nr.166855691 ir Lietuvā reģistrēta komercsabiedrība, juridiskā adrese: Montuotoju iela 2, Mažeiķa r.sav. Mažeiķu m., Lietuvas Republika. UAB "Vaizga" Latvijas teritorijā komercdarbību neveic. UAB "Vaizga" īsteno netiešu izšķirošu ietekmi pār AS "VIADA Baltija", kuras galvenie komercdarbības veidi ir degvielas mazumtirdzniecība degvielas uzpildes stacijās, automobiļu rezerves daļu un piederumu mazumtirdzniecība, automobiļu apkope un remonts, mazumtirdzniecība nespecializētajos veikalos, restorānu un mobilo ēdināšanas vietu pakalpojumi.

SIA "Petrol Property", reģ.nr.50103800811 ir Latvijā reģistrēta komercsabiedrība, juridiskā adrese: Alīses iela 3, Rīga, Latvijas Republika. SIA "Petrol Property" galvenie darbības veidi ir sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšana vai pārvaldīšana, nekustamā īpašuma pārvaldīšana par atlīdzību vai uz līguma pamata, konsultēšana komercdarbībā un vadībzinībās, inženierdarbības un ar tām saistītas tehniskās konsultācijas.

Izvērtējot Ziņojumā ietverto un KP rīcībā esošo informāciju, KP

konstatēja:

Apvienošanās rezultātā UAB "Vaizga" iegūst izšķirošu ietekmi pār SIA "Petrol Property". Lai arī UAB "Vaizga" neveic komercdarbību Latvijā, AS "VIADA Baltija", kurā UAB "Vaizga" īsteno netiešu izšķirošu ietekmi, un SIA "Petrol Property", kurā UAB "Vaizga" iegūst tiešu izšķirošu ietekmi, veic komercdarbību Latvijā. Līdz ar to apvienošanās atbilst Konkurences likuma 15.panta pirmās daļas 3.punktam un saskaņā ar Konkurences likuma 15.panta otro daļu ir paziņojama KP.

Izvērtējot Ziņojumā sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, secināms, ka apvienošanās rezultātā Latvijā nemainīsies benzīna un dīzeļdegvielas (degvielas) mazumtirdzniecības tirgus un nekustamā īpašuma nomas tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis. Līdz ar to atbilstoši Konkurences likuma 16.panta ceturtajai daļai apvienošanās ir atļaujama.

Ņemot vērā minēto un pamatojoties ar Konkurences likuma 8.panta pirmās daļas 5.punktu, 15.panta pirmās daļas 3.punktu un 16.panta pirmo un ceturto daļu, Konkurences padome

nolēma:

atļaut apvienošanos, UAB "Vaizga" iegūstot izšķirošu ietekmi pār SIA "Petrol Property".

Saskaņā ar Konkurences likuma 8.panta otro daļu Konkurences padomes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

Konkurences padomes priekšsēdētāja S.Ābrama

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!