• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Ministru kabinets
Oficiālajā izdevumā publicē:
  • Ministru kabineta noteikumus, instrukcijas un ieteikumus. Tie stājas spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas, ja tiesību aktā nav noteikts cits spēkā stāšanās termiņš;
  • Ministru kabineta rīkojumus. Tie stājas spēkā parakstīšanas brīdī;
  • Ministru kabineta sēdes protokollēmumus. Tie stājas spēkā pieņemšanas brīdī;
  • plānošanas dokumentus, kā arī informatīvos ziņojumus par politikas plānošanas dokumentu īstenošanu.
TIESĪBU AKTI, KAS PAREDZ OFICIĀLO PUBLIKĀCIJU PERSONAS DATU APSTRĀDE

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2018. gada 13. novembra noteikumi Nr. 695 "Tiespsihiatriskās ekspertīzes veikšanas kārtība". Publicēts oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", 15.11.2018., Nr. 226 https://www.vestnesis.lv/op/2018/226.15

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr. 696

Grozījums Ministru kabineta 2015. gada 10. novembra noteikumos Nr. 645 "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 5.6.2. specifiskā atbalsta mērķa "Teritoriju revitalizācija, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību integrētajām attīstības programmām" īstenošanas...VAIRĀK

Vēl šajā numurā

15.11.2018., Nr. 226

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 695

Pieņemts: 13.11.2018.

OP numurs: 2018/226.15

2018/226.15
RĪKI

Ministru kabineta noteikumi: Šajā laidienā 23 Pēdējās nedēļas laikā 14 Visi

Ministru kabineta noteikumi Nr. 695

Rīgā 2018. gada 13. novembrī (prot. Nr. 52 32. §)

Tiespsihiatriskās ekspertīzes veikšanas kārtība

Izdoti saskaņā ar Ārstniecības likuma 72. pantu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek veikta tiespsihiatriskā ekspertīze (turpmāk – ekspertīze).

2. Ekspertīzi veic viens vai vairāki tiesu ekspertīžu iestādes vadītāja norīkoti vai lēmumā par ekspertīzes veikšanu norādīti tiespsihiatrijas eksperti (turpmāk – eksperts).

3. Ekspertīzes objekts ir lēmumā par ekspertīzes veikšanu norādītā fiziskā persona (turpmāk – ekspertējamā persona), ekspertējamās personas medicīniskā dokumentācija, krimināllietas, administratīvā pārkāpuma lietas vai civillietas materiāli, kā arī, ja nepieciešams, citi objekti, kuru izpēte var sniegt atbildes uz jautājumiem, kas uzdoti lēmumā par ekspertīzes veikšanu.

4. Ambulatoro ekspertīzi veic tiesu ekspertīžu iestādes, psihiatriskās ārstniecības iestādes vai ārstniecības iestādes ambulatorajā psihiatra kabinetā. Ja ekspertējamās personas veselības stāvokļa vai sabiedriskās drošības apsvērumu dēļ ekspertīzi nevar veikt minētajās iestādēs, to veic ekspertīzes noteicēja norādītajā personas atrašanās vietā.

5. Stacionāro ekspertīzi veic tiesu ekspertīžu iestādes, psihiatriskās ārstniecības iestādes vai stacionārās ārstniecības iestādes psihiatriskajā nodaļā, ja lietai nozīmīgu jautājumu atrisināšanai nepieciešamie pētījumi ekspertīzē izdarāmi tikai stacionāri. Apcietinātai un ar brīvības atņemšanu notiesātai personai stacionāro ekspertīzi veic psihiatriskās ārstniecības iestādes psihiatriskajā nodaļā ar apsardzi.

6. Ja ekspertējamai personai ir noteikta stacionārā ekspertīze, bet, ievērojot šo noteikumu 4. un 5. punktu, to var veikt ambulatorā ārstniecības iestādē vai citā ekspertējamās personas atrašanās vietā, eksperts piecu darbdienu laikā par to informē ekspertīzes noteicēju.

7. Ja ekspertējamā persona neierodas iestādē ekspertīzes veikšanai vai atsakās rakstveidā apliecināt savu piekrišanu stacionārās ekspertīzes veikšanai vai ir citi apstākļi, kuru dēļ ekspertīzi nevar veikt, eksperts piecu darbdienu laikā no paredzētās ekspertīzes veikšanas dienas rakstveidā par to informē ekspertīzes noteicēju.

8. Ekspertīzes noteicējs vai viņa pilnvarota persona nodrošina:

8.1. ekspertējamās personas klātbūtni ekspertīzes veikšanas vietā un laikā atbilstoši tiesu ekspertīžu iestādes vai eksperta sniegtajai informācijai par ekspertējamās personas paredzamo ekspertīzes vietu, datumu un laiku;

8.2. pārējo ekspertīzes objektu piegādi ekspertam vismaz piecas darbdienas pirms paredzamā ekspertējamās personas izpētes uzsākšanas datuma;

8.3. eksperta prasīto papildmateriālu (ieskaitot medicīniskos dokumentus) piegādi ekspertam;

8.4. eksperta iekļuvi ieslodzījuma vietā vai citā ekspertējamās personas atrašanās vietā.

9. Ekspertīzi veic un eksperta atzinumu sagatavo 30 dienu laikā pēc šo noteikumu 8. punktā minēto prasību nodrošināšanas.

10. Ja ekspertīzes veikšanai nepieciešami sarežģīti pētījumi vai ir liels izpētes objektu daudzums, ekspertīzes termiņu var pagarināt, par to informējot ekspertīzes noteicēju un norādot paredzamo ekspertīzes pabeigšanas datumu.

11. Tiesu ekspertīžu iestāde vai eksperts apcietināto vai ar brīvības atņemšanu notiesāto ekspertējamo personu nodod pārvietošanai apsardzes uzraudzībā pret parakstu.

12. Eksperta atzinumu, ekspertīzes dokumentus un materiālus izsniedz ekspertīzes noteicējam vai viņa pilnvarotai personai pret parakstu vai nosūta reģistrētā pasta sūtījumā vai elektroniska dokumenta veidā atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu un apriti, nodrošinot personas datu apstrādi atbilstoši pacientu tiesības un fizisko personu datu aizsardzību regulējošiem normatīvajiem aktiem.

13. Ekspertīzes dokumenti un materiāli ir ierobežotas pieejamības informācija, un tos kārto un glabā atsevišķi no medicīniskās dokumentācijas.

14. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2004. gada 17. augusta noteikumus Nr. 715 "Tiespsihiatriskās ekspertīzes veikšanas kārtība" (Latvijas Vēstnesis, 2004, 131. nr.; 2006, 29. nr.).

Ministru prezidents Māris Kučinskis

Veselības ministre Anda Čakša

Izdruka no oficiālā izdevuma "Latvijas Vēstnesis" (www.vestnesis.lv)

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!